Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Mohácsra és Komlóra érkezett a missziós kereszt
  2019-09-03 22:48:15, kedd
 
  A kereszt nem a megszégyenülés, nem az elbukás fája, hanem a felemelkedésé.
...... .......


Augusztus 28-30-ig Mohácson, a belvárosi templomban, augusztus 30-ától szeptember 2-áig pedig Komlón, a Szent Borbála-templomban róhatták le tiszteletüket a hívek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós jelképe előtt.
Augusztus 29-én, a mohácsi csata évfordulójának emléknapján szentségimádást tartottak a missziós kereszt jelenlétében, majd Battonyai János káplán mutatott be szentmisét. Homíliájában a megváltásról és a keresztről elmélkedett.
A kereszt az az olvasztótégely, amelyen át kell jutnunk, hogy képessé váljunk a Szent Istennel való egyesülésre. A kereszt csak akkor nyeri el igazi, keresztény értelmét, ha meglátjuk benne azt az utat, mely a feltámadásban végződik. Űzzük el tehát lelkünkből annak a haragvó Istennek a képét, akit Krisztus áldozatának kellene lecsillapítania - biztatott a szónok. Homíliája végén pedig arra bátorította a mohácsi híveket, hogy tegyék ki otthonainkba a keresztet, jelezvén és emlékeztetvén ezzel magukat Krisztus szeretetére.
A szentmisét követően Bacsmai László plébános, kerületi esperes kísérésével a hívek hódolatukat fejezték ki a missziós kereszt előtt.
A teljes mohácsi beszámoló itt olvasható Link
*
- Augusztus 31-én, szombaton Kovács József komlói káplán mutatta be az előesti szentmisét. Homíliájában az alázatról beszélt.
...... ...........


Miért legyek alázatos? - tette fel a kérdést. - Azért, mert Isten is alázatos. Engedte, hogy egyszülött Fiát keresztre feszítsék. A kereszt az alázat fája. Nem a megszégyenülés, nem az elbukás fája, hanem a felemelkedésé.
A szónok emlékeztetett arra, hogy az Ozsvári Csaba ötvösművész által készített kereszten, mely ereklyetartó is egyben, magyar népünk ezer éve is megjelenik; ezer év hite, alázata. Majd arról beszélt, hogy mivel Jézus keresztje az alázat fája, ezért ha felnézünk rá, akkor bennünk is el kell indulnia az alázatossá válás folyamatának. Hogyan lehetünk alázatosak? Nem kell mást tennünk, csak megismernünk Jézust és az Ő tanítását.
A szentmisét követően a hívek a Szent Kereszt litániájának elimádkozásával fejezték ki hódolatukat a missziós kereszt előtt.
A teljes komlói beszámoló itt olvasható Link


Forrás: Pécsi Egyházmegye
Fotó: Harasztovics Arnold
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Hét Szent - akiknek segítségét, oltalmát kérhetjük
  2019-09-03 22:35:06, kedd
 
  Szent Mónika - Türelem
Első a sorban a nemrég ünnepelt Szent Mónika, akinek a közbenjárását türelem ügyében kérhetjük. Mónika sok-sok éven át imádkozott fia, Ágoston megtéréséért - így talán nekünk is tud segíteni, amikor órákig keresgéljük a megfelelő darabot, vagy próbálunk megegyezésre jutni a párunkkal.
...... ........



Szent Márta - Otthonteremtés
Az Újszövetségből ismert nővér az otthonteremtés védőszentje. Jézus barátja volt testvéreivel együtt, s vendégül látták Őt otthonukban. Erejéért, szorgalmáért, józanságáért csodáljuk Mártát - talán nekünk is segíthet jó döntéseket hozni, amikor lakásunkat szeretnénk otthonossá tenni.
...... ......



Szent József - Szakértelem
Ki más segíthetne jobban az új bútorok összeszerelésében, mint Jézus földi édesapja? Ő, aki ácsként dolgozott, biztos megérti gondjainkat, amikor a ferdén álló bútorlábakkal küzdünk.
...... ......



Szent Antal - Elveszett szögek és csavarok
Amikor már majdnem kész vagy a konyhabútor összeszerelésével, és rádöbbensz, hogy nem találsz egy létfontosságú zsanért vagy csavart, akkor feltétlenül az elveszett tárgyak szentjéhez, Antalhoz fordulj.
...... ......



Szent Anna - Boldog házasság
Már az Ikeába indulás előtt is, majd vásárlás közben és után is kérheted Mária édesanyja, Jézus nagymamája segítségét. Mivel a házasság védőszentje, közben tud járni érted, ki tudja esdeni számodra a szükséges nyugalmat, lelki békét.
...... ........... ......



Szent Máté - Bölcs pénzügyi döntések
Biztos, hogy szükségetek van azokra a párnákra? Kérjétek Szent Máté iránymutatását és segítségét, hogy ne költekezzetek túl. Mint egykori adószedő, vámos, ő a bankárok védőszentje, és hathatós közbenjáró, ha a családi költségvetésről van szó.
...... ........... .......



Svédországi Szent Brigitta - Hála
Amennyiben tényleg épp az Ikeát választottátok bútoraitok vagy egyéb kellékek beszerzésére, a cég svéd eredetére tekintettel kérhetitek Szent Brigitta közbenjárását is. 14. századi szent édesanya volt, hat gyermeke érte meg a felnőttkort, ő biztosan tisztában van vele, milyen fontos a meghitt, hatékony, vendégfogadásra alkalmas családi otthon.
...... ........... ......




Forrás: Aleteia.org
Fotó: Pexels.com; Wikimedia Commons
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Felavatták Vácott Kornis Gyula piarista szerzetes szobrát
  2019-09-03 22:25:40, kedd
 
  Felavatták Vácott Kornis Gyula piarista szerzetes szobrát
...... .......


Az idén különösen ünnepélyes esemény volt a váci Piarista Gimnázium és Kollégium tanévnyitója, hiszen a székesegyházban tartott Veni Sancte után leplezték le Kornis Gyula (1885-1958) piarista szerzetes, paptanár, filozófus, kultúrpolitikus, államtitkár szobrát.
Varga Lajos segédpüspök áldotta meg Juha Richárd Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását, amely a piarista gimnázium főbejárata előtt kapott helyet.
...... .........


A díszes talapzatra állított egész alakos szobrot Szilvási László piarista tartományfőnök, Kalász Ákos, a váci piarista gimnázium igazgatója, Schmidt Mária, Rétvári Bence, Fördős Attila polgármester, és az alkotó, Juha Richárd leplezte le.
- Rétvári Bence országgyűlési képviselő, parlamenti államtitkár köszöntőjében Kornis Gyula egy papírra vetett gondolata alapján kiemelte: a magyarság sorsa, boldogulása attól függ, hogy a fiatalokat büszke magyaroknak neveljék a családok, a pedagógusok, mert csakis akkor lehet bízni a nemzeti megmaradásban, felemelkedésben, ha ez a szemlélet a nevelés zsinórmércéje.
- Kornis Gyula helyi hősnek tekinthető, hiszen itt született, itt nevelkedett, itt választották országgyűlési képviselőnek - emlékeztetett a politikus.
- Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója egyebek mellett kiemelte: Kornis Gyula tudatában volt annak, hogy a műveltség és a kitanultság felelősséggel is jár, vagyis akinek jut a szellemi jóból, aki képes azt feldolgozni, alakítani és alkalmazni, annak kötelessége ezt a tudást a köz javára kamatoztatni.
,,Híven piarista tanulmányaihoz is, mindig a nemzet érdekét nézte, ennek szellemében politizált, beszélt és tanított, példát adott mindenkinek, hogy nincs megalkuvás, nincs félelem, csak bátorság van és tisztesség. Értette az idők szavát, hiszen igazi konzervatív volt. Konzervatívnak lenni pedig annyit tesz, mint megőrizni mindent, amit érdemes, ami jó és működik, megújítani mindent, amit érdemes, de éppen az adott formájában nem állja ki az idő próbáját, elengedni és meghaladni mindent, ami szükségtelenné, korszerűtlenné és haszontalanná vált. Erre a fajta gondolkodásra a Trianon utáni Magyarországnak különösen szüksége volt, de nem nélkülözhetjük ma sem" - mondta a szónok. Zárszóként így fogalmazott: Kornis Gyula szobrával az utókor megköszöni írásait, gondolatait és tetteit, hiszen egy nehéz, sokfelől átkozott korban volt nemzetének hű szolgája és tanítója, így méltó arra, hogy tisztelet övezze emlékét, példaadását.
* * *
Kornis Gyula Vácott született, általános iskolai tanulmányai után szülővárosában és Kecskeméten járt gimnáziumba. 1939-ig piarista szerzetes, paptanár volt, továbbá filozófus, egyetemi tanár, egyetemi dékán, egy ideig a Magyar Tudományos Akadémia elnöki tisztét is betöltötte, illetve kultúrpolitikusként, államtitkárként szolgálta a hazát a keresztény-konzervatív-nemzeti gondolkodás egyik kiemelkedő szószólójaként.
Újonnan felállított bronzszobra a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány finanszírozásával készülhetett el, a talapzatot a gimnázium munkatársai készítették, a szobor környezetének kialakításában, rendezésében pedig Vác Városának Önkormányzata is fontos szerepet vállalt.

Szöveg: Ribáry Zoltán
Fotó: Ribáry Zoltán; Kovács Attila/MTI
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Csíksomlyói Szűzanya
  2019-09-03 22:11:56, kedd
 
  ...... ........... .......


Csak egy Üdvözlégyet mondjunk el naponta,
Szűzanya imánkat szívesen hallgatja.
Gonddal és bajjal tele minden napunk
Csak az égi Anya segíthet rajtunk.

Csak egy üdvözlégyet mondjunk el naponta,
Ha életünk keresztje a vállunkat nyomja.
Panasz,sírás helyett fogjuk fel a kezünk,
Szóljon Szűzanyának bár egy üdvözlégyünk.

Üdvözlégy Mária!
Kegyelemmel teljes, az Úr van teveled,
áldott vagy te az asszonyok között,
és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus.

Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent anyja!
Imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Vb-ezüstérmes a női öttusaváltó
  2019-09-03 15:09:12, kedd
 
  Ezüstérmet nyert a Barta Luca, Réti Kamilla páros váltóban hétfőn a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság első napján.
...... ........


Női váltó, világbajnok:
1) Mexikó (Mayan Oliver, Mariana Arceo) 1338 pont
2.) Magyarország 1 (Réti Kamilla, Barta Luca) 1329 (vívás: 30 győzelem/18 vereség/0 bónuszpont/234 pont, úszás: 2:06.02 perc/298 pont, lovaglás: 297 pont, lövészet-futás: 13:20.99 perc/500 pont)
3. Koreai Köztársaság (Dzsong Mi Na, Kim Un Dzsu) 1326
...5. Magyarország 2 (Simon Sarolta, Guzi Blanka) 1303 (22/26/1/203, 2:07.24/296, 278, 12:54.93/526)
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Székely János két nyugdíjba vonuló hitoktatónak.....
  2019-09-03 14:53:10, kedd
 
  Augusztus 30-án délután volt az Egyházmegye hitoktatóinak Veni Sancte ünnepsége a Székesegyházban. Az ünnepi szentmise végén Székely János két nyugdíjba vonuló hitoktatónak fejezte ki köszönetét mintegy két évtizedes tevékenységéért. Csiréné Ihász Ágnes és Tornai Árpádné a köszönő szavak után ajándékot vehetett át Székely Jánostól.
A beszámolót elolvashatják egyházmegyénk honlapján:
Link

...... ......



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító 09.03
  2019-09-03 14:40:28, kedd
 
  ...... ........... ........... ......


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Jézus Krisztust hirdetjük, magunkat pedig úgy minta ti szolgátokat.
Testvéreim!
Mivel Isten irgalmából kaptuk a szolgálatot, nem csüggedünk el. Elutasítjuk a gyalázatos alattomosságot, nem élünk álnokságban, és nem hamisítjuk meg az Isten igéjét, hanem az Isten színe előtt nyíltan hirdetjük az igazságot, és így ajánljuk magunkat a jóakaratú embereknek.
Mi ugyanis nem magunkat hirdetjük, hanem Jézus Krisztust, az Urat, magunkat pedig mint a ti szolgátokat Jézusért. Isten ugyanis, aki azt mondta: ,,A sötétségből támadjon világosság", a mi szívünkben is világosságot támasztott, hogy felragyogjon számunkra Isten dicsőségének ismerete Jézus Krisztus arcán.
Ezt a kincset azonban törékeny cserépedényben őrizzük, hogy ezt a rendkívüli erőt ne magunknak, hanem Istennek tulajdonítsuk.
Ez az Isten igéje. 2Kor 4,1-2.5-7

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Nektek adom az országot, mint ahogy Atyám nekem adta.
Az utolsó vacsorán versengés támadt az apostolok között, hogy melyikük a nagyobb.
Erre Jézus azt mondta nekik: ,,A királyok uralkodnak a népeken, s akik hatalmat gyakorolnak fölöttük, jótevőiknek hívatják magukat. Közöttetek ne így legyen. A legnagyobb legyen olyan, mintha a legkisebb volna, az elöljáró pedig mintha a szolga volna. Mert ki a nagyobb, aki az asztalnál ül, vagy aki felszolgál? Nyilván az, aki az asztalnál ül. Én mégis úgy vagyok köztetek, mint aki szolgál.
Ti kitartottatok velem megpróbáltatásaimban. Ezért nektek adom az országot, mint ahogy Atyám nekem adta, hogy majd asztalomnál egyetek és igyatok országomban, és trónon ülve ítélkezzetek Izrael tizenkét törzse fölött."
Ezek az evangélium igéi. Lk 22,24-30

*
- Magyar kurír oldalon
,,Isten konzuljára", ,,Isten szolgáinak szolgájára", Nagy Szent Gergely pápára emlékezünk liturgikus emléknapján, szeptember 3-án.
...... ........... .........


Egy nehéz, éhínségtől, nyomortól, népvándorlástól és háborúktól sújtott évszázad utolsó évtizedében került Péter székébe az az ember, akit joggal neveznek így: ,,az utolsó római és az első középkori pápa"; az egyházban pedig a ,,Nagy" megtisztelő jelzővel illetik.
Gergely, akinek ősei régi római arisztokraták voltak, ifjúkorában közigazgatási pályára készült és gyorsan haladt egyre feljebb a hivatali méltóságok fokozatain. Harminc éves kora körül, 572-573-ban már a legmagasabb közigazgatási hivatalt viselte: Róma prefektusa lett. Ebből a pozícióból jól átláthatta a város, sőt egész Itália helyzetét is. Ekkor szerezte azokat az ismereteket, melyeknek birtokában később olyan hatásos kezdeményezései voltak nemcsak a város, hanem egész Itália javára.
Az ifjú prefektus minden külső elismerés és siker dacára sem lelte belső békéjét. Csendes magányra vágyakozott, hogy a közügyek zajától távol, csak szellemi értékekkel foglalkozhasson. Apja halála után, 575 körül szinte észrevétlenül mondott le a prefektusi tisztségről, és visszavonult atyja palotájába, ahol három nagynénje már a világtól visszavonult, elmélyült vallásos életet élt. A Caelius domb lévő palotát Gergely kolostorrá alakította, és Szent András apostol oltalma alá helyezte. Szicíliában további kolostort alapított, és ezeknek adta szicíliai birtokait. A szerzetes közösségben elmélyülten tanulmányozta a Szentírást, a szentatyákat, elmélkedett és szigorú aszkézisben élt. Később élete legboldogabb szakaszának látta ezeket az időket.
- Gergely első pápai cselekedeteként könyörgő imát hirdetett Róma hét nagy bazilikájába a pestis megszűnéséért és vezeklésként a sokat szenvedett római népért. Körmenetet is tartottak, melyen a pápa mezítláb ment végig a Lateránból a Szent Péter-bazilikába. Mikor a Tiberis felé közeledtek, csodálatos látványban volt részük: Hadrianus császár síremléke fölött megpillantották Mihály főangyalt, aki irgalmas tekintettel hüvelyébe helyezte lángoló kardját. És ezzel a várost sújtó csapások megszűntek. E jelenés emlékére áll ma is Mihály főangyal bronzszobra az Angyalvár tetején.
...... ...........


stenünk, te népedet irgalmaddal gyámolítod és szeretettel kormányozod. Nagy Szent Gergely pápa közbenjárására add meg a bölcsesség Lelkét azoknak, akikre Egyházadban a vezetés gondját bíztad, hogy a szent nyáj gyarapodjék, és ez pásztorainak örök dicsőségére szolgáljon. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Bővebben Link

*
- Katolikus oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Becsöngettek – 130 ezer gyermek kezdte meg a tanévet a
  2019-09-03 14:28:39, kedd
 
  Becsöngettek - 130 ezer gyermek kezdte meg a tanévet a katolikus intézményekben.
Az iskolaév első napján az egyházi fenntartású oktatási intézményekbe is visszatértek a diákok. Barcsák Mariannával, a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) vezetőjével az új tanévről beszélgettünk.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Erdő Péter tartotta a tanévnyitó Veni Sanctét Budapesten
  2019-09-03 14:21:38, kedd
 
  Jézus is volt tanuló és tanító!
Erdő Péter bíboros, prímás hívására és vezetésével harmadik alkalommal tartották meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén működő katolikus oktatási intézmények közös Veni Sanctéját szeptember 2-án. A Szent István-bazilika előtti téren mintegy 5605 fő ünnepelte a szentmisét.
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságának (EKIF) tájékoztatása szerint az ünnepi szentmisén tíz egyházi intézményfenntartó összesen 31 intézménye képviseltette magát, közel 4500 diák, 900 pedagógus és 100 szülő vett részt a szentmisén
...... ..........


EKIF igazgatói kinevezések ünnepélyes bíborosi átadására került sor, melynek keretében 8 igazgató vette át a megbízólevelét.- Erdő Péter Bíboros adott át.
...... ........


Erdő Péter szentbeszédét az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.
Mely itt olvasható Link

*
- Ugye, újra találkozunk ugyanitt szeptember 13-án, délután 4 órakor? A bíboros atya elindítja a visszaszámlálást! Egy év és kezdődik a NEK. Legyünk minél többen, éljük át együtt a találkozások örömét!
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
22. évközi hét kedd 09.03
  2019-09-03 14:16:54, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Jézus Krisztus meghalt értünk, hogy vele együtt örökké éljünk.
Testvéreim!
Ami az Úr eljövetelének idejét és óráját illeti, arról nem szükséges írnom. Hiszen jól tudjátok ti is, hogy az Úr napja úgy érkezik el, mint éjjel a tolvaj. Amikor azt mondogatják: ,,Béke és biztonság", akkor éri őket hirtelen a pusztulás, akárcsak a várandós asszonyt a fájdalom. És nem lesz menekvés számukra!
De ti, testvérek, nem jártok sötétségben, hogy az a nap tolvaj módjára meglephetne titeket. Hiszen mindnyájan a világosság és a nappal fiai vagytok.
Nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé. Ne aludjunk hát, mint a többiek, hanem legyünk éberek és józanok! Isten ugyanis nem kárhozatra, hanem az üdvösség elnyerésére szánt minket Urunk Jézus Krisztus által, aki meghalt értünk, hogy akár élünk, akár meghalunk, vele együtt elnyerjük az életet.
Vigasztaljátok tehát egymást, és legyetek épülésére egymásnak, ahogyan meg is teszitek!
Ez az Isten igéje. 1Tessz 5,1-6.9-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus Kafarnaumban tanít, és meggyógyít egy megszállottat.
Jézus egyszer lement Kafarnaumba, Galilea egyik városába, és szombaton ott tanított. Tanítása ámulatba ejtett mindenkit, mert szavának hatalma volt.
Volt ott a zsinagógában egy tisztátalan lélektől megszállt ember, aki így kiáltozott: ,,El innen! Mi dolgunk veled, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elveszíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje." Jézus ráparancsolt: ,,Némulj el, és menj ki belőle!" Erre az ördög a földre sújtotta az embert, és kiment belőle, anélkül hogy bajt okozott volna neki.
Csodálkozás fogta el valamennyiüket, és egymás közt ezt mondogatták: ,,Mi ez? Akkora hatalommal és erővel parancsol a tisztátalan lelkeknek, hogy kimennek a megszállottakból."
Ennek híre elterjedt az egész környéken.
Ezek az evangélium igéi. Lk 4,31-37
...... ............



Imádság
Urunk, Jézus! A te nevedben gyűlünk össze a templomban, hogy szavadat hallgassuk és részesedjünk áldozatodban. Együtt keressük az Isten országát és közösen építjük azt. Örömhíred alakítson minket élő közösséggé, amely hirdeti tanításodat. Örömhíred minden emberhez szól, ezért nem csupán annak befogadására törekszünk, hanem annak továbbadására is. Adj nekünk buzgóságot, hogy országod lelkes munkásai legyünk! Az üdvösséget Isten kegyelméből és irgalmából nyerjük el, de tudjuk, hogy nekünk is tennünk kell érte. Nevelj minket az engedelmességre és a szeretet gyakorlására!

Elmélkedés
Az evangéliumi jelenet azt mutatja, hogy miként telhettek Jézus napjai. Szombatonként a zsinagógában tanít és meggyógyít egy ördögtől megszállt embert. Jézus tanítását és különleges cselekedetét összekapcsolják az emberek. Mondhatjuk, hogy tanítását hitelesíti a csoda, amit utána tesz. Az emberek joggal gondolják, hogy aki képes megszabadítani valakit a gonosz lélektől, annak szavai hitelesek, tanítása valóban igaz. Bizonyára ez váltja ki csodálkozásukat, ámulatukat. Itt ugyan nem találkozunk olyan ellenséges viselkedéssel, mint Názáretben, de arról sincs szó, hogy az emberek hinnének benne. Csupán kérdések merülnek fel bennük, mert nem értik, honnan származik a tanításában rejlő bölcsesség és honnét van rendkívüli ereje.
A jelenet sajátossága az embert megszállva tartó tisztátalan lélek Jézusról szóló vallomása, illetve Jézus némaságra felszólító parancsa. A gonosz lélek felismeri, amit más emberek még nem látnak meg, ezért mondja: ,,Tudom, ki vagy: az Isten Szentje." A gonosz elismeri azt is, hogy Jézusnak nagyobb a hatalma, mint az övé, s ez meg is mutatkozik a szabadításban, az ördög kiűzésében. Az Úr azért nem engedi beszélni őt, mert nem szeretné, hogy messiási titka már most kiderüljön, hiszen még nem tudhatja senki, hogy szenvedésében és halálában fog feltárulni az, hogy ő a Messiás, a Megváltó.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3178
  • e Hét: 8979
  • e Hónap: 42133
  • e Év: 275880
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.