Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Kis cica virágok közt
  2019-06-06 22:54:46, csütörtök
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Virágos kiskertek a panelházak közt
  2019-06-06 22:51:22, csütörtök
 
  ...... ........... .............



...... ........... .........



...... ......



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Szentmise a Hargitafürdő - Szent István templomból
  2019-06-06 22:29:44, csütörtök
 
  Videó Link

Emlékezés a Trianoni országunk feldarabolásáról
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
„Beavatkoztak az alkotásomba”
  2019-06-06 16:28:56, csütörtök
 
  A pápai miseruha készítője a magyar felirat cenzúrázásáról: ,,Beavatkoztak az alkotásomba"
Megdöbbentette a Ferenc pápa csíksomlyói miseruháját készítő Cristina Sabău-Trifut, hogy a Szentatya romániai látogatásának biztonságát felügyelő kormányőrség (SPP) nyomására eltakarták a kazula magyar feliratát. ,,Sajnálatos beavatkozás volt ez az alkotásomba. Nem tartom természetesnek, ami történt" - mondta a Maszol.ro erdélyi hírportálnak a szatmárnémeti egyházművész.
Hatalmas - és egyre inkább politikai jellegű - botránnyá dagadt, hogy utolsó pillanatban módosítani kellett Ferenc pápa egyedi csíksomlyói miseruháját, pontosabban el kellett takarni a kazula hátoldalán elhelyezett magyar nyelvű jelszót (,,Járjunk együtt!"), mert a román kormányőrség (SPP) illetékeseit zavarta a nem hivatalos nyelvű felirat.
Értetlenül és megdöbbenve áll a történtek előtt az egyedi miseruhát szeretettel és nagy örömmel megtervező-elkészítő, a pályán már 35 éve alkotó, római katolikus vallású Cristina Sabău-Trifu szatmárnémeti egyházművész.
,,Nagyon sajnálom, hogy így alakult, sajnálom, hogy beleavatkoztak a munkámba, a művészi koncepciómba. És sajnálom azt is, hogy ekkora botránnyá kerekedett egy olyan esemény körül, illetve annak kapcsán, ami ilyen földi dolgoknál sokkal felemelőbb élményként és emlékként kellene megmaradjon" - nyilatkozta.
Az egyházművész jóhiszeműen cselekedett, amikor a pápalátogatás mottóját magyarul a miseruhára varrta. ,,Ha tudtam volna már a tervezés elején, akkor vagy az egész logót kihagyhattam volna, vagy csak a feliratot - mondta. - Én jóhiszeműen illesztettem bele. Ezt a logót küldték nekem a ferences atyák, értelemszerűen, hiszen erre bólintott rá a Vatikáni Liturgikus Bizottság mint a pápalátogatás hivatalos logójára. Úgy tudtam, hogy a magyar feliratos változat is hivatalos. Senkinek a fejében meg nem fordult, hogy esetleg bármi gond adódhatna."
A módosítást már nem ő hajtotta végre. ,,Az utolsó pillanatban tudtam meg, hogy változtatni kell - idézte fel Cristina Sabău-Trifu. - Én itthon voltam, Szatmárnémetiben, a ruha pedig már Csíkszeredában, nem volt idő visszaküldeni, ezért egy ottani műhelyben oldották meg. Hozzá kell tennem: nagyon ügyesen csinálták, próbálták úgy beleilleszteni az eredeti vonalvezetésbe, hogy ne legyen kirívó, ne lehessen észrevenni első pillanatban, hogy ott »történt valami«. Hangsúlyoznom kell azt is: a ferences atyák utolsó pillanatig harcoltak azért, hogy a ruhát ne módosítsák - ugyanis több helyen olvastam, hogy megvádolták őket »engedékenységükért«, de amikor már a Vatikáni Liturgikus Bizottság tanácsolta nekik: jobb lenne a felirat nélkül, akkor nem volt mit tenniük, el kellett fogadniuk a javaslatot."
Az alkotó hozzátette: ő is csak a sajtóból értesült arról, hogy a román kormányőrség (SPP) illetékeseit zavarta a magyar nyelvű felirat, akik felvették a kapcsolatot a Vatikáni Liturgikus Bizottsággal, és valahogy meg-, illetve bemagyarázták a Szentszéknek, hogy nem a magyar nyelvű a pápalátogatás hivatalos logója, meggyőzve őket, hogy jobb lenne azt eltakarni.
,,Én jóhiszeműen, nagy szeretettel és örömmel készítettem a ruhát - egységes és szép volt az egész, hála Istennek, és a Szentatya lényét, egyéniségét jellemző meleg színek a szertartáson életet hoztak a ködös, szürke, eső mosta délelőttbe" - mondta a művész.

Forrás: Maszol.ro

Magyar Kur
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Számon kérte az RMDSZ a kormányőrségen a pápa miseruhájának
  2019-06-06 16:23:39, csütörtök
 
  Számon kérte az RMDSZ a kormányőrségen a pápa miseruhájának cenzúrázását.
Az RMDSZ képviselőházi frakciója június 4-én, kedden átiratban kért magyarázatot a román kormányőrségtől (SPP) a Ferenc pápa csíksomlyói miseruháján szereplő magyar felirat kicenzúrázására. ,,Szeretnénk tudni, hogy ki ennek a diszkriminatív döntésnek a felelőse" - mondta a Maszolnak Korodi Attila frakcióvezető.
...... ........... .....


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Ne adjuk fel!
  2019-06-06 16:18:37, csütörtök
 
  ,,Népek népekkel egymás ellen gyűlnek,
S ember hitei kivált meg gyöngülnek.
Ember hajléki már rég nem épülnek,
Szívek, tűzhelyek, agyak de sérülnek,
Szegény emberek mindent kitörülnek
Emlékeikből, mert csak ölnek, ölnek."

(Ady Endre: Krónikásének 1918)

....

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Miért maradhatott bárki is üres szívvel a csíksomlyói ......
  2019-06-06 16:15:30, csütörtök
 
  Miért maradhatott bárki is üres szívvel a csíksomlyói pápalátogatás után?
2019. június 5., szerda | 19:01
Az alábbiakban Pál József Csaba temesvári megyéspüspöknek a június 1-jei csíksomlyói pápalátogatás kapcsán írt üzenetét adjuk közre, melyet a Fokoláre Mozgalom papi közösségének írt.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Szent Norbert püspök
  2019-06-06 10:22:35, csütörtök
 
  Szent Norbert püspök nagy jelentőséget tulajdonított az Oltáriszentség tiszteletének,. Premontrei-rend megalapítója. A premontrei apátság saját sörfőzdés vendéglője is a rendalapító Szent Norbert nevét visel.
...... ...........


- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Amint a pásztor juharnak gondját viseli, magam gondoskodom nyájamról - mondja az Úr.
Ezt mondja az Úr, az Isten:
,,Íme, én magam keresem meg juhaimat, és magam gondoskodom róluk. Amint a pásztor számba veszi nyáját azon a napon, amikor megáll szétszéledt juhai között, íme, én is gondjaimba veszem juhaimat, amelyek szétszóródtak. Visszahozom őket mindenünnen, ahová a sötét fellegek napján szétszóródtak. Kivezetem őket a népek közül, összegyűjtöm őket az országokból, és visszaviszem őket saját hazájukba. Izrael hegyein legeltetem őket, a völgyekben és az ország lakott tájain. Jó legelőre terelem majd őket, és Izrael magaslatain lesz a legelőjük. Jó legelőn pihennek majd, kövér legelőn, Izrael hegyein.
Magam terelgetem majd juhaimat, és magam telepítem le pihenőre őket - mondja az Úr, az Isten. Megkeresem az elveszettet, visszaterelem az elszéledtet, bekötözöm a sérültet, ápolom a beteget, és gondozom a kövéret és egészségeset. Az igazság szerint legeltetem őket."
Ez az Isten igéje. Ez 34,11-16

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Aki közületek nem mond le mindenről, amije csak van, nem lehet az én tanítványom.
Abban az időben amikor Jézust nagy népsokaság követte, ő hozzájuk fordult, és így szólt: ,,Aki hozzám jön, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet az én tanítványom.
Aki tehát nem hordozza keresztjét, és nem így követ, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki közületek tornyot akar építeni, vajon nem ül le előbb, hogy kiszámítsa a költségeket, hogy van-e miből befejeznie? Mert ha az alapokat lerakta, de (az építkezést) befejezni nem tudta, mindenki, aki csak látja, gúnyolni kezdi: »Ez az ember építkezésbe fogott, de nem tudta befejezni.«
Vagy, ha egy király hadba vonul egy másik király ellen, előbb leül és számot vet, vajon a maga tízezer katonájával szembe tud-e szállni azzal, aki húszezerrel jön ellene? Mert ha nem, követséget küld hozzá még akkor, amikor messze jár, és békét kér tőle.
Tehát mindaz, aki közületek nem mond le mindarról, amije van, nem lehet az én tanítványom."
Ezek az evangélium igéi.
Lk 14,25-33
*
- Network vándor úton oldalon Link
...... ...........



...... ........... ........



- Magyar kurír oldalon Link
Istenünk, te Szent Norbert püspököt imádsága és lelkipásztori buzgósága révén Egyházad kiváló szolgájává tetted. Közbenjárására add, hogy híveid mindenkor szíved szerinti lelkipásztorokat kapjanak és üdvös lelki táplálékot nyerjenek. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

- Wikipedia oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2019. június 6.
  2019-06-06 10:12:10, csütörtök
 
  A premontrei rend alapítóját, Szent Norbertet ünnepli ma az Egyház. Ő volt az első, aki a szerzetesi és a lelkipásztori életet összhangba akarta hozni, és különösen nagy jelentőséget tulajdonított az Oltáriszentség tiszteletének, ami segít ebben az összhangban. Az Oltáriszentség előtti elcsendesedés, a szentség imádása sok mindent helyre tud tenni az életben, és nagyban segít, hogy helyes értékrend alakuljon ki bennünk: ne legyünk munkamániások, de emberkerülők se, Istenre hivatkozva. Kialakít ez bennünk is egy csipetnyit Szent Pál apostol okosságából, aminek a mai olvasmányban tanúi vagyunk. Jól fölméri, kikkel áll szemben, és szavaival okosan alakítja a helyzetet. Legyünk mi is életszerűek, a helyzeteket jól felismerők és tettekre kész emberek.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
húsvét 7. hét csütörtök 05.06
  2019-06-06 10:10:40, csütörtök
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
A fogságban lévő Pál apostolt Jézus megerősíti, hogy Rómában is tanúságot tegyen róla bátorságával.
(Amikor a kis-ázsiai zsidók észrevették Pál apostolt a jeruzsálemi templomban, annyira felizgatták ellene a népet, hogy csak a Jeruzsálemben állomásozó római őrség ezredese menthette meg a haláltól. Letartóztatta ugyanis, és kettős börtönbe vetette.)
Másnap azután az ezredes szerette volna pontosabban megtudni, hogy a zsidók mivel vádolják. Ezért levétette Pál bilincseit, összehívta a főpapokat és az egész főtanácsot, azután elővezettette Pált, és eléjük állította.
Mivel pedig Pál jól tudta, hogy (a tanács tagjainak) egyik része a szadduceusok, másik része viszont a farizeusok közül való, ezért így kiáltott fel a főtanács előtt: ,,Férfiak, testvérek! Én farizeus vagyok, farizeusok ivadéka. A holtak feltámadásába vetett hitem miatt állok a bíróság előtt."
Alighogy elhangzottak szavai, vita támadt a farizeusok és a szadduceusok között. A főtanács két táborra szakadt. A szadduceusok ugyanis azt állítják, hogy nincs se feltámadás, se angyal, se lélek; a farizeusok viszont mindezt vallják. Ezért nagy lárma keletkezett.
A farizeusok pártjából fölemelkedett néhány törvénytudó, és hevesen tiltakozott: ,,Semmi rosszat sem találunk ebben az emberben. Hátha valami szellem vagy egy angyal szólt hozzá?"
A vita úgy elfajult, hogy az ezredes már attól félt, hogy Pált széttépik. Ezért katonaságot hívott, hogy kiragadja őt közülük, és fölvezesse a várba.
A következő éjszaka az Úr megjelent Pálnak, és így szólt: ,,Légy állhatatos! Mert ahogy Jeruzsálemben tanúságot tettél rólam, úgy kell tanúságot tenned Rómában is."
Ez az Isten igéje. ApCsel 22,30;23,6-11

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Legyenek egy, amint mi egy vagyunk!
Abban a időben Jézus az égre emelte szemét és így imádkozott:
...... ..........


Szent Atyám, nemcsak tanítványaimért könyörgök, hanem azokért is, akik a szavukra hinni fognak bennem.
Egy legyenek mindnyájan! Amint te, Atyám, bennem vagy és én tebenned, úgy legyenek ők is mibennünk, és így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Megosztottam velük a dicsőséget, amelyet nekem adtál, hogy egy legyenek, amint mi egy vagyunk: én őbennük, te énbennem, hogy így ők is teljesen egy legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szereted őket, amint engem szerettél.
Atyám! Azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol én vagyok s lássák dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mivel már a világ teremtése előtt szerettél engem.
Én igaz Atyám! A világ nem ismert meg, de én ismerlek, s ők is megismerték, hogy te küldtél engem.
Megismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel engem szeretsz, bennük legyen, és én is őbennük legyek.
Ezek az evangélium igéi. Jn 17,20-26

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te a mi emberi közreműködésünkkel akarsz csodákat tenni napjainkban, hogy jelenléted és segítséged megtapasztalható legyen minden ember számára. Adj nekünk igazi bölcsességet, hogy felismerjük azt az utat, amelyet te mutatsz nekünk, s amelyen te vezetsz minket az üdvösség felé!

Elmélkedés
Az apostoli igehirdetés és az Egyház sok évszázados igehirdetésének köszönhetően a krisztusi tanítás napjainkban is elhangzik, hozzánk is eljut, bennünket is megszólít. Számunkra is ugyanazt közvetíti, mint azoknak, akik egykor, mintegy kétezer esztendővel ezelőtt, személyesen hallhatták: ez az üdvösségre vezető tanítás, az örök életre vezető igazság. E tanítás elfogadása a mi számunkra sem könnyebb, mint Jézus kortársai számára, de nem is nehezebb. A krisztusi tanítás elfogadása a hit. Isten megmutatja önmagát nekünk, feltárja előttünk szeretetét és elmondja, hogy az örök életre vár minket. Mindezt úgy közli velünk, hogy minden kényszertől mentesen, tejesen szabadon és személyesen elfogadhassuk őt.
Egységért és szeretetért imádkozik Jézus valamennyi követője számára. Két olyan jellemzője ez a keresztényeknek, amelyek önmagukban is a tanúságtétel erejével szolgálnak a világ számára. Hűségesen őrizni és továbbadni az örök élet tanítását a következő nemzedékeknek: e küldetést akkor tudjuk teljesíteni, ha egységben vagyunk az Úrral és minden embertársunk felé közvetítjük ezt a szeretetet, amelyet egymással megélünk.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 7558
  • e Hónap: 40712
  • e Év: 274459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.