Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Vörös pandamaci :-) gif
  2019-02-07 22:04:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Fekete farkas
  2019-02-07 22:02:00, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
A faeper gyógyhatásairól
  2019-02-07 21:59:01, csütörtök
 
 



A faeper kiváló választás, ha alacsony szénhidráttartalmú ételt akar fogyasztani, feleannyi cukrot tartalmaz, mint más szárított gyümölcsök. Egy marék faeper a napi rostszükségletünk 20 százalékát biztosítja. Bogyói gazdag fehérjeforrások, adagonként 4 grammot tartalmaznak.

A fehér eper egy csodálatos növény, amely szinte mindenütt nő. Kínai eredetű, és csak néhány száz éve jelent meg európában. . A fehér eperfa Kínából, a fekete eperfa feltehetően Közép-Ázsiából származik, termésük a faeper vagy közismert nevén az eper.


Mit tartalmaz és mi mindenre gyógyír a faeper?
Az eperfafélék termései köztudottan gazdag flavonoidforrások, kvercetin, rutin, kempferol, apigenin, luteolin és izokvercetin is található bennük, melyek mind kiváló antioxidánsok. Mind a fehér, mind a vörös és a fekete gyümölcs is gazdag fenolforrás, ezáltal jótékonyan hatnak a szívműködésre. Közismert, hogy a piros és sötétlila színű gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidáns hatóanyagokat.


A fehér eper olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek hasonló hatással vannak a 2-es típusú cukorbetegségben szedett gyógyszerekéhez. Lassítják a bélben lévő cukrok lebomlását és felszívódását a vérben. Ez segít a vércukorszint szabályozásában.
Ezenkívül gazdag szerves savakban, C-vitamin, pektin, rost, karotin forrás. Ezek a tápanyagok hatékonyan kezelik a mandulagyulladást, a köhögést, a lázat, a hasmenést, a fejfájást és egyéb gyulladásokat.Ugyancsak magas az antioxidáns tartalma, amely jelentősen csökkentheti a koleszterinszintet, és hosszú távon fogyasztva megelőzheti és kezelheti a szívbetegségeket.
Ez a csodálatos növény nagyon hasznosnak bizonyult a cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, gyakori megfázás, izom- és ízületi fájdalom, ízületi gyulladás, székrekedés, fülcsengés, szédülés, hajhullás és koraszülés elkerülése esetében.
Egy Texas-i Egyetemen végzett tanulmány szerint a fehér eperbogyó gazdag resveratrolban, fenolban, amely hatékonyan képes kezelni a különböző rákos megbetegedéseket és szívbetegségeket. A fehér eper képes feldolgozni a cukrot a véráramban és segíteni a szervezet cukorbontását. Ezenkívül megelőzheti az inzulin felhalmozódást a véráramban.
Kutatásokkal igazolták, hogy a fehér faeper kivonata megakadályozza a Hepatitis C és a HIV fertőzés kialakulását.


Nagy számban tartalmaz resveratrolt, ezáltal rákellenes és gyulladáscsökkentő hatású. Jó hatást fejt ki neuroprotektív tulajdonságai miatt a Parkinson-kórra és az Alzheimer-kórra is.
Az eperfa fája igen kemény. Alig szegezhető. Sárga színe miatt hordók készítésére, (főleg pálinkához) szívesen alkalmazták.
A friss levelet megszárítva natúr teaként vagy teakeverékekbe használhatjuk. Cukorbajban (diabetes) szenvedőknek ajánlott.
Nyersen fogyasztható
Befőttként, vagy mélyhűtve tárolható
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A vörösáfonya jótékony hatásairól
  2019-02-07 21:54:49, csütörtök
 
 



A húgyúti fertőzéseket, vagy ahogy a köznyelv nevezi: a felfázást baktériumok elszaporodása okozza, mégpedig tízből kilenc esetben az E. coli baktérium.
A növény termései piros színűek, kerekdedek, és jóval nagyobbak, mint a nálunk elterjedtebb rokona, a fekete áfonya. Fekete társához hasonlóan a vörös áfonya is felhasználható közvetlenül gyümölcsként: fanyar ízű lekvár főzhető belőle, mártásként pedig vadhúsokhoz kiváló. Igazi értékét azonban gyógyhatása jelenti.

Mit tartalmaz a vörös áfonya?

A vörös áfonya igen gazdag antioxidánsokban, melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Az antioxidánsokkal megelőzhetők az olyan krónikus betegségek, mint az érelmeszesedés, a koleszterin-lerakódás, a szívinfarktus, a bőrproblémák, a daganat, és a memóriazavar.

A gyümölcs az antioxidánsok mellett sokféle ásványi anyagot, például nátriumot, foszfort, káliumot, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket és ként is tartalmaz, valamint kitűnő A-, B-, és C-vitamin-forrás.

A vörös áfonya gyógyhatásai

- Az antioxidáns hatású bioaktív anyagok hatástalanítják a szabad gyököket, így korlátozzák a szervezetben a fertőzések és a gyulladásos folyamatok kialakulását.

- Növelik az immunrendszer ellenállóképességét.

- Erős baktériumölő hatása van. Ezáltal védi a veséket és a vízhólyagot. Nagyanyáink, a leveléből készült teát, valamint a bogyó levét egyaránt használták felfázás és gyulladások megelőzésére, kúrálására, ugyanis olyan anyagot tartalmaz, amely képes meggátolni az E. coli baktérium megtelepedését a hólyag falán, illetve a húgycsövön.

- A vörös áfonya a vesekő és a húgyhólyagban előforduló homok kialakulásának megelőzésére is alkalmazható. A vörösáfonya megakadályozza, hogy a baktérium hozzátapadjon a hólyag falát borító hámsejtekhez, ez pedig radikálisan lecsökkenti a baktériumok megbetegítőképességét. A gyümölcsben megtalálható proanthocyanidok vizsgálatánál sikerült kimutatni ezt a tapadásgátló funkciót.

- A baktériumok megtapadását akadályozó hatóanyag egyébként a fogíny különféle fertőzései és a gyomorfekély, gyomorfertőzések kialakulása esetében is hatásos.

Egy kutatás során, melyben olyan 18 és 45 év közötti nők vettek részt, akik visszatérő húgyúti fertőzésekre panaszkodtak, bebizonyosodott, hogy a kapszula formájában szedett vörösáfonya-koncentrátum (400 mg naponta kétszer) három hónapig tartó szedésével a húgyúti fertőzés kiújulása látványosabban lecsökkent, mint a placebóval kezelt betegeknél. További kísérletek arra utalnak, hogy a vörös áfonya segíthet hólyagplasztikázott vagy vizeletpangással küzdő betegeknek nyálka- és gennymentessé tenni vizeletüket.

Alkalmazása
Akut és krónikus húgyúti fertőzések megelőzésére, kezelésére, valamint sejt- és érvédő antioxidánsként édesítőszer nélkül készült vörös áfonyalé, vagy tinktúra (3 x 3-5 ml/nap adagolásban), illetve gyógyszertárakban kapható kapszula ajánlott. 1 kapszula (400 mg) kb 8-9 pohár lé hatóanyagát tartalmazza koncentráltan, és naponta kétszer szedhető.

A vörös áfonya koncentrátumának nem jegyezték le mellékhatását, és káros kölcsönhatása sem ismert, még terhesség és szoptatás alatt sem. Egy vizsgálat szerint azonban a vörös áfonya szedése során 43%-kal nőtt az oxalátkiválasztás a vizeletbe, ami arra utalhat, hogy a vörös áfonya nagy adagban történő hosszú távú fogyasztása megnövelheti a vesekő kialakulásának veszélyét. Ugyanez a vizsgálat azonban azt is kiderítette, hogy egyidejűleg fokozódott a vizelettel történő magnézium- és káliumkiválasztás is, ez a két anyag pedig gátolja a kőképződést.

Amíg nem gyűlik össze elegendő ismeret a vörös áfonyáról, hosszabb távú (pl. egy hétnél tovább tartó), nagyobb adagban történő alkalmazása nem ajánlott azoknál a betegeknél, akiknél, vagy akik családjánál visszatérő probléma a vesekő.

Kiknek ajánlott?

Elsősorban azoknak, akik:

- Gyakori húgyúti fertőzésben szenvednek vagy arra különösen fogékonyak (cukorbetegek, rendszeresen úszók, vesebetegek)

- Vesekőképződésre hajlamosak

- Vesehomokjuk van

- Vizeletpangás áll fenn náluk: pl. prosztata-megnagyobbodáskor, hegesedés vagy daganat miatti vizeletelfolyási akadályoknál

- Érbetegségekre való hajlamuk van (magas vércukor, zsíranyagcsere-zavarok, elhízás), vagy már kialakult náluk az érelmeszesedés
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az oregánó olajról
  2019-02-07 21:34:20, csütörtök
 
 



Az oregánó, vagy más néven szurokfű mediterrán területen őshonos növény megtalálható Európa, Ázsia mérsékelt szubtrópusi övezeteiben. Észak-Amerikába telepesek által került, ahol különböző módosított változatok (hibridek) termesztése is gyakori. Hazánkban tölgyesekben, napos cserjés helyeken, száraz hegyoldalakon, kaszálókon, erdei vágások mentén, sokszor tömegesen található meg. A szurokfűfélék rendszerezése igen bonyolult feladat, mert az ide tartozó 4 növénycsalád több mint 40 tagot számlál. A növénytani bonyodalmak ellenére a felhasználás szempontjából nincs nagy különbség közöttük, mivel valamennyi szurokfűféle ugyanolyan ízű, illóolaja és hatása is nagyon hasonló.
Az oregánóolajat a növény leveleiből és virágaiból nyerik ki. Az oregánó olaj egyre népszerűbb az egészséges életmódot követők körében, mivel sok gyógyászati előnye ismert.

Az oregánóolaj egy olyan illóolaj, ami különböző gyógyhatású hatóanyagokat tartalmaz, többek között csersavat, gyantát, szterineket és flavonoidokoat, melyekről köztudott, hogy erős antioxidánsok. Aktív elemei közé sorolhatóak még a timol, a karvakrol és a rozmaringsav is. A timol és a karvakrol erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek, segítenek a baktériumok, a vírusok és a gombák elleni küzdelemben. A rozmaringsav hasznos a különböző fájdalmak és duzzanatok csökkentésében, így képes megakadályozni a nyirokcsomó-duzzanatot is.

Mire gyógyír az oregánó olaj?
- Az oregánóolaj fenolos vegyületei, a karvakrolok meggátolják a DNS szintézisét az izomsejtekben, így segít megelőzni a rákos sejtek növekedését és az izomsejtekben való elterjedését.
- Meghűlés csillapító, köptető: Minden szurokfűféle két, kémiai összetételében rokon illóolajat tartalmaz, amelyek elősegítik a nyálkás váladékok felszakadását és ezzel könnyebben felköhöghetővé válnak.
- Illóolajai segítenek száj- és torokgyulladás esetén. Az oregánóolajjal a megfázásos tünetek, az orrdugulás, a törökfájás, a köhögés és az orrfolyás is megszüntethető.
- Emésztésserkentő, a legtöbb konyhai fűszernövényhez hasonlóan nyugtatja az emésztőrendszer simaizmait, így görcsoldó hatással rendelkezik. Emellett egyes emésztőrendszeri paraziták kiűzésére is alkalmas.
- Szamárköhögés, görcsös köhögés, illetve altesti panaszok esetén is használatos.
- Ezen kívül kivonatát vagy illóolaját gargalizáló szerekhez és fürdőadalékokhoz is hozzáadják. Étvágyjavító, szélhajtó, epehajtó.
- A karvakrol antibakteriális, antivirális, antifungális és antiparazita tulajdonságokkal rendelkezik. Éppen ezért képes meggátolni a DNS és a fehérvérsejtek károsodását.
- Ennek az anyagnak köszönhetően az oregánóolaj nagyszerűen képes kezelni a különböző bőrproblémákat, különösen a pattanásokat, ajakherpeszt és gombás fertőzéseket.
- Az oregánóolaj víruellenes tulajdonságokkal bír, ami segít megszüntetni az ajakherpeszt, ha már akkor el kezdjük kenni a felületet, amikor még csak érezzük, hogy a herpesz kialakulóban van.
- Az oregánóolaj hatékonyan kezeli a lábgombásodást és az ótvart, mivel mindkettőt a dermatophye gomba okozza, amit a bőr cukor és fehérjetartalmából táplálkozik.
- Az oregánóolaj timolt is tartalmaz, ami sok szájöblítő összetevői között megtalálható. A timollal az ínybetegségeket és a fogfájást is kezelhetjük.
- Az oregánóolaj erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Képes minden duzzanatot csökkenteni és hatékonyan kezeli az arthritis, a fibromyalgia és a fejfájás tüneteit.
Külső használata:

Az Oregano olaj közvetlenül az érintett területen naponta egy-két alkalommal alkalmazandó. Ha szükséges, akár többször is. Amennyiben rendellenes reakciók (viszketés, stb.) lépnek fel, alkalmazását meg kell szakítani.

Bőrön: Pár csepp, az érintett területbe történő bedörzsölésével. Ha szükséges, megismételhető.

Samponokban: Pár cseppet kell adni a samponhoz, hajmosás előtt. A habot pár percig a hajon kell hagyni, majd leöblíteni.

Szappanokban: Pár csepp oregánó olaj folyékony szappanhoz vagy tusfürdőhöz adagolva kiváló antiszeptikus hatást kölcsönöz a szernek. Tusoláshoz, kézmosáshoz is kiváló.

Fog és fogínyvédelem: Pár csepp a fogkefére téve alkalmazható. Ínyproblémák esetén napi egy-két alkalommal kell a fogínybe dörzsölni.

Hólyagokra, sebekre: Az érintett területeket át kell itatni, majd kötéssel letakarni. Addig ismételhető, amíg a seb nem tisztul.

Lábápolás: Egy cseppet kell a lábujjkörömre tenni, majd az érintett területen elegyengetni. A lábujjak közé bedörzsölve jól kezelhető a lábszag is.

Párologtatóba téve az oregánó olaj jól alkalmazható a levegő vírusoktól való megtisztítására.

Belsőleg: 4 csepp (kb. 0,17 ml) oregánó olaj egy kanál vízbe vagy gyümölcslébe csepegtetve, naponta háromszor
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Koriander a méregtelenítő
  2019-02-07 20:40:18, csütörtök
 
 




MÉREGTELENÍTÉS KORIANDERREL - avagy tisztítsuk meg szervezetünket a nehézfémektől!

A nehézfémek felhalmozódása már újszülött korban elkezdődik, befolyásolja az anya szervezetéből érkező nehézfémmennyiség, később a levegő, a víz és az élelmiszerek minősége. Az amalgámtömések ideje lejárt, de aki érintett, az élete végéig magában hordja annak nyomait.

Az ólom, higany, alumínium, kadmium gyakran említett mérgek, kiemelten érintik az idegrendszert és a zsírszövetet. A kiürítésük első számú gyógynövénye a koriander (Coriandrum sativum vagy kínai petrezselyem), de aki keresett már koriander cseppeket a boltokat járva, az tudja, hogy házi receptre lesz szüksége, vagy teljes kezelésre kell bejelentkeznie ahhoz, hogy hozzájusson.
Íme a házilag elkészíthető receptek: Koriander tinktúra
- 60g szárított koriander levél
- 10g tört koriander mag
- 500ml 40%-os alkohol vagy kiváló minőségű vodka, vagy tiszta gyümölcspálinka desztillált víz
Egy jól zárható, nagyon tiszta edényben az aprított levelet és magot kevés desztillált vízzel összekeverjük, majd jó meleg dunsztba tesszük 4 órára. Miután kihűlt, felöntjük az alkohollal és egy holdciklus idejére (28 nap) sötét helyen pihentetjük.
Újholdkor célszerű elkezdeni. Minden nap egyszer felrázzuk. 28 nap után többször átszűrve, hűvös helyen, sötét üvegben tárolható.
Elkészíthető víz és dunszt nélkül is, ekkor a szárított részekre közvetlenül kerül az alkohol és tovább az eljárás ugyanaz marad.
Naponta kétszer két csepp fogyasztása ajánlott legalább négy-hat hónapig.

Könnyű turmix
A koriander rövid távon alkalmazva is látványos könnyebbséget okoz. Bármilyen gyümölcshöz bőven adjunk friss koriandert, friss citromlevet és legalább két deciliter vizet, majd turmixoljuk össze.
Élvezhető ital készül belőle. Naponta kétszer nyugodtan fogyasztható, szintén érdemes fél éven át gyakran elkészíteni. A kezdetekkor már jelentősen javítja a közérzetet.

Recept hosszú távra
Turmixoljunk össze 4 gerezd fokhagymát, 3 evőkanál napraforgómagot, 3 evőkanál tökmagot, 2 csésze friss koriandert, 6 evőkanál lenmagolajat, 4 evőkanál algakivonatot, 4 evőkanál citromlevet és egy kevés tengeri sót.
Hetente egy napon a keverékből két evőkanállal fogyasszunk naponta kétszer. Fénytől védett helyen, hűtve tárolható, hosszabb távra, nagyobb mennyiséget el lehet készíteni. Felhasználható ételek készítéséhez (tésztákhoz, pirított kenyérhez).

Koriander pesto
Szintén turmixgépben készül. A hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, olajos magvak ízlés szerint, 1 csésze friss koriander, 2 evőkanál citromlé, 6 evőkanál olívaolaj, só.
Kevés vízzel hígítva, durum tésztával finom étel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az illatos turbolya gyógyhatásairól
  2019-02-07 20:33:10, csütörtök
 
 



Illatos turbolya (Anthriscus cerefolium)
A turbolya az Apiaceae családba tartozó, a petrezselyemhez hasonló egynyári növény. Népies elnevezései:illatos turbolya, olasz saláta, édespetrezselyem.
A növény őshonos Nyugat-Ázsiában, Délkelet -Európában, de mindenféle talajon megél.
Az ánizsra emlékeztető szagú, édeskés ízű egynyári növényt már a rómaiak is használták. Méter magasra is megnövő faj. Szára üreges, levele a petrezselyem zöldjéhez hasonlít, ernyős virágzata kis fehér virágokból áll. A levelek szárnyasan összetettek. Illóolaj tartalma 0,3%, valamint tartalmaz A, B és C-vitamint, kalciumot, káliumot, magnéziumot, courmarinokat, flavonoidokat, szelént, mangánt és methylchavicolt.

A kora tavaszi friss leveleket az ókori görögök gyermekláncfűvel és vizitormával keverve mint tavaszi tonikumot használták . Úgy gondolták ez a kombináció vitamin és ásványi anyag tartalma miatt megfiatalítja a testet a tél után . Norvégiában és Franciaországban egy tál friss darált turbolyalevél is jár a tavaszi étkezésekhez , amelyet gazdagon szórnak a salátákra, levesekbe, pörköltekre.
A növény nem bírja a szárítást vagy a főzést. Jellegzetes illat és aromaanyagai elvesznek ezért általában frissen kerül az ételekbe. A fiatal levelek igen rövid ideig szedhetőek. A kiskertekben azonban sokáig friss növényhez lehet jutni ha nem egyszerre vetik el az összes magot hanem elcsúsztatva. Ha néhány hónapig még élvezni szeretnénk a friss növény ízét fehér borecetben lehet áztatni, vagy püréjét kevés vízzel összekeverve jégkocka tartóban lefagyasztva lehet tárolni .
A klasszikus francia konyha snidlinggel, tárkonnyal és petrezselyemmel keverve ezt az illatos keveréket sokféle étel ízesítésére használja:például tojás, hal, csirke, könnyű szószok és salátaöntetek. Jól kombinálható sajtokkal és fűszervaj is készíthető evvel a keverékkel.
Kulináris használatán túl számos hatását ismeri a népgyógyászat.

Leggyakoribb felhasználási módja a tea és a belőle készített borogatás:
-Természetes segítség enyhe emésztési zavarokban szenvedőknek
-Mint tavaszi tisztító és élénkítő a fent említett pitypanggalm és vízitormával keverve
-A levelek forrázata máj-, epe- és vese panaszok ellen, valamint emésztési zavarok, étvágytalanság és vérszegénység ellen használható.
-Teája használható vesekőképződés megakadályozására
-Erős fertőtlenítő hatása miatt teája felhasználható bőrbetegségekben ekcéma, dermatitisz, rovarcsípések ,vágások égési sebek lemosására,szájfertőtlenítésre
-Keringésjavító, serkenti az agyműködését, jó hatású emlékezetkiesés ellen.
-Kozmetikai előnyei a bőrtisztításban és tonizálásban rejlenek
-Köptető tulajdonsága miatt légúti fertőzések kiegészítő kezelésére,
-Természetes orvosság a szorongás, depresszió leküzdésére,
-Izületi fájdalmak esetén mint borogatás használható
-Érdekességként említhető csillapíthatatlan csuklás esetén a levelek rágcsálását
-A legutóbbi vizsgálatok,amelyeket a Semmelweis Egyetem kutatói végeztek, erős antioxidáns tulajdonságát igazolták a benne levő flavonoidoknak ,és lignánoknak köszönhetően.
-Friss leveleiből disznózsírral készített kenőccsel keléseket, daganatokat, bőrgyulladást kezeltek.
Közeli rokona az erdei turbolya (Anthriscus sylvestris), hazánkban is tömegesen termő évelő növény, mely gyógyításra nem alkalmas.
TEAKÉSZÍTÉS: 2 kávéskanálnyi szárított és aprított turbolya levelet 2 dl vízzel leforrázunk, 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Méregtelenítésre ajánlott adagja 3x2 dl.
KONYHAI HASZNÁLATA: Zöld fűszerként levesek, húsok, szárnyasok, mártások, saláták ízesítésére alkalmas, lehetőleg ne főzzük, csak a főzési idő végén nyersen, apróra vágva adjuk hozzá az ételhez.
TURBOLYA MÁRTÁS: 30-30 dkg friss turbolya- és gyermekláncfű levelet folyamatos keverés mellett kis lángon besűrítünk, kevés sóval, cukorral és őrölt fehérborssal vagy borsikafűvel ízesítjük. 2 dl tejszínben elkevert 2 tojássárgájával gazdagítjuk, tetejére 10 dkg apróra vágott friss turbolya levelet hintünk.
A turbolya sikeresen tartható cserépben is ha az megfelelően mély a hosszú gyökerek számára , így folyamatosan friss levelekhez lehet jutni. Kiskertben pedig a megfigyelés szerint távol tartja a csigákat kedvenc növényeinktől.

Figyelem!
Összetéveszthetősége. Leggyakrabban a petrezselyemmel tévesztik össze, de annak levele durvább és nem ánizs illatú. Az illat egyébként az ernyős virágzatú növényeknél fontos határozóbélyeg, a mérgező növényeknek jellegzetes taszító illatuk van, egérpisi, ilyen a bürök, az ádáz, a csormika, a bódító baraboly.
A növényt nem szabad összetéveszteni a mérgező alkaloidokat tartalmazó foltos bürökkel (Conium maculatum L.). Jóllehet küllemileg nagyon hasonló a két faj, de a foltos büröknek kellemetlen egérszaga van!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Okos madár gif
  2019-02-07 08:24:27, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Rókák
  2019-02-07 08:23:00, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Zsiráf gif
  2019-02-07 08:21:54, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2019.02 2019. Február 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 236 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 803
  • e Hét: 6044
  • e Hónap: 25906
  • e Év: 201781
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.