Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Kertekben is látható ismerős madárkák
  2019-05-14 22:27:29, kedd
 
 



Sorrendben :
széncinege
vörösbegy
tengelic
feketerigó
csonttollú
meggyvágó
sárgarigó
őszapó
kék cinege
 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Ráncok ellen
  2019-05-14 19:27:32, kedd
 
  A szem körüli ráncok :

Az orr feletti bőrt és a homlokodat rögzítsd ragtapasszal. Az érzékeny szemtájékot viszont kend be nyers tojásfehérjével, és fedd be selyempapírral. Ilyen módon a bőr nem ráncolódik. A tojásfehérjemaszk fölrakása után lazán hunyd be a szemed. És most hunyoríts olyan erősen, ahogyan csak tudsz. 5 másodperc után lazíts.

Mindkét gyűrűsujjad nyomd gyöngéden a szarkalábakra, és szemhéjakat húzd finoman kifelé. És a könnyű ellenállással szemben erősen hunyoríts.

Nyisd tágra a szemed. Jobb kezed egyik ujjával húzd fölfelé szemöldököd. Eközben bal kezed ujjhegyeit tartsd a szemüreg alsó csontján. Erősen hunyd le a szemed. Ismételd a másik szemmel.

A toka :
Nagyon egyszerűen eltüntethető Hajtsd fejed hátra. Jól nyújtsd ki a nyelvedt, aztán gyors egymásutánban öltögessed ki és be.

Ásíts kiadósan, lassan, odaadással. Ez is jó gyakorlat munkaszünetben.

A homlokráncok :
A homlok feszessége elsősorban két izompártól függ: a homlokizomtól, amelyre a szemöldökök ,,fel vannak függesztve", és a nyakszirt-izomtól. Ezeket kell megerősítenünk ahhoz, hogy a homlok keresztráncait kisimíthassuk, vagy egyáltalán keletkezésüket megakadályozhassuk.

Helyezd mindkét tenyered a homlokra, és húzd lefelé, amennyire csak lehetséges, bőrödnek azt a részét, ahol a haj indul. Ezzel az ellenállással szemben most a nyakszirtizomnak ismét fölfelé kell húznia a fejbőrt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Vércukorszint csökkentése AMLÁVAL (indiai egres)
  2019-05-14 17:18:45, kedd
 
 



Csodaszer a vércukorszint csökkentésére: amla

Az indiai egres, vagy más néven az amla az egyik leginkább használt természetes gyógymód Indiában. Ezen túlmenően az indiai asszonyok rendszeresen használják a haj és a bőr ápolására is ezt a méltán csodaszernek tartott gyümölcsöt. Az indiai egres nemcsak egészségbarát tulajdonságokkal rendelkezik, de egy remek gyümölcs is, amely nyers formájában is fogyasztható.

A savanyú gyümölcsöt vagy frissen, vagy tartósítva fogyasztják. Kiváló C-vitamin-forrás, de magas a kalcium-, a vas-, a foszfor- és a krómtartalma is. Az amla nagyon hasznos lehet a téli időszakban C-vitamin pótlására, de a vércukorszint csökkentésében is kiemelkedő szerepet játszik.

Az amla C-vitaminban gazdag és bőrgyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik, emellett segít az immunrendszer megerősítésében és egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így akadályozva meg az inzulinrezisztenciát és a cukorbetegség kialakulását. Ezen kívül eliminálja a testben lévő toxinokat és gyógyító hatással van a sejtekre.

Az amla a cukorbetegség kezelésében is szerepet játszhat, mivel tele van antioxidáns anyagokkal, amelyek segítik a lipidek és a trigliceridek anyagcseréjét a májban, és javítják az anyagcserét, de a cukorbetegséggel kapcsolatos szövődményeket is eredményesen kezelni tudják.

Az amlával kapcsolatban kutatásokat is végeztek. Cukorbetegségben szenvedő egereken végeztek kísérletet, akik amlakiegészítést kaptak. Az eredmények azt mutatták, hogy az amla erős szabadgyök-fogó hatással rendelkezik, illetve csökkenteni képes az oxidatív stresszt, amely hatások segítettek a glükóz metabolizmusának javításában, illetve a vércukorszint rendezésében.

Az amla krómot is tartalmaz, ami pozitív hatással van a hasnyálmirigyre, ahol az inzulin termelődik, és ez csak tovább segít a vércukorszint szabályozásában. A króm szabályozni tudja a szénhidrát-anyagcserét, így a szervezet jobban reagálhat az inzulinra, segítve ezzel a vércukor szintjének ellenőrzését.

Az amla csak kevés kalóriát tartalmaz, amely fontos lehet azok számára, akik testsúlyukat szeretnék csökkenteni. A túlzott kalóriabevitel ugyanis súlygyarapodást okozhat, ez pedig inzulinrezisztenciához vezethet, ami akár cukorbetegséget is generálhat. Az ideális testsúly elérése már csak azért is nagyon fontos, mert ez segítséget nyújt a vércukorszint szabályozásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Egyszerű hatékony arcmaszk
  2019-05-14 17:11:16, kedd
 
 



A test méregtelenítő folyamatainak elősegítését belülről kezdd, de a külső ápolásról se feledkezz meg! Bőrünk a legnagyobb kiválasztó szerv, aminek munkáját még hatékonyabbá teheted például egy szupergyors maszk felvitelével.

Minden, amit rákensz a bőrre, bekerül a szövetekbe, ami többek között a bőrképet is befolyásolja. Így érdemes előnyben részesíteni a házi arcpakolásokat, maszkokat, melyek szuperül fellendítik a bőr állapotát.

Az egyik ilyen csodaszer az olívaolajos rizsmaszk, ami minden ízében megfelel a vele szemben állított követelményeknek. Ehhez nincs is másra szükség, mint fél evőkanál olívaolajra és egy teáskanál rizslisztre. Keverd össze őket, kend a bőrödre, majd tíz perc elteltével langyos vízzel mosd le.

A rizs kiváló hidratáló, bőrpuhító és ragyogásfokozó hatással bír, emellett a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően hozzájárul a bőr méregtelenítő folyamataihoz és a kollagéntermeléshez. Remekül felszívja a bőr felületén megtapadt méreganyagokat, ezenkívül apró szemcséinek köszönhetően még arcradírnak is alkalmas.

Szuper társa az olívaolaj, melyet az indiai ájurvédában is előszeretettel használnak. Megköti a káros szabad gyököket, tele van A-, D- és E-vitaminnal, valamint béta-karotinnal. Nagyon hatásos a pattanások ellen, valamint lassítja a bőr öregedésének folyamatát is. A bőrbe jutva fellazítja annak szerkezetét, így a káros anyagok gyorsabban tudnak távozni a szervezetből. Próbáld ki, a hozzávalók csupán karnyújtásnyira vannak a konyhapulton!
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hatékony akupresszúrás pontok
  2019-05-14 16:43:45, kedd
 
 



A leggyorsabb léleknyugtató és fájdalomcsillapító! Ezzel a japán módszerrel 5 perc alatt meggyógyíthatjuk magunkat!

Ha nem vagyunk összhangban magunkkal, a környezetünkkel, folyamatosan valami elintéznivalón törjük a fejünket, amitől egyre feszültebbé, stesszesebbé válunk, akkor ennek testi tünetei is lesznek. A következő ősi japán technika segít, hogy kiegyensúlyozott életünk legyen, és megszabaduljunk a kellemetlen fizikai és lelkik fájdalmaktól.

Annyi a tennivalónk, hogy a tenyerünk bizonyos pontjait megfelelő ideig kell masszíroznunk, nyomkodnunk.

Az eljárás nagyon egyszerű: a jobb hüvelyk- és mutatóujjunkat használva a bal tenyerünkön található 4 pontot kell 1 perc erejéig nyomás alá helyezni. A fenti ábrán ezek a speciális pontok vannak bekarikázva.

A bal hüvelyk és mutató ujjaink közötti rész megnyomásával elillan az émelygés, a fejfájás, a migrén, de még a félelemérzetünk is csökken.

A bal mutató és középső ujjaink közötti terület megnyomásával csökkenthető a megfázással együtt járó rossz közérzet, az ízületi és izomfájdalmak, a fogfájás, és a stresszt is elűzhetjük.

A bal középső és gyűrűs ujjaink közötti rész nyomkodásával megszabadulhatunk a gyomrot, a vesét és a májat érintő fájdalmaktól, de a düh is elszáll, ha 1 percig a két új között területtel foglalkozunk.

A gyűrűs és a kis ujjaink közötti rész kezelésével enyhíthetők a menstruációs panaszok, a hátfájás és a szomorú, depresszív gondolatok negatív hatásai is.

A praktika hatékonysága érdekében nagyon fontos, hogy megtisztítsuk elménket, kerüljük a zavaró ingereket, és mélyüljünk el a gondolatainkba, koncentráljunk a probléma megszüntetésére.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Sütőtök
  2019-05-14 16:21:46, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Körte
  2019-05-14 16:21:06, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Gránátalma
  2019-05-14 16:20:28, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Dió
  2019-05-14 16:19:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Datolya
  2019-05-14 16:19:06, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49258 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 5153
  • e Hónap: 25015
  • e Év: 200890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.