Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Lélek-mérleg Akkor, amikor azon dolgozom, hogy megtaláljam
  2019-07-23 10:34:33, kedd
 
 

Lélek-mérleg

Akkor, amikor azon dolgozom, hogy megtaláljam a belső békémet, a szívemre - a lelkemre hangolódom rá. Csendben ülök és imádkozom, vagy csendben ülök és jönnek - mentek a kérdéseim, a válaszaim önmagam felé. A miértek, a megoldások, maga a megértés.

Idővel felismertem, hogy a belső béke megtartásához az szükséges, ha érzelmileg válok le olyan dolgokról, ami alkalmassá tenne arra, hogy rendszeresen kibillenjek ebből az egyensúlyból.

Ez az érzelmi leválás nem közönyt jelent.

Felismerem ma is a különbözőségeinket. Felismerem az esetleges hibákat. Azt, ha valaki más úton jár, ha téved, ha nem jó az irány, amit követ, vagy ha úgy érzem, hogy a helyzet maga méltatlan, amibe kerültem.

Látok mindent úgyanúgy, mint bárki más.

Mégis megtanultam róla leválni érzelmileg. Azt az oldalát hagytam el, amiben más volt, mint én és csak azt őriztem meg belőle, ami KÖZÖS. Így a legszélsőségesebb emberi helyzetekben, gondolatok, elvek, irányok és nézetek mentén is csak azt emelem ki, ami a jó és csak azt látom meg, ami mindkettőnkben közös. Minden mást csendesen szemlélek. Nincs dolgom vele.

Azért teszek így, mert a lélek nyugalma, amit elérek, valójában a lélek ereje. A támaszom.

Az erőre pedig mindenkinek szüksége van a hétköznapokon. Leginkább abban a gondolati, érzelmi és elvi sokszínűségben, amilyen lenni tud a mai ember.

Ezért sosem a hiányban gondolkodom. Nem arra mutatok rá, ami nincs, és ami hiba.

Azért, hogy a mérleg egyensúlyban maradjon, jó és rossz között, a csendes példamutatás útját választottam megoldásként, mert a jó példa erejében hiszek. Amikor elég a helyes tett, a megértő szív, a szeretet, a türelem, az odafigyelés, a segíteni akarás, amit felmutatsz és megteszed a személyes találkozásaidban, vagy a kapcsolataidban az emberek között.

Hiszem, hogy az őszintén adott jót a másik megérzi és ha igényli, követi. A lelke, követi.

Nem szükséges címke, nem szükséges tábla, sem tüntetés, mert így szép csendben köréd rendeződik az, akinek ugyanolyan fontos az őszintén adott jó, a szeretet, a türelem, az odafigyelés, a segíteni akarás és minden más, mint neked. Talán ez a megoldás, ez a döntés, ez az út, a tüntetés és a kiállás csendesebb formája.

Szelíd erő.

Ez a szelídség, nem gyengeség, és nem meghunyászkodás, nem közöny. Hanem egész mélyről, kemény lelki munkával kiérlelt bölcsesség. Ami egy olyan stabil pont az életemben, amiben igazán hiszek.

Abban hiszek, hogy aki erős, aki igazán erős, szelíden a szeretet, a megértés és a türelem erejével képes emelni, segíteni és tanítani másokat.

Ha megérzed ezt, nem azért követed, mert én azt szeretném, vagy nekem így lenne jó. Azért követed, mert te is elkezdted a szíved olvasni.

Így fog tudni felépítkezni a látszólag lehetetlennek tűnő helyzetekben is az, ami valóban érték, és aminek erősödnie kell. (Kívül - belül)

Ahogy Weöres Sándor mondta nagyon bölcsen: ,,Tanuld meg szívedet olvasni és tanulj meg mindenkitől tanulni."

Élni csak így érdemes...

Ha arra törekszel, hogy az örök mértéket kövesd: ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek, hanem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem hogy mijük van; mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni.

(Weöres Sándor)



 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Hogy köszönjem meg az áradó fénysugarat, A nap, nap után
  2019-07-23 09:33:14, kedd
 
  Hogy köszönjem meg az áradó fénysugarat,
A nap, nap után belőletek áramló szavakat?
A titkokat, miket meztelen elém tesztek,
Hogy amikor fáj az élet: Ti felemeltek...

Az embertelenből karon fogó emberséget,
A szeretetetek, a távolban oldódó közelséget,
Azt a sok tiszta szívet, mit elém önzetlen kitártok,
Hogy köszönjem meg, hogy tartozhatok hozzátok?



 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Csini babák
  2019-07-23 08:59:11, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fürdőruhás JÓ csajok  
Szeretettel köszöntünk!
  2019-07-23 08:57:56, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szülinap  
A tökéletes paramétereket.A modell-szépséget. A centire és-
  2019-07-23 08:55:29, kedd
 
  A tökéletes paramétereket. A modell-szépséget. A centire és dekára mért tökéletességet. Ezt nézed, ezt kutatod, ezt méregeted. Bombázót akarsz. Igazi bombázót. Ám rossz helyen keresel. Mert a tökéletes paramétereket nem kívül kell keresned. Hanem belül. A lelkében. De nem is kell keresned. Hiszen meglátod rajta, megérzed benne. Meglátod mosolyában, meghallod nevetésében, megérzed kisugárzásában. És ezek a paraméterek a legfontosabbak. Nem mérhetők centivel, mérleggel, csak lélekkel. De ennél pontosabb mérce nincs. Így mérd. Mert így lesz a Másik igazi bombázó.
Csitáry-Hock Tamás



 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 209 db bejegyzés
e év: 3944 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4664
  • e Hét: 16748
  • e Hónap: 35721
  • e Év: 264658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.