2019-01-27 16:12:46, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
5 dkg füstölt szalonna
só
őrölt bors
400 g spagetti
Vadas mártás:
4-5 sárgarépa,
2-3 fehérrépa,
2 közepes vöröshagyma,
só,
feketebors,
2 babérlevél,
2 ek ecet,
1 ek liszt,
1 dl tejszín,
2 dl tejföl,
mustár,
cukor,
citromlé
Elkészítése:
A csirkemellet féltenyérnyi szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk.
A pörcöt kiszedjük és a visszamaradt zsiradékon a hússzeletek mindkét oldalát
átsütjük, félretesszük.
Mikor minden hússzelet átsült a maradékhoz hozzáadjuk a felkarikázott répákat
és hagymát, kevergetve pirítjuk egy kicsit.
A hússzeleteket visszatesszük az edénybe, elrendezgetjük, felöntjük annyi vízzel,
amennyi ellepi.
Csipet őrölt borsot, babérlevelet és ecetet adunk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben habarékot készítünk:
1 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk
1 dl tejszínnel,
hozzáöntjük a tejfölt és
adunk hozzá egy kis mustárt.
A húst kivesszük, babérlevelet kidobjuk, zöldségeket leturmixoljuk.
A répaszószt visszaöntjük az edénybe, jól kiforraljuk a habarékkal.
Hozzáadjuk a citromlevet és még korrigálhatjuk az ízét ha kell:
kevés sóval, cukorral, borssal, mustárral.
A mártásba visszarakjuk a húsokat és hagyjuk összerottyanni
és frissen kifőzött spagettivel tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|