Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A szív védelmének művészete
  2019-02-10 11:56:20, vasárnap
 
 





A szív védelmének művészete

( Charles Hogg)


Egyszer egy barátom azt kérdezte: Ha én azt mondanám neked, hogy csak néhány hónapod van hátra, akkor mit gondolsz, ez hogyan változtatná meg az életedet? Elgondolkoztam. Azt gondoltam, hogy igazán a sajnálataimtól szeretnék szabaddá válni. Megmondanám másoknak, hogy mennyire méltányolom őket, hogy milyen sokat jelentenek nekem. Elengedném a másokkal kapcsolatos triviális feszültségeket, és arra koncentrálnék, ami valóban fontos. Elkezdtem azon gondolkozni, hogy nem így kellene élni egyébként is? Mindannyian az igaz, tápláló szeretet tapasztalata után kutatunk és a szívünket nagy bizalommal, és őszinteséggel belevetjük a kapcsolatokba.

A szeretet törvénye megváltozott. Amit manapság a szeretet maga mögött hagy, azok a konfliktusok, vagy a halál. A veszteség érzése ott hagyja a félelem és bizonytalanság mély nyomait. Ahogy az élet fejlődik, a szívem körül egyre nagyobb gátak lesznek, és mintha azt a táblát írnák ki a szívemre: Állj! Ezen a ponton túl nincs belépés!

Mi nem akarunk semmi mást jobban, mint a szeretet megtapasztalását, de önmagunk sok olyan gátat teremtettünk, amivel azt megakadályozzuk. Még akkor is, ha szeretetet kapunk, azok a szeretet szennyezett formái, amelyek csak ideiglenes felemelést adnak, de igazán nem óvják meg a szívünket.

- Néha például a szeretet feltételekhez van kötve. Az ilyen szeretet azt mondja: Én majd szeretni foglak, de neked úgy kell viselkedned, ahogy én akarom. Máskülönben a szeretetem véget ér.

- Vagy lehet, hogy a szeretet önző. Ez a szeretet csak vesz és soha nem ad, s a szív így üres. Az ilyen szeretet azt mondja: a te létezésed azért van, hogy az én szívemet teljessé tegye. Ha ez az elvárás nem teljesül, akkor felmerül az elutasítás, a harag, a mellőzöttség érzése.

- Más alkalmakkor a különböző újságok, vagy TV programok ajánlják fel nekünk a szeretet romantikus képét. Elfelejtjük, hogy tulajdonképpen a szeretetnek ezt a függőségét mi, magunk teremtettük meg ezekkel az érzésekkel, s mindannyian e függő szeretet áldozataivá váltunk. Az ilyen szeretet megteremti a szeretet és gyűlölet kapcsolatait. Megteremti a szeretetet a támaszért, de elutasítást és gyűlöletet is azért, mert elveszítettem a szabadságomat. A szeretetnek ezek a szennyezett formái a szívet beteggé tették és ez a mai világ egyik fő egészségügyi problémája. Van szeretet, de ez már nem minőségi. Nem képes a szívet meggyógyítani. Annak érdekében, hogy a szívünket egészségessé tegyük, három fő lépésre van szükség.

A szívünket ellenőriznünk kell

Gyakran nem vesszük észre, hogy milyen kevés szeretet-áram éri el a szívünket és természetes módon minél kevesebb ér el a szívhez, annál kevesebb tud onnan kiáramlani. Hogyan tudom ezt megállapítani? Az igazi jel az elégedettség önmagammal és másokkal. A tiszta szeretet feloldja annak a vágyát, hogy mások felismerjenek és tiszteljenek. A tiszta szeretet az arroganciát alázatossággal helyettesíti. A tiszta szeretet olyannyira feltöltő, hogy az én természetes válaszom az, hogy mindenkivel megosszam a szeretetet. Nem érzem magamat üresnek. Tehát, milyen egészséges az én szívem?

Véghez kell vinnünk a sebészeti beavatkozást, ha arra szükség van

Ha mélyen a szívünkbe nézünk, lehet, hogy arra jutunk,- szükség van sebészeti beavatkozásra. Mindannyian tudjuk, hogy egy jó kapcsolatnak az alkotóeleme: a tisztelet, a bizalom, az őszinteség, a nyitottság, a gondoskodás, a könyörület, és a listát még lehetne folytatni. Az első sebészeti beavatkozás eltávolítja a saját testünkről, pozíciónkról, szépségünkről, gazdagságunkról alkotott régi képet és azt a valódi, tiszta szellemi én tudatosságával helyettesíti. Először is, elkezdem önmagamat elfogadni olyannak, amilyen vagyok. Azután felismerem, hogy az én eredeti állapotom tisztaságát, és ezzel elkezdem mélyen meggyógyítani önmagamat. Tulajdonképpen ez Csipkerózsika története: amikor a szívem gyönyörű és szeretetteljes része, ami hosszú időn keresztül a megsértettség, a fájdalom és szomorúság által be volt zárva egy nagy, sötét kastélyba, most megnyílik. A herceg átadja az öntudatosság csókját, és ez képessé tesz engem arra, hogy felébredjek és szeressem az igazi önmagam.

A szív törékennyé és érzékennyé vált, mert úgy éreztem, hogy nincs bennem szeretet. Nem tudtam másoktól elfogadni a szeretetet, mert úgy éreztem, hogy nem voltam rá méltó. De most, hogy felismertem az igazi ént, ez a gyenge szívet erőssé, a törött szívet teljessé, az üres szívet virágzóvá és a zárt szívet nyitottá teszi. Ez az igazi szeretet, amit mindig kerestem. Ez a szeretet soha nem hagy el engem.

Meg kell őrizni a szív tiszta állapotát

A szív állapotának fenntartásának folyamatában különleges eszközöket tartok önmagamnál, amivel megvédem a saját szívemet és mások szívét is. De minden szituációban meg kell vizsgálnom, hogy melyik eszköz a legalkalmasabb. Ezért fontos, hogy néhány pillanatra visszavonuljak a csendbe, hogy tisztán meg tudjam különböztetni a folyamatot és a kívánt eszközt.

Eszközök:

o A függetlenség eszköze. Ez az eszköz nagyon lényeges. Ahhoz, hogy igazán szeretetteljes legyek, nekem teljesen elszakadottnak kell lennem. Amikor másoktól, vagy a szituációtól függök, amikor befolyásolnak, akkor nem vagyok független. Minden szó, minden kifejezés befolyásolhatja a hangulatomat. Ugyanakkor, ha az elszakadottság eszközét használom, akkor a szeretetem és támaszom állandó tud lenni, mások hangulatától függetlenül.

o A jókívánságok eszköze. Ez az eszköz szinte minden szívet a helyére tud tenni. Ez abból a felismerésből jön, hogy a jó kapcsolatok alapja a jó érzés. Ez az eszköz véget vet a cinizmusnak és a bizalmatlanságnak és segít abban, hogy a szív, ami zárt, megnyíljon. Hogy ezt az eszközt hatékonyan tudjam használni, meg kell tanulnom látni más emberek pozitív minőségeit, és ezt a látásmódot meg kell őriznem, függetlenül az ő ingadozásaiktól.

o A megbocsátás eszköze. Ez az eszköz is különösen hatékony arra, hogy a múlt szemetét eltávolítsuk. Ez az összes régi, rozsdás érzést letisztítja. Ahogy a megbocsátás eszközét használjuk, az rögtön szabaddá tesz minket a szív fájdalmaitól. Ez az eszköz különösen jól használható a törött szíveknél, melyek nem tudják elengedni a harag és elutasítás érzését.

o A tisztelet eszköze. Ez az eszköz különösen jól működik a nehéz szíveknél, azoknál a szíveknél, melyek a hibák és bukások nehéz súlyát viselik és képtelenek arra, hogy a szépséget lássák. Ilyenkor a hamis hit önmagunkról,-hogy nem vagyok szerető- olyan de olyan erőteljes, és ennek eredményeképpen nincs öntisztelet. A tisztelet eszköze újból helyreállítja az önértékelést és kezdi elmozdítani a terheket.

o A meditáció eszköze. Amikor a használója tudja, hogy ezt hogyan alkalmazza, akkor ő mesterré válik abban, hogy a saját szívéről gondoskodjon. Ez az eszköz megmutatja, hogy a saját szívünket hogyan kell rendszeresen megvizsgálni. Ennek az eszköznek a tapasztalt gyakorlója azonnal diagnosztizálja és felismeri, ha a szívében bárhol blokk vagy gát van, és azt rögtön elkezdi eltávolítani.



A szív megőrzésének a programja

Ehhez egészséges étrendre és állandó gyakorlatra van szükség. Az egészséges étrend: a pozitív és szeretetteljes gondolatok és érzések. Nem szabad, hogy a negatív gondolatok fogyasztójává váljunk, akár önmagunkkal, akár másokkal kapcsolatban. Ha ezt a gyakorlatot naponta elvégezük, akkor ez segít a szívünk megóvásában. Amikor megtanulom a szívem megóvásának a művészetét, akkor fogom felismerni a boldog és teljes élet titkát.

Charles Hogg





 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
A szívnek és a léleknek
  2019-02-10 11:49:16, vasárnap
 
 





A szívnek és a léleknek
(B.K. Jayanti Kirpalani, London)


Hatalmas mennyiségű információnk van a világról, több is, mint amit az agy képes befogadni. Ezért szükséges, hogy eldöntsük, hogy mely információk azok, amik tudást teremtenek és a jövőben is hasznosak. Most egy útkereszteződésnél vagyunk és az irány, amit most választunk több ezer évre szól.

Bölcsesség és igazság
Azzal, hogy az információt megértjük, tudást teremtünk. A tudás alapján eldönthetjük, hogy mit alkalmazunk az életünkben. A tudás, amit magunkba szívtunk, bölcsességgé válik. Amikor a bölcsesség visszatükröződik az életünkben, akkor az igazság megtestesítői leszünk. Az információkról lehetnek viták, de amikor az igazsággá válik, a vita többé nem kérdéses, mert az a valóság. A történelemnek ebben az időszakában tudatos választást kell hoznunk, hogy a bölcsesség és igazság felé haladjunk.

Ön-átalakulás
Fontos, hogy ezt ott kezdjem, ahol tudom, de nem másokon. Mahatma Gandhi egyszer azt mondta, hogy amikor egy ujjal másokra mutatunk, akkor a többi három ujjunk önmagunk felé mutat. Más szóval, amilyen változást a világban látni akarunk, először azt önmagunkban és a saját életünkben kell megvalósítanunk. Ehhez arra van szükség, hogy a saját tudatomat és szívemet nézzem.

Hogyan tudom a szívemet megnyitni? Mi van a tudatomban? Hogyan tudom feltárni a szívemet és a tudatomat? Milyen mértékben vagyok képes arra, hogy a tudatom energiáját és erejét a megfelelő irányba vigyem? Az emberi szívek nagyon hideggé és az emberek feje nagyon forróvá vált. Itt az idő, hogy ezt a folyamatot megfordítsuk, hogy a szívünket együttérzővé, szeretővé, kegyelemteljessé, megbocsátóvá és a fejünket nagyon hűvössé, stabillá és tisztává tegyük.

Érzelmi intelligencia

Valaki lehet, hogy nagyon intelligens, de mégis képtelen a legalapvetőbb emberi kapcsolatokra vagy arra, hogy a saját érzelmeit irányítsa. Az érzelmi intelligencia fejlesztése a szív meggyógyítását és a tudat megtisztítását feltételezi. Amikor a szívünkben fájdalom és szomorúság van, vagy boldogtalan és sebeket hordoz, akkor a tudat sem képes tisztán gondolkodni. Nem vagyunk képesek arra, hogy megértsük a szituációkat és azokat helyesen kezeljük.

A csend ereje
Fontos, hogy a napi tevékenységeink közepette megálljunk, egyszerűen visszalépjünk és nagyon csendessé és nyugodttá váljunk. Ha egy követ dobunk a vízbe, a fodrozódás tovább terjed és ilyenkor nehéz keresztül látni a vízen. Hasonló módon, ha a tudatunk állandóan a külvilágtól kapja az impulzusokat, akkor nincs olyan pillanat, amikor a tudatunk felszíne nyugodt és csendes, és ilyenkor nehéz mélyen a felszín alá nézni. Ha csak a külső hatásokra reagálunk, akkor abban a pillanatban a fodrozódás állandó mozgásban van és nincs lehetőség arra, hogy az igazi mélységet lássuk. Szükség van arra, hogy minden nap teret adjunk önmagunknak, amikor engedjük, hogy a tudatunk nyugodttá váljon. Ebben a nyugalomban képes vagyok mélyen önmagamba nézni és meglátni, hogy mit kell megváltoztatnom.

Megértés és kommunikáció
Amikor a tudat tiszta és világos, akkor a szavak bölcsességgel teltek és jelentőségteljesek. Nem lesznek zavaró érzések, amelyek árnyékot vetnek. Ilyenkor a szavak a tiszta kommunikáció és a jó kapcsolat alapjai.

Jayanti Kirpalani




 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Tanuld meg a játékszabályokat
  2019-02-10 11:39:04, vasárnap
 
 





Tanuld meg a játékszabályokat aztán már csak játszanod kell - persze mindenkinél jobban.

(Albert Einstein)



 
 
0 komment , kategória:  Albert Einstein  
Szabó Gita: Őrizem az álmod
  2019-02-10 09:20:56, vasárnap
 
 





Őrizem az álmod

Magára húzta már, takaróját az éj,
Az álom elkerül de jól vagyok ne félj,
Gondolataimban kicsit elidőzöm,
Míg a csend átölel az álmodat őrzöm.

Ráérősen ballag a perc és az óra,
A hold is betéved még egy búcsú szóra.
Nézem őszes fejed talán nem haragszol,
Vigyázom az álmod amíg mélyen alszol.

Múló éveinket már rég nem számolom,
Mint egy kinőtt ruhát dobozba rámolom.
Néhány régi emlék még visszalátogat,
Ilyenkor, mikor így őrzöm az álmodat.

És, mikor a vén hold kilép az ablakon,
Sötét éjszakának palástja kőrbe fon,
Ugye te is érzed? Ugye te sem bánod?
Amikor így néha őrizem az álmod.


 
 
0 komment , kategória:  Tigram (Szabó Gita)  
Kormos István : Havas rét
  2019-02-10 09:13:57, vasárnap
 
 





Kormos István : Havas rét


Havas rét szélbemártott közepén körtefa
ha élne átmehetne rajt Jézus is maga
de Istenfia nem jár e földi téreken
kivált zúzmaragyöngyös ködülte réteken

Havas rét ifjúságom de rég elhagytalak
adnám a vérem érte fehéren lássalak
mezítláb visszamennék kölyökként kezdeni
keresni megtalálni s megint elveszteni


 
 
0 komment , kategória:  Tél  
Szabó Gita: Játszd újra
  2019-02-10 09:09:28, vasárnap
 
 




Szabó Gita
Játszd újra


Játszd el nekem újra
hogy szívemig érjen,
játszd hogy amíg élek
utamon kísérjen.
Kedves régi dallam
pezsdítsd fel a vérem
nem kívánok sokat,
kevéssel beérem.
Egy szál piros rózsa
Istenem de szép volt
csillagoktól fénylett
felettünk az égbolt.
Ott benn a kocsmában
zongorista játszott,
távolról hallgattuk
szinte nem is látszott.
Ott dúdoltad nékem
lágy volt az a dallam,
add meg ó Istenem,
hogy még egyszer halljam.




 
 
0 komment , kategória:  Tigram (Szabó Gita)  
Ez tényleg csontkovácsolás!!!!!!
  2019-02-10 08:56:07, vasárnap
 
 




Ez aztán tényleg csontkovácsolás!!!!!!!!

Klikk ide!

Link


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Ez egy történelmi emlék !
  2019-02-10 08:33:09, vasárnap
 
 





Ez egy történelmi emlék !
Ave Maria -- nem akárki előadásában

Lengyel barátaimtól van egy jó sztorim róla: sokat síelt a Kárpátokban, nagy-nagy hobbija volt ez. Egyszer elindult kora délután valahol a Beszkidekben, s beesteledett, amire egy nagy kanyarral végre, egy kis faluhoz leért.
Az erdőszélen két határőr állt elé azzal, hogy mit csinál itt, kicsoda, honnét jött ?
Akkor derült ki, hogy ez bizony már Szlovákia. Semmi papír nem volt nála, de azért megmondta, hogy ő Karol Wojtyla , a krakkói érsek a szomszédból.
A két határőr ugyan nem nagyon hitte, de békés volt a sötétkék overallos, piros sapkás férfi, akinél ugye nemcsak igazolvány, de fegyver sem volt, így bekísérték az irodába, főztek neki egy teát, s elkezdtek telefonálgatni. Kiderült, valóban eltűnt délután Karol Wojtyla az egyházközségi kis csapatból, s nem jelentkezett, ekkor még ugye - 70-es évek legeleje - nem volt mobil. Mindenesetre már jó késő volt, amire megérkezett érte a nagy terepjáró, de addigra már be is szalonnáztak a határőrökkel, s nagy billiárd partiban voltak a népekkel a helyi kocsmában.

Ave Maria - nem akárki előadásában II. János Pál pápa énekel ezen a videón.
Bizonyára tudjátok, hogy színésznek készült. Gyönyörű hangja van és ez az ember, metszett gégével, megnémulva fejezte be az életét.

Kattints ide:

Link

Ave Mária Karol Wojtylátol

 
 
0 komment , kategória:  II. János Pál pápa  
"Szellem almák" "teremtek" a fákon.
  2019-02-10 08:19:41, vasárnap
 
 





Az ónos eső úgynevezett szellem almákat termesztett a fákra Michiganben.

Az USA-beli Michiganben a fagyos időjárási körülményeknek köszönhetően egy furcsa jelenség volt tapasztalható az egyik gyümölcsösben,

"szellem almák" "teremtek" a fákon.

Andrew Sietsema mesélte el, mit látott. Elmondása szerint szerdán az almafákat metszette Fruit Ridge övezetben, mely Michigan állam Kent megyéjében található, mikor egy furcsa jelenségre lett figyelmes. Az ónos eső a fákon maradt, megrohadt almákra is ráfagyott, miközben egy szilárd, jeges héjat alakított ki a felszínükön. Viszont az alma fagyáspontja alacsonyabb a vízénél, így elég meleg volt ahhoz, hogy a rohadt alma elkezdjen megkásásodni. Ezt követően a pépessé vált almák egy része alul kicsúszott a jégburokból, a fán pedig ott maradt a "szellem alma".










Képek forrása: Andrew Sietsema

Forrás: geek.com

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 1170 db bejegyzés
Összes: 13013 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1103
  • e Hét: 4020
  • e Hónap: 21403
  • e Év: 138649
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.