Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Házi kókuszkefír készítése
  2019-07-21 22:46:52, vasárnap
 
 



Bélflóránk egészségének megőrzésére, illetve helyreállítására, igen jótékony hatásúak a kefirben élő mikroorganizmusok, főleg kókusszal kombinálva.

Nézzük, hogyan készítsünk kefirt élő baktériumtenyészetből?

A kókuszkefír elkészítésének módja:

Öntsük át a doboz kefír tartalmát (a folyadékot és a baktérium tenyészetet) egy szűrőn.

Helyezzük a baktériumtenyészetet egy kókuszvízzel teli tiszta tálba. Kókusztej is megfelelő ha 1:3 arányba vízzel hígítjuk, illetve 1:6 arányú hígításban a kókuszkrém is jó. Kókusztejport szintén lehet használni.

Takarjuk le a tálat és hagyjuk megszilárdulni vagy sűrűsödni. A folyamat 24-72 óráig is tarthat, ez a kókuszvíz,-tej, krém arányától és a hőmérséklettől függ. A legideálisabb hőmérséklet a 28 C fok. Az egyik, a trópusi Qeenslandről származó recept a 6-24 óra között lévő erjesztési időt ajánlja. Minél tovább hagyjuk állni, annál fanyarabb lesz a kefír.

Öntsük a kefírt és a tenyészetet egy szűrőbe, és miután leszűrtük a kefírt egy edénybe, máris fogyasztható.

A szűrőben maradt tenyészetet hideg víz alatt mossuk tisztára. Tegyük bele friss tejbe, és folytassuk a második lépéstől.

A baktérium tenyészet a tej kazein tartalmának köszönhetően minden egyes leszűrés alkalmával szaporodni fog. Emiatt a kefír minden egyes alkalommal gyorsabban alakul ki, ez persze függ a tej hozzáadott mennyiségétől is.

A baktérium tenyészet egészen addig jól működik, amíg gondosan bánnak vele. Két héten keresztül lehet tejben pihentetni a hűtőszekrényben, illetve két évig fagyasztóban tárolhatjuk. Tartsuk tisztán az edényeket, de sterilizálni nem szükséges.

A legjobb erjesztési hőmérséklet 22-30 C fok között van, de a hőmérséklet 18-40 fok közötti ingadozása is megfelelő.
Forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A ricinusolaj gyógyhatásairól
  2019-07-21 21:55:27, vasárnap
 
 



A ricinusolajat az Óegyiptomban gyógyszerként használták az egyiptomiak, ma viszont népgyógyászati szernek tekintik csupán. A ricinusolaj tulajdonképpen Indiából ered, ahol nagy sikerrel alkalmazták emésztőrendszeri problémákra, székrekedésre, gyulladásos bélbetegség kezelésére, vese és húgyfertőzések, illetve asztma kezelésére is.

Leveleit borogatásként alkalmazták a szoptató nők, akik a mellükre helyezték, ezzel növelve a tejelválasztást és csökkentve a mellbimbók gyulladását....de nézzük csak mi mindenre gyógyír még a ricinusolaj?

Legáltalánosabb a szájon át használat. A székrekedés megszüntetéséhez felnőttnél rendszerint 1 evőkanál, gyermeknél 1 teáskanál ajánlható. A szervezetből rendszerint 4-6 óra alatt ürül ki.



Szemölcsök eltávolítása: dörzsöljük a ricinusolajat a szemölcsbe 20-20 percig este és reggel

A testen lévő fekélyek eredményesen kezelhetők ricinusolajjal

Az újszülött rosszul, nehezen hegesedő köldökét kenjük ricinusolajjal

Szoptató anyák a tej elválasztás(laktáció) növelése érdekében kenjék a mellbimbót ricinus olajjal

A szem vörösödése, gyulladása esetén 1 csepp ricinusolajat cseppentünk a szemünkbe

Ha a kisgyermek haja rosszul nő, vagy túlzottan ritka, éjszakára alaposan dörzsöljük de a fejbőrét ricinusolajjal és csak reggel mossuk meg a fejét. A kezelést hetente két alkalommal a megfelelő hajnövekedésig folytassuk.

A szempilla, szemöldök hamarabb nő, ha ricinusolajjal rendszeresen bedörzsöljük a gyökereknél.

Megfázás vagy bronchitisz (légcső, hörghurut) esetén a mellkast bedörzsöljük. 1 evőkanálnyi terpentin olaj és 2 kanálnyi ricinusolaj keverékével. Először a ricinusolajat megmelegítjük, majd óvatosan hozzáöntjük és jól elkeverjük a terpentint. A keveréket rákenjük a mellkasra, enyhén bedörzsöljük, majd melegen betakarjuk. Könnyű nátha esetén naponta 3-szor megismételjük.

Ricinusolajjal kezelhetők horzsolások, karcolások, vágások, pattanások, kelések, furunkulusok.

Aranyér esetén kenjük be a végbél kitüremlő felületeit, a ricinusolaj puhítja a nyálkahártyát és gyorsítja a sebek begyógyulását.

A száraz, kemény tyúkszemeket, bőrkeményedéseket, a fájdalmak csökkentése, megszüntetése érdekében, hetente két, esetleg több alkalommal éjszakára és reggel kenjük be ricinusolajjal. A ricinusolaj kiváló szer puha szemölcsökre is.

Az arcon lévő nagy sötét anyajegyet eltüntethetjük, ha éjszakára ricinusolajjal bekenjük ( a kúra k.b. 3-4 hét).

A kézen lévő sötét foltok is eltüntethetők, ha reggel és éjszakára ricinusolajjal bekenjük ( a kúra kb. 4-6 hét).

A ricinusolaj használatát leginkább bőrön keresztül, ricinusolaj csomaggal vagy borogatással érhetünk el. Ezzel az eljárással kiváló eredményeket lehet elérni bármely egészségügyi probléma esetén mint például: AIDS-es betegek képesek voltak megnövelni T-sejtjeik mennyiségét, mások hasznosnak találták az epilepsziával járó krónikus problémák, a hiperaktivitás, a máj és epebetegségek és a krónikus folyadék visszatartás megszüntetésében.

A csomag elkészítéshez a következőket szokták használni:

- hidegen préselt ricinusolaj,

- szabványos melegítőpárna,

- műanyag szemetesszák,

- 2 vagy 3 db 30x30 cm-es gyapjú vagy flanel és egy nagyobb méretű törölköző.

A melegítőpárnát lapos felületre teszik és beállítják magas hőfokra.

A párna tetejére helyezik a szemeteszsákot. Ezután átnedvesítik a flanel darabot a kb. fél csészényi olajjal, és a szemeteszsák, illetve melegítőpárna fölé kerül.

A teljes csomagban az olajjal átitatott anyag kerüljön a bőrre. Általános esetben a hason alkalmazzák. Derékfájás esetén a derékon. Ahhoz, hogy a csomag a helyén maradjon, és az olaj ne folyjon az ágyneműre, nagy törölközővel szokták körbecsavarni a testet.

A csomagot legalább 1 órán keresztül szokták a helyén hagyni, a melegítőpárnát olyan magas hőfokra állítják, amelyet még elvisel a páciens.

A csomag eltávolításakor a maradék olajat a bőrbe masszírozzák, vagy eltávolítják szódabikarbónás víz keverékével.

A flanel vagy gyapjúdarabot felhasználják újra, ha megfelelő módon tudták tárolni. Műanyag zsákban vagy cipzáros tárolóba helyezve, majd azt a hűtőgépbe téve. A következő használat felmelegítik és 1-2 evőkanál friss ricinusolajat kevernek hozzá. 1 hónap használat vagy tárolást követően kidobják, helyette tiszta olajat használnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 96 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16189
  • e Hónap: 29938
  • e Év: 234639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.