Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Cristina nővér, az olasz The Voice nyertese
  2019-04-04 16:30:19, csütörtök
 
  Maga az evangélium óvatosságra int: Jaj nektek, amikor mindenki magasztal titeket, ugyanakkor Szent Pál arra is emlékezteti a keresztényeket, hogy az erő és nem a félénkség lelkét kaptuk. Vagyis helyes dolog, ha kockáztatunk. A hitet nem zárhatjuk gettókba, vigyük el a főműsor időbe."
......


idén táncos vetélkedőben szerepel főműsor időben
2019. április 4., csütörtök | 13:30
A fiatal olasz szerzetesnővér ezúttal az olasz Raiuno televíziós csatorna ,,Ballando con le stelle" című táncos vetélkedőjében vesz részt. Imádsággal is készül a megmérettetésre. Cristina Scucca nővér akkor vált ismertté, amikor 2014-ben megnyerte a The Voice tehetségkutató versenyt. Most a Ballando con le stelle című showműsorban szerepel versenyzőként. Március 30-án volt az első adás az olasz csatornán, főműsoridőben.
A Famiglia Cristiana olasz katolikus családi hetilapnak adott interjúban az orsolyita nővér elmondta, hogy a műsorvezető, Milly Carlucci kereste meg egy évvel ezelőtt. Először engedélyt kért a rend főnöknőtől, Giovanna Fiorilétől, aki megkülönböztetéssel és imádsággal töltött idő után igent mondott.
- A műsorvezető, Milly Carlucci az olasz katolikus lapnak elmondta, mit gondol Cristina szerepléséről: ,,Ő hús-vér tanúságtevője annak, hogy a hit megnyithatja az ember szívét a világ felé, és olyan erőt, energiát adhat, képességet arra, hogy mindenkit magához öleljen, ami egyedülálló és megismételhetetlen dolog. Ezért szerettük volna mindannyian nagyon, hogy ott legyen a Ballando con le stelle adásában: Cristina nővér egy napsugár, aki csodálatos üzenetet hoz magával."
.......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Útravaló – 2019. április 4.
  2019-04-04 16:24:30, csütörtök
 
  ...... ........... .......


Az olvasmányban figyelmeztetésként áll előttünk a választott nép története: amíg az Egyház a keresztelésre várókat vezeti az új törvény világába, a mi nagyböjti kivonulásunk nehogy átlendüljön új bálványok alkotásába! Mert a rossz kiküszöbölése hiányérzettel jár, és ha ennek viselésében nem Isten igazmondásába helyezzük bizalmunkat, újból visszatérünk oda, ahonnan elindultunk. Mai napunk patrónusa az első két, nem vértanú szent, akit Rómában tiszteltek: Szent Szilveszter (335) pápa és Szent Márton (397) püspök. Hitvallók, akik bíztak Jézus szavában, bűnbánattartásban éltek, bővelkedtek jó cselekedetekben, és így jutottak el a Feltámadásra. Ma újból ezt kéri a szentmise főkönyörgése is a húsvét vonatkozásában.
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Sevillai Szent Izidor püspök és egyháztanító
  2019-04-04 16:19:06, csütörtök
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Jézus Krisztust hirdetjük, magunkat pedig úgy; mint a ti szolgátokat.
Testvéreim!
Mivel Isten irgalmából kaptuk a szolgálatot, nem csüggedünk el. Elutasítjuk a gyalázatos alattomosságot, nem élünk álnokságban, és nem hamisítjuk meg az Isten igéjét, hanem az Isten színe előtt nyíltan hirdetjük az igazságot, és így ajánljuk magunkat a jóakaratú embereknek.
Mi ugyanis nem magunkat hirdetjük, hanem Jézus Krisztust, az Urat, magunkat pedig mint a ti szolgátokat Jézusért. Isten ugyanis, aki azt mondta: ,,A sötétségből támadjon világosság", a mi szívünkben is világosságot támasztott, hogy felragyogjon számunkra Isten dicsőségének ismerete Jézus Krisztus arcán.
Ezt a kincset azonban törékeny cserépedényben őrizzük, hogy ezt a rendkívüli erőt ne magunknak, hanem Istennek tulajdonítsuk.
Ez az Isten igéje. 2Kor 4,1-2.5-7

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A szív bőségéből szól a száj.
Egy alkalommal Jézus így szólt tanítványaihoz:
Nincs jó fa, amely rossz gyümölcsöt terem, és nincs rossz fa, amely jó gyümölcsöt hoz. Minden fát gyümölcséről lehet megismerni. Nem szednek a tövisbokorról fügét, sem a tüskebokorról nem szüretelnek szőlőt.
A jó ember szívének jó kincséből jót hoz elő, a rossz ember pedig a rosszból rosszat hoz elő. Hiszen a szív bőségéből szól a száj!
Ezek az evangélium igéi. Lk 6,43-45
"Jézus mondja: Én vagyok a szőlőtő, ti pedig a szőlővesszők.. Aki énbennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz. Vö. Jn 15,5

- Wikipedia oldalon Link

- Magyar kurír oldalon
Szent Izidor püspök és egyháztanító - Az internethasználók védőszentje
2019. április 4., csütörtök | 9:51
Sevillai Szent Izidorra, az utolsó nyugati egyházatyára emlékezünk liturgikus emléknapján, április 4-én. II. János Pál pápa őt választotta az internethasználók védőszentjéül, hiszen Sevillai Szent Izidor megkísérelt mindent leírni, ami csak ismert volt a korában.
...... ........... ..........


636-ban hunyt el Sevillában. Tanítói tekintélye halála után is megmaradt. A Frank Birodalomban a 9. században keletkezett néhány olyan okirat, amelyet Szent Izidornak tulajdonítottak. Az úgynevezett pszeudoizidori gyűjteményről csak jó kétszáz évvel később derült ki, hogy nem hiteles. Ez a hamisítás azonban nemhogy csorbította volna, hanem még növelte is ihletőjének elismertségét.

II. János Pál 1999-ben Izidort nyilvánította az internethasználók, valamint a tudomány és a technika iránt érdeklődők védőszentjének.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
4. nagyböjti hét csütörtök 04.04
  2019-04-04 16:09:23, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
Isten megkönyörül a választott népen Mózes közbenjáró imájára.
Amíg Mózes fent volt a Sínai-hegyen az Úrnál, a nép a völgyben bálványimádásra tért. Mózesnek akkor ezt parancsolta az Úr: ,,Indulj a völgybe, néped vétkezett, a nép, amelyet kihoztál Egyiptom földjéről.
Hamar letért az útról, melyet mutattál neki: aranyborjút csinált magának, ezt imádja, sőt áldozatot is mutat be neki.
Azt mondogatja: »Ez a te istened, Izrael, aki kihozott téged Egyiptom földjéről.«" Mózeshez így beszélt tovább az Úr: ,,Látom már, hogy milyen keménynyakú ez a nép; engedd, hadd gerjedjen föl ellenük haragom, hogy eltöröljem őket, és téged tegyelek nagy nemzetté!" De Mózes így kérlelte Urát, Istenét: ,,Uram, miért gerjedne föl haragod néped ellen, amelyet nagy hatalommal és erős kézzel kivezettél Egyiptomból? Kérlek, ne mondhassák az egyiptomiak: »Csalárdul kivitte, hogy megölje a hegyekben, és eltörölje őket a föld színéről.«
Szűnjék meg haragod, és bocsásd meg néped gonoszságát! Emlékezzél Ábrahámra, Izsákra és Jákobra, a te szolgáidra, akiknek önmagadra megesküdve megígérted: »Megsokasítom ivadékodat, mint az ég csillagait, és az egész földet, amelyről szóltam, utódaidnak adom, hogy az övék legyen örökre!«"
Ezek után megengesztelődött az Úr, és nem hajtotta végre azt a büntetést, amelyet népe ellen elhatározott.
Ez az Isten igéje. Kiv 32,7-14

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Mózes lesz a vádlójuk azoknak, akik nem hisznek Krisztusban.
...... ........


Egy alkalommal Jézus ezeket mondta a zsidóknak:
,,Ha én tanúskodom önmagamról, a saját tanúskodásom keveset ér. Más tanúskodik rólam, (az Atya), és én tudom, hogy igaz az ő tanúsága, amelyet rólam tesz.
Ti (Keresztelő) Jánoshoz fordultatok, és ő tanúságot tett az igazságról. Nekem azonban nincs szükségem emberi tanúságra. Ezeket azért mondom, hogy üdvözüljetek. Égő és világító fény volt János, de ti csak ideig-óráig akartatok az ő fényében gyönyörködni.
Mellettem nagyobb bizonyítékok szólnak, mint János tanúskodása: az én tetteim, amelyeket az Atya akaratából cselekedtem. Azok bizonyítják, hogy az Atya küldött engem.
Tehát maga az Atya, aki küldött engem, ő tett tanúságot mellettem. Ti viszont sem szavát nem hallottátok, sem arcát nem láttátok. De még igéje sem marad bennetek, mert nem hisztek abban, akit ő küldött.
Vizsgáljátok meg az írásokat, hiszen azt tartjátok, hogy általuk nyertek örök életet! Éppen az írások tanúskodnak mellettem. Ti mégsem akartok hozzám jönni, hogy elnyerjétek az (örök) életet.
Emberektől nem fogadok el dicsőítést. Ismerlek titeket. Tudom, hogy nincs meg bennetek az Isten szeretete. Én Atyám nevében jöttem, de nem fogadtatok el. Majd ha más valaki a saját nevében jön, azt elfogadjátok. Hogyan hihetnétek ti, akik egymást dicsőítitek, de nem keresitek azt a dicsőséget, amely Istentől származik?
Ne gondoljátok, hogy én leszek a ti vádlótok az Atyánál. A ti vádlótok Mózes lesz, akiben pedig reménykedtek. Ha hinnétek Mózesnek, nekem is hinnétek, hiszen ő rólam írt. Ha azonban az ő írásainak nem hisztek, hogyan hinnétek az én tanításomnak?"
Ezek az evangélium igéi. Jn 5,31-47

Imádság
Istenem, irgalmas Atyám! Öröm számomra, hogy újra a közeledben vagyok, visszafogadsz magadhoz és ismét szeretettel ölelsz át engem. Öröm számomra, hogy megbocsátod bűnömet. Szereteted soha nem volt számomra kényszer, én mégis megtagadtam azt, elhagytalak téged. Most bűneimet megbánva térek vissza hozzád, és elismerem, hogy irgalmas Atyám vagy. Te mindig vártál engem és bíztál abban, hogy nem felejtem el jóságodat és szeretetedet. Érints meg kezeddel, amelyből megbocsátás, irgalom, gyógyulás, tisztulás, megbékélés, szeretet és öröm sugárzik. Érints meg irgalmaddal! Érints meg szereteteddel! Bocsáss meg nekem, Istenem!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Csodálatos kép a felhők mögül kiszűrödö nap suagarairól
  2019-04-04 16:05:07, csütörtök
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Zöldellő fák - gyönyörű tavaszi képek
  2019-04-04 15:58:16, csütörtök
 
  ...... .............



...... ........... .....



...... ........... .....



...... ........... .......



...... ...........



...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Papp Lajos szívsebész professzor az emberről a szívről . ...
  2019-04-04 15:48:14, csütörtök
 
  Papp Lajos szívsebész professzor az emberről a szívről 1 rész
A hit és az orvostudomány párhuzamba hozása.
Nagyon érdekes és értékes előadás a videón.
Professzor Úr, mint az Isten csodát tett szeretetével, keze lágy simogatásával és imádságaival a rábízott betegeken.


Videó Link

A szív szava 2 rész videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.