Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Arcmaszkok, pakolások -otthon
  2019-03-08 21:52:08, péntek
 
  Csodaszerek a konyhából: gyorsan elkészíthető pakolások, arcmaszkok

Pakolások, maszkok minden bőrtípusra!

Teás maszk
Áztass 1 ek rooibos teát 15 percre egy csésze forró vízbe, majd szűrd le. Keverj 1 ek vegyes gabonamagot és kevéske mézet a langyosra hűlt főzethez, kend a pépes állagú készítményt az arcodra, és pihenj így 20 percig. A nyomelemek és ásványi anyagok regenerálják, bársonyossá varázsolják a bőrt.

Mentás permet
Ha a bőröd vízhiányos, a következőkre van szüksége: ásványvízre és friss mentalevelekre egy szórófejes flakonban. Permetezz ebből az arcodra: felfrissül, ugyanakkor a szükséges nedvességet is pótolod vele.

Narancsos lemosó
Arclemosó helyett olykor használj narancsot! Egy kettévágott déligyümölccsel gyengéden töröld át az arcod. A benne lévő C-vitamin (aszkorbinsav) finom peelingként működik, tisztítja a bőrt.

Avokádópakolás
A zsíros bőrt kiválóan ápolja ez a gyümölcs. Pürésíts egy érett avokádót, és egyszerűen kend fel az arcodra. 20 perc elteltével a bőröd bársonyos lesz a pakolásban lévő A-, B-, C- és E-vitaminnak köszönhetően.

Pattanásra levendula
A bőrödre rakódott szennyeződést levendulaolajjal távolítsd el. Cseppents az értékes és illatos olajból vattapamacsra, majd töröld át vele az arcod. Fertőtlenít, nyugtat és kiváló segítség a pattanások ellen.

Puhító virágkrém
Olvassz fel 1-1 tk lanolint és méhviaszt gőzfürdőben, tegyél hozzá 4 ek mandulaolajat, 5 ek rózsavizet, majd hagyd kihűlni a krémet, végül keverj hozzá
2 csepp rózsaolajat. Ez a kozmetikum megvédi a bőrt a kiszáradástól.

Szőlőkúra
Turmixolj össze 15 szem fehér szőlőt, majd a masszával dörzsöld végig az arcodat. Radírozva tünteti el az apró egyenetlenségeket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Keringési zavarokra
  2019-03-08 21:42:18, péntek
 
  A keringési szervrendszert a szív, a verőerek, a visszerek, a hajszálerek, a nyirokrendszer, a vér, a lép és a vérképző szervek alkotják. Holisztikus megközelítésből a keringési rendszer az életfolyamatok dinamikáját testesíti meg.

Szervezetünk keringését a szív munkája és az érfalak rugalmassága tartja fenn. A szívciklus szakaszai: összehúzódás - elernyedés - nyugalmi fázis. Felnőtteknél a percenkénti összehúzódások száma 60-80, gyerekeknél 80-100/perc.

Az utóbbi években a keringési betegségek kezelésében jelentősen felértékelődtek a fitoterápiás lehetőségek. Különösen igaz ez a megelőzésre, illetve a kiegészítő terápiákra. Sajnos a modernnek nevezett társadalmakban vezető haláloknak számítanak a keringési betegségek, ezért kell kiemelt figyelmet fordítanunk elkerülésükre, vagy megfelelő kezelésükre.

Degeneratív szív-és érrendszeri betegségek csoportjába a gyulladással nem járó panaszok tartoznak, mint például az időskori szívpanaszok, az erek elmeszesedéséből fakadó problémák, illetve ennek a következményei, az angina pektoris, a szívinfarktus, az agyi keringési zavarok, a perifériás érszűkületek.

Ezek az állapotok lassan, fokozatosan alakulnak ki és nem egyik napról a másikra, ezért a megelőzésnek különösen fontos a szerepe. Megfelelő életmóddal, étrenddel és a fitoterápia adta lehetőségekkel sokat tehetsz a bajok elkerüléséért.

Akár megelőzésre, akár már kialakult tünetek enyhítésére a galagonya virágos hajtásvége a legalkalmasabb. Fontos tudnunk, hogy ez az egyetlen gyógynövény, amit bármilyen gyógyszer mellett nyugodtan alkalmazhatunk.
Legismertebb hatásai: javuló vérellátás, a szívizom összehúzódó képességének javulása, javul a szív ingerületvezetése, csökken a perifériás keringési ellenállás, növekszik a szív percenkénti teljesítménye.
A galagonya 8-10 hét alatt kezdi kifejteni hatását, tehát a megfelelő eredmény eléréséhez hosszú távú kúra szükséges.

A degeneratív érbetegségek legfőbb oka a verőerek meszesedése, keményedése. Az erek fala belül roncsolódik, a sérült részek javítására plakkok képződnek, amelyek gátolják a vér útját. Az erek rugalmassága csökken, emiatt a szívre tartósan nagyobb munka hárul, ennek lehet következménye a magas vérnyomás, a szív elváltozása.
Az érelmeszesedés fő rizikófaktora az állati zsírokban gazdag táplálkozás, a kevés mozgás, a cukorbetegség, a dohányzás, és a túlsúly. Ezek megfelelő életmód-és étrendváltással kedvező irányba befolyásolhatók.

A vér zsírszintjének csökkentése. Erre alkalmas a fokhagyma és az articsóka levele. Ezek készítmények formájában is hozzáférhetőek.

A perifériás és agyi keringés romlását is az erek szűkülete okozza. Ezzel párhuzamosan sajnos növekszik a vérrög kialakulásának veszélye, ami akár halált is okozhat (tüdőembólia).

E tünetek megelőzésére a medvehagyma levele, a fokhagyma és a vöröshagyma is alkalmas. Mindhárom növény csökkenti a vér lipidszintjét.

Nagy előnyük, hogy fűszerként is használhatóak. tehát akár naponta fogyaszthatjuk. Komplex módon hat a páfrányfenyő (gingko biloba) levele, amely csökkenti a szabad gyökök koncentrációját, valamint gátolja vérlemezkék kicsapódását.

Nemcsak az agyi keringés javítására, hanem perifériás vérellátási zavarok, fülcsengés, memória- és koncentrációs zavarok esetén is hatásos. Számos készítmény formájában hozzáférhető.

Magas vérnyomás Kialakulásában a már említett életmódbeli tényezők mellett pszichoszomatikus tényezők is szerepet kapnak, ezért a kezelés is összetett.

A megfelelő életmódbeli változtatások mellett hatékonyak lehetnek a vízhajtó növények, amelyek fokozzák a víz-és nátrium kiválasztását, ezáltal csökkentik az erekben a folyadék mennyiségét, ezáltal a vérnyomást is.
Lelki panaszok enyhítése Legalkalmasabbak a nyugtató hatású növények: citromfű, levendula. Kiváló szíverősítő és vérnyomáscsökkentő teakeverékeket állíthatunk össze, például galagonyából és fagyöngyből, illetve levendulából, bodzából, galagonyából, fagyöngyből, zsurlóból és diólevélből. Alacsony vérnyomás Alkati és pszichoszomatikus okokra vezethető vissza.

A leggyakrabban használt gyógynövények, amelyek az idegrendszert és a keringést is tonizálják, javítva így a vérnyomást, a rozmaring levele, a kámfor, illetve a szúrós gyöngyajakfű.

Szívritmus zavarok kezelésére - kizárólag készítmények formájában - a seprőzanót hajtását illetve a sárgajázmin gyöktörzsét használhatjuk. Vénás keringési panaszok A leggyakoribbak a vérrögképződéssel és gyulladással járó folyamatok.

Az okok közt a mozgásszegény életmód, a vénás rendszert túlságosan megterhelő életmód, vagy kötőszöveti gyengeség állhat. A vénák falának izomzata nem túl erős, így a kötőszövetekre és az izmokra hárul a megfelelő tónus fenntartása.

Ez esetben is legfontosabb a megelőzés. Az első tünetek megjelenését követően kezdjük el a rendszeres mozgást, a lábakat polcoljuk fel, borogassuk, végezzünk lábtornát. A fő cél, hogy megelőzzük az ödémák kialakulását, ha már kialakultak, gyorsítsuk a felszívódásukat, erősítsük, tonizáljuk a vénákat.

A vénás panaszok legismertebb gyógynövénye a vadgesztenye (kizárólag készítmények formájában), amely erősíti az érfalak belhártyáját és csökkenti a kapillárisok áteresztőképességét. Nyirokpangás kezelése, ödémák kialakulásának elkerülése Ezekre a panaszokra a somkórófüvet használjuk, amelynek jelentős a gyulladáscsökkentő hatása is.
Érfalvédő hatással bír még a hajdina, az aranyvesszőfű, a japánakác és egyes eukaliptuszfajok.

Számos klinikai vizsgálat igazolja a vörös szőlő kivonatának vénaerősítő hatását. Vérrögképződés kialakulásának megelőzésére fokhagymát és gingko bilobát gyulladt visszerek felületi kezelésére pedig körömvirágot használjunk. Visszeres panaszok kiegészítő kezelésére cseranyagtartalmú drogok alkalmasak, ilyen például a csodamogyoró levele.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Újra támadnak a házaló csalók: hihető indokkal csengetnek be
  2019-03-08 08:54:12, péntek
 
  A rendőrség közleménye magukat gázszerelőnek kiadó csalókra hívja fel a figyelmet.

Az ember idősebb korára általában kevésbé szemfüles, ezért lehetséges, hogy a nénik és bácsik könnyebben és gyorsabban bizalmukba fogadnak akár vadidegeneket is. Sajnos a csalók ezt jól tudják, és képesek úgy behálózni gyanútlan áldozataikat, hogy azok észre sem veszik.

Az elmúlt hetekben többször is előfordult, hogy magukat gázszerelőnek kiadó személyek csengettek be otthonokba, és a gázrendszer felmérését színlelték, majd előleget kértek. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy fogadják meg tanácsaikat, és hívják fel rá a környezetükben élő idősebb ismerőseik, rokonaik figyelmét is.

Hogyan lehet védekezni a csalók ellen?
Nem szabad otthon nagy mennyiségű készpénzt tartani, és az értékekkel hivalkodni. Otthon tartózkodás esetén is zárva kell tartani a lakásajtót és a kaput. Nem szabad beengedni idegeneket a házba, udvarba, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak, bármilyen jó üzletet kínálnak is, vagy segítséget kérnek!

Ha díjbeszedő, egyéb hivatalos személyek vagy idegenek érkeznek, igazolványt kell kérni tőlük, és nem árt áthívni a szomszédot, ismerőst, vagy felhívni rokont, gyermeket, hogy ők kérjenek segítséget a rendőrségtől. Jótékonysági célra gyűjtögetőktől tanácsos csekket kérni, nem szabad nekik készpénzt adni, beengedni a lakásba, és főleg tilos elővenni jelenlétükben a pénztárcát vagy az otthon tárolt pénzt!

Fontos tudni: az a pénz, amit a postás kézbesít, a nyugdíj, vagy amit a pénzintézetek folyósítanak, tárolnak, az nem lehet hamis, nem kell utólag ellenőrizni, mert az már ellenőrzött.

Postaládára, az ajtón a névtáblára elég csak vezetéknevet írni, ne lehessen következtetni az ott lakó nemére, családi állapotára, vagy a keresztnév ismeretében ismeretségre hivatkozni. Ezenkívül érdemes saját biztonsági hálót kiépíteni a közelben lakó, könnyen elérhető, megbízható személyekből, akiktől azonnal segítséget lehet kérni, akár telefonon is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Alacsony cukortartalmú gyümölcsök
  2019-03-08 08:24:52, péntek
 
  Grépfrút egészben és kettévágva.
Minden gyümölcs tartalmaz cukrot, habár némelyik kevesebbet, mint a másik. Azok az emberek, akik odafigyelnek a cukorbevitelükre, gyakran lemondanak a szénsavas üdítőkről, a csokoládéról, a süteményről és az egyéb édességekről, de nem gondolnak a gyümölcsökre. Természetesen a gyümölcs egy nagyon jó módja annak, hogy megőrizzük az egészségünket, de egyes gyümölcsök - például a banán vagy a mangó - nagyon sok cukrot tartalmaznak.

Most olyan gyümölcsökről olvashat, amelyek csak kevés cukrot tartalmaznak. Az alacsony cukortartalmú gyümölcsök biztosítják szervezetünk számára a rostot, a vitaminokat és az ásványi anyagokat.

Az eper sok más bogyós gyümölcshöz hasonlóan csak kevés cukrot, ezzel szemben sok értékes rostot tartalmaz. Jó forrása a C-vitaminnak is, amely egy antioxidáns vitamin.

Egy közepes méretű őszibarack mindössze 13 gramm cukrot tartalmaz.

A szeder, hasonlóan az eperhez rostban gazdag, kevés cukorral. A szeder nagyon jó antioxidáns-forrásnak számít. Érdekes megjegyezni, hogy az áfonya körülbelül kétszer annyi cukrot tartalmaz, mint a szeder.

A citrusfélék közül a citrom is nagyon egészséges, csak minimális cukrot tartalmaz, ellenben sok rost van benne. C-vitamin-szükségletünket is kielégíthetjük, ha citromot fogyasztunk. Citrom hozzáadásával készíthetünk finom italokat, de a salátánkat is megízesíthetjük vele.

Egy szelet mézdinnye körülbelül 11 gramm cukrot tartalmaz. Likopinban gazdag, de van benne C-vitamin, vas és kálium is. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok nemcsak az immunrendszer, hanem a szív- és érrendszer egészségét is védik.

A narancs is nagyon jó forrása a C-vitaminnak. A téli időszakban az immunrendszerünket támogathatjuk meg a fogyasztásával. A bolti gyümölcslevekben sok a cukor, így ha valaki ital formájában szereti a narancsot, jól teszi, ha otthon frissen facsar magának.

A grépfrút nem arról híres, hogy nagyon édes lenne. Ez a keserű gyümölcs is egy nagyon jó választás, ha valaki alacsony cukortartalmú gyümölcsöt szeretne fogyasztani.

Az avokádó szinte alig tartalmaz cukrot, így bátran be lehet illeszteni a cukormentes diétába.

A gyümölcsöknek a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás részét kell képeznie, hiszen ezek a gyümölcsök segítik a testsúlycsökkenést, illetve az egészséges testsúly fenntartását. A gyümölcsök által megkapjuk a rostok mellett az alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat. A gyümölcsök ráadásul csökkentik a rák és más betegségek kialakulásának kockázatát is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A szem egészségére hasznos tápanyagok
  2019-03-08 08:20:35, péntek
 
  Az életkor előrehaladtával a látási problémák egyre csak nőnek. Hosszú távú klinikai vizsgálatokból kitűnik, hogy a vitaminok és az ásványi anyagok csökkenthetik a korral összefüggő makuladegeneráció kialakulásának a kockázatát. Természetesen nem kell ahhoz idősnek lenni, hogy hasznot húzzunk ezekből a tápanyagokból.

Nemrégiben egy olyan vitaminkészítményt vizsgáltak, amely tartalmazott C-vitamint, béta-karotint, cinket és rezet. Megállapításra került, hogy ez a vitamin- és ásványianyag-kombináció jelentősen csökkentheti a makuladegeneráció kialakulásának a kockázatát. Ezt a szembetegséget gyulladás váltja ki, amely károsítja a makulát. Viszont ezek a tápanyagok jelentős gyulladáscsökkentő hatással bírnak és a retina oxidatív károsodását is csökkenteni tudják.

A lutein és a zeaxantin is nagyon hasznos tápanyag a szem egészségének szempontjából. Mindkettő eredményesen küzd a szürkehályog ellen. A lutein egyike azon kevés karotinoidoknak, amelyek természetesen nagy koncentrációban megtalálhatók a makula és a szemlencsék között. A lutein egy erős antioxidáns, amely képes kiszűrni bizonyos mennyiségű káros ultraibolyafényt.

Mindemellett a lutien csökkenti a szemlencse homályosodását okozó oxidációt. A luteinről kimutatták, hogy javítja a látást és erősíti a szem szöveteit. A lutein és a zeaxantin elsősorban az intenzívebb narancsos, sárgás színű zöldségekben található. De szintén jó források a kelkáposzta, a spenót, a kelbimbó, a papaja vagy a kukorica.

Az A-vitamin is rendkívül hasznos vitamin, mivel segít megelőzni az úgynevezett éjszakai vakságot és a száraz szemek ellen is védelmet jelenthet. Miben található sok A-vitamin? A csirkemájban, a marhahúsban, a tojásban, a vajban és a tejben.

A béta-karotin a sárgarépában, az édesburgonyában, a spenótban és a kelkáposztában is jelen van nagyobb mennyiségben.

A B-vitamin-komplex nemcsak a krónikus gyulladás csökkenését szolgálhatja, de a homociszteinszintet is csökkentheti. A B-vitaminok megtalálhatók a májban, a hüvelyesekben és a teljes kiőrlésű gabonákban.

A makuladegeneráció kialakulásának kockázatát a D-vitamin is csökkentheti. Ez a vitamin megtalálható többek között a lazacban, a szardíniában vagy a tojásban.

A szelén is egy nagyon hasznos ásványi anyag a szem egészségének megőrzése szempontjából. Szelénben gazdag táplálékok: barna rizs, brazil dió, tenger gyümölcsei.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2975
  • e Hét: 7820
  • e Hónap: 39306
  • e Év: 244007
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.