Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Rizsből készült arcmaszk
  2019-03-05 20:25:13, kedd
 
  Ha unod már, hogy gyakran kell látogatnod a kozmetikai szalonokat akkor neked találták ki ezt a házilag elkészíthető maszkot. Ezek az összetevők biztos mindenkinél megtalálható a háztartásban, és jelentősebb összegbe sem kerülnek. Biztos, hogy olcsóbb lesz, mint a kozmetikai kezelés. Ha ezt a módszert alkalmazod, rövid időn belül 10 évet majd letagadhatsz.

A rizs egy olyan összetevő, amely minimalizálja a ráncok megjelenését, és segít megszüntetni a mitesszereket és a pattanásokat. Próbáld ki ezt a maszkot, és töröld le az elmúlt 10 évet az arcodról.

Rizs maszk
Hogyan készítsd el:
Szükséged lesz 2-3 evőkanál rizsre. Főzd közepes lángon, amíg el nem éri a megfelelő állapotot (legyen nagyon puha). Utána öntsd le róla a főzővizet egy külön edénybe, mert később szükséged lesz rá. Mosd át tiszta hideg vízzel a rizst, majd adj hozzá 1 evőkanál tejet és 1 evőkanál mézet. Miután alaposan elkeverted, alkalmazd a maszkot az előzőleg megtisztított arcodon és a nyakadon. Hagyd hatni 30 percig, majd öblítsd le azzal a vízzel, amiben előzőleg megfőzted a rizst. Használd ezt a maszkot hetente egyszer.

Így lesz a bőröd fényes és ragyogó.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hatékony arcmaszk - otthon készíthető
  2019-03-05 20:22:39, kedd
 
  Leradíroz minden ráncot, foltot.

Olcsó, hatékony és természetes!

3 összetevője:
méz
tojás
tejpor

Tisztító maszk:
Keverj el 1 egész tojást 1 evőkanál mézzel és 1 evőkanál tejporral. Keverd addig, amíg egységes homogén masszát nem kapsz. Ezt kend fel a sminktől megtisztított arcra és hagyd rajta 15 percig. Ezután meleg vízzel öblítsd le. Ha van szokásosan használt krémed azt utána ugyan úgy használhatod. Ez a maszk megtisztítja arcod, leradírozza a nem kívánt szennyeződéseket.

Hidratáló maszk:
Ha a tisztításon túl száraznak is érzed bőröd, készíts hidratáló maszkot néhány csepp mandula olaj hozzáadásával.
Keverj el 1 tojás sárgáját 2-3 csepp mandula olajjal és 2 kanál mézzel. Az előzőleg megtisztított arcra kend fel ezt a maszkot és hagyd hatni 20 percig. Addig pihenj meg, olvass el néhány cikket. Ez könnyű krém a legjobb megoldás a fáradt, száraz bőrödnek. Ha letelt az idő meleg vízzel öblítsd le és meglátod, hétről hétre érezheted, láthatod megszépülő bőrödet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A tojások számozásának információi
  2019-03-05 20:17:22, kedd
 
 



A tojások, mint a csirketenyésztés egy alapterméke, mindannyiunk étkezésének és konyhaművészetének fontos része. A tojás az egyik legősibb étel, mivel tápértéke vetekszik a húséval, ugyanakkor az emberi szervezet könnyebben feldolgozza. A tojás egyetlen petesejtből, az azt körülvevő tápanyagból, illetve az ezt védő fehérjéből és a tojáshéjból áll.

Általában a tojásra, mint egységes termékre gondolunk, pedig nagyon nagy különbség van tojás és tojás között!

A tojásokat méretük szerint osztályokba sorolják, a jó minőségű, közepes nagyságú tyúktojás tömege 50-60 gramm között van.

A jelölések a következők:

XL - nagyon nagy: legalább 73 gramm

L - nagy: 63 és 73 gramm közötti

M - közepes: 53 és 63 gramm közötti

S - kicsi: 53 grammnál kevesebb.

A tojás színe: Bár legtöbben a barnát részesítik előnyben, színe lehet fehér vagy barna és ez a minőségét nem befolyásolja. A frissességük már sokkal fontosabb, itt 3 osztály van, A, B, C. Amiből az ,,A" a legfrissebb a ,,C" pedig már csak ipari célokra alkalmas. ("A osztály" - "A" vagy "friss" szóval kombinálva, amennyiben az "extrafriss" jelzést látja a tojás csomagolásán, akkor a tojásrakástól számítva nem telt el 9 nap).

A tojás számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint az A-, a B6, B2-, B12 és az E-vitamin-, lecitin, karotintartalom, lutein a D- vitamintartama pedig a tőkehalmáj után a legnagyobb. A lutein segít abban, hogy megőrizd látásod élességét. Mivel ezt a vegyületet szervezeted nem képes előállítani, rendkívül fontos, hogy a táplálkozás során hozzájuttasd.

Minden tojást jelezni kell - uniós és hazai jogszabályok előírásai alapján - a tojáson és a csomagoláson is, a termelés helyén.

Számunkra a legfontosabb szám, a számsor ELSŐ száma.
Figyelje meg a jelzéseket a tojásokon. Ezeket a tojásokat nyugodtan fogyaszthatja:

0 - "biotojás" - a tyúkokat hagyományos módon tartották, takarmányuk is vegyszermentes volt

1 - a tyúkokat hagyományosan tartották, de esetenként gyógyszeres-vegyszeres táppal kezelték

Ha az előzőekben leírt értékes tápanyagokat a tányérodon is szeretnéd látni, akkor ajánlatos a tojásokon következő jelzéseket elkerülni:

2 - csarnokban, mély alomban, rudakon tartott állatok, csőrlevágással

3 - ipari körülmények között tartott tyúkok, csőrlevágott állatok, vegyszeres táppal és gyógyszerekkel etetve


A vásárlást nehezíti, hogy a helyi piacon vásárolt tojások esetében a fogyasztók találkozhatnak jelölés nélküli tojásokkal is, mivel a jelölési kötelezettségek nem vonatkoznak az 50-nél kevesebb tojótyúkot tartó termelőkre. Ilyenkor leginkább az érzékeinkre, tapasztalatunkra hagyatkozhatunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2804
  • e Hét: 7649
  • e Hónap: 39135
  • e Év: 243836
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.