Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Csipés tipusok
  2019-08-07 22:45:53, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Strandos lángos receptje
  2019-08-07 22:41:55, szerda
 
 



Az igazi strandos lángos így készül otthon: Marika néni receptjével mindig tökéletes
Az igazi strandos lángos vékony, kívül ropogós, belül foszlós, és jó sok feltét van rajta.

Ha csak ábrándozol a strandról, vagy olyan hosszú volt a sor, hogy nem bírtad kivárni a lángost, süsd meg otthon! Érdemes a lisztet átszitálni, sokkal könnyebb lesz a tészta. Bármilyen feltéttel kínálhatod, a sajtos-tejfölös változat mindig nyerő, de turbózhatod is baconnel vagy lila hagymával. A szomszéd Marika néni ezt a receptet használta a balatoni sütödéjében.

Strandos lángos
Hozzávalók:35 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd keverd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, és készíts a közepébe egy mélyedést. Öntsd bele a megkelt élesztőt, és kezdd összedolgozni. Közben adj hozzá annyi vizet, hogy lágy tésztát kapj. Takard le, és keleszd körülbelül 40 perc alatt a duplájára.


Pihentetést követően a tésztát rakd lisztezett felületre, majd enyhén vizes szedőkanállal készíts belőle kisebb kupacokat. Keleszd a tésztát még 15-20 percig. Forrósíts egy nagyobb, mélyebb lábosban olajat, és rakd bele a tésztát. Előtte kicsit húzkodd meg, azaz formázd vizes kézzel. Süsd aranybarnára a lángos mindkét oldalát. Csepegtesd le papírtörlőn, és kedvenc feltéteddel kínáld.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Kövirózsa gyógyhatásai a bőrre
  2019-08-07 22:31:49, szerda
 
 



A kövirózsa láttán valószínűleg nem sokaknak jut eszébe, hogy a szépségápolásban hasznosítsák a növényt, pedig gyógyhatása már régóta ismert, és a bőrápolás terén is kiválóan alkalmazható.

Bár a kövirózsa nem annyira felkapott gyógynövény, regeneráló hatása simán felveszi a versenyt az aloe veráéval. Nem véletlenül kapta a Sempervivum, vagyis örökéletű, latin elnevezést, hiszen igen viszontagságos körülmények között is képes megélni, vagyis kitűnő túlélőképességekkel rendelkezik.

A népi gyógyászatban lázcsillapító, gyulladáscsökkentő, baktérium- és vírusölő, valamint sebösszehúzó hatása miatt vált ismertté, a szépségápolásban azonban még nem igazán terjedt el a híre, pedig számos bőrszépítő tulajdonsággal rendelkezik.

A kövirózsa rózsás bőrt varázsol
Elsősorban olyan gyógyszertári és bio krémek kapcsán találkozhatunk a kövirózsa-kivonat összetevővel, amelyek a pigmentációs zavarral küzdő bőr ápolására szolgálnak. A növény leveléből kipréselt lé halványítja a máj- és pigmentfoltokat, valamint a rozaceás területeket és a napfénytől kiújuló szeplőket. Csakúgy, mint az aloe vera, szépen regenerálja a napon leégett bőrt, illetve csillapítja a viszketéssel, bőrhúzódással, kipirosodással járó tüneteit.

Amellett, hogy egyenletesebbé és üdébbé teszi a bőrszínt, antioxidáns tulajdonságainak számos előnyét élvezhetjük. Magas C-vitamin-tartalmával megvédi a bőrsejteket a szabad gyökök támadásával szemben, gyorsítja a sebgyógyulást, és rugalmasabbá, ragyogóbbá varázsolja a bőrt.

A C-vitamin késlelteti a ráncok képződését, illetve serkenti a kollagéntermelést. A kövirózsa fontos hatóanyagai még a csersavak, a gyümölcssavak, valamint a flavonoidok, és hasonló nyálkás, gélszerű anyaggal rendelkezik, mint az aloe vera. A gyümölcssavak enyhe hámlasztóként működnek, hiszen gyengéden eltávolítják az elhalt hámsejteket, így a bőr hamarabb megújul. Levelének kivonata nemcsak pigmentfoltos és kiszáradásra hajlamos, hanem minden bőrtípusra ajánlott.

Mit készíthetsz otthon a kövirózsa levéből?
Például, tökéletes összetevője lehet napozás utáni, hűsítő krémnek. Ehhez préseld ki a növény néhány levelének nedvét, majd adj hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat, és egy evőkanálnyi sheavajat. Aloe vera gélt is tehetsz bele a hatás fokozásának kedvéért.

Kövirózsa bőrradír hozzávalói:

1 teáskanál finomítatlan kókuszolaj,
1 teáskanál finomítatlan shea vaj,
1 teáskanál kövirózsalé,
1 evőkanál finomszemű zab,
a massza állagához igazítva egy kevéske méz.

Joghurtba keverve, a kövirózsa levelének nedve csodásan puhítja, szépíti a bőrt. Mivel mellékhatásait még nem jegyezték le, érdemes kipuhatolni, hogy reagál rá a bőröd. Először csak kis területen, a csuklód belső oldalán próbáld ki, és, ha 24 órán belül nem tapasztalsz semmiféle allergiás reakciót, bátran felviheted az arcodra.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1398
  • e Hét: 4976
  • e Hónap: 24838
  • e Év: 200713
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.