Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Itáliai reneszánsz remekműre bukkantak egy francia asszony .
  2019-09-27 10:23:37, péntek
 
  Az észak-franciaországi városban, Compiègne-ben még júniusban előkerült táblakép a szakértők szerint a 13. századi itáliai festőművész, Cimabue műve, mely akár 6 millió eurót is érhet.
Itáliai reneszánsz remekműre bukkantak egy francia asszony konyhájában.
Az észak-franciaországi városban, Compiègne-ben még júniusban előkerült táblakép a szakértők szerint a 13. századi itáliai festőművész, Cimabue műve, mely akár 6 millió eurót is érhet. A Krisztus kigúnyolása című alkotás egyike a reneszánsz mester által 1280-ban festett nyolc képnek, amely Jézus szenvedését és keresztre feszítését ábrázolja.
...... .......



A National Gallery féltve őrzött kincse szintén évszázadokon át lappangott, míg egy brit arisztokrata suffolki kastélyában nagytakarítás közben rá nem tálaltak. 2000-ben adományozták a londoni képtárnak.
A múzeum leírása szerint Cimabue alkotása ,,a művészet történetének döntő pillanatát" jelenti, amikor az olasz festők, bár továbbra is a bizánci stílus hatása alatt álltak, felfedezték a formák és a háromdimenziós tér valósághű ábrázolását.
Éric Turquin francia művészeti szakértő, aki tanulmányozta és értékelte az alkotást, az infravörös fénnyel végzett vizsgálatok alapján kijelentette: ,,kétségtelen, hogy a festményt ugyanaz a kéz alkotta", mint Cimabue más ismert munkáit.
- Cimabue (1240 körül - 1302 körül) Giotto mestere volt. A jeles firenzei festő korai reneszánsz remekművét a Párizstól északra fekvő városban, egy több mint kilencvenéves asszony konyhájában fedezték fel. Az idős hölgy, aki nem volt tisztában a festmény jelentőségével, költözködés előtt állt, így a képet az ingatlan kiürítése során ki is dobhatták volna, ha egy jószemű aukciós szakember észre nem veszi.
Hosszú évtizedeken át senki nem sejtette, milyen érték lappang a külvárosi házban. A festmény a nyitott konyha és a nappali között függött a falon, anélkül, hogy különösebb érdeklődést váltott volna ki a család körében, szokványos orosz ikonnak tartották. Annak ellenére, hogy közvetlenül a tűzhely fölött lógott, szerencsére jó állapotban volt.
Idén júniusban, amikor az asszony elhatározta, hogy eladja a házát, és elköltözik, felkérte egy senlisi aukciósház szakértőjét, hogy mérje fel a hatvanas években épült ingatlanban lévő, eladásra szánt bútorokat és más berendezési tárgyakat.
,,Egy hetem volt arra, hogy szakvéleményt adjak a tárgyakról, és kiürítsem a házat" - mondta Philomène Wolf a Le Parisien francia napilapnak. ,,Bár szinte tele volt a naptáram, mindenképpen időt kellett szakítanom rá... különben minden a szemétbe került volna."
Az aukciós szakember felidézte, hogy amint a házba lépett, azonnal észrevette a festményt. ,,Ritkán lát az ember ilyen minőségű képet. Rögtön gondoltam, hogy egy korai itáliai alkotással van dolgom. De azt nem hittem volna, hogy Cimabue műve lehet."
Az árverésvezető, aki csak a múlt év óta dolgozott az aukciósházban, azt javasolta az asszonynak, hogy vigye el a 24 × 20 centiméter méretű képet szakemberekhez eredetének feltárására és értékbecslésre. Párizsi művészeti szakértők tisztázták a festmény eredetét, és 4-6 millió euró (1,3-2 milliárd forint) közötti összegre becsülték az értékét.
A nő és családja nem kívánta felfedni kilétét. Az asszony azonban annyit elmondott az aukciósháznak, a kép olyan régóta lógott a falon, hogy fogalma sincs, honnan származik és hogyan került a család tulajdonába.
A felfedezés azért is világraszóló jelentőségű, mert mindössze tizenegy fatáblára festett művet tulajdonítanak a korai reneszánsz mesternek, aki egyiket sem szignózta. A szakértői vizsgálatok nyomán kijelenthető, hogy a Compiègne-ben talált festmény egy 1280-ból származó nagy poliptichon (háromnál több részből álló, szétnyitható oltárkép - a szerk.) része, melyen Cimabue, eredeti nevén Cenni di Pepo nyolc jelenetben ábrázolta Jézus szenvedésének és keresztre feszítésének történetét. Az oltárkép másik két ismert darabját múzeumban őrzik: a londoni National Galleryben (Szűz Mária a gyermekkel és két angyallal), valamint a New York-i Frick Gyűjteményben (Krisztus megkorbácsolása).
A National Gallery féltve őrzött kincse szintén évszázadokon át lappangott, míg egy brit arisztokrata suffolki kastélyában nagytakarítás közben rá nem tálaltak. 2000-ben adományozták a londoni képtárnak.
A múzeum leírása szerint Cimabue alkotása ,,a művészet történetének döntő pillanatát" jelenti, amikor az olasz festők, bár továbbra is a bizánci stílus hatása alatt álltak, felfedezték a formák és a háromdimenziós tér valósághű ábrázolását.
Éric Turquin francia művészeti szakértő, aki tanulmányozta és értékelte az alkotást, az infravörös fénnyel végzett vizsgálatok alapján kijelentette: ,,kétségtelen, hogy a festményt ugyanaz a kéz alkotta", mint Cimabue más ismert munkáit.
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Adná az Isten, hogy megnyíljon a szemünk, szívünk .....
  2019-09-27 10:02:09, péntek
 
  Adná az Isten, hogy megnyíljon a szemünk, szívünk a gyermekeink felé!!
Az lenne jó, ha mindenek előtt életünk meghatározó részévé válna a gyermek. Milyen jó lenne ha a minden napunkban minden munkánkba, feladatunkba be tudnánk vonni a gyermekeinket. Hivatalos statisztika szerint egy szülő átlagban napi három percet beszél a saját gyermekével! Mi lehet fontosabb mint a te gyermeked, hús a húsodból, vér a véredből! gyermeked a te vigasztalásod, örömöd forrása, öreg korodra a szociális biztosításod, a gyermek a te mindened!! Kelj föl a számítógép mellől és menj adj egy nagy puszit a gyermekednek, s ha már felnőtt és kirepült, akkor menj és hívd fel telefonon, írj neki egy hosszú levelet! Amennyiben nincs saját gyermeked, akkor keresztgyermekedet, unoka húgodat, öcsédet, valakit keres fel, de ne teljen el a mai nap anélkül, hogy egy gyereknek legalább egy jó szót ne szóltál volna!!! Legyen mára ez a házi feladatod tőlem. Szeretettel, Csaba t.
Képek és történetek a Femina oldalon
8 kép a világ leghíresebb gyerekfotói közül: egyik-másiknak megrázó a története
A régi fotók mindegyikének története van.
...... ........


Az elmúlt 150-200 esztendőben rengeteget fejlődött a fotográfia, és az eddig megtett út nem maradt nyomtalanul. Nemcsak arra gondolunk, hogy bár eleinte kevés kép készült, és drága mulatságnak is számított fényképezkedni, mára elképzelhetetlen mennyiségű felvétel lelhető fel világszerte, és nem is csupán a fotóművészet látványos alkotásaira célzunk.
- Híres gyerekfotók
A 19. század első felétől terjedt el, hogy az emberek festett, tökéletesített portrék helyett a valóságot szerették volna viszontlátni a képeiken, ezért fényképészekhez fordultak, aki felnőttek, családok és gyerekek tökéletes mását örökíthette meg. Innentől vette kezdetét az az út, melyen a fotográfia napjainkban is jár. Ma a világ legismertebb képei azonban már nem egyszerű portréképek, hanem üzenetet, érzelmeket, mögöttes tartalmat közvetítenek. A következőkben olyan gyerekfotókat mutatunk be, melyek méltán híresek a fotográfiában, és ha lehet ilyet mondani, talán még erősebb a mondanivalójuk, mint bármely, felnőttről készült képnek.
- Claude P. Detloff: Apa, várj! A felvétel 1940-ben készült, a világháború egyik legikonikusabb felvétele. Egy kisfiút, az ötéves Warren ,,Whitey" Bernardot örökítette meg, aki katona édesapja után szaladt, amikor a Brit Kolumbiai Ezred Kanadában a Columbia Avenue felé menetelt
Apa várj!!


- Gerald Well 1946-os felvétele, az Új cipők. A képet Ausztriában készítette, és a Life magazinban az Európa gyermekei című cikket illusztrálta. A fiú, Werfel egy ausztriai árvaház hatéves kis lakója volt. A gyerek boldogsága leírhatatlan volt: cipőt kapott a Vöröskereszttől.
...... ..........


- Amikor 1972-ben a vietnami háborúban a Trang Bang nevű falura bombát dobtak, a hírügynökségi fotós, Nick Ut lefotózta a faluból kivezető betonúton menekülő gyerekeket. Egyikük egy sokkos állapotú 9 éves kislány volt, aki azért volt meztelen, mert letépte magáról az égő ruháit. Később 17 műtéten kellett átesnie égési sérülések miatt.
...... ......


- William C. Beall: Hit és bizalom. Amikor 1957-ben a kínai negyedben a Kínai Kereskedők Egyesületének felvonulását tartották, egy színes kínai sárkányt látva az útra lépett egy gyerek. Egy rendőr odasietett, hogy figyelmeztesse őt: ezt kapta lencsevégre a kép készítője, a haditudósító Beall. A Pulitzer-díjas felvétel a Washington Daily News hasábjain jelent meg először. A rendőrről és a kisgyerekről később szobor is készült.
.........


- 1937-ben, a második kínai-japán háború idején készült H. S. Wong kínai fotóriporter képe, a Véres szombat, avagy a Shanghai bébi című felvétel. Közvetlen azután kattintott, hogy Japán lebombázta a várost, azon belül is Sanghaj Déli pályaudvarát. A síró, sebesült babát megörökítő felvétel a kínai-japán háború ellen tiltakozók jelképévé vált.
...... .....


- W. Eugene Smith fényképész 1946-ban, a háború végetértével először ragadt fényképezőgépet, amikor gyermekeit, Patet és Juanitát egy erdei séta alkalmával lencsevégre kapta. A fotós a háborús képektől élesen különböző felvétellel akarta újrakezdeni a fényképezést.
...... .....


- Toni Frissell 1945-ös képe Londonban készült. A fotós visszaemlékezése szerint a gyerek nem volt otthon, amikor a bombatámadás miatt riadót fújtak. A barátaival játszott, majd arra ért haza, hogy házukat lebombázták, családja pedig odaveszett: anyja, apja és fiútestvére a romok alatt vesztette életét.
.........


- Lewis Hine 1908-as fotósorozatával szerette volna felhívni a gyerekmunka borzalmaira a figyelmet. Ez a kép a sorozat egyik felvétele. Sok gyereket fogtak akkoriban munkára, akik ételért és szállásért dolgoztak különböző gyárakban.
.........


 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Útravaló – 2019. szeptember 27.
  2019-09-27 09:25:57, péntek
 
  Sokféle vélekedés lehet Jézusról, de Péter Egyházának csak egy válasza van, hitvallása: Te vagy az Isten Fölkentje (Lk 9,20). Ám Jézus még nem akarja, hogy erről sokat beszéljenek, mert ahhoz, hogy megértsék annak jelentőségét, amit megismertek és megvallottak, szükségük van a húsvét tapasztalatára, egyébként tanításuk üres lenne az élet tanúságtétele nélkül, életük pedig üres lenne a tanítás tanúságtétele nélkül. Ahhoz pedig, hogy meglássák Isten dicsőségének teljes ragyogását, át kell menniük Jézussal a szent napok éjszakáján. A Lélek kiáradása ezután éppen arra képesíti őket, hogy az egészet egységben lássák; ennek eredménye, hogy ismeretükhöz és hitvallásukhoz társul életük feláldozása.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Álljon meg Ön is és csendesedjen el!
  2019-09-27 08:51:30, péntek
 
  Konkrét történetek, példák, tanúságtételek, gyakorlatok segítik Önt, hogy megtanuljon elmélyedni az imádságban, felfedezze az élet apró értékeit, észrevegye az Istent és az Ő üzenetét a természetben, a hétköznapokba.
Mindenszentek melléklet
Benne: Gondolatok, elmélkedések, imádságok életről, halálról szentek tolmácsolásában
Silentium (Csend) elektronikus magazinunk.
Üdvözlettel, Vereb István
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Az eutanázia jogi engedélyezése ellen....
  2019-09-27 01:12:10, péntek
 
  Az emberi élet önkéntes vagy támogatott megszakítása oda vezethet, hogy a beteg, magatehetetlen személyek szenvedésükben inkább ezt az utat választják, csakhogy ne legyenek például családtagjaik terhére.
Az eutanázia jogi engedélyezése ellen foglalt állást az olasz püspöki konferencia.
A társadalom elveszítette józan gondolkodását Stefano Russo püspök, az olasz püspöki konferencia (CEI) titkára szerint, aki így kommentálta szeptember 26-án, csütörtökön az olasz alkotmánybíróság előző napi felmentő ítéletét egy támogatott öngyilkossági ügyben.
Stefano Russo kijelentette, nem érti, hogyan lehet a kegyes halál esetében ,,szabadságról beszélni, amikor ez a halál kultúráját alapozza meg". Hozzátette, a társadalom elveszítette józan gondolkodását.
Az olasz püspöki konferencia titkára többek között figyelmeztetett, hogy az emberi élet önkéntes vagy támogatott megszakítása oda vezethet, hogy a beteg, magatehetetlen személyek szenvedésükben inkább ezt az utat választják, csak hogy ne legyenek például családtagjaik terhére. Az olasz egyház képviselője az orvosok lelkiismereti szabadságának tiszteletben tartását szorgalmazta.
Angelo Becciu bíboros, a vatikáni Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa hangsúlyozta, hogy a bírósági döntés olyan szemléletet terjeszthet el, amelyben az emberélet könnyen megszakíthatóvá válik.
Az olasz alkotmánybíróság a 2017-ben egy svájci klinikán elhunyt olasz állampolgár, a balesetben teljesen megbénult Fabiano Antoniani, művésznevén Dj Fabo ügyében döntött, és felmentette az eutanázia-aktivista Marco Cappatót, aki a beteg Antonianit elkísérte utolsó útjára. Cappato, az olasz Radikális Párt politikusa önként jelentette fel magát az olasz hatóságoknak. Az olasz jogszabályok szerint akár 12 év börtönt kockáztatott, az olasz alkotmánybíróság azonban, felülvizsgálva a korábbi bírósági döntéseket, úgy határozott, hogy nem áll fenn a támogatott vagy előidézett öngyilkosság bűncselekménye.
- Ez az első alkalom, hogy olasz bírói testület felmentő végzést hoz egy eutanáziaügyben.
Az Olasz Katolikus Orvosok Egyesülete (AMCI) emlékeztetett, hogy az olasz orvosok több mint 80 százaléka kész lelkiismereti okokból megtagadni az eutanáziát vagy bármilyen más életmegszakító beavatkozást. Az Olasz Orvosok Országos Szövetsége még az ítélet előtt hangsúlyozta, hogy az orvosok számára tilos az öngyilkosság bármilyen formájú támogatása. A szervezet az olasz parlamenttől várja a kérdés jogi rendezését.

Forrás: MTI
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
A halál minden jele porba hull.
  2019-09-27 01:00:30, péntek
 
  Az Új Horizontok közösséget Chiara Amirante alapította azzal a céllal, hogy hittel segítséget adjanak nehézségek között élő fiataloknak, drogfüggőknek, hajléktalanoknak, a társadalom peremére szorultaknak. 2010-ben szentszéki jóváhagyást nyert a közösség.
Szenvedélybetegeket segítő központba látogatott váratlanul Ferenc pápa.
......


Az Új Horizontok közösség szenvedélybetegeket befogadó és segítő központja régóta élvezi Ferenc pápa támogatását. A Szentatya júniusban telefonon gratulált a közösség alapításának 25. évfordulója alkalmából, most pedig, szeptember 25-én reggel személyesen kereste föl őket a Laziói Frosinonéban.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ritkaság: egy edzői toplista, ahol Guardiola a tízbe sem fér
  2019-09-27 00:40:13, péntek
 
  Érdekes listát közölt a mérvadó Transfermarkt azokról a mesterekről, akik pályafutásuk során kenyéradóiknak a legnagyobb bevételeket generálták játékos eladásokból.
Talán nem meglepő, hogy a jelenkor talán legnagyobb, legsikeresebb edzője, a spanyol Pep Guardiola, aki jelenleg az angol bajnok Manchester City menedzsere nem található ezen a tízes listán.
Íme a Transfermarkt tízes listája:
.......

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Labdarúgás: Brazíliai világbajnokság
  2019-09-27 00:36:34, péntek
 
  Megnyerte a világbajnokság előtti utolsó, horvátok elleni felkészülési mérkőzését a magyar U17-es labdarúgó-válogatott.
Horvátország-Magyarország 1-2 (1-0)
Magyarország: Vaits Marcell - Hosszú Zétény (László Dávid, 46.), Americo Pereira (Horváth Milán, 46.), Balogh Botond, Orosz Donát - Sipos Gábor (Ominger Gergő, 62.) - Molnár Rajmund (Németh András, 62.), Tóth Borisz (Posztobányi Patrik, 62.), Baráth Péter (Kosznovszky Márk, 62.), Hajdú Roland (Komáromi György, 46.) - Szalay Szabolcs (Mester Csaba, 46.)
Preisinger Sándor szövetségi edző csapata ezen a héten a horvátországi Csáktornyán edzőtáborozik, az összetartásnak része két felkészülési mérkőzés is a házigazdák ellen. A keddi első összecsapáson remek játékkal 4-1-re legyőzték a jó erőkből álló horvátokat, majd csütörtök délelőtt ismét megmérkőztek a hazaiakkal.
Preisinger Sándor kilenc helyen változtatott a keddi összeállításon, ezúttal zömében azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik az utóbbi egy évben kevesebb szerepet kaptak a csapatban, de eddigi teljesítményükkel bizonyították, hogy a szakmai stáb számíthat rájuk a világbajnokságra utazó keret kialakításakor.
A magyar együttes a találkozó 15. percében hátrányba került, azonban Preisinger a szünet után négyet cserélt és a változtatások után feljavult a játék, aminek a 60. percben meglett az eredménye, Mester Csaba lőtt ziccerben magabiztosan a kapuba. Tizenhárom perccel később Ominger Gergő találatával már 2-1-re vezetett a válogatott, az eredmény a lefújásig nem változott, így utolsó felkészülési mérkőzését is megnyerte az U17-es csapat.
,,A játékosok a második mérkőzésen is mindent kihoztak magukból a pályán. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de a szünet után váltani tudtunk, és megfordítottuk az eredményt. Ez a győzelem tovább erősítheti azt a mentális erőt, ami jellemzi a válogatottunkat" - nyilatkozta a mérkőzés után Preisinger Sándor.
- A magyar csapat Nigéria, Ausztrália, Ecuador mellett a B csoportba került. A kvartett első két helyezettje biztosan az egyenes kieséses szakaszba jut, ahogyan a négy legjobb csoport harmadik is folytathatja tovább a küzdelmeket.
A magyar válogatott programja a brazíliai világbajnokságon:
október 26.: Nigéria-Magyarország
október 29.: Ausztrália-Magyarország
november 1.: Magyarország-Ecuador
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.