Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Zokogunk
  2019-09-03 11:47:25, kedd
 
  Billy, az öcsém meleg volt és AIDS-beteg. A szüleim hívő keresztyénként a hagyományos egyházi nézetet vallották, miszerint a homoszexualitás bűn. Amikor Billy állapota rosszra fordult, és beköltözött a hospice-házba, hetvenes éveikben járó szüleim másfél ezer kilométert utaztak, hét hónapon át egy rokonunknál szálltak meg és a kihúzható kanapén aludtak azért, hogy napi tizennégy órában Billy mellett lehessenek és ápolhassák őt. Nem szembesítették az életvitelével, még csak szóba sem hozták azt. Kortyonként itatták gyümölcslével, kanalanként etették joghurttal. Kiszolgálták a legalapvetőbb szükségleteit. Végül Billy hozta szóba a kényes kérdéseket, amelyek annyi éven át megosztották a családot. A szüleim gondoskodó szeretete biztonságos környezetet teremtett az őszinte beszélgetéshez. Őszintén, könnyek között tudtunk tisztázni számos, a kapcsolatunkat és a lelki meggyőződésünket érintő kérdést.

Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Zokogunk
  2019-09-03 11:39:07, kedd
 
  Ott ültem, lesújtva a gyásztól. Valaki odajött hozzám, Isten útjairól beszélt, meg arról, hogy miért történt, s a halál utáni reménységről. Csak mondta és mondta, csupa olyasmit, amiről én is tudtam, hogy igaz.
Nem hatott meg, csak azt kívántam, menjen már. Aztán végre-valahára odébbállt.
Utána valaki más jött oda, és ő is leült mellém. Nem szólalt meg. Nem tett föl célzott kérdéseket. Ott ült mellettem legalább egy órán át, meghallgatta, ha mondtam valamit, röviden válaszolt, elmondott egy egyszerű imát, aztán elment.
Meghatódtam. Vigasztaló volt. Nem örültem, amikor fölállt mellőlem.

Joseph Bayly
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Zokogunk
  2019-09-03 11:33:10, kedd
 
  "A szenvedő embert hagyni kell sírni, engedni kell, hogy kiöntse a szívét. Nem fojthatjuk el bánatát azzal, hogy megmondjuk, mit tegyen. És saját magunkkal se tegyük ezt, amikor bánkódunk."

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bőségesebben
  2019-09-03 10:44:13, kedd
 
  "De nem igaz az, hogy amilyen a vétek, olyan a kegyelmi ajándék is. Mert ha annak az egynek a vétke miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme és ajándéka még bőségesebben kiáradt egy ember által, a Jézus Krisztus kegyelme által sokakra." Róma 5,15

A Róma 5,15-21-ben Pál szembeállítja egymással a történelem, ill. üdvtörténet két első személyét Ádámot és Krisztust. Ádám az első teremtésnél az első volt: Krisztus az új teremtésnél az első, a fő. Ádám a természeti ember volt, Krisztus a lelki. Ebben az igeszakaszban Pál apostol háromszor is használja a ,,bőségesebben" szót, hogy ezzel is hangsúlyozza: az áldás, amely Krisztus cselekedetéből fakad, végtelenül nagyobb, mint a veszteség, amit Ádám bűne okozott. Ezzel azt mondja, hogy Ádám gyermekei Krisztusban több áldást nyernek, mint amennyit atyjuk eljátszott. A hívőknek Krisztusban többjük van, mint lett volna Ádámban, ha nem vétkezik.

Tegyük fel egy pillanatra, mi lenne, ha Ádám nem vétkezett volna, ha feleségével együtt elhatározták volna, hogy Istennek engedelmeskednek, és nem esznek a tiltott gyümölcsből. Milyen következménye lett volna ennek életükre nézve? Amennyire tudjuk, korlátlan ideig éltek volna az Éden kertjében. Jutalmuk hosszú élet lett volna a földön, és ugyanez állt volna utódaikra is.

Ők is meghatározatlan ideig élhettek volna Édenben, amíg bűntelenek maradnak. Nem haltak volna meg.

Az ártatlanságnak ebben az állapotában azonban semmi eshetőségük nem lett volna arra, hogy valaha is a mennybe jutnak. Nem kapták volna meg az ígéretet, hogy a Szentlélek bennük fog lakozni, és el fognak pecsételtetni általa. Sohasem lettek volna Isten örökösei, és Jézus Krisztus örököstársai. Sohasem lett volna meg az a reménységük, hogy Isten Fiának képére átformálódnak. És szüntelenül fennállt volna az a lehetőség, hogy egyszer mégiscsak vétkeznek, és ezzel eljátsszák azokat a földi áldásokat, amelyeket az Éden kertjében élveztek.

Gondoljuk most végig mindezzel szemben azt a helyzetet, amit Jézus Krisztus megváltó műve által számunkra szerzett. Általa megáldattunk minden lelki áldással. A szerető Isten elfogadott minket, mint akik Krisztusban tökéletesek, megváltottak, kiengeszteltek, bűnbocsánattal megajándékozottak, megigazultak, megszenteltettek, megdicsőültek vagyunk, és Krisztus Testének tagjaivá lettünk. A Szentlélek lakik bennünk, elpecsételt minket, és Ő a mi örökségünk záloga. Mindörökre el vagyunk rejtve Krisztusban. Isten gyermekei vagyunk, örökösei, és Jézus Krisztus örököstársai. Oly közel vagyunk Istenhez, és oly kedvesek vagyunk előtte, mint tulajdon szeretett Fia. Ez természetesen emberi gondolat, amely azt ismerte föl, hogy Isten bűnbocsátó kegyelme minden értelmet felülhalad, és az emberi engedetlenséget ő tette jóvá!

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Krisztus segítségét kell kérjük
  2019-09-03 10:37:55, kedd
 
  ,,Uram, ments meg minket, mert elveszünk." (Mt 8.25)

Ebben a végső szükségben pislog még a hitnek egy kicsiny szikrája, amely nem is tud magáról, hiszen így szól: - Elveszünk. - Ugyanis ha tudna magáról, akkor nem mondaná ezt. Azonban csak a romlást érzékeli, és nem tudja, hogy ő maga még él, még ég. Mert ha nem élne és nem égne, akkor semmit sem érezne. De lásd, Krisztus nem veti el ezt a kicsiny szikrát, hanem oly naggyá teszi, hogy belőle tűzvész keletkezik, amely által lecsendesedik a szél és a tenger. Így cselekszik ő mindnyájunkkal, ha félelmek és rettentések közé kerülünk. Ha legalább sóhajtozunk, nyögünk és a szívnek legalább egyetlen mozdulatával ezt mondjuk: - Úr Jézus Krisztus, légy segítségemre, különben elveszett az üdvösségem -, azonnal érezni fogjuk az enyhülést. Mert a sóhajtozó ember megindítja Krisztust, aki megdorgálja a szelet és a tengert. Így hát nagy csendesség lesz, vagyis öröm és békesség következik, utána pedig dicséret és hálaadás.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1619
  • e Hét: 10331
  • e Hónap: 22206
  • e Év: 210008
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.