Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Noni gyógyhatásai
  2019-03-04 20:31:35, hétfő
 
 



Az utóbbi évtizedek kutatásai sikerrel azonosították a gyümölcs jó néhány hatóanyagát. Ezek az eredmények alátámasztják a természeti népek tapasztalatait. De nézzük meg mit is tartalmaz tulajdonképpen a Noni és milyen problémákat orvosolhatunk vele?

- A Noni gyümölcse 18 féle aminosavat tartalmaz.

- Nagy mennyiségű proxeronint tartalmaz, 800x annyit, mint az ananász. Ezt a tápanyagot az emberi szervezet xeronin-ná alakítja át, olyan anyaggá, amely nélkülözhetetlen az anyagcsere folyamatok zavartalanságához.

- Összetételében eddig 100-nál is több bioaktív hatóanyagot mutattak ki, köztük enzímeket, aminósavakat, nyomelemeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, alkaloidot, többszörösen telített zsírsavakat és flavonoidot, melyeknek köszönhetően a noni a sejtregenerálásban és az immunerősítésben is rendkívül hatékony.

- Bőséges forrása az ásványi anyagoknak (Mg, Na, Fe, K, Mn) és vitaminoknak, melyek elősegítik a szervezet funkcióinak megfelelő működését.

- Melatonint, skopoletint és szerotonint is tartalmaz.

Miben segít?

- Jó hatással van a hangulatra és növeli az energiát. A Noni jelentősége abban rejlik, hogy aktiválja az agyban elhelyezkedő tobozmirigy működését. Ez a fontos mirigy az egyik olyan hely, ahol a szerotonin és a melatonin termelődik. A szerotonin és a melatonin nagy szerepet játszik az alvás, a hangulat és a testhőmérséklet szabályozásában.

- A NONI gyógyerejű hatóanyagai együttesen adaptogénként, tehát olyan anyagként működnek, amely a normálistól eltérően működő sejteket próbálja újra normálissá tenni, mégpedig mellékhatásoktól mentesen.

- Hozzájárul a szervezet napi ásványi anyag-szükségletének fedezéséhez,

- Segíti a simaizmok fejlődését és gátolja azok leépülését,

- Sejtregeneráló hatású,

- Antioxidáns hatású,

- Damnacanthal tartalmának köszönhetően felügyeli a sejtosztódást - daganatellenes hatása van,

- Erősíti az immunrendszert,

- Gyulladásgátló,

- Jótékonyan hat a vérnyomás szabályozására.

- Nemcsak a magas vagy alacsony vérnyomás, de cukorbetegség esetén is hasznos gyógyszer,

- Hatásosnak bizonyult különböző baktériumokkal szemben.

- Antibakteriális tulajdonságai miatt védelmet biztosít az emésztőrendszer, a szív- és érrendszer megbetegedéseivel szemben. (vezető halálok Magyarországon!)

- Növeli a szervezet szerotonin- és melatoninszintjét, ezzel szabályozza az alvásciklust, a hőmérsékletet és a hangulatot. Segít a depresszión.

- Fájdalomcsillapító hatása eléri a morfium erősségének 75%-át, a függővé válás veszélye nélkül.

- Megerősíti az immunrendszert, (allergia kialakulás veszélyének csökkentése, gyógyulásának hatékony elősegítése), beleértve a falósejteket és a nyiroksejket (rák kialakulás veszélyének csökkentése, gyógyulásának hatékony elősegítése).

Egy kísérlet bebizonyította, hogy a noni gyümölcs kivonatának nagy adagja hatásában megfelel a morfiumszulfát 70%-ának, és még függőséget sem alakít ki. Ezenkívül képes megkötni a szerotonint, ezért segít a depressziósokon, és sikeresen alkalmazható a drog-, alkohol- vagy nikotinelvonási tünetek esetén is. A noni gyümölcs egy másik hatóanyaga, a skopoletin, a szív- és keringési rendszerre gyakorol jó hatást, illetve gyulladás gátló tulajdonságai miatt segít allergia esetén, míg a damnacanthal gátolja a rákos sejtek növekedését.

A noni természetesen nem csodaszer. Nem szabad azt remélni tőle, hogy minden egyéb kezelés nélkül minden bajra jó és még a rák is hamar meggyógyul tőle. Az enzimek és a benne található vitaminok, alkaloidok valóban hatékonyan támogatják sejtjeinket és immunrendszerünket, de felelőtlenség lenne azt állítani, hogy minden bajra gyógyírt jelenthetnek. Ezért, ha valaki betegségének kezelésére szeretné használni, okvetlen konzultáljon róla orvosával, egészségmegőrzésre azonban bárki kipróbálhatja!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szeder és a szederlevél gyógyhatásai
  2019-03-04 20:28:04, hétfő
 
 



A szeder a rózsafélék családjába tartozik, népnyelven fekete málnának is nevezik. A növény egyetlen része sem mérgező de viszont kevesen tudják, hogy levele gyógynövényként is használatos.

- A szederlevéltea igen hatásos ízületi betegségekre (reuma, köszvény).

- Galeneos, az római hadsereg orvosa, szederlevelet rágatott a katonákkal, hogy erősítse immunrendszerüket és az ínyeket, valamint sebgyógyításra is használták. Ez elsősorban a tannin- és C-vitamin tartalmának köszönhető.

- Teája hasmenés ellen, torokgyulladásnál gargarizálásra, sebek és kiütések esetén borogatásra ajánlott.

- A cukorbetegség elleni teakeverékben is megtalálható.

- Erős menstruációs vérzés esetében segíti a menstruációs ciklus beállítását.

- Magas a vas-, C-vitamin, és karotintartalma. Lekvárja enyhén hashajtó hatású,

- A szederben található magas antocián (antioxidáns vegyület)tartalom, mérsékli a szabadgyökök káros hatását, s így csökkenti a rákbetegség kockázatát. Az antocián ezen kívül gyulladásgátló, érvédő hatású, javítja az emlékezőképességet és szabályozza a vérnyomást.

- Vértisztító

- A friss levél orosztea pótló

- Szárított gyümölcse és gyökere vízhajtó és izzasztó is egyben

- Antibakteriális tulajdonsága miatt húgyúti betegségek, valamint fehérfolyás kezelésére is lehet alkalmazni.

- Úgy a termés fogyasztása mint a levél főzete megelőzi és gyógyítja a vérszegénységet és fogínyvérzést,

- A levélfőzetnek nagyon jó méregtelenítő és tonizáló hatása van

- A levélfőzet külsőleg, bőrbetegségek esetén lemosóként lehet használni bőrlágyító, hámlasztó tulajdonsága miatt, valamint pigmentfoltok elmulasztására, sebtisztításra.

- Torokfájásra öblögetőként, nyálkahártya gyulladás esetében, afta, valamint torokfekély és mandulagyulladás kezelésében is ajánlatos használni.

A teát egész nap lehet inni, nincs ismert mellékhatása. Kesernyés íze miatt mézzel ízesíthetjük. Általában 1-2 csészével szoktak inni belőle naponta. A főzetet pedig így készítjük: 1 kanál levelet leforrázunk 1 csésze forróvizzel, majd lefedjük a csészét és állni hagyjuk amíg kihűlt annyira hogy iható legyen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Magas vérnyomásra - fűszerek amelyek csökkentik a vérnyomást
  2019-03-04 20:22:41, hétfő
 
  5 természetes fűszer, ami segít csökkenteni a magas vérnyomást

A magas vérnyomást rengeteg tényező okozhatja,ilyenek a kor, nem, faji vagy etnikai hovatartozás vagy a genetikai háttér, valamint okozhatják életmódbeli tényezők is, mint a túlsúly, a rendszeres mozgás hiánya, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás.

1. Fokhagyma
A szív egészségével kapcsolatos kutatások már régóta bebizonyították, hogy egy szívbarát diétában a fokhagymának pozitív hatása van. Már 1993-ban kutatók bebizonyították, hogy magas vérnyomású embereknek, akik nagy mennyiségben fogyasztottak fokhagymás készítményeket és ennek eredményeképp sikerült csökkenteniük a vérnyomásukat lényeges mellékhatás nélkül.

2. Kardamom
Ez az édes és illatos indiai fűszer, amivel főleg a chai teában találkozhatunk, volt a témája egy 2009-es frissen diagnosztizált elsődleges magas vérnyomással küzdő betegekkel foglalkozó kutatásnak.. A betegek minden nap 3 gramm kardamom port kaptak, ami hatásosan csökkentette a vérnyomás szintjét és mint ahogy a fokhagymával foglalkozó kutatásnál, úgy ennél se számoltak be nemkívánatos mellékhatásokról.

3. Hagyma
Ez a mindenütt előforduló zöldség, amit a világ minden konyhájában használnak, tartalmaz egy összetevőt, amit kvercetinnek neveznek. Ez egy antioxidáns flavonoid. Egy 2007-es , Journal of Nutrition-ben megjelent, kontroll csoporttal ellenőrzött kutatás szerint csökkenti a vérnyomást a magas vérnyomással küzdő betegeknél.

4. Kurkuma
Ezt a fűszert főként curryk és más indiai ételek készítéséhez használják.Egy Journal of Renal Nutrition-ben megjelent tanulmány szerint csökkenti a vérnyomást olyan betegeknél, akik visszaeső lupus nephritisben szenvedtek, ami egy súlyos veseprobléma. Emellett a kurkuma jól ismert a gyulladáscsökkentő hatásáról is.

5. Fahéj
Az egyik leggyakrabban használt fűszer az amerikai étrendben, ami miatt rengeteg kutatás vizsgálta a magas vérnyomással és a cukorbetegséggel kapcsolatban. Egy 58 fővel elvégzett kutatásban, amelyik olyan egyéneket vizsgált, akik ettől a két betegségtől egyszerre szenvedtek,arra az eredményre jutottak a kutatás három hónapos időtartama alatt, hogy napi 2 gramm fahéj csökkenti a vérnyomást és az A1C-t, ami egy vér teszt, ami a teljes vércukor szint mérésére szolgál.

Csökkentheti vérnyomását ezen fűszerek étrendjébe illesztésével, valamint életmódbeli változásokkal, mint a fogyás, a dohányzás abbahagyása, rendszeres mozgás és az alkohol fogyasztás mérséklése. A vérnyomás normalizálásával csökken annak az esélye, hogy komoly komplikációk lépjenek fel a jövőben és egészségesebb lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1707
  • e Hét: 6552
  • e Hónap: 38038
  • e Év: 242739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.