Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Harcos Katalin: Jó éjszakát! Ne hagyd elveszni, az álmok -
  2019-08-15 20:50:45, csütörtök
 
  Harcos Katalin:
Jó éjszakát!

Ne hagyd elveszni, az álmok kellenek!
Küzdöttem én is ellenük sokat,
de álmok nélkül élni nem lehet;
kell hogy csapongjon a vágy, a gondolat!

Lehunyt pillákkal, lásd, veled vagyok.
Nélküled üres lenne minden megint...
az érzés, ami áthat, felragyog,
mint a napfény mely minket melegít.

Úgy szeretnék végre hozzád bújni,
hogy beszívhassam bőröd illatát,
ölelő, óvó karodba besimulni,
s érezni leheleted lágy fuvallatát!

Testedhez testem tapadna akkor,
forró ajkad végre megcsókolna,
s e szépséges, vágyott pillanatkor
szerelmem valóban a tied volna.

Csapongó álmaimban lásd, szeretlek.
Oly jó lenne egyszer úgy felébredni,
hogy karodban fekszem, és ölellek...
s ne kelljen reggel mindent elfeledni!

Csak adni vágyom, elvenni sosem!
Csak szeretni, és nem ellopni mástól...
csak érezni, hogy van még érzelem,
ami megment a dermesztő magánytól.

Ne hagyd az álmokat! Legyenek veled!
Népesüljön be velük minden éjszakád.
mert álmok nélkül élni nem lehet.
Álmodj hát velem! Szép jó éjszakát!



 
 
0 komment , kategória:  VERSEK  
Szeretettel
  2019-08-15 20:24:06, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  NYÁR  
Szép körmök
  2019-08-15 20:23:05, csütörtök
 
 






 
 
0 komment , kategória:  Szép ruhák,cipők,smink  
Szuhanics Albert : Boldogasszony Anyánk.. Boldogasszony
  2019-08-15 17:29:15, csütörtök
 
  Szuhanics Albert : Boldogasszony Anyánk..

Boldogasszony Anyánk, tekints le az égből,
Őrizőn figyelj ránk, a mennyei székből!
Miként egy jó anya, úgy nézzél e népre,
Add, hogy fogyásunknak, végre legyen vége!

Szent István királyunk, egykor szent kezedbe,
Ajánlá országunk, esküdvén nevedre.
Óvó tekinteted járjon minket körül,
Mi boldogok leszünk, az Isten könyörül!

A Kárpátok ölén imád minden magyar,
Új zsoltárok zengnek hegyen, völgyön hamar!
Szent fiad örvendez, mi rossz, fordul jóra,
Ím visszatér Urunk, közeleg az óra!

Légy hát engedelmes, legyél töredelmes,
Legyél szerelmetes, szeretettel teljes!
Lelkedet mossad hát, patyolat tisztára,
Úgy várjál Uradra, Istened szavára!

Üdvözlégy Mária, Istennek szent anyja,
Királynőnk, magyarok Nagy-Boldogasszonya!
Apostol-királyink, országunk szentjei,
Előtted szolgálnak, míg létük mennyei.

Érdemük láthatják, angyalok az égben,
Koronánk üzenet, úgy ahogyan régen.
Szent és sérthetetlen ez az ország, s népe,
Legyen itt boldogság, bőség, örök béke!



 
 
0 komment , kategória:  Jeles napok  
Vártalak!
  2019-08-15 14:26:27, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  NYÁR  
Halkan csukod az ajtót
  2019-08-15 14:24:14, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Népszokások - Nagyboldogasszony ünnepén
  2019-08-15 14:12:22, csütörtök
 
  Népszokások Nagyboldogasszony ünnepén

Ezen az ünnepen tarthatjuk Magyarország Patrónájának a napját is, a Mária-kegyhelyekre való zarándoklattal, körmenetekkel és az országszerte rendezett búcsúkkal. Különösen a Nagyboldogasszonynak szentelt templomok plébániái készülnek erre a napra nagyobb ünnepléssel.

Nagyboldogasszony napja sokfelé búcsúnap: a moldvai csángó magyarok ezen a napon virágot, gyógynövényt szentelnek, hogy ennek füstjével kezeljék a betegeket. A Muravidéken ,,dologtiltó nap", nem szabad sütni, mert a tűz kitör a kemencéből. A Drávaszögben azt tartották, hogy ezen a napon keresztet kell vágni a gyümölcsfába, hogy egészséges legyen, és sokat teremjen. A két Boldogasszony-ünnep köze, vagyis nagyboldogasszony (augusztus 15.) és kisboldogasszony vagy Kisasszony vagyis Mária születésnapja (szeptember 8.) varázserejű időszaknak számít, ekkor kell szedni a gyógyfüveket, ki kell szellőztetni a hombárt, s a téli holmit, a ruhafélét, hogy a moly bele ne essen. A búzát is ekkor kell megszellőztetni, hogy ne legyen dohos, és ne essen bele a zsizsik. A hiedelem szerint az ebben az időszakban ültetett tyúk az összes tojását ki fogja költeni.

Az ünnephez kapcsolódó úgynevezett Mária-virrasztás szokása azt a hitet tette hagyománnyá, amely szerint a napfelkeltében meg lehet látni ezen a napon a ,,Napba öltözött Boldogasszonyt". A 20. század elején az egész magyar nyelvterületen élt a nagyboldogasszonyi virágszentelés, virágáldás népi szokása, amikor is virágszentelést tartanak, és virágokból koporsót (Mária-koporsót) készítenek. A megszentelt illatos füveket később a halott koporsójába tették (hogy Máriához hasonlóan dicsőségre jusson), beépítették a ház alapjába, vagy a csecsemő bölcsőjébe vagy az új pár ágyába tették.

Nagyboldogasszony időjárása termésjóslónak számított: ,,ha a nagyasszony fénylik, jó lesz a bortermés".

A nagyboldogasszonyt követő időszakban van még egy lassan teljesen feledésbe merülő, ősi népünnepünk, amelyet régen ,,Boldogasszony másnapjának" neveztek. Ez augusztus 16-a, tartalma pedig a magyar őstörténetig vezethető vissza. Egyes történészeink szerint ezen a napon történt, hogy a hét törzs vezérei Álmost fővezérré választották, neki engedelmességet fogadtak, és ezt vérszerződéssel pecsételték meg. Egyesek szerint a vérszerződés a magyar nép születésnapja volt.



 
 
0 komment , kategória:  Jeles napok  
Szeretem, ha egy férfi bókol, ha tud is bókolni
  2019-08-15 13:24:23, csütörtök
 
  Szeretem, ha egy férfi bókol, ha tud is bókolni. Tudja még mi fán terem az udvarlás, és tudja milyen egy ódivatú randevú. Szeretem, ha egy férfi virágot hoz, és előremegy az étteremben. Ha kihúzza nekem a széket, és ő választja ki a bort. Szeretem, hogy tölt a poharamba, hogy minden rezdülésemre figyel, hogy minden mozdulata azt üzeni, fontos vagyok.

Szeretem, hogy nem nyomkodja a telefonját az asztalnál, hogy nem küld hangulatjelentést, és lokációt a helyszínről, hogy nem ontja a közösségi médiának gondosan filterezve a gasztroélményt, a habzó bort, és szívecske alakú tejhabot. Szeretem, hogy beszélgetni tudunk, hogy a szemembe néz, és finoman megérinti a kezem az asztal fölött. Szeretem, hogy csak ő van, és én, és hogy nem teszek semmit, mégis minden úgy van, ahogyan lennie kell.

Szeretem, hogy nem csak a feromonok csapnak össze vadul, és írnak le bonyolult kémiai egyenleteket, tudom, így hamar kifogyna a testi vonzalom tankja, és a szenvedély alábbhagyásával már nem tudnánk mivel újratölteni. Szeretem, hogy egy férfi tudja mindezt, hogy minden nap egyre közelebb ülni várakozó öröm és csiklandó boldogság. Türelmesen, szeretettel kibontani egymás lelkének rétegeit manapság divatjamúlt, és unalmas tevékenység, mi mégis alkalmazzuk, mert az igazán jó dolgok azokhoz érkeznek el, akik várnak.

Szeretem, ha egy férfival testi, lelki komfortérzetet élhetek meg. Szeretem, ha nincs bilincs a nyelvemen, ha igazi énemet mutathatom, ha nem akarok mindenáron egy tetszetősebb, ideálisabb személyiséget bevetni kétségbeesetten, és szerencsétlenül, a várt siker érdekében. Szeretem, ha egy férfival felszabadultan kommunikálhatunk, ha nincsenek lélekrágcsáló csendek, felszínes üresjáratok, ha együtt repül az idő. Szeretem, ha a csendet nem fülsüketítő csendként érzékeljük, hanem saját gondolatainkban való privát barangolást.

Szeretem, ha egy férfi képes bocsánatot kérni, ha nem forralja, fortyogtatja magában a haragot, és a dühöt, ha nem burkolózik tartós, fájó szótlanságba, ha nem büntet csenddel, és nem térdepeltet jelképesen a sarokban érzelmi befordulással. Szeretem, hogy velem együtt tudja, a bocsánatkérés igazán nem bonyolult dolog, és nem kell az angyalok nyelvén szólnia, ezzel egy férfi nem hódol be, és nem veszít férfias önbecsülést. Szeretem, ha egy férfi Férfi, és nem pasi, nem érzéketlen rosszfiú, nem szelídíteni való macsó, nem hím, nem kan, nem faszi, és nem álságos csábmester. Szeretem, ha egy férfi tiszteli a nőt, és borsónyi, vagy sosem volt önbizalmát nem úgy izmosítja, hogy naiv női szíveken portyázik át sáros lábakkal barbár módon.

Szeretem, ha egy férfi nem arrogáns, agresszív, és túlzottan domináns módon nyilatkoztatja ki a férfiasságát, hanem tudja, mi az ösztönös, szívből jövő szeretetteljes gondoskodás. Szeretem, ha egy férfi kiveszi a nő kezéből a csöppet sem odaillő dolgokat, hiszen egy húsklopfoló igazán nem szögbeverésre való. Szeretem, ha egy férfi mindezek ellenére tudja, hogy egy nő mindent meg tud csinálni saját maga, és szeretem, hogy mégsem hagyja ezt neki.

Szeretem, ha egy férfi teljes szívével tud szeretni, akkor is, ha elfogyott a lendületem és a hitem, akkor is, ha nehéz szeretni, ha még önmagamat sem szeretem.

Szeretem, ha egy férfinak nem esik nehezére a dicséret, és a pozitív megerősítés. Szeretem, ha egy férfi nem mérgez, és nem lehúz, hanem észrevétlenül terel a jó ösvény felé, ha gondolatai megerősítenek, építenek. Szeretem, ha egy férfival személyiségem pozitív irányba fejlődik. Szeretem, ha teret ad nekem, a meglátja bennem a csillogó kincset, ha fejlődni enged, ha szelíd erőszakkal kiráncigál a jól bejáratott komfortzónámból, ha elém tár egy másik látásmódot, ami másképpen szép, és másképpen nagyszerű. Szeretem, ha egy férfi nem birtokol, nem tekint tulajdonnak, ha nem ír elő önkényesen számomra mindhalálig betartandó életszabályokat. Ha nem korlátoz, nem zár szerelemketrecbe, és nem enged érzelmileg kiéhezetté válni, nem hagyja, hogy a szutykos földről szedegessem a szeretetmorzsáit. Szeretem, ha egy férfi nem a másik felem, ha nem vagyunk csonka félemberek, nem keresünk kiegészítést, bár lelki szimbiózisunk legyen mély, eltéphetetlen, tanuljuk meg egymást, és fejezzük be, tegyük teljessé a másik elmondatlan mondatait is. Szeretem, ha egy férfit úgy szemlélhetek, mintha régről ismerném már, ha beleillik életem díszleteibe, mintha mindig is ott tett-vett volna körülöttem, ha nem harsány és nem taszít. Szeretem, ha egy férfival nő lehetek, hogy bújhatok, dorombolhatok, simogathatok, gondoskodhatok, hogy lehetek vadmacska, vagy törleszkedő cica, és lubickolhatok az összes női szerepemben. Szeretem, ha egy férfi tenni, teremteni akar, ha nem passzív kanapéhuszár, és megátalkodott, mindig befuccsoló álomgyáros, ha nem támaszkodik, ha önmagának, és másoknak tett ígéreteit betartja.

Szeretem, ha egy férfi teljes szívével tud szeretni, akkor is, ha elfogyott a lendületem és a hitem, akkor is, ha nehéz szeretni, ha még önmagamat sem szeretem.

(Király Eszter.)

Szépen megfogalmazott elvárások, de fontos, hogy csak azt várjuk el a partnerünktől, amit mi magunk is nyújtani tudunk.
( Kati Tömöri)



 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
A győztes az az álmodozó, aki ...
  2019-08-15 13:17:12, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
A becsület, több, mint az élet
  2019-08-15 13:16:06, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 277 db bejegyzés
e év: 3944 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 378
  • e Hét: 6035
  • e Hónap: 45647
  • e Év: 274584
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.