Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Harmonia......
  2019-09-14 20:16:00, szombat
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-09-14)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Hagyománytisztelet hatja át.

Falomb - tudatosítás, szellemi erők, intellektus

A fás-szárú lombok a tudatosságunkat, tudásunkat, fejlődésünk lezárt szakaszait mutatják. A friss hajtások az új lehetőségeket, amiket észre kellene venni. Ha a fa ágait levágjuk, a tudást okosan metsszük, mint egy jó kertész, a termés növekszik. Ha a fát nem metszik, sok terv születik, melyek félbe maradnak, ám új gyümölcsöket nem növeszthetnek. Hogy kezeled a saját tudásod fájának lombjait?
Ha fára mászunk, és a lombokban ülünk, tágabban láthatjuk környezetünket. Terveink megvalósulnak. A fa levelei környezetünket, kapcsolatainkat jelentik. Mássz fel a fára, nézz körül a lombok magasából. Állj a fák alá a napsütésben és nézz át a lombolon!

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat szellemi oldalára hívja fel a figyelmet, a közös gondolkodás esélyére. Figyeld az új lehetőségeket életedben, tedd szebbé a mindennapokat! Párkeresőknek iltellektuálisan érett partnert jelezhet.

Ezt mondja neked:
Lépj ki mindennapi látókörödből, egy új dimenzióból szemléld az életedet.
Engedj az esztétikai varázslatnak, engedj néha a csábításnak, ami által megszépülhetnek hétköznapjaink is.
Szűrt fény az erdőben mindent más világításba helyezhet. A tudás által mindent másként látsz -a tudáshoz, ahogy egy lombkorona kialakulásához is, idő és alázat kell.

Erre is gondolj: A gyerekek imádnak a lombok közé épített kunyhókba rejtőzni - ha módod van, mássz fel te is oda! Több lombevő állat is él a földön, például a zsiráf, vagy a koala.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-09-14 20:00:40, szombat
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-09-13)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Penitencia hatja át.

Lépcsők - lépések, felemelkedés-bukás

Jelképei azoknak az életbeli lépéseknek, amiket meg kell tenned. Ha ezeken a lépcsőkön felfelé haladsz, akkor a tudásod, spirituális nyitottságod erősödik. Ha lefelé haladsz, megismered, felszínre hozod ösztönvilágodat, az eltemetett vágyakat, mélyül önismereted. A lépcsőn nincs rossz és jó irány. A túlzott mélységben nincs fény, míg a túlzott magasságból nem elérhető a föd racionalitása. A lépcsőházzal a korlátolt eszmék kapcsolódnak össze. A lépcsők vezetnek szintről szintre, életed tapasztalatai között. A lépcsőn nincsenek alternatív irányok. Vagy fel, vagy le. Választanod kell!
A lépcsőzés ma már fontos elem az edzésben is, csinos csípőt csinál.

Szerelmi üzenete: Az emberi kapcsolatokban vannak jobb és rosszabb napok. Ne hagyd magad befolyásolni a pillanatnyi érzelmektől, ne sértsd meg a kedvesed.

Ezt mondja neked:
A lépcsőkön járás fárasztó, ámde megerősíti a lábakat.
Ne sajnáld a fáradságot, áldozatot, ha úgy érzed, szükséges megtenned.
Vizsgáld meg múltbeli áldozataidat, és figyeld meg, hogy mindig javadra vált, ha erődnek gfelelően magas célt tűztél magad elé.

Erre is gondolj: Ma felejtsd el, hogy feltalálták a liftet. Menj gyalog! Ennyit megtehetsz egészségedért!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
harnonett
  2019-09-14 19:45:45, szombat
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-09-12)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Alkotóerő hatja át.

Macska -öntörvényűség, ego, önállóság, nő

Az érzelmi világod egocentrikussá válik. Nem érzed annak a szükségét, hogy valahova tartozz. Megéled az elkülönülést. Elég vagy saját magadnak és ez ma így van jól. A macskának a hagyomány szerint kilenc élete van, így az újjászületés, az örök túlélés jelképe is, hiszen mindig talpra esik. A macska a nőiesség egyik ősprincípiuma. A hagyomány misztikus erőt tulajdonít a macskáknak. (A fekete és a vörös macska boszorkányos képességeket is kaphat.) Egyiptomban Bastet képében a szerelem és termékenység istennőjeként imádták. A macskát a tisztasággal is azonosítják. Számos festőt megihletett nemes mozgása, nyávogása. Sose felejtsük el, hogy valójában "zseboroszlán", igazi ragadozó. Nem idomítható, mint a kutya. Simulékony természete miatt sokan önzőnek tartják. Ha van macskád, ez a lap szerencsét hoz.

Szerelmi üzenete: Párkereső vagy? Nincs aki ellenállna egy macska csábításának, de ne engedd meg magadnak a felesleges, harcias karmolásokat. A macska kártyának a párkapcsolatban házasságtörés, csalás, becsapás is lehet a jelentése.

Ezt mondja neked:
A macska lapja óvatosságra int, használd híres hatodik érzékedet!
Vigyázz, nehogy a helyedet más elfoglalja, ha kell, nyávogj és karmolj, mutasd meg mindenkinek, mi jár neked.
A macska nem adja fel, ha kell neki valami, eléri a célját! Ha bezárják az ajtókat, menj be vagy ki az ablakon, tanulj a macskáktól, ha a célodat el akarod érni.

Erre is gondolj: Hallgasd meg a Macskaduettet, lehetőleg a Rossini félét, bár igen mulatságos a Hofi-Koós feldolgozás is



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia kártya után......
  2019-09-14 19:25:34, szombat
 
  Link

Pink Floyd - Another Brick In The Wall





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-09-14 19:15:21, szombat
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-09-11)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Jin-jang egyensúly hatja át.

Fal - akadály, nehézség, védelem

Az üvegfal azt jelképezi, hogy nem akarod meglátni az igazságot, bár az üveg az mutatja, hogy megtehetnéd, ha mögé pillantanál. A téglafal a tudat és tudattalan közötti különbséget szimbolizálja. A kőfal a megingathatatlanságodat mutatja, abban, amit éppen teszel. A vert fal az anyagok örök körforgását, az alázatot, a természet harmóniáját jelenti. Ha falat emelünk, védelemre vágyunk, a fal adja meg lakásunk határait, ahol úrnak érezhetjük magunkat. Szeretjük a falainkat, ez teszi számunkra otthonossá a Földet. Ámde jelentheti a szellemi és testi agressziót és védekezést, tilalmakat, korlátozásokat. A lelkünk falai a belső korlátaink. Falakat vonunk magunk köré akkor is, ha kategóriába kényszerítjük a másikat. Miből vannak a Te házad falai?

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek a falak lebontásáról, a közeledésről, az egymás jobb megértéséről szólhat. Párkeresők számára elszigetelődést jelent.

Ezt mondja neked:
Engedj be másokat a falaid közé, anélkül, hogy elveszítenéd a határaidat. Engedd, hogy a falaid mögött más is otthon érezze magát.
Ha képes vagy lebontani a falaidat, a félelmet felszabadulás, szabadság válthatja fel.
Amikor a földön megtestesülünk, házfallal vesszük körbe magunkat. Ezek a falak változhatnak, gondold át a tudatod határait és szükség esetén változtass rajtuk.

Erre is gondolj: Siratófal a zsidóknál. A Pink Flojd együttes nagy sikerű filmje. Asztrológiai jegye a Bak. Olvasd újra Kőmíves Kelemenné balladáját.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-09-14 19:11:33, szombat
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-09-10)

Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Szándékosság hatja át.

Aranyhalak - Saját erődből összegyűjtött vagyon

Az aranyhalak a feng shui hagyománya szerint elnyelik a negatív energiát, jelképezik a boldogságot, bőséget és a vagyont. A pénz-bőség területén tartva aranyhalaidat bőséget hoznak, ám csak akkor, ha tiszta az akvárium, s a halak egészségesek! A kínai tradícióban 8 piros és egy fekete halat szokás az akváriumba tenni. A perzsa hagyományban szintén felbukkan a tavaszt köszöntő Norusz ünnepen. Az aranyhal pontyféle. Bőséget, pénzt, ahogy anyanyelvünk is fogalmaz: a "halpénzt" jelenti. A mesében a kifogott aranyhalnak varázshatalma van, teljesíti a jó ember 3 kívánságát, a megérdemelt szerencsét is jelenti. Ez a lap olyan, mintha aranyhalat fogtál volna - fogalmazd meg 3 legfontosabb kívánságodat, s küldj legalább 3 ismerősödnek Harmóniakártyát. A babona beválik!

Szerelmi üzenete: Ha párkeresőben vagy, merj színes ruhákat hordani, viseld büszkén a szépségedet! Párkapcsolatban élőknek a pénzügyi harmónia megteremtéséről, a javak egyenlő és igazságos megosztásáról szól.

Ezt mondja neked:
Egy akvárium a teljes világot képviseli. Alakítsd ki önállóan a saját világodat.
Az aranyhal csak a saját környezetében érzi jól magát, elveszti csillogását, ha kiveszik a vízből.
Teremts bőséget magad körül.

Erre is gondolj: Gyűjts szólásokat, mondásokat a halról. (Pl.: Él, mint hal a vízben. Tátog, mint hal a szatyorban stb.) A tarot Mértékletesség lapja. Asztrológiai jegye a Halak. Telepíts akváriumot, ha szereted a halakat, figyeld a vízben az életet. Nyugtató, elegáns hobby! Látogass el valamilyen nyilvános akváriumba, pédául a Tropikáriumba vagy az Állatkertbe. Olvass mesét az aranyhalról.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia kártya után......
  2019-09-14 18:46:30, szombat
 
  Ady Endre: Héja-nász az avaron

Héja-nász az avaron

Útra kelünk. Megyünk az Őszbe,
Vijjogva, sírva, kergetőzve,
Két lankadt szárnyú héja-madár.

Új rablói vannak a Nyárnak,
Csattognak az új héja-szárnyak,
Dúlnak a csókos ütközetek.

Szállunk a Nyárból, űzve szállunk,
Valahol az Őszben megállunk,
Fölborzolt tollal, szerelmesen.

Ez az utolsó nászunk nékünk:
Egymás husába beletépünk
S lehullunk az őszi avaron.


Link

Sinkó László - Héja-nász az avaron




Született Ady András Endre
1877. november 22.
Érmindszent
Elhunyt 1919. január 27. (41 évesen)
Budapest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-09-14 18:27:12, szombat
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-09-09)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Humor hatja át.

Ősz - beérett termés, öregedés, tapasztalatok

Az öregedés, a meglett korból adódó esszenciális élettapasztalatok időszaka. Színek kavalkádja jellemzi, mely a sokféle lehetőség ismeretéről, a sokszínű, megismert és megismerhető világról is üzen. Képi- és színvilága festők és fotósok kedvelt témája. Ilyenkor élvezheted munkád - és a természet - gyümölcseit. Megállapodott családi életet jelez. Kiváló esélyeket mutat arra, hogy összegezz, megnyugodj, filozofálj. Kevesebb munka, sok eredmény. Ezt a lapot ősszel kapni szerencse. Az ősz eleje, az "indián nyár", vagy "vénasszonyok nyara", az egészségben megélt, hosszabbra nyújtott ifjúkort jelképezi. Az iskola a mi kultúránkban ugyancsak ősszel kezdődik. Ez is a tudás, a tanulás, az ismeretek rendszerezésének időszakáról üzen. Az anyagi és szellemi javak letisztulnak, a szükséges és a fölösleges elválik egymástól.
Tanít, hogy fogadd el életkorodat, bárhány éves is vagy! A léleknek nincs kora!

Szerelmi üzenete: Ha párt keresel, légy reális a szóba jöhető jelentkezőkkel, értékeld helyesen azokat, akik szeretnek téged. Ha párkapcsolatban élsz, a lap a nyugalomról, egymás megismeréséről és elfogadásáról szól. Utalhat arra is, hogy ez a kapcsolat "együtt megöregedős", hosszú távú viszony lehet.

Ezt mondja neked:
Szedd le minden napnak a termését, örülj a sok színnek, amely körülvesz -vedd észre a percek örömét.
Az ősz készülés a télre, legyen tele a kamrád, hogy vidáman ünnepelhess barátaiddal. Ez lelki értelemben is igaz, tudásodat osszd meg barátaiddal.
Sétálj sokat a természetben, ha ősszel kapod ezt a kártyát, járj egy nagyot a frissen hullott avarban. Más évszakban olvasva gondold végig, éld át a csodát, melyben a természet minden évében teljesen megújul.

Erre is gondolj: Asztrológiai megfelelője minden őszi csillagjegy. (Szűz, Mérleg, Skorpió) Olvasd újra Petőfi: Itt van az ősz című versét! "Itt van az ősz, itt van újra Szép, mint mindig énnekem." Olvasd Ady versét a Héja-nász az avaron címűt: "Szállunk a Nyárból, űzve szállunk, Valahol az Őszben megállunk, Fölborzolt tollal, szerelmesen." A magyar kártya minden évszakot megjelenít.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 1090 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3301
  • e Hét: 8589
  • e Hónap: 10723
  • e Év: 63281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.