Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019. szeptember 22-én 10 órakor Margitszigeten szentmise
  2019-09-18 12:59:05, szerda
 
  Van egy jó hírünk: a margitszigeti nagy réten lesz a folytatás! 2019. szeptember 22-én 10 órakor várunk mindenkit egy igazi, szabad réti misére.
Nagyobb kép Link

...... ........



*
Szabadréti mise a Margitszigeten. Több százan voltunk együtt - ahogy Sajgó Szabolcs atya nevezte - a legszebb katedrálisban. Hálát adhattunk a gyönyörű időért és a lélekemelő környezetért; a margitszigeti Alsó-nagyrét csodálatos helyszínnek bizonyult. A szentmisében az Eucharisztia misztériumáról elmélkedtünk, majd a találkozásoké és beszélgetéseké volt a főszerep. Nézzétek meg az eseményen készült fotóinkat!
Facebook oldali képtár Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Tartsuk értékesnek lelki fájdalmainkat!
  2019-09-18 12:50:17, szerda
 
  Hét kápolna búcsúját ünnepelték Vácott.
A Szűz Mária nevének szentelt vác-hétkápolnai kegyhely búcsúját szeptember 14-15-én ünnepelték. A kétnapos egyházmegyei programon főképp helyiek és Vác környékiek vettek részt, de érkeztek Budapestről és más egyházmegyékből is zarándokok.
Szombaton délután érkeztek az első zarándokok a Szűzanya köszöntésére. Néhányan már hat napja gyalogoltak Nagyorosziból - a Mária Út önkénteseinek szervezésében - Szécsény és Mátraverebély-Szentkút érintésével a váci kegyhely felé.
A búcsú hivatalos programja fatimai ájtatossággal kezdődött, majd Varga Lajos segédpüspök mutatott be szentmisét a szabadtéri oltárnál. Szentbeszédében Szűz Mária nevének tiszteletéről, eredetéről, jelentőségéről elmélkedett. Kiemelte, hogy szerte a világon vannak olyan helyek, ahol Szűz Máriát nemcsak a katolikusok, hanem más vallásúak is tisztelik.
.........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Gyönyörű nyara volt 2019 évnek
  2019-09-18 12:25:58, szerda
 
  Gyönyörű nyara volt 2019-nek, de a kora ősz szép feladataira sem lehet panaszom. Szeptember 1-jén az Újpesti Zsinagógában a MÁV Szimfonikus Zenekar-t vezényeltem immár negyedik alkalommal, kísérve a Kántorkoncert szólistáit. Múlt héten a Győri Filharmonikus Zenekar-ral készültünk fel októberi közös japán utunkra, most vasárnap pedig a Budapesti Vonósok/Budapest Strings csapatával és a Divitiae Vegyes karral teljesítünk majd szolgálatot az Ars Sacra Fesztivál záró szentmiséjén.
...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Magyar Aranyérem a birkózó világbajnokságon.
  2019-09-18 12:21:32, szerda
 
  Birkózó világbajnokság 6. rész 2019.09.17.
Aranyérmet nyert Lőrincz Tamás a kazahsztáni birkózó-világbajnokságon
Lőrincz Tamás aranyérmet nyert kedden a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon - adta hírül kedd délután az MTI.
...... .......



........



Videó facebook oldalon Link
A Budapest Honvéd háromszoros Európa-bajnoka hétfőn üzbég, ukrán, litván, végül kazah rivális legyőzésével jutott döntőbe, melyben a svéd Alex Bjurberg Kessidisszel csapott össze és technikai tussal győzött.
A nagyon rokonszenvesen nyilatkozó Lőrincz egyébként a nyilatkozatában utalt is rá, hogy már karrierje vége felé jött össze a nagy siker: 32 évesen nyerte első világbajnoki címét: ,,100 évesen"
A már az elődöntőbe kerüléssel tokiói kvótát szerzett ceglédi születésű birkózónak ez a 13. dobogós helyezése világversenyről, amivel magyar rekorder.
Világbajnokságokon negyedik érmét nyerte, de most először sikerült aranyat begyűjtenie. A 2014-es vb-n harmadik volt, míg tavaly, illetve két éve második helyen zárt.
A magyar kötöttfogásúak három éremmel és két kvótával zártak a kazah fővárosban, ahol vasárnap Korpási Bálint bronzérmet nyert az olimpiai műsorán nem szereplő 72 kilogrammos súlycsoportban, míg hétfőn Tamás bátyja, Viktor - kvótája mellé - ezüstöt szerzett a 87 kilósok között.

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Szoboszlai Dominik gólja a Bajnokok Ligája 2019/20
  2019-09-18 12:08:14, szerda
 
  Szoboszlai Dominik és csapata is bekezdett, megégett a címvédő Nápolyban, az Inter a 92.percben mentett pontot hazai pályán a Slavia Praha ellen - 21 gól esett a Bajnokok Ligája 2019/20-as szezonjának keddi nyitányán.
RB Salzburg (osztrák)-KRC Genk (belga) 6-2 (5-1)
G.: Haland (2., 34., 45.), Hvang (36.), Szoboszlai (45+2.), Ulmer (66.), illetve Lucumi (40.), Samata (52.)

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Az élet gyöngyei, avagy Krisztus füzér
  2019-09-18 11:45:46, szerda
 
  ...... ........


Az élet gyöngyei füzér Martin Lönnebo svéd evangélikus püspök ötletéből született 1996-ban. Egy gyöngyökből álló füzért használt segítségül elmélkedéseihez. Amikor másokkal is megosztotta imádságainak gyümölcsét, egyre többen szerettek volna ilyen gyöngysort használni. A füzérek készíttetése kapcsán az indiai Agrana szegénynegyedében élő üvegművesekkel kötöttek szerződést. A világon mindenütt az ő gyöngysoraikat forgalmazzák. Így próbálnak ezeknek a szegény sorban élő családoknak hosszú távra megélhetést biztosítani.
Az élet gyöngyei sorozat első kötete 2005 őszén jelent meg a Kató és Fivére Kiadó gondozásában. A lelkiségi füzet életutunk keresését, megélését segíti rövid elmélkedésekkel, bibliai helyekkel, képekkel. Ezek az elmélkedések, szentírási helyek adják
Az őskeresztényeknél a gyöngy az Istenkereső lelket szimbolizálta. Ősi egyházi szöveget Jézusról írták ezt: "Isten értékes és egyedülálló gyöngyszeme". A Biblia utolsó könyve szerint a mennyei Jeruzsálem kapui gyöngyökből állnak, a tizenkét kapu tizenkét gyöngyből: mindegyik egy-egy gyöngy (Jel 21,21); a kapu pedig arra való, hogy annak segítségével eljussunk Isten dicsőségének világosságába - a Krisztus füzér is 12+6 (6 csend-gyöngy) gyöngyből áll. Így ez a gyöngysor egy út akar lenni saját magunk belső világához és Istenhez, és a legnagyobb közbenjárónk Krisztus által (vö. 1Tim 2,5).
Lélek eszköze és tornásztatója a gyöngysor. Alkalmazása, akár otthon is, de lehet a zarándok úton is. Lényeg, hogy egyenként a gyöngysoron haladva csendben elmélkedjünk a hozzá tartozó biblia írásokon.
1) Isten gyöngye Kezdet és a vég - arany fény - kincs.
2) A csend hat gyöngye. /barna színű a gyöngysoron/ Hallgatni, jelen lenni, hallani
3) Én gyöngy - kicsi gyöngyház színű - csillogó, értékes, vissza tükröződő
4) Keresztség gyöngye - Fény, megvilágosodó, küldetés
5) A puszta gyöngye - megtérni, éretté válni..
6) A nyugalom gyöngye - bizalom, béke, végtelen ég és tenger
7) A szeretet 2 piros színű gyöngye - Te és én, tűz és lélek, szenvedés és boldogság
8) A három titok gyöngye - kicsi gyöngyház színű - háromszoros, rejtőzködő, együtt érző
9) Az éjszaka gyöngye - sötétség és árnyék, bűn és halál,
10) A föltámadás gyöngye - felkelni, élni, derülni
11) Isten gyöngye - elmélkedéseink során vissza térünk a kiinduló gyöngyhöz. - Szeretet, erő, élet.
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Útravaló – 2019. szeptember 18
  2019-09-18 11:08:24, szerda
 
  A lelki restség egyik jele, amikor egy embernek egyszerűbb mindent szidnia, kikezdenie, mint bármit is tennie azért, hogy másként legyen; vagy örülnie annak, hogy a másik valamit jól végez. Ugyanígy a restség jele, amikor valaki mindig tesz valamit, de sosem azt teszi, amit igazán tennie kellene, és ezért boldogtalan egy egész életen át. Ebből fakad a gúny, a féltékenykedés, az állandó önigazolás. A mai evangéliumban Jézus azért panaszkodik, mert úgy érzi, Isten annyi mindent tesz az emberért, hogy mozgásba hozza, de mi mindig kifogásainkba menekülünk. Mik azok a kifogások, amelyek lebénítanak Istennel és embertársaimmal való kapcsolatomban? Vajon azok, akikkel szemben gúnyos, féltékeny, önigazoló vagyok, létükkel nem arra figyelmeztetnek, hogy hol szorulok megváltásra?  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
24. évközi hét szerda 09.18.
  2019-09-18 11:06:59, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt első leveléből
A keresztény hit nagy titka maga Jézus Krisztus.
Szeretett Fiam!
Írok neked, bár remélem, hogy hamarosan eljutok hozzád. Ha mégis később érkeznék, tudd, hogyan kell viselkedned Isten népe között, amely az élő Isten egyháza, az igazság oszlopa és szilárd alapja.
Kétségkívül fenséges a mi hitünk nagy titka, az Úr Jézus Krisztus, aki nyilvánvaló lett a testben, és igazolást nyert a Szentlélek által; megjelent az angyaloknak, és hirdették a nemzetek között; világszerte hittek benne; és fölment a dicsőségbe.
Ez az Isten igéje. 1Tim 3,14-16

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Akik mindenben kifogásolni valót találnak, azoknak sem Keresztelő János szigorú élete, sem Jézus emberi közvetlensége nem tetszik.
Egy alkalommal Jézus így szólt a néphez:
Kihez hasonlítsam e nemzedék fiait? Kihez is hasonlítanak? Olyanok, mint az utcán tanyázó gyermekek, akik így kiáltoznak egymáshoz:
Furulyáztunk, de nem táncoltatok.
Siránkoztunk, de nem zokogtatok.
Eljött Keresztelő János: kenyeret nem eszik, bort nem iszik. Erre azt mondjátok: ,,Ördöge van." Eljött az Emberfia, eszik és iszik. Erre meg azt mondjátok: ,,Nézd a falánk és borissza embert, a vámosok és a bűnösök barátját!"
Az Isten bölcsességét azonban fiai igazolták.
Ezek az evangélium igéi. Lk 7,31-35
........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Földi küldetésedet befejezvén visszatértél a mennybe, az Atya közösségébe, s ezzel megmutattad, hogy hová vársz bennünket. Megígérted, hogy elküldöd a Szentlelket, aki megerősít minket a tanúságtételben. Várjuk Szentlelked eljövetelét, aki megtanít bennünket arra, hogy az Egyház tagjaiként az evangélium örömhírét terjesszük a világban. E küldetésünk teljesítése közben sem feledkezünk el végső célunkról, azaz arról, hogy a mennybe jussunk.

Elmélkedés
Az Isten országát hirdető Jézus, aki mindenütt nagy szeretettel fogadta azokat, akik tanítását akarták hallgatni, több alkalommal is a hallgatóság lelkére kötötte, hogy szavainak hallgatása még nem elegendő, hanem tettekre is kell azt váltani. Ezt a gondolatot szemléltette a sziklára és homokra épített ház hasonlata. Az okos ember hallgatja és megtartja a tanítást, ő az, aki sziklára épít. A balga megelégszik a hallgatással, de nem törekszik annak tettekre váltására, ő a homokra építő (vö. Lk 6,46-49). Az Úr azt kívánja, hogy tanítását fogadjuk szívünkbe, s ez alapján változtassuk meg életünket, újítsuk meg vallásosságunkat.
A mai evangéliumban szintén ez a gondolat kerül elő, de itt sajnos elmarad a pozitív példa, csupán azokról van szó, akik nem hajlandóak életmódjukon változtatni. Isten üzenete, jó szándékú figyelmeztetése ugyan eljut hozzájuk, de azzal mit sem törődnek, úgy tesznek, mintha az nem vonatkozna rájuk, s nekik nem kellene változtatniuk életvitelükön. Jézus hasonlata talán egy korabeli gyerekjátékot idéz fel, hiába szól a furulya, mindenki elengedi a füle mellett, nem hajlandó senki sem táncolni.
Isten országának örömhíre napjainkban is elhangzik az Egyház szolgálata által, s ez a személyesen Krisztustól kapott küldetés nem is fog megszűnni az idők végéig. Ennek köszönhetően minden kor emberéhez eljut az üdvösség tanítása, s mindenkinek személyes felelőssége, hogy meghallja, szívébe fogadja-e azt.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Sinai hegy - Egyiptom
  2019-09-18 10:57:10, szerda
 
  A Sínai-hegy amelyet Mózes-hegynek is neveznek , a mai Egyiptomhoz tartozó Sínai-félsziget déli részén található hegycsoport.
- Itt van Egyiptom legmagasabb csúcsa is, ahol egy 12. századi mecset és egy kápolna, a görög ortodox Szentháromság-kápolna áll. Ez utóbbit 1936-ban építették, egy 6. századi templom helyén. Valaha gyönyörű festményeket és dísztárgyakat állítottak ki a kápolnában, de a turisták áradata miatt manapság már elzárva tartják.
A judaizmus, a kereszténység és az iszlám vallás szent irata alapján Mózes a hegyen kapta a Tízparancsolatot Istentől. Itt olvasható Link
- Katolikus oldalon Link

- A hegy lábánál fekszik a 6. században épült Szent Katalin kolostor. A hagyomány szerint ezen a helyen volt az égő csipkebokor, ahol Mózes megkapta az isteni kinyilatkoztatást. (2 Móz. 3,1-2)
*
- Mózes hegy - Szent Katalin kolostor.
A Sínai-hegy tetején épült a Szentháromság temploma és egy kis mecset
A hegy lábánál fekszik a 6. században épült Szent Katalin monostor, feltételezhető, hogy itt már több, mint 1600 éve kolostori élet létezett, ami a Szent Katalin kolostort a világ legrégebbi kolostorává teszi. A hagyomány szerint ezen a helyen volt az égő csipkebokor, ahol Mózes megkapta az isteni kinyilatkoztatást. Köszönet az intézkedéseknek és az elszigetelt helynek, valamint Mohamed védelmének az építmény évszázadokig érintetlen maradt. A kolostorba a mai napig élnek szerzetesek és 2002 óta tagja az UNESCO világ örökségnek.
...... .............



...... ........... .......



...... ........... .......


Mózes hegy vagy Sinai hegy
...... ..........



.......



Néhány kutató vitatja, hogy a Sínai-félszigeten lenne a Bibliában említett Sínai-hegy. Egyesek szerint a Negev-sivatagban, mások szerint Szaúd-Arábia északnyugati csücskében, az Akabai-öböllel átellenben lévő vulkanikus hegységben található

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8676
  • e Hét: 20306
  • e Hónap: 53460
  • e Év: 287207
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.