Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Jelet kért, pap legyen-e?
  2019-07-08 19:53:08, hétfő
 
  Jelet kért, pap legyen-e - Teréz anya mellé került a repülőgépen
A Bhutánban élő Kinley Tshering fiatalon katolizált. Arról szeretett volna dönteni, hogy pap legyen-e. Jelet kért Istentől, s kapott: egy repülőgépen Teréz anya mellé szólt a jegye, és beszélgethetett vele dilemmájáról. Hamarosan csatlakozott a jezsuita rendhez, s 1995-ben ő lett az első bhutáni születésű katolikus pap.
...... .........[kep][https://www.magyarkurir.hu/img1.php?id=98422&v=0&img= c_jezsuita.jpg/kep]
Az India és Kína között fekvő dél-ázsiai országnak mintegy 800 ezer lakosa van. A Bhutánban élők háromnegyede buddhista, közel egynegyedük hindu vallású. A keresztények a népesség kevesebb mint egy százalékát teszik ki.
Kinley Tshering buddhista családba született. Szülei már gyerekként kolostorba adták, buddhista szerzetesnek szánták - mégis katolikus oktatást kapott. Az 1960-as évek elején nem volt sok jó iskola Bhutánban, ezért családja katolikus iskolába küldte, az indiai Dardzsilingbe. A Szent József Clunyi Nővérei által vezetett intézményben, majd a jezsuiták által vezetett középiskolában tanult. Kilencedikes volt, amikor megkeresztelkedett, katolizált. A családja kezdetben megdöbbent, ellenállt, de mára elfogadták Tshering hivatását.
Bengaluruban, a jezsuita Szent József Kollégiumban és Mumbaiban, a St. Xavier's College-ban volt diák; a bengalurui Indian Institute of Managementben végzett. Üzletemberként kezdett dolgozni, de nem volt elégedett az életével, valami hiányzott a teljességhez.
Komolyan fontolgatni kezdte a katolikus papi hivatást, s ehhez jelet kért Istentől. 1985-ben a Haidarábádból Kalkuttába (Kolkata) induló repülőjárat fedélzetén észrevette, hogy a mellette imádkozó apáca Teréz anya. A szerzetesnővér néhány szót váltott a fiatalemberrel, aki elmondta dilemmáját. Teréz anya arra bátorította, hogy mondjon igent.
Tshering hangsúlyozza, hogy a találkozás nem lehetett véletlen, inkább gondviselésszerű, ami az egész életét megváltoztatta. 1986. július 21-én csatlakozott a jezsuita rendhez; a noviciátust Dardzsilingben végezte. Később még egyszer találkozott Teréz anyával, egy októberi kalkuttai látogatáson, 1995-ben. Ekkor már felszentelt pap volt. Teréz anya örült, és elmondta, hogy az elmúlt tíz évben imádkozott a fiatalemberért.
Tshering 33 évet töltött Dardzsilingben: egy főiskola és két iskola igazgatója volt, majd a jezsuiták dardzsilingi tartományának elöljárója lett.
Hazájában a kicsiny katolikus közösséget támogatja, vasárnaponként szentmisét mutat be. Nem ismer más bhutánit, aki katolizált volna; a kis számú katolikus mind nepáli származású. Ugyan a negyedik bhutáni király garantálja a vallásszabadságot, a keresztények még nem tartoznak a hivatalosan elismert felekezetek közé. Tshering szerint bizonyos ,,fundamentalista keresztények kontra produktívak a vallási párbeszéd szempontjából. Provokálnak, és fondorlatos módon próbálnak evangelizálni".
Annak ellenére, hogy Teréz anya óriási hatást gyakorol a világra és személyesen rá is, Tshering vallja, hogy egyetlen lelkivezetője van: Jézus. ,,A többiek pusztán emberek."

Forrás és fotó: Aleteia.org; Jezsuita.hu
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Nekem szóló gondolatok /a mai napra/ - Szentlélekről
  2019-07-08 19:44:39, hétfő
 
  Mint nagyítóüveg a tárgyakat, a Szentlélek nagynak láttatja velünk a jót és rosszat. A Szentlélekkel az ember mindent nagyban lát: látjuk Istenért végzett legkisebb cselekedeteink nagyságát, és látjuk a legkisebb hibák nagyságát.

Akiben a Szentlélek lakik, nem mondhat gonoszat, mert a Szentlélek minden gyümölcse jó.

Fontos megtudnunk, hogy ki is vezet bennünket. Ha nem a Szentlélek, akkor jótetteinknek nincs igazán se eredménye, se íze, zamata. Ha a Szentlélek, akkor meleg boldogság jár a jótettel; szinte meghalunk a gyönyörűségtől.

A Szentlélek megtelepszik az igazak lelkében, mint galamb a fészkében. A tiszta lélekben költi a jó vágyakat, ahogy a madár költi fiókáit.

A halat nem bántja, hogy túl sok a víz, a jó keresztényt sem bántja soha, hogy túl sokat időzik a jó Istennel. Akadnak, akik számára unalmas a vallás; ez csak azért van, mert nincs bennük a Szentlélek.

A Szentlélek úgy pihen a tiszta lélekben, mint valami rózsaágyon. Távozóban olyan jó illatot hagy hátra a lélekben, mint a virágpompában álló szőlő.

A Szentlélek által vezetett ember számára úgy tűnik, a világ nem is létezik. A világ számára pedig úgy tűnik, hogy Isten nem létezik.

Gyermekeim, milyen szép az, hogy az Atya Teremtőnk, a Fiú Megváltónk, a Szentlélek pedig a Nevelőnk!

A keresztény, akit a Szentlélek vezet, tud különbséget tenni. Nem nehéz otthagynia a világ javait, és keresnie a mennyei javakat.

Miért szakadtak el a szentek úgy a földtől? Mert engedték magukat a Szentlélek által vezetni. Akiket a Szentlélek vezet, azoknak helyes fogalmaik vannak. Látjátok, hogy ezért tud többet sok tudatlan a tudósoknál!

Akiben a Szentlélek lakik, az Isten jelenlétében van és sosem unatkozik, mert szívéből szeretet árad.

A Szentlélek olyan, mint az az ember, akinek pompás kocsija és lova van, és ajánlkozik, hogy Párizsba visz minket. Csak azt kell mondanunk: Igen! - és beszállhatunk. Igent mondani már csak könnyű dolog! A Szentlélek az égbe akar vinni minket. Csak mondjunk igent és engedjük, hogy vezessen!

Akikben a Szentlélek lakik, annyira ismerik szegény, nyomorult voltukat, hogy szinte nem is tudnak elbizakodni. Rendesen azok a kevélyek, akikben a Szentlélek nem vett lakást.

A Szentlélek olyan, mint a kertész: munkálja a lelkünket. A Szentlélek nekünk dolgozik.

A Szentlélek nélkül olyanok vagyunk, mint az utca köve... Végy egy követ az egyik kezedbe, másikba meg vízzel telt szivacsot: szorítsd meg mindkettőt. A kőből semmi sem jön, a szivacs meg bőven ontja a vizet. A szivacs a lélek, amelyet betölt a harmadik isteni személy, a kő meg a hideg és kemény szív, ahol nem lakik a Szentlélek.

Minden reggel ezt kellene mondanunk: Istenem, küldd el nekem Lelkedet, hogy megismertesse velem: ki vagyok én, és ki vagy te!

A Szentlélek erő. A Szentlélek tartotta fönn Oszlopos Szent Simont az oszlopon. Ő adott kitartást a vértanúknak, nélküle elhullottak volna, mint a falevelek. Amikor meggyújtották alattuk a máglyát, a Szentlélek vette el a tűz melegét az istenszeretet forróságával

Azok, akik gyakran mennek szentmisére, jobban boldogulnak, mint azok, akik kishitűen azt gondolják, hogy erre soha nincs idejük. Ha egész bizalmunkat Istenbe helyeznénk, és nem csupán a munkánkra számítanánk, mennyivel boldogabbak lennénk!

Rajta tehát, gyermekeim, végezzetek szentáldozást! Menjetek Jézushoz szeretettel és bizalommal! Éljetek belőle, hogy élhessetek érte! Ne mondjátok, hogy sok a munka. Nem mondotta-e az isteni Üdvözítő: Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok - én felüdítlek titeket!? Tudnátok ellenállni ilyen gyöngéd és barátságos meghívásnak?

Ne mondjátok, hogy bűnösök vagytok, hogy sok a nyomorúságtok és ezért nem mertek Hozzá közeledni! Szeretném hallani, mondjátok-e, hogy azért nem akartok orvosságot szedni, mert nagyon betegek vagytok...

Ne mondjátok, hogy nem vagytok méltók magatokhoz venni Urunk szent testét! Az igaz, hogy nem vagytok méltók, de szükségetek van rá. Ha Krisztus Urunk méltó voltunkat tekintené, sosem alapítja meg a szeretet nagy szentségét, mert senki a világon nem méltó rá, még a szentek sem, az angyalok sem, az arkangyalok sem, de még a Szent Szűz sem. Ám Ő azt tartotta szem előtt, hogy rászorulunk, és valóban, mindnyájan rászorulunk.

Isten szeretettel nézi a tiszta lelket, megad neki mindent, amit kér. Hogyan is állna ellen annak, aki mindent érte, vele s benne akar? Ezért megmutatkozik neki, ha keresi őt; eljön hozzá, ha hívja, és egyesül vele. A tiszta lélek szinte fogva tartja Isten akaratát, mindenható az Úr Jézus jóságos Szíve által.

Isten Teste és Vére a lélek tápláléka. Ó, szépséges táplálék! A lélek csak Istennel tud táplálkozni! Neki semmi sem elég, csak az Isten! Csak Isten tudja betölteni! Csak Isten képes csillapítani az éhségét. Neki föltétlenül Isten kell!

Amikor az ember megáldozott, valami szokatlant érez, valami jóleső fut át egész testén, minden ízén. Mi ez a jó érzés? Krisztus Urunk közli magát testünk minden porcikájával s mintegy megborzongatja valamennyit... Azt kell mondanunk, amit Szent János apostol: Az Úr az (Jn 21,7). Sajnálni valók azok, akik ebből semmit sem éreznek.

Íme, mily nagy a pap hatalma! A pap szava Istenné változtat egy darabka kenyeret. Ez több, mint világot teremteni.

Ha egy üveg finom bort vesztek és jól eldugaszoljátok, megtarthatjátok romlatlanul, amíg csak akarjátok. Ugyanígy, ha szentáldozás után összeszedettségben őrzitek Krisztus Urunkat, sokáig érzitek majd azt az emésztő tüzet, amely hajlandóságot éget szívetekben a jóra, és ellenkezést a rosszra.

Amikor Isten táplálékot akart adni lelkünknek, hogy elbírja az élet zarándokútját, végigjártatta tekintetét a világon, de semmit sem talált, ami a lélekhez méltó lett volna. Erre önmagára tekintett, és elhatározta, hogy saját magát adja nekünk...

Volt egy ember, ki sosem ment el a templom előtt anélkül, hogy be ne tért volna. Reggel, amikor munkába ment, este, amikor munkából jött, ajtónál hagyott csákányt, lapátot, és sokáig imába merülve maradt az Oltáriszentség előtt. Ennek én nagyon örültem... Egyszer megkérdeztem tőle, hogy mit mond Krisztus Urunknak a hosszú látogatás alatt? Tudjátok, mit felelt? Ah, plébános úr, nem mondok én neki semmit. Csak nézem Őt, s Ő néz engem!

Aki áldozik, az úgy belevész a jó Istenbe, mint a vízcsöpp az óceánba: nem tudjuk többé kiválasztani. De ha jól meggondoljuk, érdemes beleveszni mindörökre a szeretetnek ebbe a mélységébe.

Az oltárszekrény a keresztények éléskamrája... Mily szép ez, gyermekeim! Amikor a pap föltartja az ostyát és ti áldozni jöttök, azt mondhatjátok magatokban: Íme, az én ennivalóm!... - Gyermekeim, túl nagy a mi jólétünk!... Milyen kár, hogy csak az égben tudjuk majd megérteni!

Minden jó cselekedet együttvéve sem ér föl a szentmise áldozattal; mert a jó cselekedet az ember műve, a mise pedig Isten műve.

Gyermekeim, ha az emberek megértenék a szentáldozás értékét, kerülnék a legkisebb vétket is, csakhogy minél gyakrabban részesüljenek ebben a vigasztalásban! Mindig tisztán őriznék lelküket Isten szeme előtt.

Rá sem mertünk volna gondolni, hogy Istentől saját Fiát kérjük! Ami az embernek kigondolhatatlan és kimondhatatlan, és ami után még kívánkozni sem mert volna, azt Isten szeretetében kigondolta, kimondta és megcselekedte.
*
Amikor befogadjátok Krisztus Urunk testét, mondjátok: Ó, én jó Atyám, aki a mennyekben vagy, fölajánlom most neked a te kedves Fiadat úgy, amint levették a keresztről és a Szent Szűz karjába tették, úgy, amint Ő fölajánlotta magát értünk való áldozatul. Fölajánlom szentséges Testét, és szent Anyja ajkával kérem tőled bűneim bocsánatát, hogy jó szentáldozást végezhessek, hogy elnyerjem ezt és ezt a kegyelmet... a hitet, szeretetet, alázatosságot...

A vértanúság az ember áldozata, amelyet élete árán készít az Istennek, a mise a jó Isten áldozata, amelyet saját testéből és véréből készít az embernek.

A föld túl kicsiny ahhoz, hogy lelkünket jól tartsa. Az egyedül Istent éhezi, azt egyedül Isten képes kielégíteni. És lám, a jó Isten nem félt, hogy túl sokat tesz, ha a földre jön és testet vesz magára, hogy ez a test tápláléka legyen lelkünknek. Az én testem - mondja Krisztus Urunk - valóban étel ... A kenyér, amelyet én adok, az én testem, a világ életéért. (Jn 6,55. 51)

Amikor az angyalok föllázadtak Isten ellen, akkor a jó Isten látva, hogy nem tudják többé élvezni a boldogságot, amelyért teremtette őket, megalkotta az embert és ezt a látható világot rendelte testének táplálására. De hát a lelkét is táplálni kell! Mivel teremtett dolog nem táplálhatja a lelket, mert szellem, Isten önmagát adta eledelül.

Amikor Isten az oltárra tekint, ezt mondja: Ez itt az én szeretett Fiam, akiben nekem kedvem telik. (Mt 3,17) Semmit sem tud megtagadni, ha ennek az áldozatnak érdemeire hivatkozunk.

Ó, ha angyalszemünk volna, és látnánk Krisztus Urunkat, amint jelen van az oltáron és néz minket, mennyire tudnánk szeretni Őt! Nem akarnánk többé elszakadni tőle, mindig ott maradnánk lábainál.

Milyen gyönyörű szép is az, hogy Krisztus Urunk az átváltozás után éppen úgy jelen van itt, mint az égben! Ha az ember jól megértené ezt a titkot, meghalna a szeretettől. Isten kímél minket, mert gyöngék vagyunk.

*
Amikor az Oltáriszentség előtt vagyunk, ne tekingessünk körbe, hanem csukjuk be szemünket, és nyissuk ki szívünket. Akkor a jó Isten is ki fogja nyitni az övét. Mi nála leszünk, Ő hozzánk jön, mi kérünk, Ő ad. Olyan lesz ez, mint amikor két lehelet eggyé olvad. Milyen boldogság elfeledkezni magunkról, hogy Istent keressük!

Az isteni Eucharisztia nélkül nem volna vigasztalás a földön, az élet nem volna többé elviselhető. Amikor a szentáldozáshoz járulunk, örömünket és boldogságunkat fogadjuk magunkba.

Mivel a jó Isten szeretetének szentségében önmagát akarta nekünk adni, azért már előre hatalmas, olthatatlan vágyat oltott szívünkbe, amelynek csak Ő tud eleget tenni... - Mi e nagy szentség mellett olyanok vagyunk, mint aki nagy kincs mellett szegény marad, pedig csak a kezét kellene kinyújtania!
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Kránitz Mihály: Minden forrás belőled fakad
  2019-07-08 19:01:13, hétfő
 
  ...... ......


- Elmélkedések az év minden hetére, a legnagyobb csodára . - könyv

- Kránitz Mihály: Az Úr közel van Link

- Kránitz Mihály: Maga az Isten jön el Link

- Kránitz Mihály: A keresztény hit kialakulása és védelme Link

- P. Kránitz Mihály: Ferenc pápa 82 éves! Videó Link
Ferenc pápa december 17-én ünnepli 82. születésnapját. Ez alkalomból Kránitz Mihály atyával beszélgettünk a Délelőttben az Egyházfő elmúlt esztendejéről. Visszatekintettünk apostoli utazásaira és útjaira, így például a genfi Egyházak Világtanácsánál tett látogatására, a dublini Családok Világtalálkozójára és a Baltikumi eseményekre is. A "Ferenc pápás" alkalmakat is felidéztük: imaszándékait és a nem várt találkozókat is. Ezen kívül kiemeltünk két fontos eseményt is a Vatikán életéből: a püspöki szinódust, melynek témája a fiatalok voltak, illetve az október 14-ei szentté avatásokat is. Előre is tekintettünk a 2019-es évre, hiszen jó pár dátum szerepel már a Szentatya naptárjában, többek között Panamába, Bulgáriába és Macedóniába, valamint Romániába is ellátogat majd.
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Copa American férfi labdarúgás 2019
  2019-07-08 11:39:07, hétfő
 
  Döntő:
Brazília - Peru 3:1
Végeredmény
1) Brazília
2) Peru
3) Argentína
4) Chille

Legjobb kapus a tornán: Alisson Beck- Brazil
Alisson a Premier League és a Bajnokok Ligája után a Copa Américán is posztja legjobbjának bizonyult, miután az egész tornán (hat meccsen) egyetlen gólt kapott (azt is büntetőből, a döntőben).
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Birkózás Spanyol Nagydíj
  2019-07-08 11:31:22, hétfő
 
  Sastin a verseny egyetlen magyar indulója volt.
Sastin Marianna ezüstérmet nyert a nők 62 kilogrammos kategóriájában a birkózó Spanyol Nagydíjon.
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a madridi viadalon a világbajnok klasszis kolumbiai, kanadai és spanyol rivális legyőzésével jutott be a fináléba, melyben 3-1-re kapott ki az orosz Inna Trazsukovától.
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Női kosárlabda E.B. 2019
  2019-07-08 11:12:58, hétfő
 
  Döntő:
Spanyolország-Franciaország 86-66

- A tavaly vb-harmadik spanyol válogatott egymás után negyedszer állhatott Eb-dobogóra, és 1993, 2013 és 2017 után negyedszer lett Európa legjobbja.

Az Eb végeredménye:
1. Spanyolország Európa bajnoka
2. Franciaország
3. Szerbia
4. Nagy-Britannia
5. Belgium
6. Svédország
7. MAGYARORSZÁG
8. Oroszország
9. Olaszország
10. Szlovénia

Képek az E.B Spanyol csapatról
...... ...........



...... .........



...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
A kételkedőknek jó tanácsot adni
  2019-07-08 10:35:35, hétfő
 
  Irgalmasság Iskolája!
Az irgalmasság lelki cselekedetei:
10. a kételkedőknek jó tanácsot adni

Videó Link

7. halottakat eltemetni
Videó Link

- Böjte Csaba: Az irgalmasság lelki cselekedetei: Google keresőbe Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Egyház vándorol, és viszi az örömhírt,
  2019-07-08 10:07:57, hétfő
 
  2019. július 7. Ferenc pápa: Ha az Egyház vándorol, és viszi az örömhírt, akkor öröm tölti majd el!
Július 7-én a vasárnapi Angelus előtt a Szentatya az evangéliumról elmélkedve minden keresztény missziós küldetését hangsúlyozta, és fel is sorolta, milyen magatartást vár tőlünk Jézus evangelizáló küldetésünkben. Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Diakónust szenteltek Pécsen
  2019-07-08 10:02:19, hétfő
 
  ,,Ebben a szentelésben azt is ünnepeljük, hogy a Lélek ajándékaként testvéreink, akik az állandó diakonátusra vállalkoznak, házas emberként családjukkal együtt kívánják betölteni ezt a szolgálatot. Az egyház ősi szolgálata ez, a szentségi rendben megújítva. Hisszük, hogy itt az egyházmegyében, a most szentelendő két testvérünk által is, Isten üdvösséges ereje hatékonyabban, erősebben tud megjelenni.
Udvardy György pécsi megyéspüspök július 6-án diakónussá szentelte Csullag Gábor és Koósz Roland akolitusokat. A szertartásra Somberekről, Paksról, Attaláról, Dombóvárról és az egyházmegye más településeiről is érkeztek hívek és papok, hogy együtt ünnepeljenek a Csullag és a Koósz családdal.
A diakónus feladata a II. vatikáni zsinat egyházról szóló dokumentuma, a Lumen Gentium szerint a keresztség, az Oltáriszentség kiszolgáltatása, közreműködés házasságkötésben, temetés, zsolozsma, valamint paraliturgiák vezetése. A misén felolvassa az evangéliumot, homíliát mondhat, emellett a püspöknek, illetve a papnak segédkezik. Öltözete az alba (hosszú, fehér köntös) és a stóla, amelyet a pappal ellentétben nem a nyakában, hanem a bal vállán átvetve és a jobb csípőjén megkötve visel, valamint dalmatika.
Udvardy György pécsi megyéspüspök homíliájában a Lélek működésére való odafigyelésre buzdított. ,,Bízunk abban - Krisztus tanítása szerint -, hogy az Ő Lelke vezeti az Egyházat. Ennek lehettünk tanúi, amikor hallottuk az Apostolok cselekedeteinek leírásából a diakónusok kiválasztásának a történetét, és ennek vagyunk tanúi akkor is, amikor az evangéliumban az új borról és az új tömlőről hallhattunk. Az apostolok feladata, hogy figyeljenek Mesterük tanítására, az általa küldött Lélek tanítására. Egyben minden kor keresztény közössége számára feladat és példa, a püspök, a pap és a hívő nép számára is egyaránt."
...... ..........



...... ...........


Cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Béd Józsefné, Marika szép képe
  2019-07-08 09:57:49, hétfő
 
  Kedves Maroka !
Fogadd tiszteletem jeléül
ölellek - Bédné Marika !


 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.