Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Róna Péter a Magyar Hangnak adott interjú
  2019-04-13 21:15:03, szombat
 
  A jogász-közgazdász azt mondta, abban a pillanatban, amikor beindulnak a sztrájkok, bérkövetelések, gondok akadnak a munkaerővel, azonnal előtérbe kerül a Fidesz kizárása az Európai Néppártból. Szerinte Orbán a multik markában van.

Róna Péter a Magyar Hangnak adott interjút. Róna a tavalyi választások után döntött úgy, végleg elhagyja Magyarországot. Arra a fájdalmas következtetésre jutottam, hogy ez nem az én hazám - magyarázta döntését. Nem bánta meg, de fáj neki, a rendszerváltáskor mást gondolt, amikor hazatért.

Most nyugodtabb és boldogabb ember, de a magyarokban csalódott, többet várt tőlük. Ugyanakkor nem hibáztatja a magyarokat, a történelmi komplexusokkal magyarázza, miért olyan nemzet ez, amilyen. Az interjú egy pontján Róna kijelenti:

Alapjában ez nem egy keresztény ország. Szent István tűzzel-vassal térítette meg a pogány magyarságot, s ez az erőszak nyomot hagyott a magyarok lelkében.

Egyfajta keresztény mázzal leöntött pogány erkölcstan és életfelfogás alakult ki, mondta. Nyugat-Európában a kereszténység a szeretet, a megbocsátást és a megértést jelenti, itthon alapérték a hatalom iránti engedelmesség, ma is. A gond az, hogy a gyűlölet sokkal erősebb érzelem ebben a társadalomban, mint a szeretet.

Addig élvezi a magyar kormány a németek hallgatólagos támogatását, amíg képes a szakszervezeteket a háttérbe szorítani, s biztosítani az olcsó és nem lázadó munkaerőt. De abban a pillanatban, amikor elindulnak a bérkövetelések, sztrájkok, vagyis gondok akadnak a munkaerővel, azonnal előtérbe kerül a Fidesz kizárása az Európai Néppártból. Vagyis Orbán Viktor sorsa a multinacionális gyárakban dől el, ha ott elindulnak a tömeges munkabeszüntetések, vége a hatalmának. Mert ettől kezdve megszűnt tényező lenni a német gazdaság számára - mondta.

Szerinte abban a pillanatban, hogy Orbán nem kapja meg a bruttó hazai termék öt százalékát kitevő uniós támogatást, visszaesik a magyar gazdaság, vége a viszonylagos jólétnek. A néppárti felfüggesztés szerinte ennek az első lépése. A második, hogy Orbán Viktornak nincs szava az uniós költségvetés elosztásánál. A harmadik, hogy ezért Magyarország az eddigi támogatás felét kapja, azt is feltételekkel. Ha nincs jogállamiság, akkor nincs támogatás. Ne legyenek ugyanis kétségeink, a multik és az emigrált magyarok hazautalt pénzei nélkül életképtelen a magyar gazdaság. Ha ez bekövetkezik, jön a nyomor.

Link



 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 407 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 780
  • e Hét: 4741
  • e Hónap: 13763
  • e Év: 81528
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.