Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Ott fenn a hegyen vallásos vers
  2019-02-15 18:20:06, péntek
 
  Van egy jó hely, odamegyek,
lerakom ott a terheket,
Ott fenn a hegyen van az a hely,
ahol a szív békére lel.
A Golgotán áll a kereszt,
ha fáradt vagy, odajöhetsz.

Emberekért ömlött a vér,
kegyelmet kap az, aki kér.
Ott fenn a hegyen van az a hely,
ahol a szív békére lel.
A Golgotán áll a kereszt,
ha bűnös vagy, bátran odajöhetsz.

Keresni jött, mi elveszett,
megtört szívű embereket.
Ott fenn a hegyen van az a hely,
ahol a szív békére lel.
A Golgotán áll a kereszt,
ha elhagytad, visszajöhetsz.

Csodálatos ez a titok,
Szentlelkével megragadott.
Ott fenn a hegyen van az a hely,
ahol a szív békére lel.
A Golgotán áll a kereszt,
várnak ott rád, mindig jöhetsz.

Azóta tart a kapcsolat,
Ő vigyáz rád, el ne szakadj.
Ott fenn a hegyen van az a hely,
Ahol a szív békére lel.
A Golgotán áll a kereszt,
Isten szívén megpihenhetsz.

- Menyhart Balázs videója Link

- Szombathelyi Egyházmegye videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Kozák Danuta és Liu Shaolin Sándor lett az Év sportolója
  2019-02-15 11:29:05, péntek
 
  A férfiaknál Liu Shaolin Sándort, a nőknél Kozák Danutát választották az Év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetségének 61. alkalommal kiírt szavazásán. A 12 kategória győzteseit a csütörtöki M4 Sport - Az Év sportolója gálán hirdették ki a Nemzeti Színházban. A sorrend 439 szavazat alapján alakult ki, ez pedig rekord, a tavalyi csúcs alkalmával 436-an vettek részt a voksoláson.
- A férfi győztes címét a Phjongcshangban történelmi olimpiai aranyérmet nyerő rövid pályás gyors korcsolya váltó alapembere, Liu Shaolin Sándor érdemelte ki, aki a montreali világbajnokságon összetettben ezüstérmet szerzett.
Hatalmas megtiszteltetés, hogy első téli sportolóként lehetek az év legjobbja. Bácsi Péter hazai közönség előtt nyert világbajnokságot, megemelem előtte a kalapom - utalt a legjobb három közé került birkózóra. - Nagyon köszönöm, az edzőimnek, a csapatomnak a támogatást. Egy sportoló a kemény munkával tudja kihozni magából a legjobbat, nekem sikerült minden reggel úgy felkelnem, hogy az edzéseken a legkeményebben tudjak edzeni, és ezáltal elérjem a sikereimet" - értékelt a színpadon.
- A férfi győztesnek járó díjat Tarlós István főpolgár mesterrel együtt Carl Lewis kilencszeres olimpiai, nyolcszoros világbajnok amerikai atléta adta át. ,,Különleges érzés, hogy itt lehetek, először az 1984-es olimpia után jöttem Budapestre, most vagyok itt harmadik alkalommal. Fantasztikus ez az esemény, mindig is azt vallottam, hogy ha a sportot és a szórakoztatást összehozzuk, abból lehet igazi brandet építeni - mondta, majd úgy folytatta, természetesen tervezi, hogy visszatér a 2023-as világbajnokságra is. - Már öt éve edzősködöm, várhatóan indul néhány versenyzőm Budapesten".
- A női győztes a kajakos Kozák Danuta lett, aki szülés után visszatérve két aranyat és egy ezüstöt szerzett a belgrádi kontinensviadalon, majd triplázott a portugáliai világbajnokságon.
Sportolóként nap mint nap azért edzek, hogy a versenyen a legjobbamat nyújtsam. A díjakkal máshogy van, általában nem nyerek, most azonban ennek nagyon örülök, mert nem mindenki mondhatja el magáról, hogy megelőzte Hosszú Katinkát" - fogalmazott.
- Az edzők kategóriájában az olimpiai bajnok rövid pályás gyors korcsolya váltót felkészítő Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina kapta a legtöbb szavazatot. Előbbi egy kanadai magyar kollégáját idézte, aki azt mondta neki: nem jó, hanem szerencsés edző akar lenni.
,,Én pedig az vagyok, mert olyan szenzációs versenyzőkkel dolgozhatok együtt, mint a férfi váltó tagjai. Szerencsés, mert olyan kollégáim vannak, mint az itt mellettem álló kolleganőm, de a csapatunk minden tagjának hálás vagyok a magas szintű munkáért."
- Az év legjobbja a hagyományos csapatsportokban a női kézilabda Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a férfi rövid pályás gyors korcsolya váltó végzett az élen a szavazáson.

Videók és még több cikk Link
*

- Ismertették az M4 Sport - Az Év sportolója gála jelöltjeit Link

- M4 sport mediaklikk oldalon a gáláról
Videó 2. Link

-M4 Sport - Stúdió Stúdió, M4 Sport Év Sportolója Gála sajtótájékoztató
2019.02.04. Link

- M4 Sport Az Év Sportolója Gála csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színházból!
2019.02.11 Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Böcskei László nagyváradi püspök körlevele a Pápa......
  2019-02-15 11:00:11, péntek
 
  ,,A pápa bátorítani akar bennünket" - Böcskei László nagyváradi püspök körlevele a pápalátogatásról
2019. február 14. csütörtök, 16:16
A közeledő erdélyi, csíksomlyói pápalátogatással kapcsolatban adott ki körlevelet február 13-án Böcskei László, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye püspöke. Az alábbiakban közzétesszük a dokumentumot.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Erdő Péter bíboros megköszönte...
  2019-02-15 10:55:30, péntek
 
  Erdő Péter bíboros megköszönte Ferenc pápának Mindszenty József hősies erényeinek elismerését
2019. február 15. péntek, 09:29
Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek, Magyarország prímása február 14-én személyesen mondott köszönetet Ferenc pápának a Mindszenty bíboros hősies erényeit elismerő határozat jóváhagyásáért.
........


A vatikáni sajtóközpont február 13-án délben közelte, hogy Ferenc pápa jóváhagyta azt a határozatot, mely megállapítja, hogy Isten szolgája Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország prímása hősies fokban gyakorolta a keresztény erényeket.
Erdő Péter bíboros, aki a hét folyamán az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció plenáris ülésén vesz részt, február 13-án Rómában nyilatkozatot adott ki, majd hálaadó imádságot vezetett a Santo Stefano Rotondo-templomban, Tiszteletreméltó Mindszenty József egykori bíborosi címtemplomában.
Február 14-én délben a Szentatya az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció plenáris ülésének résztvevőit fogadta, akik Isten népének liturgikus képzéséről tanácskoznak ezekben a napokban. Az összejövetelen a kongregáció tagjaként részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is, aki az audiencia végén személyesen mondott köszönetet Ferenc pápának a Mindszenty József bíboros hősies erényeit elismerő határozat jóváhagyásáért.

Forrás: Pápai Magyar Intézet
Fotó: L'Osservatore Romano/PMI
Magyar Kurír

- Ferenc pápa: A liturgia élet, amely formál, és nem megtanulandó ismeret.
2019. február 14. csütörtök, 21:08
Február 14-én délben a Szentatya az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció plenáris ülésének résztvevőit fogadta, akik Isten népének liturgikus képzéséről tanácskoznak ezekben a napokban. Az összejövetelen a kongregáció tagjaként részt vesz Erdő Péter bíboros, prímás is.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2019. február 15.
  2019-02-15 10:50:47, péntek
 
  Nyisd meg, Uram, ajkamat, hogy dicséretedet hirdesse szavam. Ezzel mondattal kezdődik minden reggel a papi zsolozsma. Az istendicséret az első szó, ami elhagyja a felszentelt szolga ajkát.
Effata! - azaz nyílj meg, hangzik a mai evangéliumban Jézus szava is, és a siketnéma megszólal. De nem csupán megszólal, hanem ami ettől több: érthetően beszél. Mert attól, hogy valaki beszél, még messze van az, hogy ezt értelmesen is teszi. Nyílj meg - szól Jézus, és a néma beszélni kezd. Mint a teremtéskor: legyen világosság - és lőn. A Teremtő Szó ma is része életünk csodáinak, gondoljunk ezekre: ,,Én téged feloldozlak bűneidtől..., ez az én testem..., vedd a Szentlélek ajándékának a jelét..." - és lőn!
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
5. évközi hét péntek 02.15
  2019-02-15 10:47:50, péntek
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
A kísértő szavára az ember megfeledkezik arról, hogy csak teremtmény; gőgjében olyan akar lenni, mint az Isten.
A kígyó ravaszabb volt a föld minden állatánál, amelyet az Úristen teremtett. Megszólította az asszonyt: ,,Valóban megparancsolta Isten, hogy ne egyetek a kert minden fájáról?"
Az asszony azt felelte a kígyónak: ,,A kert fáinak gyümölcséből ehetünk. Isten csak azt parancsolta meg, hogy a kert közepén lévő fa gyümölcséből ne együnk, és ne is érintsük azt, nehogy meghaljunk." Erre a kígyó így válaszolt az asszonynak: ,,Dehogyis haltok meg! Jól tudja ugyanis Isten, hogy amely napon abból esztek, megnyílik szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudtok jót és rosszat egyaránt."
Az asszony látta, hogy a fa gyümölcse evésre alkalmas, szemre pedig szép; és kívánatos, hogy általa megszerezzék a tudást. Azért szakított a fa gyümölcséből, és evett; sőt férjének is adott, és ő is evett belőle.
Erre megnyílott mindkettőjük szeme, és észrevették, hogy mezítelenek. Fügefaleveleket fűztek össze tehát, és kötényt készítettek maguknak. Amikor pedig észrevették, hogy az Úristen jár fel és alá a kertben az alkonyi szellőben, elrejtőzött az ember meg a felesége az Úr színe elől a kert fái közé.
Ez az Isten igéje. Ter 3,1-8

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus a Messiás: meggyógyítja a siketeket és a némákat.
Jézus eltávozott Tírusz vidékéről, és Szidonon át a Galileai-tóhoz érkezett, a Tízváros környékére. Ott egy siketnémát vittek hozzá, és kérték, hogy tegye rá a kezét. Jézus félrehívta őt a tömegből, ujját a fülébe dugta, majd nyállal megérintette a nyelvét. Azután föltekintett az égre, fohászkodott, és így szólt: ,,Effeta", vagyis ,,Nyílj meg!"
Erre megnyílt a siket füle, megoldódott a nyelve, és érthetően beszélt. Jézus megparancsolta, hogy ezt senkinek se mondják el. De minél jobban tiltotta, annál inkább hirdették. Szerfölött csodálkoztak, és azt mondták: ,,Mindent jól cselekedett: a siketeknek visszaadta hallásukat, a némáknak pedig a beszédet."
Ezek az evangélium igéi. Mk 7,31-37

Imádság
Istenünk, Fiad, Jézus országod örömhírét hirdette, gyógyulást hozott a betegeknek, szabadulást mindazoknak, akiket fogva tart a bűn, a gyöngeség, világosságot hozott azoknak, akik elvakultan, önmagukba zárkózva élnek. Add, hogy életünket őhozzá tudjuk alakítani, aki a törvényt nem megszüntetni jött! Add, hogy életünkön változtatni tudjunk! Add, hogy ne öntelten éljünk, hanem figyeljünk mindig őrá, aki botránykő azoknak, akik nem fogadják el, de akik befogadják, azoknak az élet teljessége!.

A pogány származású asszony lányát Jézus a távolból gyógyítja meg, így szabadítja meg őt a gonosz lélektől, a csodához nem volt szükséges a beteg közvetlen jelenléte. Ezzel szemben a mai evangéliumban olvasott csodánál közvetlen kapcsolatba lép a beteggel, kezével megérinti a beteg testrészeket és az Úr érintése eredményezi a betegség megszűnését.
A jelenet érdekessége, hogy Jézus a beteget félrehívja, kivonja a tömegből. Nem azt kell feltételeznünk ebben, hogy a nyilvánosságot akarja kizárni, hanem azt jelzi ez a félrevonulás, hogy kizárólag a betegre akar figyelni, illetve a csodát nem azért teszi, hogy az azt látó tömeg elismerését kivívja, hanem magáért a betegért, aki így közvetlenül megtapasztalhatja Isten jóságát, irgalmát.
A gyógyulást követően Jézus megtiltja az embereknek, hogy beszéljenek az esetről, amit persze ők nem tartanak meg. Lehetetlen is volna számukra, hogy hallgassanak, amikor ilyen rendkívüli dolgokat még egyetlen személytől sem láttak. A tilalom azért hangzik el, mert Jézus azt szeretné, hogy ne csupán a csodák miatt keressék őt, hanem inkább tanítása, az Isten országáról szóló örömhír miatt. Csodáit nem a maga érdekében teszi, hanem annak megerősítésére, hogy ő az emberek Megváltója.
Engedem-e, hogy az Úr megnyissa szívemet tanításának befogadására? Engedem-e, hogy megnyissa számat a tanúságtételre és az örömhír hirdetésére?
C. Horváth István Sándor

.......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4417
  • e Hét: 15479
  • e Hónap: 28155
  • e Év: 261902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.