Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Női labdarúgás V.B. 2019 Lion
  2019-07-07 19:40:13, vasárnap
 
  Összes mérkőzések:
Link

DÖNTŐ:
USA- Hollandia 2:0
...... .....



...... .............



1) USA - Világbajnok
...... .....


2) Hollandia
3) Svédország
4) Anglia

Külön díjazottak:
...... ...........



...... ...........



...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Farkasokkal aratni
  2019-07-07 19:16:18, vasárnap
 
  Katolikus ma oldalon: Farkasokkal aratni Link

Bibliai írás:
A hetvenkét tanítvány elküldése.
Ezek után az Úr kiválasztott más hetvenkettőt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni készült. Így szólt hozzájuk: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás urát, küldjön munkásokat az aratásra. Menjetek! Úgy küldelek benneteket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit ne üdvözöljetek. Ha betértek egy házba, először ezt mondjátok: Békesség e háznak! Ha békesség fia lakik ott, rászáll békességetek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ott abban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert a munkás megérdemli a maga bérét. Ne járjatok házról házra. Ha egy városba érkeztek és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket s hirdessétek: Közel van hozzátok az Isten országa!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Arany János: Vásárban
  2019-07-07 08:49:42, vasárnap
 
  Áldáskérés a földre, áldáskérés a hazára, s egy vallomás, melyet az alföldi búzás szekér látása csalogat elő a költőből... Ismét az Arany-összesből választottunk, az Őszikék egy szép darabját az aratás idejére. A Vásárban Szerb Antal szerint a ,,legaranyjánosibb" vers. ,,Ez Arany János igazi hazaszeretete [...]. Ennek a hazaszeretetnek a meleg, életadó ízét érezni Aranynak minden sorából és Arany legfőbb alkotásából, az Arany - féle nyelvből."
*
Gyékényes, abroncsos alföldi szekér,
Honnan cipel a sors - s e három egér?
Hoztál-e pirosló új búza-magot?
Mezők üde lelkét: friss széna-szagot?

Odakünn már, úgy-e, megért a kalász?
Rét gyapja lenyirva; foly a takarás;
Boglyák tetejéről egy-egy suta gém
Néz szét aratóknak vidám seregén?

Rég nem látta bizony vidámnak e nyájt,
Minden nyara - új seb - a régire fájt:
De talán most e nagy mezei jószág
Áldást hoz az egyszer: szép Magyarország.

Legyen is, legyen is megáldva e föld
- Isten maga telke - mint rég ezelőtt,
Mikor én is ,,markot hajtani" kezdtem,
S nem sikerűlt, bárhogy s mint igyekeztem.

Így - vézna, ügyetlen testi dologra -
Adtam fejem a bölcs tudományokra,
Barázda helyébe' szántván sorokat,
Nem kérkedem ezzel, mert azt se sokat.

De, hogy a mezőt, az anyatermészet
Kebelét elhagytam, sajog egy érzet,
Holtig sajog itt benn, - s tüzesebben vér
Láttodra, te búzás alföldi szekér.

(1877. júl. 9.)

Fotó: Borsodi Henrietta
...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Törökországig táncolták a NEK 2020 hírét
  2019-07-07 08:46:37, vasárnap
 
  Fotó: a Debreceni Hajdú Táncegyüttes fotóalbumából.
...... ..........


Miért aktuális az üzenet, és miért pont egy táncegyüttes hívja fel erre a figyelmet? Az Eucharisztiában jelenlévő Krisztusban való egyéni és közösségi elmélyülés mellett a kongresszusi készület a világra is fókuszál: elérkezett a nyitás és a misszió ideje. Ezt a világ felé fordulást képviseli az éppen most Törökországba utazó táncegyüttes.
Péntek hajnalban indult el a Népművészet Európa-díjával is kitüntetett csapat, hogy országunkat képviselje egy nemzetközi versenyfesztiválon. A magyar kulturális értékek közvetítése mellett célul tűzték ki, hogy a Kongresszus örömhírét is továbbadják ottlétük révén. Az utazás előtti utolsó táncpróbán már izgatottan öltötték magukra a NEK szimbólumaival ellátott pólókat, karkötőket, amiket büszkén viselnek majd a török forgatag utcáin is.
Miért példa és önmagában is üzenet egy ilyen csapat megjelenése? A tánc mindig az együtt mozdulást, az úton való együtt haladást vetíti elénk. A közösség, amely ebben a hivatástudatban jár, minden lépésével hitelesen közvetít a hitről, emberségről és szeretetről. A mi feladatunk pedig nem más, mint ezt a szeretetet vinni az emberek közé. Ez az igazi misszió.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Böjte Csaba nem mindennapi böjtre hív
  2019-07-07 08:40:38, vasárnap
 
  ...... .......


Hogyan kerüljük el a világ és egymás tönkre tételét?
Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Böjte Csaba ferences szerzetes július 6-án publikált írását.
Böjt?! Bizonyos szavak, tettek után érezzük mi magunk is, hogy ez nem volt jó, tévedtünk, rosszat tettünk, bűnt követtünk el! Világunkat, de egymást is - akiket pedig szerettünk -sajnos gyakran mérhetetlen kapzsisággal feléljük, megemésztjük, tönkre tesszük! Biztos, hogy mindannyiunk életében eljön az igazság pillanata, mikor szembenézünk akarva, akarattal saját szavaink, tetteink vagy éppen a mulasztásaink következményeivel! A szégyenkezésen túl van, amikor úgy érezzük, hogy megérdemeljük a büntetést! Igen, bűnös, rossz tetteinkért nem csak más, de mi magunk is megbüntethetjük önmagunkat, bűnbánatot tartva jóvá tehetjük botlásainkat, lemoshatjuk vétkeinket!
Isten nem azt akarja, hogy vesztett csaták tragikus áldozatai legyünk, hanem azt, hogy megtérjünk és bűnbánatot tartva a szeretetben újjászülessünk!
Sokféle bűnbánat tartás van, ilyen a böjt, a virrasztás, a zarándoklat, de számomra ilyen a gyermekek iránti önzetlen jó cselekedet is! Ezért Szent Kristóf egyik példaképem!
Kristóf alakja a múlt ködébe vesz, de élete, példája ma is irányt mutat! A jól megtermett férfi felajánlotta szolgálatát a királynak. Azt, hogy mi minden történt az életében nem tudjuk, de miután rájött, hogy az ördögnek szolgál, megtér, Krisztus keresztjébe kapaszkodik és bűnbánatot tartva új életet kezd! Kristóf a testi adottságait felhasználva révész lesz, kunyhót épít egy rohanó hegyi folyó partján és segíti átjutni az embereket a veszélyes gázlón! Az életrajzában olvassuk: egy éjjel úgy hallotta, mintha a nevén szólították volna. Egy szegényes külsejű gyermek állt kunyhója előtt, és a segítségét kérte. Kristóf szívesen teljesítette kérését, már csak azért is, mert a kicsi könnyű tehernek ígérkezett hatalmas vállai számára. Amint azonban a folyó közepe felé tartott, a teher mind nehezebb lett, mintha ólmot cipelt volna. Csaknem a víz alá merült a súlya alatt, s minden erejét össze kellett szednie, hogy átérjen a túlsó partra. Ott azután a kisfiú elmagyarázta Kristófnak a keresztség misztériumát, és azt mondta: ,,Ami a válladat nyomta, több volt, mint az egész világ. A Teremtőd volt az, akit áthoztál, én ugyanis az a Krisztus vagyok, aki a leghatalmasabb és akinek szolgálni akartál."
Gyermeket vállalva, a legkisebbek gondját, baját, terhét vállunkra véve és azt jó szándékkal, alázattal hordozva bűnbánatot tarthatunk, új életet kezdhetünk!
Társadalmunkból sok-sok jól nevelt, vidám gyermek, fiatal hiányzik!
Lelkiismereted önzőségedért, megbánt bűneidért vedd Szent Kristóf példájára a válladra a gyermeket és vidd át a nemlétből a létbe, a tudatlanság partjáról a tudás, a művészetek, az értelmes élet partjára! Mint kézműves, szakács, tudós, művész vagy sportoló, ha mindazt, mit tudsz átadod a gyermekeknek, hordozva egy - egy kamasz terhét, biztos, hogy Isten előtt kedves böjtöt vállalsz! De ha úgy érzed, hogy semmihez nem értesz, akkor is segíthetsz a gyermekeket vállaló nagycsaládoknak, de akár egy gyermekvédelmi intézetnek is, hozzánk is bekopogtathatsz felkínálva önmagadat, türelmedet, azokat az éveket melyekkel Isten megajándékozott téged! Ha nem tudod, hogy merre is menj, állj meg a rohanó élet partján és jó szándékkal, a tőled segítséget kérőknek légy a szolgálatára! Mi is a Szent Ferenc Alapítvány házaiban jó keresztény munkatársakra várunk!
A gyermeket ha a válladra veszed és az ő terhét hordozod, akkor sok bűnöd bocsánatot nyer, mert nagyon szerettél!
Testvéred, Csaba testvér

Keresztelő János tanítványai egyszer Jézushoz járultak, és megkérdezték tőle: ,,Miért van az, hogy mi és a farizeusok gyakran böjtölünk, a te tanítványaid viszont nem tartanak böjtöt?" Jézus így felelt nekik: ,,Vajon szomorkodhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? Eljönnek a napok, amikor elviszik tőlük a vőlegényt, akkor majd böjtölnek. Senki sem tesz régi ruhára új szövetből foltot, mert az új szövet kiszakítja a régit, és a szakadás még nagyobb lesz. Új bort sem töltenek régi tömlőkbe: mert így kiszakadnak a tömlők, a bor kiömlik, és a tömlők is tönkremennek. Az új bor új tömlőkbe való; akkor mindkettő megmarad." (Mt 9,14-17)

Forrás: Magnificat.ro
Fotó: Magnificat; Merényi Zita
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Útravaló – 2019. július 7.
  2019-07-07 08:36:41, vasárnap
 
  A mai szentmise igeliturgiáját a béke gondolata hatja át. Az első olvasmányban hallunk a babiloni fogságból hazatérő nép számára adott isteni ajándékok részeként a békéről. Az újjáépítés nem könnyű feladat, és a csüggedtség sokszor eluralkodott rajtuk. Isten úgy vigasztalja őket, ahogy az anya vigasztalja fiát. Kiárasztja népére a békét, mint folyamot. Milyen személyes és bensőséges ez a szövetség Isten és az ő népe között! A szövegösszefüggésből az is kiderül, hogy a messiási időkre jellemző isteni ajándékról van szó. Jézus hozza meg ezt a békét, mégpedig nemcsak a kiválasztottaknak, hanem mindazoknak, akik a mennyei Jeruzsálembe, a béke országába tartanak.
A földön zarándokló Egyház mint közösség már most birtokolja ezt a békét, amit Jézus a jóakaratú embereknek ajándékozott. Az ő békéjét hirdeti minden nép számára. A föld népeinek száma a Teremtés könyvében hetvenkettő. Jézus ezért bízta meg a hetvenkét tanítványt, amikor elküldte őket, hogy hirdessék az Isten országát minden népnek.
,,Ha betértek egy házba, először ezt mondjátok: Békesség e háznak!" Első hallásra ez a köszöntés nem különös, mert az emberek naponta így üdvözölték egymást. Mégsem jókívánságról van pusztán szó, hanem Jézus békéjéről, az üdvösség békéjéről. A Fiú által kiengesztelt Atya békéjéről! Arról a békéről, amit a Feltámadott megjelenített, amikor a zárt ajtókon keresztül bejött, és köszöntötte őket. Ez a jelenlét már egy másik valóság! Tehát a békesség, amit közvetít, mélyebb üzenetet hordoz. Ez a béke azokra száll, akik, miután meghívást kaptak az üdvösségre keresztségük által, készségesen válaszolnak rá, tanúságtevő életükkel.
Úgy küldte ezeket az embereket, mint bárányokat a farkasok közé. A küldötteknek Jézushoz hasonló jóságot és békét kell magukban hordozniuk.
Bárányi felszereléssel küldi őket a farkasok közé? Eldobatja velük a védelmet nyújtó botot, a köntöst (az úton lévő éjszakai takaróját), a kövektől védő sarut? Igen, mert az ő célja az, hogy megtapasztalják a tanítványok és mi, mai tanítványai is, hogy nem lehet semmink, ami eltereli figyelmünket. Teljesen Jézusra kell hagyatkoznunk! Ha megvan bennünk ez a bizalom Krisztus iránt, akkor az ő békéje betölti életünket, és ez a béke annyira mélységes, hogy összefér a legnagyobb megpróbáltatásokkal is.
Keresztségem által meghívást, sőt küldetést kaptam mindenkihez. Ezt a feladatot azonban nem saját eszköztárammal kell elvégeznem, hanem Jézus erejében. Ha a világ elutasítja ezt a békét, jóllehet szenvedünk az elutasítás miatt, nem szabad elveszítenünk belső békénket, és kitartóan élnünk kell az evangéliumot.
Jézus minket is küld: Menjetek! Vajon merünk-e indulni? Ő küld minket a munkahelyünkre, iskolába, kórházakba, börtönökbe, a társadalom peremén élőkhöz, hivatalokba és sportpályákra!
A hetvenkét tanítvány örömmel tért vissza. Egymás szavába vágva mesélik el élményeiket Jézusnak. ,,A te nevedre még a gonosz lelkek is engedelmeskedtek nekünk." Semmi nem árthat az olyan embernek, akiben jelen van Jézus békéje! Mindazoknak, akik az ő munkásaivá válnak, részük lesz békéjében, már itt a földön megtapasztalják Isten országát és annak igazságát.
Örömünk azzal válik teljessé, hogy nevünk föl van írva a mennyben
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Évközi 14. vasárnap 0707
  2019-07-07 08:35:01, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
A próféta jövendölésében Jeruzsálem a Messiás országát jelképezi. Magát Jeruzsálemet megszemélyesíti, és édesanyaként ábrázolja. A megjövendölt messiási országban béke uralkodik.
Örülj, Jeruzsálem, s ujjongjatok ti is mind, akik szeretitek! Örüljetek és vigadjatok, akik gyászoltatok miatta!
Táplálkozzatok tejével, lakjatok jól vigaszt nyújtó keblén, és teljetek el gyönyörűséggel csodálatos gazdagságából. Mert ezt mondja az Úr: Íme, kiárasztom rá a békét, mint folyamot, és mint kiáradt patakot, a nemzetek dicsőségét. Tejjel táplálnak, karjukon hordoznak és térdükön becéznek titeket.
Amint az anya vigasztalja gyermekét, úgy vigasztallak én is titeket; Jeruzsálemben leltek vigasztalást. Ennek láttán örülni fog szívetek; Csontjaitok, mint a fű, sarjadoznak: Szolgáinak az Úr megmutatja segítő kezét.
Ez az Isten igéje. Iz 66,10-14c

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Szenvedéseit Pál apostol Krisztusért viseli.
Testvéreim!
Nem akarok mással dicsekedni, mint a mi Urunk, Jézus Krisztus keresztjével. Általa keresztre szegezték nekem a világot, és engem is a világnak.
Mert sem a körülmetéltség nem ér semmit, sem a körülmetéletlenség, hanem csak az új teremtmény. Béke és irgalom mindazoknak, akik ezt a szabályt követik, Isten (igaz) Izraelének!
Ezután senki ne okozzon kellemetlenséget nekem, mert Jézus jegyeit viselem testemen. A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme legyen lelketekkel, testvérek! Ámen.
Ez az Isten igéje. Gal 6,14-18

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus munkásokat hív aratásába, és hatalmat ad nekik az evangélium hirdetésére. Aki befogadja őket, Isten békéjét kapja jutalmul.
Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott.
Így szólt hozzájuk: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.
Menjetek! Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek.
Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: Békesség e háznak! Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességetek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra.
Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek: Elérkezett hozzátok az Isten országa!
*
De ha betértek valamelyik városba, és nem látnak titeket szívesen, menjetek ki az utcára, és mondjátok: Még a port is lerázzuk, ami városotokban a lábunkra tapadt, de tudjátok meg: Elérkezett hozzátok az Isten országa. Bizony mondom nektek: Szodomának könnyebb sorsa lesz azon a napon, mint ennek a városnak."
A hetvenkét tanítvány nagy örömmel tért vissza. ,,Uram - mondták -, a te nevedre még a gonosz lelkek is engedelmeskedtek nekünk." Ő így válaszolt: ,,Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből. Hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon járjatok, hogy minden ellenséges erőn úrrá legyetek: Semmi sem fog ártani nektek.
Mindazonáltal ne annak örüljetek, hogy a gonosz lelkek engedelmeskedtek nektek. Inkább annak örüljetek, hogy nevetek föl van írva a mennyben."
Ezek az evangélium igéi. Lk 10,1-12.17-20

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Az igehirdetés, a szentségek kiszolgáltatása, a tanúságtétel, a szeretetgyakorlás és a misszió minden formája a te nevedben történik. A te nevedben hirdetjük az evangéliumot és gyakoroljuk az irgalmas szeretet cselekedeteit. Te megfelelő segítséget adsz nekünk küldetésünk teljesítéséhez azáltal, hogy elküldöd számunkra a Szentlelket. A Lélek indít minket az igehirdetésre és a tanúságtételre, ő irányítja és vezeti az Egyházat a misszióban és a Szentlélek gondoskodik a missziós szolgálat eredményességéről. Adj jóindulatot mindazok szívébe, akikhez te küldesz minket!

Elmélkedés
Tanítványi élet
Nyilvános működése idején Jézus mellett mindig ott találjuk a tanítványait. Többek esetében olvashatunk meghívásukról, gondoljunk csak Péterre és Andrásra, valamint a másik testvérpárra, Jakabra és Jánosra, de ugyanígy emlékezetes Máté meghívása is, akit a vámasztaltól szólított el Jézus. Ugyanakkor olyanok is az Úr tanítványi köréhez tartoztak, akiket útja során hívott meg és csatlakoztak hozzá. Valamennyi tanítvány olyan személy, aki Mesterének ismeri el Jézust, és azért tart vele útjai során, mert meg akarja ismerni őt, úgy szeretne élni, mint ő. Megragadja őket Jézus életpéldája és tanítása, ezért az ő követését választják. Mindenekelőtt az a tizenkét személy tartozik Jézus köréhez, akiket apostolokként ismerünk, továbbá ott van az a hetvenkettő tanítvány, akikről a mai nap evangéliumában olvasunk.
Nekik ad az Úr küldetést, s útnak indulásuk előtt tanácsokkal látja el őket. Nem magányosan indulnak, hanem kettesével, mert szolgálatuk tanúságtétel, tanúskodás Mesterük tanításáról és cselekedeteiről, s a kor korabeli felfogása szerint az számított igaz tanúskodásnak, amit nem egyetlen személy, hanem legalább ketten vagy hárman állítottak. Jézus jól tudja, hogy a küldöttek szolgálata nem lesz könnyű. Ahogyan több helyen ő is elutasítással és ellenségeskedéssel találkozott, ugyanúgy tanítványai is hasonlóra számíthatnak. Ezért szól figyelmeztetése: ,,Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé." A figyelmeztetés mellett szavaiban érződik a felszólítás, hogy tanítványai, minden ellenséges fogadtatás ellenére is őrizzék meg a bárányok szelídségét, ne folyamodjanak erőszakhoz, indulatok nélkül folytassák munkájukat.
A figyelmeztetés után Jézus lényeges kérést intéz a küldöttekhez: ,,Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut." Ezek valójában azok a legelemibb dolgok, amiket egy vándorútra induló magával szokott vinni, de az Úr szerint még ezekre sincs szüksége a küldötteknek. Elég, ha magukkal viszik szívükben a tanítást, az örömhírt, és elég, ha bíznak küldőjükben, bíznak abban, hogy az isteni gondviselésnek köszönhetően semmiben sem fognak hiányt szenvedni küldetésük teljesítése során. Az egész jelenet hátterében az húzódik meg, hogy a hetvenkét tanítvány részesedik Mesterének küldetésében, ők is ugyanazt teszik, amit Jézus tett, ugyanazt hirdetik, amit Mesterük. Jézustól kapják ehhez a megbízást, a hatalmat és erőt, s szolgálatukkal ugyanúgy Istennek, az Atyának szereznek dicsőséget, miként Jézus is.
A tanítványok küldésében már előre megjelenik az Egyház hivatása, feladata. Az Úr mennybemenetele után az apostolok indulnak el a tanúságtételre, mert erre kapnak megbízást az Úrtól és ehhez kapnak megerősítést a pünkösdkor őket eltöltő Szentlélektől. Ezt a küldetést folytatja minden korban az Egyház közössége, amely meg van győződve arról, hogy megbízatása személyesen Krisztusig vezethető vissza. Keresztény emberként és az Egyház tagjaiként olyan emberek vagyunk, akiket megérintett, s akiknek szívét megnyerte magának Krisztus szeretete. Ő ébreszti fel szívünkben a vágyat, hogy életünket az Úr szolgálatába állítsuk és hűséggel hirdessük az üdvösség örömhírét az embereknek. Ez a küldetés tesz minket tanítványokká és tanúságtevőkké.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ne szégyelljetek segítséget kérni
  2019-07-07 08:28:12, vasárnap
 
  Csaba testvér lelkesítő szavai Hidegségen
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Mária-köszöntő. 07.06
  2019-07-07 08:23:08, vasárnap
 
  Videó Link Lejátszási idő: 3 és fél óra
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 13387
  • e Hónap: 46541
  • e Év: 280288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.