Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Budapesti Egyetem templom Don Bosco ének és zenekarának konc
  2019-05-25 22:58:15, szombat
 
  Templomunkba Május 25.-én az-az ma este a Budapesti Egyetem templom Don Bosco ének és zenekarának koncertje. Dvotzsák: Szabat Máter c. művét.t
Magas színvonalú előadást hallhatott a tisztelt publikum.
Feltűnően sok néző vett részt a koncert előadásán.
Az énekkar és a zenekar együttműködése csodálatosan szép volt.
Ahogy zeneileg és énekléssel át tudták adni a gyász fájdalmát, amit a zeneszerző átélt gyermekei elvesztése miatt
és a Szűz Máriának a keresztfa mellett érzett.
Műsor végén a közönség kb. 10 perces vastapssal köszönte meg a művészeknek az előadást.
*
Pár képet készítettem a telefonommal,

...... ........

.
....


Nagyobb kép Link
...... .........


Nagyobb kép Link
...... .......


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Pilinszky János: Van Gogh imája
  2019-05-25 22:28:46, szombat
 
  Csatavesztés a földeken.
Honfoglalás a levegőben.
Madarak, nap és megint madarak.
Estére mi marad belőlem?

Estére csak a lámpasor,
a sárga vályogfal ragyog,
s a kert alól, a fákon át,
mint gyertyasor, az ablakok;

hol én is laktam, s nem lakom,
a ház, hol éltem, és nem élek,
a tető, amely betakart.
Istenem, betakartál régen.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Rekordidő alatt bővítették az áramellátást a csíksomlyói ...
  2019-05-25 14:44:56, szombat
 
  Rekordidő alatt bővítették az áramellátást a csíksomlyói pápalátogatás helyszínén
2019. május 24., péntek | 23:20
A román Electrica áramszolgáltató közepes feszültségű vonalat hozott létre a csíksomlyói Hármashalom oltár táplálására, hogy Ferenc pápa közelgő látogatásakor megfelelő áramellátással rendelkezzen a hely - adta hírül az E-nergia.ro portál.
A vonal körülbelül egykilométeres, és mindössze két hét alatt fejezték be, úgy, hogy a vonal felét sziklába kellett lefektetni. ,,Balázsfalván van megfelelő ellátás. A nagy kihívás számunkra Csíksomlyó volt. A szertartást valahol egy hegy tetején tartják, egy ferences kolostor mellett, ahol csak egy alacsony feszültségű vonal található, amely nem elegendő az egész rendezvénynek" - mondta az Electrica vezérigazgatója, Corina Popescu.
,,Két hét alatt végeztünk, normális esetben három-négy hónapig tartott volna. A csapatok gyakorlatilag éjjel-nappal dolgoztak, akár esett, akár nem" - tette hozzá Popescu. Az Electrica igazgatója elmondta, a hálózat a pápa látogatása után is ottmarad. ,,Valószínűleg további fejlesztések lesznek a térségben. A ferences kolostor a közelben van, és valószínűleg ez előnyös számukra. Nekünk bármely fejlesztés, bármely új fogyasztás lehetőséget jelent" - mondta Corina Popescu.

Forrás: Transindex.ro

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Örömhír a pápa látogatásra zarándokoló Mária Utasoknak!
  2019-05-25 14:43:49, szombat
 
  Böjte Csaba testvér és gyermekei meghívását tolmácsoljuk, akik nagy szeretettel látják vendégül a Szent István Otthonban a Mária Út vonatos, buszos, és kerékpáros zarándokait a pápai szentmise után.
A Szent István Otthon több mint három hektáros parkjában nemrég került kialakításra egy gyönyörű Mária kert, ahol Székely János püspök atya és Böjte Csaba testvér együtt tartanak majd elmélkedést a zarándokoknak.
Az ezt követő szeretetvendégség közben kötetlen beszélgetésre is alkalom nyílik.
2019. május 29-ig várjuk a csatlakozni kívánó zarándokokat!
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Tiszteletreméltó Szent Béda áldozópap és egyháztanító
  2019-05-25 14:39:09, szombat
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Mi birtokában vagyunk Krisztus gondolatainak.
Testvéreim!
A Szentlélek mindent megismer, még Isten mélységeit is. Ki ismeri az ember belső dolgait, ha nem az ember lelke, amely benne van? Hasonlóképpen Isten titkait sem ismeri senki, csak Isten Lelke. Mi nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istentől származó Szentlelket, hogy megismerjük, amit Isten kegyelemből nekünk ajándékozott.
Ezeket hirdetjük, de nem az emberi bölcsesség tudós szavaival, hanem ahogy a Szentlélek tanítja - lelki embereknek lelkieket nyújtva. Az érzéki ember nem fogja fel, ami Isten Lelkéből ered. Oktalanságnak tűnik előtte, és nem képes megérteni, mert lelkileg kellene azt elbírálnia. A lelki ember mindent el tud bírálni, de őt nem tudják helyesen megítélni. ,,Vajon ki látta át az Úr gondolatait, hogy oktathatná őt?" Mi azonban megkaptuk Krisztus gondolatainak ismeretét.
Ez az Isten igéje. 1Kor 2,10b-16

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus úgy tanított, mint akinek hatalma van.
Abban az időben Jézus így fejezte be a hegyi beszédet:
A mennyek országába nem jut be mindenki, aki azt mondja nekem: ,,Uram! Uram!" Csak az, aki mennyei Atyám akaratát cselekszi. Azon a napon sokan mondják majd nekem: ,,Uram, Uram! Hát nem a te nevedben prófétáltunk? Nem a te nevedben űztük ki az ördögöket? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát?" Én akkor kijelentem majd nekik, hogy nem ismertelek soha benneteket. Távozzatok színem elől, ti, gonosztevők!
Mert mindaz, aki meghallgatja szavaimat és szerintük cselekszik, ahhoz az okos emberhez hasonlít, aki a házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, és nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült.
Aki viszont hallgatja szavaimat, de nem követi azokat, ahhoz az ostoba emberhez hasonlít, aki a házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, nekizúdult a háznak; az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle.
Ezzel Jézus befejezte a hegyi beszédet. A népsokaság elragadtatással hallgatta tanítását, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, nem pedig úgy, mint az ő írástudóik.
Ezek az evangélium igéi. Mt 7,21-29

*
- Szent Béda ; angolul: Venerable Bede; 672/673 - 735. május 26.) angol szerzetes volt a northumbriai Monkwearmouth Szent Péter-kolostorában, illetve társintézményében, a jarrow-i Szent Pál-kolostorban, melyek gazdag könyvtárukkal Béda idején a tudományosság nagy hírű központjává váltak.
Bővebben Link

- Katolikus oldalon Link

- Szent blog oldalon Link
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2019. május 25
  2019-05-25 14:28:13, szombat
 
  A Troászba érkező Szent Pálnak és társainak fáradozása nyomán létrejöttek az első európai keresztény közösségek. Az apostolok cselekedetei és Pál levelei tesznek tanúságot arról, hogy hirdették az evangéliumot a tesszalonikaiaknak, a korintusiaknak, az athéniaknak. Athénben elmondott beszédével Pál megosztotta hallgatóságát. Sokan voltak, akik nem fogadták el a Krisztus haláláról és feltámadásáról szóló tanítását. Pál levelei a keresztény hittani és erkölcsi üzenet foglalatainak tekinthetők. Gyakran olvassuk ezeket a szentmisék leckéiben is. Figyelmeztetés ez számunkra, hogy az írás már ezekben a kezdeti időkben is forrása volt Isten igéjének. Aki a mai túlhajszolt, zűrzavaros világban nem akar elkallódni, az törekedjen arra, hogy rendszeresen olvassa legalább az újszövetségi Szentírást.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
húsvét 5. hét szombat 05.25
  2019-05-25 14:27:12, szombat
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál apostolt egy látomás Macedóniába hívja.
Második apostoli útja során Pál eljutott Derbébe és Lisztrába is. Itt találkozott egy Timóteus nevű tanítvánnyal, egy hívő zsidó anyának, és egy görög apának fiával. A lisztrai és ikóniumi testvérek dicsérőleg nyilatkoztak róla.
Pál magával akarta vinni útitársul, és ezért a környékbeli zsidókra való tekintettel körülmetéltette, mert mindenki tudta, hogy az apja görög volt. Amikor aztán sorra járták a városokat, (az ott lakó testvéreknek) lelkükre kötötték, hogy tartsák meg az apostolok és a jeruzsálemi presbiterek által hozott végzéseket. Így az egyházak megerősödtek a hitben, és a hívek száma napról napra gyarapodott.
Mivel a Szentlélek megtiltotta, hogy Ázsia-tartományban prédikáljanak, Frígián és a galaták földjén utaztak keresztül. Mízia határához érve megkísérelték ugyan, hogy Bitíniába menjenek, de Jézus Lelke nem engedte meg nekik. Ezért keresztülvágtak Mízián és lementek Troászba. Itt egy éjszaka Pálnak látomása volt. Egy macedón férfi állt eléje ezzel a kéréssel: ,,Jöjj át Macedóniába, és segíts rajtunk!"
E jelenés után azonnal készen voltunk, hogy elinduljunk Macedónia felé abban a biztos tudatban, hogy Isten rendelt minket oda az evangélium hirdetésére.
Ez az Isten igéje. ApCsel 16,1-10

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus kiválasztotta övéit a világból, ezért gyűlöli őket a bűnös világ.
Búcsúbeszédében Jézus így szólt övéihez:
,,Ha a világ gyűlöl titeket, tudjátok meg: engem előbb gyűlölt. Ha a világból volnátok, szeretne titeket a világ, mint övéit. De ti nem vagytok a világból, mert kiválasztottalak titeket a világból; ezért gyűlöl benneteket a világ.
Emlékezzetek vissza tanításomra: nem nagyobb a szolga uránál! Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tiéteket is megtartják. Mindezt miattam teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem."
...... ......


Ezek az evangélium igéi. Jn 15,18-21

Imádság
Életem Ura, Jézus Krisztus! Készen állok arra, hogy tétovázás nélkül induljak és kövesselek téged! Tudom, hogy mennyire nehéz lesz az út számomra, de vállalom, mert ez vezet holt múltamból a jövő felé, az élet felé, az üdvösség felé. Nem tart vissza semmi. Nem hátráltathat semmi. Nem akadályozhat semmi. Te vagy számomra az út és te vagy a cél! Te légy vezetőm az örök élet felé! Te légy társam az Atyához vezető úton! Te légy erősítőm, ha fáradok! Te légy bátorítóm, ha csüggedek! Te légy örömöm, amikor megérkezem! Segíts, hogy az evangéliumhoz méltóan éljek!

Isten országát hirdető Jézust sem fogadta el mindenki, ő is sokszor találkozott elutasítással, ellenséges viselkedéssel, amely végül gyilkos mértékű haraggá, gyűlöletté növekedett. Itt is érvényes az a jézusi mondás, hogy a szolga nem nagyobb az uránál. Ha Jézusnak, a Mesternek jutott a rosszból, az ellenségeskedésből, akkor ezt tanítványai sem tudják elkerülni.
Ellentétes érzésekről és magatartásokról van itt szó, amellyel már találkoztunk a világosság és a sötétség, a hit és a hitetlenség bemutatásakor. A hívők Krisztusért szeretik egymást, a világ pedig éppen Krisztus miatt gyűlöli őket. Az Úr kihív minket a világból, a világias gondolkodásból, és Isten előtti hódolatra, odaadásra szólít fel.
Jézus szavait mindenképpen figyelmeztetésnek kell vennünk, de ez nem azt jelenti, hogy legyen üldözési mániánk és mindenben fenyegetést, rosszindulatot kell látnunk. A világgal és a nem hívőkkel való kapcsolattartásban a keresztény közösség tagjai tehát legyenek jóindulatúak, de kellően óvatosak! Nem félünk a támadásuktól, mert jól tudjuk, hogy éppen ezek késztetnek minket nagyobb elköteleződésre. A hitükben gyengébbeket pedig segítsük a nehéz helyzetekben!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Érkezik Ferenc pápa
  2019-05-25 14:12:30, szombat
 
  Isten hozott közénk Ferenc pápa!
...... ..........


Istenre Emberre van szükségünk!
Aki titeket hallgat, engem hallgat Lk 10,16
Menjünk együtt az úton.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5520
  • e Hét: 11321
  • e Hónap: 44475
  • e Év: 278222
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.