Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Hála és örömhír!
  2019-02-01 19:14:22, péntek
 
  Hála és örömhír!
A tegnapi napon segítséget kérő 78 éves hölgyet ma sikeresen megoperálták, már visszakerült a szobájába, a körülményekhez képest jól van
Józsa Ottóné Komáromi Ilona nevében is köszönjük azoknak, akik elmentek vért adni és azoknak akik továbbították felhívásunkat!
Isten áldása legyen rajtatok!
.........



Jó kívánságom a facebook oldalon
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Gyertyaszentelő....
  2019-02-01 19:00:18, péntek
 
  Nagyobb kép Link

.....

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Február 02. 2018. Triduum első nap, gyertyaszentelés, .....
  2019-02-01 18:35:38, péntek
 
  Február 02. 2018. Triduum első nap, gyertyaszentelés, körmenet.- Pécs
Szentbeszéd: Máger Róbert atya
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe: a megszentelt élet vil
  2019-02-01 18:31:31, péntek
 
  Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe: a megszentelt élet világnapja.
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a megszentelt életért, a szerzetesi hivatásokért imádkoztak az egri bazilikában. Ternyák Csaba egri érsek szentbeszédében kiemelte: az egyház szolgái maguk választották hivatásukat, azt, hogy a megszentelt élet szerint szeretnének élni.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony) 02.02
  2019-02-01 17:53:16, péntek
 
  Képen:
...... ......


OLVASMÁNY Malakiás próféta könyvéből
Hamarosan belép szentélyébe az Úr, akit kerestek.
Ezt mondja az Úr, a mi Istenünk: ,,Íme, elküldöm hírnökömet, hogy elkészítse előttem az utat. Hamarosan belép szentélyébe az Úr, akit kerestek, és a szövetség angyala, aki után vágyakoztok. Lám, már jön is! - mondja a Seregek Ura. De ki tudja majd elviselni jövetele napját? És ki maradhat állva, amikor megjelenik? Mert olyan, mint az olvasztók tüze és a ványolók lúgja. Leül, mint az ezüstolvasztó és tisztító mester. Megtisztítja Lévi fiait, megnemesíti őket, mint az aranyat és az ezüstöt szokás, hogy igazságban mutassanak be áldozatot az Úrnak."
Júda és Jeruzsálem áldozata tetszeni fog akkor az Úrnak, éppúgy, mint a régmúlt időkben, mint az első években.
Ez az Isten igéje. Mal 3,1-4

SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézusnak minden tekintetben hasonlóvá kellett válnia testvéreihez.
Testvéreim!
A testvéreknek közös a testük és a vérük. Ebből Jézus is részt vállalt, hogy így halálával legyőzze azt, aki a halálon uralkodott, tudniillik a sátánt, és felszabadítsa azokat, akiket a haláltól való félelem egész életükre rabszolgává tett.
Hiszen Jézus nem az angyalokat, hanem Ábrahám leszármazottait karolta fel. Ezért minden tekintetben hasonlóvá kellett válnia testvéreihez, hogy irgalmas és Istenhez hűséges főpap legyen, és levezekelje a nép bűneit.
Mivel ő maga is kísértést szenvedett, tud segíteni azokon, akik kísértésekkel küzdenek.
Ez az Isten igéje. Zsid 2,14-18

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Simeon meglátta a Szabadítót, a Messiást.
...... .....


Amikor Mózes törvénye szerint elteltek Mária tisztulásának napjai, fölvitték Jézust Jeruzsálembe, hogy bemutassák az Úrnak, amint az Úr törvénye előírja: ,,Minden elsőszülött fiú az Úr szent tulajdona." Ekkor kellett Máriának, ugyancsak az Úr törvénye szerint, ,,egy pár gerlét vagy két galambfiókát" tisztulási áldozatul bemutatnia.
És íme, volt Jeruzsálemben egy Simeon nevű férfiú, egy igaz és istenfélő ember, aki Izrael vigaszára várt, és a Szentlélek lakott benne. A Szentlélek kinyilatkoztatta neki, hogy nem lát halált addig, míg meg nem látja az Úr Fölkentjét. A Lélek arra indította, hogy menjen a templomba, amikor a gyermek Jézust odavitték szülei, hogy a törvény előírásai szerint cselekedjenek vele. Simeon a karjára vette őt, és így magasztalta Istent:
Most már elbocsáthatod szolgádat, Uram, szavaid szerint békességben, mert szemeim meglátták Szabadításodat, melyet minden nemzet számára készítettél, hogy világosság legyen: kinyilatkoztatás a pogányoknak, és dicsőség népednek, Izraelnek. *
Jézus atyja és anyja ámulva hallgatták mindazt, amit Simeon mondott. Simeon pedig megáldotta őket, és így szólt Máriához, Jézus anyjához: ,,Lám, e gyermek által sokan elbuknak és sokan feltámadnak Izraelben! Az ellentmondás jele lesz ő - még a te lelkedet is tőr járja át -, hogy napfényre kerüljenek sok szívnek titkos gondolatai!" Ott volt Anna prófétanő is, Fánuel leánya Áser törzséből. Idős volt már, napjai előrehaladtak. Leánykora után hét évig élt férjével, majd özvegyen érte meg a nyolcvannegyedik évét. Nem hagyta el a templomot soha, böjtölve és imádkozva szolgálta Istent éjjel és nappal. Abban az órában is odament, dicsőítette Istent, és beszélt a gyermekről mindazoknak, akik Jeruzsálem megváltására vártak.
Miután az Úr törvénye szerint elvégeztek mindent, visszatértek városukba, a galileai Názáretbe. A gyermek pedig növekedett és erősödött, eltelt bölcsességgel, és Isten kedvét lelte benne.
Ezek az evangélium igéi.

- Katolikus lexikon oldalon Link

- Váci egyházmegye oldalon
A világ világosságával való találkozás szimbólumaként alakult ki a gyertyaszentelés szokása. A gyertya mint Jézus Krisztus jelképe egyike a legrégibb szentelményeknek. Már az ókeresztény korban Krisztus jelképévé vált: magát fölemészti, hogy másoknak szolgálhasson.
Szent II. János Pál pápa 1997-ben nyilvánította február 2-át, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét a megszentelt élet világnapjává. Azóta ezen a napon az egyház azt a mintegy egymillió férfit és nőt is ünnepli, akik a világon megszentelt életet élnek.
Az ünnep célja: hálát adni Istennek a megszentelt élet ajándékaiért, előmozdítani a hívek körében ennek az életformának az ismeretét és szeretetét, valamint lehetőséget adni a megszentelt életet élőknek, hogy tudatosuljon bennük életük szépsége és azok a csodák, amelyeket az Úr bennük és általuk művel az egyház és a világ javára.
Mindenható, örök Isten, egyszülött Fiadat ma emberi testünk valóságában mutatták be templomodban. Tisztítsd meg szívünket, hogy méltók legyünk egykor mi is megjelenni előtted. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Simeon hálaéneke, a Nunc dimittis (Lk 2,29-32) a napi zsolozsma állandó része, a kompletórium canticuma.

,,Most bocsátod el, Uram, szolgádat,
a te igéd szerint békességben,
mert látták szemeim üdvösségedet,
melyet minden nép színe előtt készítettél,
világosságul a nemzetek megvilágosítására
és dicsőségére népednek, Izraelnek."

"Ma Gyertyaszentelő van, Mária,
és azt a Krisztust,
aki bennem él, aki növekszik,
s még olyan kicsi
mutasd be, kérlek,
az Atyának."
...... ........... ..............


*
- Jeles napok oldalon Link

Mennyország királynéja ének itt meghallgatható Link
Mennyországnak királynéja,
irgalmasságnak szent anyja.
Tengernek ezer csillaga,
üdvözlégy szép szűz Mária.
Légy segítője népednek,
az elveszett bűnösöknek.
Kísérője istenednek,
anyja lettél teremtődnek.
Halleluja

"Ma Gyertyaszentelő van, Mária,
és azt a szívet, mely alig remél,
csak tépelődik,
s a felét hiszi,
tedd ki a Fénynek
a Gyógyulásnak"
*
- Gyertyát szentel ma Egyházunk. A gyertya a mai ember számára már nem jelent annyit, sokkal inkább dísz sokak számára, sem mint jeleket hordozó használati eszköz. Fedezzük fel újra a gyertya jelentőségét.
- fényt ad, világít a sötétben
- lángja barátságos fényt ad
- meleget ad
- önmagát emészti fel, miközben világít és melegít.
- lángját óvni kell széltől, vihartól, hirtelen mozdulattól.
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Egy medve tartotta életben az erdőben eltűnt hároméves .....
  2019-02-01 17:37:16, péntek
 
  Egy medve tartotta életben az erdőben eltűnt hároméves kisfiút
.....


Két napot és két éjszakát töltött egy erdőben az az észak-karolinai kisfiú, aki - csodával határos módon - teljesen épen került meg.
A hároméves Casey Hathaway a barátaival játszott a nagymamája kertjében, ám nem tért haza a játék befejeztével. Amikor a gyermek eltűnt, farkasordító hideg uralkodott a térségben, a rossz időjárási viszonyok még inkább megnehezítették a gyermek keresését.
Amikor megkérdezték a kicsit, hogy mit csinált a két nap alatt, hogyan élte túl a fagyos éjszakákat, a gyermek azt felelte, végig egy barátságos medve viselte a gondját.
A kisfiúra egyébként tüskés bokrok fogságában bukkantak rá a mentőcsapatok: a gyerek fázott, a ruhái nedvesek voltak, de biztonságban volt. A kisfiú mindenkinek azt állítja, végig vele volt egy barátja a nehéz napok alatt. Ez a barát egy medve volt, és a gyermek csak azért élte túl a vadonban, mert a medve gondoskodott róla.
A rendőrség szerint a kisfiú igazi túlélő: megúszta néhány karcolással, és amikor megtalálták, csak egy kis vizet kért és az édesanyját.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Gregor Bernadett magyar színésznő, énekesnő,
  2019-02-01 17:30:26, péntek
 
  ...... .......


Gregor József operaénekes lánya. Az Új Színház tagja. Wikipédia
Édesapjával együtt
...... .......


Születési dátum: 1972. május 1. Szeged

Házastárs: Szarvas Attila (házas. 2014.)
Gyermekek: Somogyi Álmos Attila
Szülők: Gregor József, Dr. Takács Mária
Filmek: Tibor vagyok, de hódítani akarok
*
- Wikipedia oldalon Link

- Gregor Bernadett: Édesanyám 40 éven át alkoholista volt Link

- Kegyetlenül megalázta egy pap Gregor Bernadettet
A színésznő-énekesnő decemberben fellépett egy nyírségi falu templomában, s karácsony alkalmából több dallal lepte meg a település lakóit. A HOT! magazint megkereste a falu egyik lakója, aki egy kellemetlen esetről számolt be, egy pap ugyanis csúnyán megalázta Bernadettet, akit egyébként mindenki szeretettel fogadott.
,,A művésznő fellépése után arról kezdett el prédikálni a tiszteletes, hogy megfontolt döntés lenne újra felszentelni a templomot. Arra hivatkozott, hogy a műsor nem ide való. De érezni lehetett, hogy azt gondolja: egy olyan nő lépett itt fel, aki már túl van több váláson is" - mondta a lapnak egy helybéli, akinek egyébként nagyon tetszett a produkció.
Az eset kapcsán magát Gregort is megszólaltatta a HOT! ,,Összeszorul a gyomrom, ha felidézem azt a napot" - mondta a művésznő, majd azt is hozzátette: az önkormányzat rendelte meg a műsort az ügynökségétől. ,,Három és fél órát utaztam, hogy együtt ünnepelhessek a helyiekkel advent második vasárnapján" - mondta Bernadett.
A lap a papot is elérte, aki szűkszavúan kommentálta az esetet. ,,Nem ezt mondtam, félremagyarázták" - jelentette ki a lelkész, aki nem akart telefonon keresztül beszélni a történtekről.
*
- Budapest − A szakítás után nagyszerűen érzi magát Gregor Bernadett (46). Az Új színház színésznője az elmúlt évtizedek alatt számos alkalommal tett pontot komoly párkapcsolatok, sőt, házasságok végére.
Bővebben Link
*
- A művésznő fellépése után arról kezdett el prédikálni a tiszteletes, hogy megfontolt döntés lenne újra felszentelni a templomot.
Arra hivatkozott, hogy a műsor nem ide való. De érezni lehetett, hogy azt gondolja: egy olyan nő lépett itt fel, aki már túl van több váláson is" - árulta el a HOT! Magazinnak egy helybéli lakos.
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Szomszédaink, a magyarok (Szlovákia) - teljes film
  2019-02-01 12:16:37, péntek
 
  Szlovákiában, aminek területe majdnem ezer évig a történelmi Magyarország része volt, jelenleg körülbelül 458 000 magyar él. Vajon hogy látják ma egymást a szlovákok és a szlovákiai magyarok? Milyen sztereotípiák torzítják az egymásról kialakított képet? Mit jelent a szlovákoknak Trianon, és egyéni tragédia-e, ha valaki kisebbségben szocializálódik?

A sorozat közérthető formában kísérli meg bemutatni a magyarok és a szomszédos országok népei közti, sokszor ellentmondásos viszonyt. A filmet Zámborszki Ákos Filmszemle-díjas rendező és a Junior Prima- díjas Galán Angéla jegyzi.

/Zámborszki Ákos - rendező/

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Pedagógiai esték - Böjte Csaba: A szabadság rabságában
  2019-02-01 12:12:22, péntek
 
  Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.
Csaba testvér azt mondja, az igazi szabadság nem a kötöttségektől való elszakadás, hanem hogy nap mint nap szabadon dönthetünk a szeretet mellett. "A szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehetünk, és hagyjuk, hogy szenvedélyeink uralkodjanak rajtunk, választás nélkül sodródva egyik élményből a másikba, az idők divatját követve örökké serdülőkorúnak maradva az életben. A szabadság nem azt jelenti, hogy kidobunk mindent az ablakon, ami nem tetszik. Azért kaptuk a szabadságot, hogy jó és végleges döntéseket tudjunk hozni az életben." (Ferenc pápa)
A gyártó minden géphez köteles használati utasítást adni. Az élet teremtője sem tett másként - a tízparancsolat, a szeretetparancsolat használati utasítás a boldog élethez."
Csaba testvérként szólítják és ismerik őt a legtöbben, köztük azok a dévai és erdélyi árva gyerekek, akiket Böjte Csaba és az alapítvány munkatársai szó szerint az éhhaláltól megmentve karoltak fel. Biztosítják számukra azokat az alapvető feltételeket, amelyek nélkülözhetetlenek az élethez: ételt, ruhát, lakhatást, és legfőképpen: szeretetet.
Hosszú évek kitartó munkája után Csaba testvér híre hozzánk is eljutott: hazai és európai meghívásokat, előadásokat, díjakat és kitüntetéseket követően Böjte Csaba ismertsége és elismertsége folyamatosan nőtt. Talán ennek is, valamint napról napra gyarapodó támogatóiknak köszönhetően mára sokszorosára nőtt azok száma, akiken segíteni tudnak, s akik számára a fentieken túl új esélyt adnak: részükre oktatást biztosítanak, kirándulásokat és táborokat szerveznek.
Sokan vannak közel s távol, akik fejet hajtanak Böjte Csaba személye és missziója előtt.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Sarokpontok konferencia - 2 - Böjte Csaba
  2019-02-01 12:07:10, péntek
 
  Videó Link
A Professzorok a Hazáért Civil Társaság rendezte Sarokpontok c. konferencia. (2018. október 13.)
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.