Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ne ítéld el azokat, akik elmenekültek közös hazánkból
  2019-08-03 15:23:56, szombat
 
  Nektek fogalmatok nincs arról, hogy milyen rettenetes világ volt az azok számára, akikkel szemben ellenségesen viszonyult a KÁDÁRI SUTTYOM-TERRORT megvalósító Állambiztonsági Szolgálat III/III-as ügyosztálya!

Ők, mint én is mindenképpen (külső, vagy belső) SZÁMŰZETÉSRE kényszerültünk, kényszerülünk!. Volt, aki el tudott menekülni, volt, aki a társadalom peremére taszítottan - fájdalmas HONVÁGGYAL a lelkében - élve túl a mindennapokat!
Ezt kellene végre megértenetek nektek: ide-oda szavazgató "szabadon" szervezkedőknek!
*
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3nam%C3%A1riailona/
%C3%BCgyn%C3%B6klista/2080387171997268/
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a helyzet velem és az Állambiztonsági Szolgálatokkal
  2019-08-03 07:13:41, szombat
 
  1990-ben azt hittem, hogy eljött végre a szabadság számomra is és én is tehetek végre valamit magamért, szeretteimért, lakótársaimért... Jelentkeztem a helyi MDF irodán, hogy leadjam az általam és kisiskolás gyerekeim által összegyűjtött ifjúsági és mesekönyveket, amivel egy lelkes kis csoport indult Erdélybe, az ottani magyarokhoz.

Dr. VIZY BÉLA, az akkori elnök udvariasan fogadott és elkezdett kikérdezni, hogy mi a foglalkozásom és az iskolai végzettségem. Őszintén elmondtam, hogy
- Jelenleg kicsi gyerekeimet nevelem és, hogy otthon lehessek velük bedolgozó varrást vállalok.
Közben telefonhoz hívták és amikor visszatért, már nagyon elutasítóan kijelentette:
- Magának ott vannak a baloldali pártok!

Ennek már 30 éve és jelenleg is itt tartok! Tőlem nem kellett és most sem kell semmi senkinek! Közben elvégeztem egy főiskolát levelezőn és mégsem kellett a tudásom senkinek! Ezért, rászoktam arra, hogy leírjam mindazt, aminek megváltoztatásával jobbá tehetnénk a NEHÉZ-SORSÚ embertársaink életét is!

Két évvel ezelőtt kaptam egy linket, amire kattintva Dr. Vizy Béláról is olvashattam. ,,Tizenhét évig szolgálta a politikai rendőrséget. Az igazi nagy kiugrás lehetősége azonban a rendszerváltozással jött el a számára."

http://www.utolag.com/BehalozottMagyarOrszaggyules.htm
http://mek.oszk.hu/15000/15047/15047.pdf
*
A döbbenettől nem kaptam levegőt! Hát ezért volt olyan ellenséges! De könyörgöm, mondja már meg végre valaki, hogy MIÉRT???? Miért ez az engesztelhetetlen ellenségesség irányomban? Kinek, mit ártottam én kislánykorom óta?
*
Én is leírhatom - mint barátom, hogy: ,,Azok a szemetek, pedig örökké ott álltak-állnak az ablak alatt, az utcasarkon, a szemközti buszmegállóban. De ott voltak-vannak mindenütt. Ott voltak a szülőszobán, a kórteremben, amikor kórházba kerültem... Bármit megtehettek és tehetnek velem! Bármit! Őrület. Rongy lettem... mindenki rongya... és még csak meg sem tudhatom, hogy MIÉRT???
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Volt egyszer egy barátom
  2019-08-03 01:38:45, szombat
 
  ... aki megküldte nekem a történetét a kádári állambiztonsági szolgálatokkal. Hozzáolvastam a történetéhez Takács Tibor könyvében meg is találtam ,,Állambiztonsági jelentéseket xy városi punkokról. Az xy Megyei Rendőr-főkapitányság x. számú T napi operatív információs jelentése mely szerint 1981-ben került az xy (barátom) szolgálat látókörébe."
Ettől fogva rendszeresen megfigyelték...
Milyen hatással volt barátomra az állandó rendőri felügyelet és a kihallgatások?
Így ír erről az Új világ születik c. fejezetben:
,,... nem volt kis dolog ép bőrrel kikászálódnom a kihallgató szobából. Megmondom őszintén, hogy nem volt könnyű tartanom magam a nemhez. Ha igent mondok, vagy legalábbis csak egy fél NEM-et, azonnal engedtek volna. Zenélni, pénzt szerezni, mindent. Marha egyenes lett volna az út bárhová, és természetesen nem izélgettek volna. ...
És én akkor is, azért is tartottam magam a NEM-hez. Akkor inkább meghaltam volna, de ezeknek a szemeteknek semmit! Soha! Gondolkoztam rajta, hogy lehetne legfaszábbul öngyilkosnak lenni. Egyrészt a kiscsávók kértek, hogy ne, másrészt pedig a dolgom még nem fejeztem be! Szóval ismét csak élni kellett."...
,,Azok a szemetek, pedig örökké ott álltak az ablak alatt. De ott voltak mindenütt. A szomszéd kocsmában, az élelmiszerboltban, mindenütt.
Elvesztettem lassan a memóriámat. Teljesen. Egy percre nem voltam képes visszaemlékezni. Őrület. Rongy lettem. Mindenki rongya. De akkor is nem! Nem, és nem!"
Nem volt más kiút számára, mint elhagyni az országot. Élhető életlehetőség? Már semmi nem volt számára benne. Semmilyen lehetősége nem volt... El kellett innen mennie!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 238
  • e Hét: 981
  • e Hónap: 1928
  • e Év: 37869
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.