Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
ooOoo
  2019-02-05 17:04:58, kedd
 
  - Kezeket fel! Dobd el a fegyvered!
- Baszd meg magad!

Hát igen, kezdődik a móka... Ellen mert állni...

x'D


















Link

Itt a Lázadó Démon Elhárítás. Mi is démonok vagyunk. Védjük a Rendszerünket, pénzért és kalandért cserébe akciózhatunk, amit imádunk, mert nekünk megengedték. Lázadóbb Rendszerellenes démonokon gyakorlunk, akiket felsőbb körök hoztak létre, amiatt hogy tudjunk gyakorolni és hogy ne unatkozzunk mi sem...

Ördögi kör ez... Bábuknál sokkal jobbak, az tény... Élethűbbek!

Azt hiszik léteznek, pedig nem...

Csupán félig, mint valami élőholtak, hiszen ők is bizonyos mintákból épülnek fel amiket megtanultak. Engedelmeskednek bizonyos programoknak, amikkel kondicionálták őket is. Manipulálták őket.

De ha elvennéd tőlük ezeket a programokat, minden kondicionáltságukat, félnének a tényleges haláltól, nemcsak a fizikai haláltól. Félnének hogy nem maradna utánuk semmi kézzelfogható, semmi olyan ami örökölhető akár tanulással is. Melyekből felépülnek a gondolati, az érzelmi és viselkedési minták avagy a világkép. Azt hinnék elpusztulnának, ez az egyik legnagyobb illúzió. Hiszen a szellemvilág minden eddigi információt tárol és azok elpusztíthatatlanok. Fosnak, a komolyabb változásoktól, önmaguk tudatos átalakításától is egy másik irányba. Nem is tudják, nem is akarják tudni azt, hogy ők is mennyire beszariak, félnek önmaguktól is. Félnek a múlttól, a jelentől és a jövőtől is. Félnek a jövőről gyártott elméletektől is, mert azokban bíznak, legalábbis szeretnének megbízni, nem mernek nem megbízni bennük. Félnek a pozitívnak és negatívnak bélyegzett témáktól is. Azoktól is félnek amik "szentnek" bélyegzett tiltások. De így mindig csupán félemberek maradnak, sosem érhetik így el azt ami ÉgÉsz, ami a Teljesség, azt amit Istenüknek vélnek. Megtagadással sosem. Pontosan ez is a sok tiltásnak az egyik lényege, az hogy sokan ne érhessék el azt ami a Teljesség. Valóban úgy van az, hogy csak a legbátrabbak és legelszántabbak érhetik csupán el. Sokan nehezen tudják észrevenni és erkölcsi különbségeket tenni önmagukban is, így hát félig-meddig vakok maradnak továbbra is. Azt hiszik a "jóért" cselekszenek. Lehetséges hogy tényleg így van bizonyos sokféle körökön belül, sokféle nézeteken belül, de rajtuk kívül egyáltalán nem így van, mert mások kárára cselekednek, nem követik az Egység Törvényét.

Vajon mit is takar az hogy valami jó? Mit takar az ha valami rossz? Objektíven vagy szubjektíven? Egyszerre mind a kettő egyetlen Egészben?

Ezek komoly kérdések...

Már-már véresen komolyak, sokan így vélik, abszurd hiedelmekben, tudatállapotokban és cselekedetekben kristályosodnak ki, hiszen a földi emberiség sorsa is függ ezektől a kérdésektől, helyes válaszok nélkül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-05 15:29:26, kedd
 
 













 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-05 15:16:37, kedd
 
  Miért nem próbálod meg te is? Írni valamit, egy történetet, egy forgatókönyvet, akár verset, bármit...

Ha annyira "élni" szeretnél.



























 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-05 12:12:37, kedd
 
  ...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-05 11:36:10, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-05 11:23:30, kedd
 
  The Andrews Sisters - Shoo Shoo Baby
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a zene vigasztalta a frontra induló katonákat
  2019-02-05 11:19:26, kedd
 
  A swing, a sanzon és kuplé végigkísérte a II. világháborút, és vigaszt nyújtott a frontra küldött katonák számára. Ezt a kort idézi meg Szűcs Gabi és Hegedűs D. Géza zenés estje a Zsidó Művészeti Napokon, május 10-én a MOMKultban. Szűcs Gabival beszélgettünk.

- Kérlek, mesélj, hogy fogant meg a Shoo Shoo Baby ötlete?

- Két-három évente előfordul velem, hogy álmodok valamit, amiből születik egy dal vagy előadás. Most az Andrews Sisterst láttam katonai egyenruhában, ahogy vidáman énekelnek a katonáknak, azzal a céllal, hogy legalább egy estére elfeledtetnek velük minden mást. Az amerikai swingzenéből indultam ki, de Európa kapcsán rögtön eszembe jutott Marlene Dietrich, aki ugyanezt csinálta. Karády Katalin dalaiból is válogattunk. Az érdekelt, milyen zenét hallgattak a II. világháború alatt. Kellett valaki mellém, aki prózával, verssel, akár csak egy hadijelentéssel, élőszóban beszél erről a korról, így találtunk egymásra Hegedűs D. Gézával.

- Közösen választottátok ki a szövegeket?

- Géza már az első találkozóra több órányi anyaggal érkezett, és mivel én ismertem a dalokat, én csemegézhettem ezekből. Sőt, filmvetítés is lesz, természetesen a téma kapcsán rögtön rábukkantunk a Casablancára. A Shoo Shoo Baby egyébként egy Andrews Sisters-dal címe is, mely egyszerre jelzi a tánc ritmusát és a gyermeküket csitító anyukákat.

- ... sőt, egy Boeing vadászgép ragadványneve is volt a háború alatt...

- Így van! Az érdekelt, hogy mit csináltak azok a nők, akik a hátországokban maradtak. Óriási téma, és még az oroszokat nem is érintjük, megállunk Budapestnél.

- Roppant izgalmas ez a történelmi tabló, de van-e aktualitása?

- Május elején az európai hadszíntéren befejeződött a háború. De én egyszerűen emlékezni szeretnék, és a világháború hat évét és annak zenéjét szeretnénk bejárni.

- Kik fognak kísérni titeket?

- A kísérőzenekarom Kuzbelt Péter vezetésével, illetve három fúvós. A hattagú zenekar mellett pedig egy héttagú tánckar is részt vesz az előadáson, a Savoy Garden Táncstúdió, akiket Bóbis László vezet. Ők lesznek azok a katonák, akiket búcsúztatunk.

- Közben pedig a Stereo Swing zenekarod meghívást kapott a Gronau-i Jazzfesztiválra.

- Én már többször felléptem ott, de most megyünk először a zenekarral. Idestova harmadik éve vagyok a Stereo Swing énekesnője, egyik mintaképünk Parov Stelar volt, de saját dalokat játszunk. Holnap indulunk Gronauba, és két nappal a Shoo Shoo Baby előtt érünk haza.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőrség a bátrak sportja, ahol jól jön a bulldogvér
  2019-02-05 11:16:57, kedd
 
  Molnár Gábor három hónapja áll a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság élén, a rendőr ezredest január 23-án nevezték ki hivatalosan posztjára. Szemléletével egy modernebb, lényegesen emberközelibb rendőrség képe rajzolódik Somogyban. Portré.

- Valójában nem rendőrnek készült, földmérő mérnökből, hogyan lesz megyei rendőr-főkapitány?
- A rendőri, vagy a bűnügyi pálya annak jó, akit minden érdekel, a reál és a humán dolgok is. Szeret olvasni, szereti az embereket, érdeklik a műszaki dolgok, precízen összeszedi a háttérben is az információkat adott tényekről, ugyanakkor nem feltétlenül akar elmélyedni csakis egy valamiben. Ilyen embernek gondolom magam. De egy meghatározó olvasmányélményem volt a rendőrségről, akkor fordult bennem valami, amikor Moldova György: Bűn az élet című riportkönyve a kezembe került.

- Ettől még maradhatott volna a szakmájában is.
- Nem volt nehéz bekerülni akkor erre a földmérő szakra, teszem hozzá, korábban egyáltalán nem tartoztam a jó tanulók közé. Inkább csibész diák voltam.

- Intőkkel, beírásokkal?
-Ajjaj, persze...

- Olyan is van, amit a szülei azóta emlegetnek?
- Például tizenöt évesen részt vettem a '88 március 15-ei tüntetésen. Koncertekre is el-eljutottunk a szülők tudta nélkül.

- Kik miatt volt érdemes még kockáztatni?
- Beatrice, P. Mobil, aztán elmentem a tudtuk nélkül, később Európa Kiadóra is.

- Innen jött Székesfehérvár, a Soproni Egyetem kihelyezett képzésén. Még mindig nem egyenes vonal a rendőrséghez...
- Ajkán egy klasszikus munkás család gyermekként egy tipikus szociográfia volt az életem, ami nem különösebben predesztinált volna értelmiségi létre. De aztán, hogy klasszikus zenét tanulhattam dobosként, a dallamok világa a jó pedagógusoknak köszönhetően rendszerre, fegyelemre, alázatra tanított. A zenekar tagjai minden évben elvitték táborba a Magas-Bakonyba, ami ugyancsak nagy hatással volt rám, nagyon szerettem például térképeket bújni. Nem nagyon kötött le az iskola, de olvasni kifejezetten szereztem, akár óra alatt is, pad alatt.

- Miket?
- Regényeket, krimiket, kalandregényeket, de 16 évesen fontos olvasmányom volt például az 1984 Orwelltől, vagy az Iskola a határon Ottliktól.

- Székesfehérváron tanult a főiskolán, itt ismerte meg a feleségét, itt vette fel az egyenruhát később.
- Ipari geodéta szívesen lettem volna, de a földmérés nem izgatott igazán. Apósom egy, azóta sajnos elhunyt, nagyon jó barátja mondta, menjek csak a rendőrségre, civil diplomával is felvettek, így lettem nyomozó Székesfehérváron.

- Mivel kezdte?
- Gépjárműlopási alosztály, biciklilopási csoport, akkoriban nagyon vitték a kerékpárokat...

- Fontosak lehettek a fehérvári évek, a Videotonról azt mondta, az ország legjobb csapata.
- A világon! De ez inkább annak köszönhető, hogy apukám nagy focirajongó. Nyolcan voltak testvérek, öt fiú, mindenkinek külön kedvenc csapata volt. Mindig focit néztünk, s a nyolcvanas évek elején a legjobb Videotont láttam játszani, amiben a Csongrádi, a Burcsa, a Disztl testvérek játszottak. Annyira szépen fociztak, nem volt kérdés, melyik a legjobb csapat. Azóta vagyok Videoton szurkoló.

- Most is eljár egy-egy meccsre?
- Persze, nem mindig, de megyek. Nem is nézek külföldi focit, az nem is érdekel.

- Felesége szekszárdi származású, szakmai tevékenysége is a tolnai megyeszékhely kötötte. Mi a legnagyobb különbség Somogy és Tolna közt rendőri vezetőként?
- Minden megye más, gazdasági kondíciójukban, társadalmi viszonyaikban, így a bűnözésben is. Nem hasonlíthatók egymással igazán. Mindegyiknek megvan a sajátossága, amihez igazodni kell. Tolnában nincs jelentősnek nevezhető idegenforgalom, a zamárdi Balaton Sound-on megfordul százezer ember négy nap alatt.

- Nemzetbiztonsági szakértő is, nem lehetett újdonság, hogy határunk is ad többletfeladatokat.
- Ad, de a Somogy megyei határszakasz most nyugodt, azonban volt egy időszak, amikor átjött mintegy 130 ezer ember. Rendészeti szempontból az országban egyedülálló helyzet a déli part a buliturizmus miatt. Ilyen máshol nincs, a budapesti VII. kerülethez, a bulinegyedhez hasonlítható. A somogyi rendőrségnek a nyári idegenforgalom miatt a Balaton valódi szakmai kihívás.

- Nem tart tőle? Elvérzetek már ott páran...
- Ez a bátrak sportja. Inkább inspirál, ha nagy a nyomás.

- Felderítőként sok akciót látott közelről, a kvázi, szervezett bűnözés elleni harc frontvonalához képest szolgáltatóbb jellegű rendőrséget szeretne. Nincs nagy különbség a két világ között?
- Szerintem nem ellentmondás. Bűnügyi helyettesként már pontosan láttam, hol lehetnek a rendőrségi munkának a lehetőségei, melyek sikeressé tehetnek minket.

- És hol vannak?
- Nincs sikeres rendőrség hatékony és megfelelő létszámú közterületi rendőrségi jelenlét nélkül, s nincs hatékony kommunikáció nélkül. De nagyon fontos az intézkedéskultúra, a hatékony felderítés persze, s a pontos, precíz munka minden területen, mert mindennel összefügg, s mindenben jónak kell lenni ahhoz, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat.

- Mitől érezzük magunkat biztonságban?
- Sokat segít, ha látják a rendőrt, aki nyitott az emberek felé. S megkérdezi, hogy segíthet-e valamiben. De például nem lehet magára hagyni az áldozatot egy bűnügy közepén, ezért is rendeltem el a sértetti kapcsolattartást. Hogy a nyomozó folyamatosan tájékoztassa az ügyről a sértettet, hol is állnak a dolgok, akkor is, ha elmarad a siker, s nincs meg a hónapok után sem a keresett tolvaj, vagy betörő. Ha ez nincs, hiába dolgozik minden rendőr tisztességesen, márpedig higgye el, mindegyik úgy dolgozik, elmarad a bizalom.

- Újszerű szemlélet a rendőrségi munkában, de nem csak ez lesz új, ha jól sejtjük...
- Tolnában országosan nagyon jól működött, itt is meg fogjuk honosítani az áldozatsegítés intézményét. Minden kapitányságon lesz egy olyan ember, aki ezzel foglalkozik. A kormányhivatal foglalkozik most állami kárenyhítéssel, de nekünk is van benne feladatunk, mert mi nézünk az emberek szemébe, amikor elviszik az utolsó értékeit. Sokszor csak az kell, hogy meghallgassák őket. Olyan függetlenített segítőket szeretnék, akik minden áldozatot megkeresnek.

- Milyen célokat tűzött ki, amikor rendőr-főkapitány lett?
- Létszámában, technikai felszereltségében ideális a somogyi rendőrség helyzete, a képzettségre és nyitottságra ugyanez igaz. Rövidtávon mindenképp az intézkedéskultúra-váltás, az áldozatsegítés, a bűnmegelőzés és a humán hírszerzés terén szeretnék eredményeket, s ezek közül néhányat már talán sikerült is elérnünk. Hosszabb távon egy olyan rendőrséget szeretnék Somogy megyében, ahol a kollégák örömmel jönnek be dolgozni, motiváltak, kiegyensúlyozottak, innovatívak, és emellett fegyelmezetten, felkészülten, felelősen gondolkodva végzik a munkájukat.

Molnár Gábor 1972-ben született Devecserben, Ajkán nőtt fel, Veszprémben a vegyipari technikumban érettségizett, majd a Soproni Egyetem székesfehérvári kihelyezett képzésén szerzett diplomát földmérő szakon. 1998-ban lett rendőrszervező tiszt, később rendészeti vezető, majd mestervezető lett, 2016-ban okleveles nemzetbiztonsági szakértői végzettséget szerzett, idő közben pedig elvégezte a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karát, közgazdász szakmérnök lett. Nős, egy leánygyermek édesapja.

- Nyomozó az lesz, akiben buldogvér van. Ez egy szenvedély, egy életforma. Nem egy munka, aki annak hiszi, mind elkopik innen. Itt mindenki olyan, mint valóban egy véreb, amelyik vért érez, mert el akarják kapni a bűnözőt - mondta Molnár Gábor arról, milyennek látja a nyomozati munkát és kollégáit munka közben. Kikapcsolódásként még mindig sokat olvas, de ma már nem krimiket, sokkal inkább szépirodalmat, a hazai kortárs szerzőkön kívül az orosz klasszikusok a kedvencei. Rendszeresen sportol, Kaposváron a Dózsa edzőterembe jár feszültségoldásként edzésekre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-05 10:37:43, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-05 10:29:47, kedd
 
 







Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 236 db bejegyzés
e év: 868 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 96
  • e Hét: 248
  • e Hónap: 861
  • e Év: 11795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.