Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Gondoljunk bele Gyurcsány nagy tervébe
  2019-09-04 15:07:53, szerda
 
  Gondoljunk bele: mi lenne, ha MEGVALÓSULHATNA Gyurcsány terve, hogy még a térképről is eltűnjön maradék kicsiny hazánk!
IDÉZETEK a sokadik baloldalinak hazudott utódpárt színeiben TETSZELGŐ Gyurcsány Ferenc nyilatkozatait tartalmazó írásból::
""Gyurcsány az újságírók érdeklődésétől övezve elmondta, hogy ő "történelmi távlatokban Európai Egyesült Államokban" gondolkodik. A DK elnöke elmondta, szerinte ennek feladatai az "európai polgárok védelme", a szabad gondolkodás biztosítása, a műveltség és a tudás biztosítása lenne, valamint annak megakadályozása, hogy bármelyik tagállam átlépje a "világnézeti semlegesség" határát, és "belebeszéljen abba amit gondolunk"."

A cikk szerzője a továbbiakban leírja mindazt, amit a Gyurcsány beszéd jelent valójában... Szerinte, az a Gyurcsány-kijelentés, hogy:
- "európai polgárok védelme" azt jelentené, hogy: "az Európai Unió kezébe adná az erőszakmonopóliumot."
*
Jelentem, hogy már réges-régen ott van az EUGENDFOR létrehozása óta!
Az EU-Rendörségi különítmény már réges-régen létezik - és méghozzá hatalmas hatáskörrel és felhatalmazással!
Jelenleg már egy 3.000 emberböl álló európai Különleges-bevetési-egység, nevének nyelvtörö rövidítése Euro-Gend-For ( European Gendamarie Force/Europäische Polizeitruppe). http://www.eurogendfor.org/
*
Gyurcsány Ferenc ugyanis - már 2016-ban elindított EP választási kampányát megnyitó beszédében -bejelentette: ,,Eltörölné Magyarországot a térképről" http://beregihirek.hu/orszagos-hirek/adjon-az-isten-szebb-jovot-a-jobbik-magyaror szagert-mozgalom-hirei/gyurcsany-bejelentette-eltorolne-magyarorszagot-terkeprol/ Kiss_Barnabas.html _
(Ha már nem látható a jelzett linket az írás, az jelent valamit...)

Ezért, nagyon nem mindegy, hogy kinek sikerül majd megszerezni az új EP-ben az ,,erőszakmonopolium" fölötti rendelkezési jogot!
*
Bóna Mária Ilona
*

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ok és okozat
  2019-09-04 15:04:07, szerda
 
  OK és OKOZAT
Mindenki ok-ként sorolja az okozatokat, ami miatt ,,rendszert kellett változtatni", illetve, ami miatt még mai napság sem haladnak sokhelyütt a dolgok úgy, ahogy kellene!
Sok "szakember" kapott és kap lehetőséget arra, hogy videókon és könyvekben elmagyarázzák milyen gonosz hálót szőtt a gonosz háttérhatalmi pénzvilág az un. szocialista országok eladósítására.
Igen ez egyik okozata annak az oknak, ami miatt rendszert kellett változtatni!
Azonban, nem tisztességes az okozatot ok-ként feltüntetni!
Tessék csak megnézni a POLITIKAI FŐISKOLA 1986. évi FÓRUM c. kiadványának jelmondatát!
- ,,Világ proletárjai egyesüljetek!"
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257851&kid=828151&sort=
A nép tudta és beleegyezése nélkül - egymással paktumot kötve akarták (akarják) a világ proletárjait egyesíteni akár IMF hitelből - még 1986-ban is, amikor már 4. éve (és napjainkban is) érvényben volt az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id
=I1_1326320839250&parent
=http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken
=720540082&_methods
=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe
*
Ebből egyértelműen kiderül, hogy egészen egyszerűen hülyének nézték a magyar dolgozó népet!
Azt a munkásosztályt, amelyik képviseletére FÜGGETLENÍTETT párt- KISZ- és szakszervezeti funkcionáriusként NAPPALI tagozaton tanulhattak azon a Politikai Főiskolán ahova a munkahelyük iskolázta be őket. És, ami a legnagyobb árulás, hogy három évig kapták a munkahelyüktől a havi fizetésüket!
*
A szocializmus fizetett ,,káderei" 1990-ben, pedig elkezdték átírni az önéletrajzukat és elhallgatni FÜGGETLENÍTETT párt- KISZ- és szakszervezeti funkciójukat, de még a Politikai Főiskolán való tanulmányaikat is
http://s3.images.www.tvn.hu/2015/06/06/06/59/
www.tvn.hu_dced22d61a1b33dbb106cf42d15ba73e.jpg

Megtehették, hiszen a Corvinus Közgazdaságtudományi Egyetem ,,átvette" a Főiskolát... Így ma már mindenkinek, aki a ,,Polfőn" szerzett politológusi diplomát, úgy szerepelteti az önéletrajzában, mintha a Közgázon végzett volna!

Természetesen, 1990-et követően is számíthattak arra, hogy mindkét oldali HATALOM BE FOGJA ŐKET ISKOLÁZNI az új módit oktató fölsőfokú iskoláiba is - MINDENFÉLE SZAKIRÁNYÚ KÉPZÉSRE.
*
E-mögött a paktumozó politikusok álltak, akik szerint máskülönben ,,megbénult volna az ország és lehetetlenné vált volna a kormányzás".


https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
http://uzenete.blogspot.hu/2011/03/rozsadombi-paktum-eredeti-valtozat.html

Ez valószínű, hogy így lett volna, hiszen akkora átmentett ,,ismereti"- anyagi- gazdasági- és kapcsolati tőke volt a birtokukban, amiből pillanatok alatt továbbra is hatalmi tőkét lehetett kovácsolni.
FOLYTATÁSA ITT VOLT OLVASHATÓ:
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/2167222709980380
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Az új gazdasági mechanizmus: a munkás-parasztság kizsákmá
  2019-09-04 14:57:15, szerda
 
  AZ ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSRÓL
2. rész: A munkás-parasztság kizsákmányolása
(Az 1. rész folytatása)
Miért volt szükség a PARASZTSÁG ilyen mértékű kizsákmányolásával megtermelt terményekre???
Ugyanazért, amiért az IPARI MUNKÁSSÁG-éra!
A nagy- iparvállalatoknál és egyéb intézményeknél, cégeknél megtermelt és előállított anyagi javak bevételi forrásaiból tartották fenn és fizették a minden iparvállalat és intézmény élére telepített, FÜGGETLENÍTETT KISZ- (MSZMP)PÁRT, SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOK tisztségviselőinek bérét, munkahelyi infrastrukturális hátterét, reprezentációs- és propaganda költségeit

Minél nagyobb létszámú dolgozóval dolgoztatott egy cég, annál nagyobb létszámú FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti apparátust tarthatott fenn.
Ezen apparátusok titkárai aztán tagjai voltak a vállalat vagy intézmény IGAZGATÓI TANÁCSNAK és mindenbe beleszólhattak, ha mégoly kontár módon is - a szavuk döntő módon érvényesült. Pedig, sokszor, egy-egy párttitkár (a fényes szelek nemzedékére jellemző módon) pár hónapos tanfolyamon juthatott ,,diplomához"!
A valóságban ez volt a GAZDASÁGI ALAPJA az EGYPÁRTI DIKTATÚRÁNAK.
Vagyis, amikor ez a rettenetes méreteket öltő FÜGGETLENÍTETT PÁRTAPPARÁTUS FELÉLTE, amit a DOLGOZÓ MUNKÁSSÁG és PARASZTSÁG megtermelt a napi- kötelező nyolc órai munkájával, kénytelen volt ezen dolgozókkal másodállási szerződést kötni, hogy a közben - az állami vállalatoknál létrehozott GMK-kban (Gazdasági Munka Közösség), illetve VGM-ben (Vállalati Gazdasági Munkaközösség) kereshették meg a megélhetésre valót. Vagy, ami még ennél is fontosabb: az úgynevezett FUSIBAN.
A FUSI-ban végzett (fuserálással) munka lényege az volt, hogy az ipari MUNKÁS az iparvállaltnál ledolgozva a napi nyolc órás, KÖTELEZŐ MUNKAIDŐT, az úgynevezett ,,szabadidejében", szóbeli megállapodás alapján végezhetett szolgáltató- szakmai tevékenységet. Ez főleg az építőipari szakmák szakmunkásaira volt jellemző, de a textilipari tevékenységet folytató szabó-varró szakmunkások is tömegesen dolgoztak fusiban.

Főleg a gyermekgondozási segélyen lévő kismamák körében terjedt el a ,,bedolgozás"-nak ez az illegális formája.
Ugyanis, nagy ,,vívmány" volt akkoriban, hogy bevezették Magyarországon a ,,GYES"-t, vagyis a gyermekgondozási segélyt
Ennek a lényege az volt, hogy a húsz hét szülési segély, ami a munkabér 70-%-a volt, lejárta után, havi 800,- azaz Nyolcszáz forintot kaptak a kismamák az aktuális kisgyermekük 3 éves koráig. Közben, annál a munkahelynél voltak állományban, munkaviszonyban, ahol éppen dolgoztak már legalább egy évet- folyamatosan a szülés előtt.

Az 1963-ban legalizált és ettől fogva, szinte ,,futószalagon" végzett terhesség-megszakítások miatt olyan mértékben visszaesett az élve-születések száma, hogy félő volt, már az 1945 után születettek nyugdíját nem lesz, aki majd megtermelje!!!
És még sok egyéb problémát kezdett okozni a szülési kedv kihalása Magyarországon.
Akkoriban ORSZGGYŰLÉSI képviselő volt: FEKETE GYULA író. aki ennek az ügynek élharcosaként elérte, hogy törvénybe iktassák és bevezessék a gyes intézményét. Fekete Gyula (1922-2010)- még a rendszerváltoztatásban is - hazánk demográfiai mélypontja miatt, a ,magyarság kihalása miatt - aggódó közéleti (100-ak Tanácsa) személyisége volt

Igen ám, csakhogy a gyermeknek szüksége van egy OTTHON nevezetű helyre, ahol felnevelhető! Ekkorra, viszont elfogytak az 1945 előtti polgárságtól államosítás címén, ellenszolgáltatás nélkül ELRABLOTT LAKÁSOK. Vagyis, már nem volt mit kiosztania a közben, ,,tanácsi bérlakás" nevezetű lakásokból, mert azok már mind-mind ki voltak osztva a pártapparátus funkcionáriusai és rokonai között.
Amiért nem épülhettek a szocializmusban bérlakások, mert nem volt az államnak rá pénze, a Szovjetunióban már alkalmazott HÁZGYÁRI ELEMEKBŐL épített lakótelepek lakásait pénzért, állami ,,BANK"-tól, 30 évre fölvett KÖLCSÖNBŐL lehetett megvásárolni.
Csakhogy a ,,bank" (az egyetlen OTP: Országos Takarék Pénztár) nem adott kölcsönt csakis az igénylő cégénél működő pártszervezet ajánlására!!!
Vagyis, akinek nem volt elég jó a KÁDERLAPJA kommunistáék számára, az nem is reménykedhetett semmilyen otthonhoz-jutásban!!! Kivéve: ha a család összefogott és kalákában épített kis szoba-konyhás lakást az új család számára. De ezt is meg lehetett nehezíteni a helyi tanács építési engedélyének megtagadásával (politikai negatív diszkriminációval).
Az EGYPÁRTI DIKTATÚRA lényege ugyanis, a hármas T-re (Tilt-Tűr-Támogat) épülő KONTRASZELEKCIÓ volt.
A PÁRT(MSZMP)- a KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség)- és az (iparági - vasas, textilipari- vegyipari- építőipari...) SZAKSZERVEZETEK függetlenített helyi apparátusának TITKÁRAI DÖNTHETTÉK el, hogy ki tanulhat tovább; ki vásárolhat meg egy lakást, ki kaphat hozzá és bármilyen vásárláshoz állami- banki támogatást, vagyis, kamatos kamattal kölcsönt.
*
(Folytatása következik a 3. részben.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabados Ákosról, ami eszembe jut
  2019-09-04 02:07:44, szerda
 
  https://index.hu/belfold/2019/08/30/lovagkeresztet_kapott_
az_osszellenzektol_a_fideszhez_atallo_pesterzsebeti_polgarmester/?fbclid=IwAR3uxU csQ4S3sVpsBH7qJVRkZ51cYTEY100EL3-
W2MSdTgcp67BRFyOK_S8
*
Gyurcsány BIZALMI SZAVAZÁST kért maga mellett 2006. október 6-án. Természetesen, 207-en (165 ellenében) bizalmat - Szabados Ákos is! -szavazott Gyurcsány mellett.
https://www.hirado.hu/2017/10/23/tuntetok-es-gumilovedekek-11-evvel-a-2006-oktobe ri-esemenyek-utan/
A szavazási eredmény ÜZENETE A MÁNAK: Nyugodtan TOVÁBB lehet HAZUDNI és SEMMIT sem CSINÁLNI havi egy milliós javadalmazásért a ,,magyar"- és az EU parlamentben és a TÁRSADALMI élet MINDEN területén!
*
1998-ban jártam SZABADOS ÁKOSNÁL a diplomamunkámmal kapcsolatban. Figyelmébe ajánlottam, hogy szükség lenne - a közoktatás részeként - a felnőttképzés megszervezésére, mert a munkásembereket mindenféle tőke (anyagi- tudásbéli- kapcsolati) nélkül érte az un. rendszerváltoztatás. Akkoriban volt egy nagy projekt a Német Népfőiskolai Szövetség kezdeményezésére a FELNŐTTKÉPZÉS FELTÉRKÉPEZÉSE MAGYARORSZÁGON. Ebben, mint ösztöndíjas vehettem részt. Azonban, amiért nem találtam semmiféle felnőttképzési intézményt (Pesterzsébet-Soroksáron), ezért kitettek a projektből!!!!!!!!!! .
http://s9.images.www.tvn.hu/2013/01/14/23/08/www.tvn.hu_
5778170337a61d315079ea9e3fbd7230.jpg
Azért, a diplomamunkát megírtam Soroksár oktatási és kulturális helyzetéről.
A FELNŐTTKÉPZÉSI ATLASZT, pedig agyonhallgatták.
Az MDF-Fidesz választási szövetségnek még 2002-ben is kampányoltam, azonban, a helyi szervezet elnökasszonya megfenyegetett, hogy,
- "Ha nem hagyod abba az irkálást, úgy fogsz járni, mint Csengey Dénes!".
*
Még sorolhatnám, hogyan is viszonyult Szabados Ákos akkoriban Pesterzsébet oktatási és kulturális életéhez, vagy a magyarság sorsáért tenni akarókhoz, ha azok nem baloldaliak voltak és nemzetben gondolkodtak.
http://furaila.xfree.hu/248314
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 352
  • e Hét: 7350
  • e Hónap: 8297
  • e Év: 44238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.