Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ferenc pápa az új püspökökhöz:
  2019-09-13 16:25:54, péntek
 
  Ferenc pápa az új püspökökhöz: Azért létezünk, hogy közel legyünk a néphez.
Ferenc pápa szeptember 12-én délelőtt a Vatikánban fogadta az utóbbi egy évben felszentelt püspökök 105 fős csoportját, akikhez ,,alapvető eligazító beszéddel" fordult. Az új püspökök között jelen volt Mohos Gábor Esztergom-budapesti segédpüspök is.
Szenteljenek elegendő időt az embereknek, ne pedig az íróasztalnak, ápolják az Úrral való bensőséges kapcsolatot, ne bontsák le az emberek közötti hidakat, és ne vegyék körül magukat ,,bólogató Jánosokkal" - intette őket a Szentatya.
Ne várakoztassák meg az embereket, ne söpörjék szőnyeg alá a problémáikat. Legyenek közel a néphez, piszkolják be a kezüket, hiszen küldetésük abban áll, hogy közvetítő csatornák legyenek Isten és a nép között - zárta Ferenc pápa beszédét.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító 2019 évben
  2019-09-13 16:03:24, péntek
 
  .......


- Igenaptár oldalon Link

- 2018 évben Magyar kurír oldalon Link
Aranyszájú Szent János egyháztanító, kiváló igehirdető és Szentírás-magyarázó volt, hat esztendőn át Konstantinápoly újító szellemű püspöke, aki kórházakat és jótékonysági intézményeket alapított a Bizánci Birodalom fővárosában.
Mennyei Király, Vigasztaló, igazságnak Lelke, ki mindenütt jelen vagy és mindeneket betöltesz, minden jónak kútfeje és az életnek megadója, jöjj el és lakozzál mibennünk, és tisztíts meg minket minden szennytől, és üdvözítsd, Jóságos, a mi lelkünket!
(részlet Aranyszájú Szent János liturgiájából)
,,Szeretnéd kifejezni hódolatodat a Megváltó teste iránt? Annak a teste iránt, aki ezt mondta: Ez az én testem. És aki azt is mondta: Amit nem tettetek eggyel is a legkisebbek közül, velem nem tettétek. Fejezd ki Krisztus iránti hódolatodat azáltal, hogy javaidat megosztod a szegényekkel".
(Aranyszájú Szent János: 50. homília Máté evangéliumáról)
A viszontagságoktól elcsigázva Kománában (Pontusz) a Fekete-tenger mellett halt meg 407. szeptember 14-én. Holttestét 438-ban átvitték Konstantinápolyba. Ezer bárka vett részt az ünnepi ceremóniában, és a gyermekei azoknak, akik száműzetésbe küldték, vagy küldették.
Példája: Mindenkor a legtökéletesebben végezd feladatodat!

- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
A szeretet kis lépései rabul ejtik Istent.
  2019-09-13 15:53:45, péntek
 
  Ferenc pápa megindító beszéde Madagaszkáron, a Kármelben.
Ferenc pápa szeptember 7-én felkereste Madagaszkár szigetén a fővárosi, antananarivei kármelt és szólt az egybegyűlt száz szemlélődő nővérhez, valamint a kint álló hetven novíciához, akik nem fértek be a kápolnába. Elkészített beszédét átnyújtotta a perjelnőnek, és ezt követően szívből, spontán szólt hozzájuk. A beszédre Jakubinyi György gyulafehérvári érsek hívta fel a figyelmünket.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2019. szeptember 13.
  2019-09-13 15:49:56, péntek
 
  Valamennyien sötétben botorkálunk, de a Világosság a világba jött, hogy megvilágosítson minden embert (vö. Jn 1,9). Ezért amikor azt tapasztaljuk, hogy hasonlóvá válunk a Mesterhez, gyakran olyan örömre, benső biztonságra találunk, amelynek fényében új megvilágításba kerülnek dolgok, kapcsolatok, emberek. Ilyenkor vesszük észre, mi a szálka, mi a gerenda, és ezekben az élethelyzetekben sajátítjuk el leginkább annak művészetét, hogy a másik szemének szálkáját látva saját gerendáink kibányászására koncentráljunk. Ez a munka alázattal tölt el akkorra, amikor viszont nem hallgathatunk, hanem szólnunk, figyelmeztetnünk kell.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
23. évközi hét péntek 09.13
  2019-09-13 15:48:07, péntek
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt első leveléből
Pál megvallja, hogy valamikor üldözte Jézus egyházát, de Isten megkönyörült rajta.
Szeretett Fiam!
Pál, üdvözítő Istenünknek és reménységünknek, Jézus Krisztusnak rendelkezéséből Jézus Krisztus apostola (üdvözletét küldi) Timóteusnak, szeretett fiának a hitben.
Kegyelem, irgalom és békesség Istentől az Atyától és Jézus Krisztustól, a mi Urunktól.
Hálát adok Urunknak, Jézus Krisztusnak, aki erőt adott nekem, megbízhatónak tartott és meghívott a szolgálatára - engem, aki azelőtt káromoltam, üldöztem őt, és erőszakos ember voltam. De megkönyörült rajtam, mivel hitetlenségemben tudatlanul cselekedtem. Sőt valósággal elárasztott az Úr kegyelme a Krisztus Jézusban való hittel és az iránta való szeretettel.
Ez az Isten igéje. 1Tim 1,1-2.12-14

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus figyelmezteti tanítványait:
Csak akkor tudnak megjavítani másokat, ha előbb a maguk hibáit szüntetik meg.
Jézus a hegyi beszédben ezeket a hasonlatokat mondta tanítványainak:
,,Vajon vezethet-e vak világtalant? Nem esnek-e bele mind a ketten a gödörbe? Nem nagyobb a tanítvány mesterénél: Akkor tökéletes az ember, amikor már olyan, mint a mestere.
Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magad szemében a gerendát sem veszed észre? Hogyan mondhatod embertársadnak: »Barátom, hadd vegyem ki szemedből a szálkát«, holott saját szemedben nem látod meg a gerendát? Képmutató! Vedd ki előbb a magad szeméből a gerendát, s aztán törődj azzal, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből."
Ezek az evangélium igéi. Lk 6,39-42
........



Imádság
Istenünk, add, hogy készségesek legyünk befogadni az életet. Add, hogy legyen bennünk erő, hogy fölemeljük fejünket, és föltekintsünk Jézusra, akit értünk szegeztek keresztre. Add, hogy ne vesszünk el a hétköznapok gondjaiban, hanem vegyük észre az odafönn-valókat. Add, hogy a világosságban járjunk, ne pedig bűneink sötétségében. Köszönjük, hogy Fiadban, Jézus Krisztusban az igazi Világosság jött közénk. Add, hogy fölismerjük őt, neki szolgáljunk, ne pedig bálványoknak. Add, hogy mindig úgy járhassuk életünk útját, hogy sose veszítsük szemünk elől: egyedül te vagy az Úr, a mi Istenünk.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Mézes Áron: Ima a magyar népért - vallásos
  2019-09-13 15:43:16, péntek
 
  Mézes Áron: Ima a magyar népért
Előadó: Konnekt Együttes
Videó Link

Videó 2 Link

Videó 3. Link

Uram, jövök hozzád e nemzetért,
a Magyar népért könyörgöm.
Add hogy megtaláljon téged,
és megláthasson a problémák között!

Refr.:
Bocsájtsd meg vétkeinket!
Gyógyítsd meg sebeinket!
Szent lélek, söpörj végig az országon!
Hozd az ébredést, és a felüdülést!
Hozd az ébredést, és a felüdülést!
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Hívd Máriát! - Szűz Máriát
  2019-09-13 01:04:30, péntek
 
  ...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Imádkozó kislány
  2019-09-13 00:51:38, péntek
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Vasárnap indul Böjte Csaba videósorozata
  2019-09-13 00:35:34, péntek
 
  Egy hónappal ezelőtt, a szintén hagyományteremtő szándékú zöld zarándoklaton jelentette be Böjte Csaba testvér, hogy Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozatot indít szeptember 15-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. A Magyar Kurír honlapján is hétről hétre követhető sorozatról kérdeztük telefonon az erdélyi ferences szerzetest.
Ne csak védjük, ismerjük is a kereszténységet!
...... ..........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Miért jó Mária nevét hívni segítségül?
  2019-09-13 00:30:41, péntek
 
  XVI. Benedek pápa a heiligenkreuzi ciszterci monostorban Clairvaux-i Szent Bernátot idézte 2007-ben, aki egy homíliájában felsorolta a jótékony hatásait annak, ha Márián át közelítünk Jézushoz.
...... .....


,,Vedd el a Napot, amely megvilágítja a világot: hol marad akkor a nappal? Vedd el Máriát, a tenger csillagát, igen, a nagy, széles tengerét: mi marad akkor a ködön, a halál árnyékán és a legsűrűbb sötétségen kívül?" - idézte Clairvaux-i Szent Bernát gyönyörű szavait már II. János Pál pápa is 1987-es Redemptoris Mater kezdetű enciklikájában.
Míg mindenképpen igaz az, hogy ,,Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban, s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr" (Fil 2,10), Mária neve is számtalan kegyelmet hordoz.
Mint ,,anyakirályné", Máriának különleges szerepe van a megváltás történetében, és Isten népének segítségére siet, amikor csak hívják. Mindez misztérium, azonban évszázadokon át számos szent erősítette meg, hogy minél közelebb kerül az ember Máriához, annál közelebb kerül a Fiához is.
XVI. Benedek pápa is így látta, és amikor 2007 őszén ellátogatott a heiligenkreuzi ciszterci apátságba (Ausztria), idézte Clairvaux-i Szent Bernát szavait, summáját adva a Mária közbenjárásáról szóló katolikus tanításnak.

,,Szent Bernát szavaival mindenkit arra hívok, bizalommal teli gyermekként álljon Mária előtt, mint ahogy egykor az Isten Fia tette. Szent Bernát azt mondja, és vele együtt mi is:
Tekints a tengernek csillagára, hívd Máriát... veszélyben, bajban, kétségben, gondolj Máriára, hívd Máriát.
Neve soha ne legyen távol ajkaidtól és szívedtől.
Ha őt követed, nem fogsz eltévedni;
ha őhozzá imádkozol, nem esel kétségbe;
ha gondolataidat felé fordítod, nem fogsz hibázni.
Ha ő tart téged, nem esel el;
ha ő oltalmaz, nem kell félned;
ha ő mutat utat, nem fáradsz el;
ha ő könyörületes hozzád, biztosan eléred utad célját."

Forrás és fotó: Aleteia.org; Vatican.va
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.