|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2019-01-25 20:48:50, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje,
200 g sajt,
2 evőkanál liszt,
olaj,
zöldpetrezselyem,
őrölt fekete bors,
só.
Elkészítés:
Verjük fel kézi mixerrel a tojásfehérjét kemény habbá, adjuk hozzá a reszelt sajtot és fűszerezzük.
Vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat belőle, majd a golyókat forgassuk a lisztbe. Egy serpenyőben forrósítsuk olajat, süssük meg a golyók minden oldalát.
Amikor megsültek tegyük papírtörővel bélelt tányérra, hogy a felesleges olajat felszívja. Tegyük tálcára és zöldpetrezselyemmel megszórva kínáljuk.
forrás: ketkes.com
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2019-01-25 13:07:23, péntek
|
|
|
" A meséknek van igazuk: a fáknak lelkük van. A kutyák pedig nagy tanítómestereink lehetnek. Sokat tanulhatunk tőlük.
Bizonyos keleti felfogások szerint egy-egy guru kutyának születik a tanítványa mellé, azért, hogy megtanítsa Őt a szeretetre. Ott baktat mellette szótlanul, bölcsen, vagy koldul vele az utcán. Elvárja, hogy az gondozza, időt áldozzon rá. Néha többet, mint egy gyerekre. Cserébe hűséges, és feltétlen szeretetet ad. A legtöbb kutyus: jó. Olykor valóban bölcs is, egy nagy lélek "mahatma". Néha egy négylábú több dologra tanít, mint egy egyetemi professzor."
(Müller Péter) |
|
|
0 komment
, kategória: Müller Péter |
|
|
|
|
|
2019-01-25 08:00:14, péntek
|
|
|
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- háromnegyed bögre langyos tej (bő 2 dl)
- egy nagy csipet só
- negyed bögre kristálycukor + 1 mokkáskanálnyi (4 dkg)
- 10 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 tojás
A töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 1 kisebb citrom leve kifacsarva
- 1 kisebb citrom héja lereszelve
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- negyed-fél bögre kristálycukor ízlés szerint (4-8 dkg)
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és tíz percre félretesszük, hogy felfusson.
2. A túrót összetörjük a cukrokkal, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Kóstoljátok, ha nem elég édes, keverjetek még hozzá cukrot 🙂
2. A lisztet, a cukrot, a sót elkeverjük egy nagyobb dagasztótálban, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt valamint a 10 dkg nagyon puha vagy felolvasztott vajat, ezután lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Ha túl száraz, akkor adunk hozzá még egy pici tejet, ha ragacsos, akkor lisztet.
3. Félretesszük, letakarjuk, és kelni hagyjuk, körülbelül 50-60 percig.
4. Ezután lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk olyan fél centi-centi vastagra, majd egy borospohárral vagy egy nagyobb szaggatóval köröket szaggatunk belőle.
5. A körök közepére úgy egy teáskanálnyi tölteléket halmozunk, összecsípjük őket, mintha batyucskákat csinálnánk, majd fejre fordítjuk őket, és még egy picit gömbölygetjük a kezünkkel, hogy szép kis labdácskáink legyenek.
6. Kivajazott nagy méretű, tűzálló tálba (vagy két kisebb tálba) sorakoztatjuk őket, közvetlenül egymás mellé, hagyjuk őket további fél órát kelni, letakarva, majd a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal és 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük őket, körülbelül fél-háromnegyed óra alatt. Legyen jól átsütve, különben nyers marad a közepe!
7. Meghintjük a tetejüket porcukorral, és langyosan tálaljuk!
Jó étvágyat!
Forrás: rupanerkonyha. cafeblog.hu |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2019. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
23 db bejegyzés |
e év: |
114 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 27
- e Hét: 192
- e Hónap: 4596
- e Év: 36325
|
|
|