Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Győri kirándulásom készített saját fotók 2019.05.18
  2019-05-19 23:04:25, vasárnap
 
  Látni valók Győr városában
Köztéri szobrok
.....



.....



.....



.....


Mária oszlop, mely a Széchenyi téren látható
.....



.....


*
.....



.....


Frigy láda - Gutenberg tér fő látványossága a Frigyláda-szobor, Győr legszebb barokk szobra.
.....



Üveg szobor
.....



.....


 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Győri kirándulásom készített saját fotók 2019.05.18
  2019-05-19 22:21:17, vasárnap
 
  Győr a folyók városa - négy folyó (Mosoni-Duna, Rába, Rábca, Marcal)
Duna, melybe a Rába folyó csatlakozik
...... ........... .........



...... .......



...... ..........


 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Győr - Nagyboldogasszony székesegyház
  2019-05-19 22:06:37, vasárnap
 
  Győri kirándulásom készített saját fotók 2019.05.18
A székesegyház alapítása Szent István király nevéhez fűződik, aki a győri püspökséget is megalapította. A 15. század elején a jobb oldali hajó mellé Héderváry János kápolnát építtetett, itt őrzik ma a Szent László hermát.
...... ........... .......


Az északi mellékhajó legfőbb látnivalója az 1655-ben Írországból hozott Vérrel Könnyező Szűz Mária Kép. A szentély jobb oldalán két mellékoltár van, Szent Anna és a Három királyok tiszteletére. A szentély jelenlegi zárófala mögött van a román kori apszis korabeli falfestményével.
...... ........... ......



.....



...... ........... .....



...... ........... .......


Apor Vilmos sírja
Nagyobb kép Link
...... ..............


Székesegyház tornyának falán lévő kép
...... ........... .....


Szent László-herma
A győri Káptalandombon található Európa legszebb hermája. Az egyetlen hitelesnek tekinthető árpád-házi királyábrázolás a város és a székesegyház egyik legféltetteb műkincse, jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Szent László herma egyben Győr városának a jelképe is.
...... ............


A herma tiszteletéhez kapcsolódik egy monda is, mely szerint 1762-ben földrengés volt Győrött, és az emberek Szent Lászlóhoz folyamodtak segítségért, hogy mentse meg a várost. Nem is történt nagy kár, ezért Zichy Ferenc püspök elrendelte, hogy minden évben, körmenetben vigyék végig a hermát a városon. Ez a szokás 1950 és 1989 között ugyan szünetelt, de azóta ismét megtörténik ünnepélyes keretek között.
Szent László királyunk 1095-ben halt meg, Nagyváradon temették el. 1192-ben III. Celesztin pápa avatta szentté. A szentté avatását követően a sírját felnyitották, testét az őt megillető díszes sírba helyezték, ám fejét egy külön ereklyetartóba tették, hogy vallásos tisztelet tárgyává tegyék. Az eredeti ereklyetartót, mely fából készült, egy tűzvész 1406-ban elpusztította, ám a koponyának szerencsére nem esett baja. A ma látható hermát Zsigmond királysága alatt készítették, a koponyát ezüsttel vonták be, ám a legfelső részét szabadon hagyták, hogy ott megérinthető legyen. Ezt a felül nyitható elkészítés tette lehetővé.
A herma 1861-ben új helyet kapott a Hédervári-kápolnában, új oltáron, díszes üveggel borított tartóban helyezték el. Jelenleg a győri bazilikában található.

Szűzanya kegyképe - vérrel könnyezése. A győri Nagyboldogasszony-székesegyházban őrzött kegyképen látható Szűzanya szeméből 320 évvel ezelőtt, 1697. március 17-én véres könnyek folytak. A könnyezés emlékére a Győri Egyházmegye minden évben megszervezi a Könnyező Szűzanya búcsúját a Káptalandombon álló székesegyházban.
...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Vidám kislányok
  2019-05-19 21:40:09, vasárnap
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Gazdagrét sziklakert 05.19
  2019-05-19 21:35:10, vasárnap
 
  Képeket ma készítettem
...... ........... .......



...... ........... .....



...... .............


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Angyalszó - Új parancsot adok; Krisztus által; A szeretet út
  2019-05-19 19:51:12, vasárnap
 
  ...... .....


Új parancsot adok
A Krisztus által kinyilatkoztatott tanítást a négy evangélista már a Szentlélek megvilágosító kegyelmének fényében értelmezte, illetve amikor megírják műveiket, abban már tükröződik az apostoli igehirdetés során letisztult üzenet.
Jézus ezt mondja: ,,Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást!" Elképzelhetetlen, hogy az Úr mennybemenetele után János ne idézte volna fel magában és ne ismételgette volna minden nap ezt az új törvényt, a szeretet parancsát. E parancsot, amely mintegy végrendeletként hangzott el az utolsó vacsorán Jézus szenvedése és halála előtt. ,,Amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást." Elképzelhetetlen, hogy amikor János az összegyűlt Krisztus-követőknek beszélt, akkor ne
idézte volna fel minden egyes alkalommal számukra ezt az üzenetet. Bizonyára újra és újra lelkükre kötötte, hogy olyan szeretettel kell egymás felé fordulniuk, amilyen szeretettel az Úr fordult mindenkihez. ,,Arról tudják majd meg, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt." Elképzelhetetlen, hogy János apostol és evangélista ne gondolt volna nap mint nap arra és ne beszélt volna a krisztusi tanítást megismerni szándékozóknak arról, hogy a világ felé tett keresztény
tanúságtétel csak akkor lehet hiteles, ha azt olyanok teszik, akik szeretetben, szeretetközösségben élnek egymással.
Tanítványai számára így írja le Jézus a szeretet módját: ,,Amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást." E helyen nem csak arra kell gondolnunk, hogy az Úr hogyan szerette tanítványait és azokat, akik hozzá közel álltak. Ő a bűnösökre is szeretettel tekintett, mégpedig a bűnöst jóvá tevő szeretettel, a bűnös emberben a jó iránti vágyat felfedező szeretettel. Gondoljunk csak arra, hogy a mindenki által megvetett vámost, Mátét meghívja Jézus. Meglát benne valamit, amit senki más.
De hasonló eset történik a másik vámossal, Zakeussal is. Ő az, aki felmászott a fügefára, mert
látni akarta Jézust. Cselekedetét mindenki észrevette, ki is gúnyolták miatta.
Kinevették és ujjal mutogattak rá, mert alacsony növésű volt és gyerekes módon fára mászott. Jézus is látta őt, de ő volt az egyetlen, aki meglátta ebben az emberben azt, aki kész megváltoztatni az életét.

Krisztus által
Aki Jézus szeretetének vonzáskörébe kerül, abban növekedésnek indul a jóság és az életszentség.
Nem a bűnös múlt számít már, hanem az új kegyelmi állapot. De nem csak Jézus tud így nézni, hanem mi is, éppen ezt kéri tőlünk az Úr. Ő soha nem mondott olyat, hogy valaki ne volna méltó az ő szeretetére. Mi hányszor gondolunk ilyet és mentjük fel magunkat a szeretet kötelessége alól ezen a címen! Vegyük komolyan Jézus kérését!
Tanuljuk meg tőle a helyes szeretetet! Istennel, akiben nem csak a világ teremtőjét ismerhetjük fel, hanem életünk ajándékozóját és Urát is, az ő Fia, Jézus Krisztus által találkozhatunk. Jézus arcára tekintve megláthatjuk Isten arcát.

A szeretet útján
Urunk, Jézus, te úgy szerettél bennünket, hogy egykor életedet adtad értünk, s úgy szeretsz minket,
hogy most is nekünk adod magad.
A veled való élet biztosítja számunkra azt a szabadságot, amely megteremti a szeretet légkörét, hogy
szabadon szerethessük Istent és embertársainkat. Te szabadon, kényszer és félelem nélkül adtad oda életedet, hogy megismerhessük a te végtelen, határtalan szeretetedet.
Taníts minket arra, hogy szabadon és nagylelkűen ajánljuk fel életünket Isten és az emberek szolgálatára!
Segíts kegyelmeddel, hogy mindig közelebb kerüljek az Atyához!
Légy velem és te vezess életutamon! Vezess a szeretet útján!
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Idén is világméretű szentségimádás lesz úrnapja szombatján
  2019-05-19 17:56:08, vasárnap
 
  2019. május 18., szombat | 12:40
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága az Eucharisztia ünnepéhez, úrnapjához kapcsolódva június 22-re világméretű szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon. A NEK titkársága felhívását olvashatják.
A szentségimádási lánchoz tavaly 6 kontinens 45 országának 900 helyszínén több tízezer ember csatlakozott. Az idei eseményre a Corpus Domini honlapon keresztül lehet jelentkezni.
Az eseményhez Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek írt köszöntőt: ,,Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz »minden nap, a világ végezetéig«. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül. Idén Magyarországon úrnapját június 23-án, vasárnap ünnepeljük. Előtte szombaton ismét közös, világméretű szentségimádást tartunk. Vegyünk részt ezen a közös imádáson minél többen, kapcsolódjunk be egyházközségünkkel, közösségeinkkel együtt! Legyen ez a világméretű szentségimádás a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét!"
Jézus a megéhezett tömeg láttán ezt mondja tanítványainak: ,,Ti adjatok nekik enni!" A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve erre hív minket Jézus. Enni adni az éhezőknek, de észrevenni azokat is, akiknek a lelke éhezik a szeretetre, Istenre.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Húsvét 5. vasárnapja 05.19 Gazdagréti templom
  2019-05-19 17:51:07, vasárnap
 
  Mottó: Szeretet ösvénye
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
John Lennon első zenekara a Beatles Múzeumba
  2019-05-19 17:46:07, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Luther Márton idézet
  2019-05-19 17:33:48, vasárnap
 
  Minthogy azért Krisztus testileg szenvedett, fegyverkezzetek fel ti is azzal a gondolattal." (1Pt 4,1)
Krisztus az ő szenvedésével nemcsak megszabadított minket az ördögtől, a haláltól és a bűnöktől, hanem példát is hagyott, amelyet nekünk szenvedésünkben követnünk kell. És noha a mi szenvedésünktől és keresztünktől nem gondolhatjuk, hogy általuk üdvözülhetnénk, vagy a legkisebb érdemet is megszerezhetnénk, szenvedésében mégis követnünk kell Krisztust, hogy hozzá hasonlóvá legyünk. Nos, ha keresztyén akarok lenni, akkor viselnem kell a keresztyének udvari öltözetét, kedves Krisztusunk nem ad más köntöst az udvarának; szenvedésnek lennie kell. Ha nem akarsz szenvedni, akkor tudnod kell, hogy nem leszel Krisztus udvartartásának részese. Azt teheted, ím, a kettő közül, amit akarsz: szenvedni, vagy Krisztust megtagadni.

Forrás: Kovács Kálmán TVN blogja
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2155
  • e Hét: 3925
  • e Hónap: 16601
  • e Év: 250348
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.