Belépés
azenujsagom.blog.xfree.hu
Az én újságom 1956-ról - tedd meg életed érettünk - Simon Zsuzsanna
1966.02.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
magyarpatriotak.hu
  2019-04-08 01:00:00, hétfő
 
  Átadtuk petíciónkat Gulyás Gergely miniszternek

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter személyesen vette át a Magyar Patrióták Közössége küldöttségétől a kommunista utcanevek elleni folyamodványt és az azt támogató több mint 6 ezer aláírást. A petíció idén február 25-én, a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján indult, és a szovjet megszállást dicsőítő egykori állami ünnepnapon, április 4-én zárult le. A miniszter támogatja a Patrióták kezdeményezését.

Csütörtök délután fogadta Kossuth téri irodájában Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter - a kommunista utcanevek eltörléséért indult folyamodvány címzettje - a Magyar Patrióták Közössége háromtagú küldöttségét. Az egyesület képviselői a találkozón átadták a petíciót és az ahhoz csatlakozó összesen 6138 személy aláírását. A kezdeményezés azért indult útjára, mert bár 2012 óta törvény tilalmazza a kommunista utcaneveket, napjainkig közel ezer közterület viseli a diktatúra megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában jeleskedő személyek nevét. A Patrióták árnyékjelentést is vittek a miniszternek, ami a szervezet gyakorlati példákkal alátámasztott megállapításait tartalmazza arra vonatkozóan,

hogy miért akadt el az önkényuralom utcaneveit tilalmazó 2012-es törvény végrehajtása. Egyesületünk két okot nevezett meg: a Magyar Tudományos Akadémia részrehajló, a kommunista diktatúra bűnöseit mentegető hozzáállását, valamint a kormányhivataloknak az átnevezéseket bojkottáló önkormányzatok iránti engedékenységét.

A folyamodványt aláíró több mint hatezer támogató azzal a kéréssel fordult a miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy mint az önkormányzatok feletti törvényességi felügyeletet ellátó kormányhivatalok irányítója, lépjen fel a törvény hatékonyabb érvényre juttatásáért. Gulyás Gergely a Patrióták küldöttségének elmondta, hogy a petíció céljával egyetért, az abban foglaltakat személyesen is fontosnak tartja. A miniszter megígérte: utasítani fogja a fővárosi és megyei kormányhivatalokat, hogy kötelezzék az önkormányzatokat mindazon utcanevek megváltoztatására, amelyeket az MTA nem nyilvánított kifejezetten használhatónak.

A Patrióták arra is felhívták a figyelmet, hogy az Akadémia kötelező érvényű összefoglalója számos vitatott szereplő esetében nem tartalmaz értékítéletet, vagy egyértelmű állásfoglalás helyett a nehezen értelmezhető ,,nem javasolt" minősítést alkalmazza - Marx, Károlyi Mihály és a Néphadsereg utca is ebbe a körbe került. Emellett az MTA olyan kommunistákat tekint használhatónak, mint a Tisza István ellen merényletet tervező, a vörösterror gondolatát magáénak valló Szabó Ervin, ami Gulyás Gergely szerint is tarthatatlan.

A Magyar Patrióták Közössége arra is javaslatot tett, hogy a jövőben ne a Magyar Tudományos Akadémián múljon annak megítélése, hogy kinek a nevét nem viselheti közterület Magyarországon. Egyesületünk ezt a hatáskört egy másik alkotmányos jogállású szervezethez, a Nemzeti Emlékezet Bizottságához helyezné át, amely 2014-es megalakulása óta a kommunista önkényuralom bűneinek feltárását, a diktatúrával kapcsolatos emlékezet állami megőrzését végzi. Gulyás Gergely az elképzeléssel kapcsolatosan arról tájékoztatta a küldöttség tagjait, hogy megfontolandónak tartja a Patrióták javaslatát. A sikeres találkozón elért eredmények bizakodással töltik el a Magyar Patrióták Közösségét.

A kommunista utcanevek megváltoztatásáért indított folyamodvány célt ér, és ha minden jól alakul, még ebben az évben lehullanak a vörös utcanévtáblák!

2019.04.04.

Megj.: A Mosonmagyaróvári járás is érintett.De még a járási székhelyen is tombolnak a kommunista, szocialista időszak fogalmai, mint utcanevek: Alkotmány, Barátság, Béke,Egység,Ifjúság, Szabadság, Terv, Úttörő. De van egy Lenin barát Gorkij u.

és egy Határőr utca 1958-tól, ami az 1956-os sortüzet lövető gyilkos határőrök emlékét hivatott őrizni. Eddig minden gyenge próbálkozást a névváltoztatásra kivédtek a képviselő testületben ülő elvtársak. Aztán már névváltoztatásra tett gyenge kísérlet se volt. Most, hogy laktanya se lesz, miért marad majd a Határőr utca?!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 352 db bejegyzés
Összes: 2731 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 61
  • e Hét: 3924
  • e Hónap: 4386
  • e Év: 26439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.