Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A francia szenátus döntése:
  2019-05-30 22:11:01, csütörtök
 
  eredeti állapotban állítják helyre a Notre-Dame-ot
2019. május 30., csütörtök | 19:11
A Notre-Dame-nak pontosan úgy kell kinéznie a helyreállítás után, mint a tűz előtt - erről döntött többórás vita után a francia szenátus május 28-ára, keddre virradóra.
A székesegyház újjáépítése körül vita bontakozott ki, miután egyesek lehetőséget láttak az épület átépítésére. Édouard Philippe miniszterelnök is a modernebb megközelítést támogatta, és nemzetközi építészeti pályázatot is hirdetett, miközben Anne Hidalgo párizsi polgármester az eredeti állapot helyreállítását tartotta helyénvalónak.
Azt is eldöntötték, hogy a felújítással a 2024-es párizsi nyári olimpiára el kell készülni, bár sokak szerint nagyon szűk ez a határidő, és politikai húzásként tekintenek rá. Frédéric Létoffé restaurátor szerint tíz-tizenöt évig is elhúzódhat a munka.
A tervezetről még megállapodásra kell jutnia a szenátusnak és a nemzetgyűlésnek, ezután emelkedhet törvényerőre.

Forrás és fotó: La Croix, 24.hu
...... ......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Ferenc pápa Twitter-üzenete május 30-án
  2019-05-30 22:06:43, csütörtök
 
  Holnap, zarándokként Romániába megyek, együtt járni a testvéreinkkel a román ortodox egyházból, és a katolikus hívekkel. Azt kérem, imádkozzatok értem!

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Élőben közvetíti a csíksomlyói pápai szentmisét a Duna TV
  2019-05-30 22:05:25, csütörtök
 
  2019. május 30., csütörtök | 15:39
Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. Az ünnepi szertartást a Duna Televízió élőben közvetíti.
Barlay Tamás, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztő-műsor vezetője, a pápalátogatás helyszíni moderátora kérdésünkre elmondta, hogy a csatornán a következő műsorokkal készülnek június 1-jén szombaton:

Fiatalok Csíksomlyóra (kezdés: 9.15)
Ezrek és ezrek indultak útnak, hogy találkozzanak Ferenc pápával Csíksomlyón - köztük sok lelkes magyar fiatal. Mit gondolnak ők a katolikus egyházfőről, miért vállalják a zarándoklatot, mit várnak ettől a történelmi eseménytől? - erre keresik a választ a műsorban. Megszólalnak: Pehartz Tamás, Molnár Lehel SP, Elek László SJ, Varga Péter, Vízi Elemér SJ és Zarándy Kleofás OFM.

Ferenc pápa miséje Csíksomlyón (kezdés: 09.35)
Először jár katolikus egyházfő az ősi magyar Mária-kegyhelyen. Ferenc pápa romániai látogatásának második napján ünnepi szabadtéri szentmisét mutat be Csíksomlyón, népünk leglátogatottabb zarándokhelyén. A történelmi esemény közvetítését helyi és budapesti stúdióhelyszínről kommentálják a Duna TV szakértői. Élő bejelentkezések, hangulatjelentések, villáminterjúk a csíksomlyói kegytemplom elől és a nyeregből, a Hármashalom-oltár közeléből. Szakkommentátor: Török Csaba, az MKPK televíziós referense és Marton József egyháztörténész. Műsorvezető: Horváth Szilárd, Barlay Tamás.

Ferenc pápa Csíksomlyón (összefoglaló, kezdés: 20:30)
Pápai mise a Hármashalom-oltárnál - összefoglaló a katolikus egyházfő csíksomlyói látogatásának élő közvetítéséről. A nap legszebb, legfelemelőbb pillanatai, az esemény jelentőségét megvilágító szakértői gondolatok, Ferenc pápa üzenete az ősi magyar kegyhelyről a világnak és nekünk, magyaroknak.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
A dunai hajókatasztrófa áldozatainak megsegítésére
  2019-05-30 22:02:45, csütörtök
 
  A dunai hajókatasztrófa áldozatainak és árván maradt gyermekek megsegítésére ezúton ajánlom fel a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat következő állomásának, a 2019. augusztus 21-én, Budapesten a Szent István téren rendezendő nagyszabású jótékonysági koncert bevételének egy részét. Aki szeretne ott lenni a koncerten és ezzel támogatásáról szeretné biztosítani a magyar és dél-koreai árván maradt gyermekeket ,

Isten áldását kérem Önökre!
Mága Zoltán
*
Felfoghatatlan számomra és mélyen megrázott a tegnap este történt dunai hajótragédia. Többször jártam már Dél-Koreában, legutóbb a szöuli Operaházban léptem fel a helyi művészekkel. Kivétel nélkül fantasztikus embereket ismertem meg abban az országban, amelynek polgárai most a mi csodálatos fővárosunkért látogattak el hozzánk.
A felkavaró szerencsétlenség áldozatai között ráadásul egy hatéves gyermek is van, a neve nincs a túlélők között.
A szívem összeszorul, nincsenek szavak. Minden tiszteletem a mentést és kutatást végző hősöké.
Együttérzésem a magyar és koreai áldozatok családtagjainak.
Tiszteljük és becsüljük meg egymást, mert az élet néha rövidebb, mint gondolnánk...Mága Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Ez már Böjte Csabának is sok volt.
  2019-05-30 21:59:36, csütörtök
 
  Böjte Csaba: ,,Szeretettel kérlek kedves testvéreim, ne hagyjuk, hogy buta gondolatok, felelőtlen szóbeszédek beárnyékolják ezt a gyönyörű napot!"
Választ írt a csíksomlyói pápalátogatást ért támadásra
2019. május 30., csütörtök | 20:36
Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Böjte Csaba ferences szerzetes május 30-án közzétett írását. Link


- Ferenc pápa apostoli útjával kapcsolatos minden cikket egy helyen, az alábbi linken megtalálsz.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Honfoglaló - szuper bajnokságból az elődöntő
  2019-05-30 21:38:04, csütörtök
 
  - Stippingerné, Sipos Éva 6900 pont /6 vár tornyát döntött le a játékban
.......


Honfoglaló - szuper bajnokság elődöntő 05.30. adása
videó mediaklikk Link
4. körben már csak két játékos játszott.

 
 
0 komment , kategória:  A dal 2013/14/15/17/18/19  
Hazard elbúcsúzott a Chelsea-től az EL-győzelem után
  2019-05-30 12:54:03, csütörtök
 
  Eden Hazard - miután két góllal járult hozzá a Chelsea Európa Liga-győzelméhez az Arsenal ellen - eléggé egyértelműen utalt rá, hogy ez volt az utolsó meccse a klub színeiben.
,,Néhány napon belül döntünk, én már két hete megtettem. Az célom az volt, hogy megnyerjük ezt a döntőt - mondta a BT Sportnak. - Azt hiszem, ez búcsú, de a futballban soha nem tudhatod. Az álmom volt, hogy a Premier League-ben játsszam, és ezt hét éven át az egyik legnagyobb klubnál tettem meg. Talán ez most az új kihívás ideje."
Hazard-t már hosszú ideje mint a Real Madrid nyári igazolását tartják számon, most úgy néz ki, már csak a két klub bejelentése hiányzik, hogy a pletyka valósággá váljon.
A belga klasszis a találkozóval kapcsolatban úgy értékelt, hogy mindkét csapat felkészült a másikból, de Giroud gólja egy nagy éjszaka kezdete volt számukra. Onnantól ,,jól játszottunk, irányítottuk a meccset. Örömmel hagyom itt ezt a trófeát a fiúkkal".
A szélső eddig 352 meccset játszott a Chelsea-ben, és a 109., valamint a 11. gólját szerezte. Begyűjtötte második EL-sikerét, ugyanennyi PL-bajnoki címe mellé, és nyert egy-egy FA és Ligakupát.
...... .......


Nagyobb kép Link

- A Chelsea nyerte az Európa Ligát, miután az angol házidöntő második félidejének első húsz percében lelépte, és 4-1-re legyőzte az Arsenalt.
Európa Liga, döntő:
Chelsea (angol) Arsenal (angol) 4-1 (0-0)
Baku, v.: Rocchi (olasz)
gólszerzők: Giroud (49.), Pedro (60.), Hazard (65. - tizenegyesből, 72.), illetve Iwobi (69.)

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson Palmieri - Kanté, Jorginho, Kovacic (Barkley, 76.) - Pedro (Willian, 71.), Giroud, Hazard (Zappacosta, 89.)

Arsenal: Cech - Papasztatopulosz, Koscielny, Monreal (Guendouzi, 66.) - Maitland-Niles, Torreira (Iwobi, 66.), Özil (Willock, 77.), Xhaka, Kolasinac - Lacazette, Aubameyang
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Ferenc pápa: A feltámadt Jézus arra hív....
  2019-05-30 12:42:43, csütörtök
 
  A Feltámadott arra hívja övéit, hogy ne aggodalmaskodva éljenek a jelenben, hanem kössenek szövetséget az idővel, tudjanak várni egy olyan szent történelem kibomlására, amely nem törik meg, hanem szakadás nélkül folytatódik, szüntelenül halad előre; tudjanak várni Istennek, az idő és a tér Urának lépéseire.
Ferenc pápa: A feltámadt Jézus arra hív, hogy ne aggodalmaskodva éljünk a jelenben!
2019. május 29., szerda | 21:05
Május 29-én a Szentatya új katekézissorozatot kezdett a szerda délelőtti kihallgatáson. A következő hetekben-hónapokban az Újszövetségnek az evangéliumokat követő könyvéről, az Apostolok cselekedeteiről fog elmélkedni.
...... ........


Ferenc pápa katekézisét, magyarra fordítva, teljes egészében közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Pietro Parolin: A „történelmi megosztottságon....
  2019-05-30 12:35:10, csütörtök
 
  Ferenc pápa útja a ,,történelmi megosztottságon való túllépést szolgálja annak keresésével, ami összeköt bennünket, s az nem más, mint a hit" - mondta Parolin bíboros.
Pietro Parolin: A ,,történelmi megosztottságon" akar túllépni Ferenc pápa romániai apostoli útján
2019. május 29., szerda | 21:34
Ferenc pápa romániai látogatása - amelynek egyik kiemelkedő állomása Csíksomlyó lesz - azt szolgálja, hogy túl lehessen lépni a ,,történelmi megosztottságon" - mondta május 29-én, szerdán Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár.
Pietro Parolin az egyházfő május 31-én, pénteken kezdődő, háromnapos útjáról egy Rómában május 29-én, szerdán zajlott egyházi eseményen beszélt.
A szentszéki államtitkár kijelentette, hogy Ferenc pápa a látogatás mottójában is idézett együtt haladást (Járjunk együtt! - a szerk.) tartja szem előtt. Ilyen értelemben a Szentatya útja a ,,történelmi megosztottságon való túllépést szolgálja annak keresésével, ami összeköt bennünket, s az nem más, mint a hit" - mondta Parolin bíboros.
A történelmi megosztottságon való túllépés egyik jelképes helyszíneként a vatikáni diplomácia vezetője a csíksomlyói Mária-kegyhelyet említette meg. Itt Ferenc pápa június elsején mutat be misét.
A Vatikán honlapján megjelent a csíksomlyói szentmise részeit és szövegeit tartalmazó liturgikus könyv: a szertartás szinte végig latin és magyar nyelven zajlik. Az olvasmány és a fohászok közül az első kettő magyar nyelven hangzik el, az elsőben a pápáért és a papságért, a másodikban a politikai vezetőkért imádkoznak annak érdekében, hogy segítsék az állampolgárok méltóságának védelmét, valamint támogassák a családokat. A harmadik és negyedik fohász román nyelven a papi hivatásokért és a keresztényekért szól, az utolsó fohász pedig németül a halottakért.
,,Ökumenikus" látogatásról beszélt Alessandro Gisotti megbízott szentszéki szóvivő szerdán a Vatikánban. Hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa pásztori útja ,,nemzetközi politikai" súllyal is bír, mivel a katolikus egyházfő kevesebb mint egy héttel az EP-választások után az EU soros elnöki tisztét betöltő Romániába látogat el. ,,Úgy gondolom, hogy a pápa beszédeit európai szemszögből is értelmezni lehet majd" - hangoztatta a Szentszék Sajtótermének ideiglenes igazgatója.

Forrás és fotó: MTI, Vatican News
...... ......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Aki életét adta Krisztusért
  2019-05-30 12:32:24, csütörtök
 
  Szent Tarzíciusz, ministránsok védőszentje könyörögj érettünk! - fejezik be a ministránsok a mise utáni imádságukat. A mindössze 15 éves Tarzíciusz igen leleményes fiatal volt, így a püspök többször is rábízta, hogy a börtönbe vetett keresztényeknek ő csempéssze be az Oltáriszentséget. 257 nyarán fiatalok támadták meg egyik útja során, és bár halálra verték, nem engedte meggyalázni Jézus testét.  
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2274
  • e Hét: 13336
  • e Hónap: 26012
  • e Év: 259759
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.