Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Ferenc pápa videoüzenetet küldött
  2019-09-04 10:39:24, szerda
 
  Van azonban egy másik szépség, ami még inkább közel áll Jézus és a pápa szívéhez: a nép, vagyis a ti életszentségetek! Ezért eljövök, hogy megerősítselek benneteket a hitben, ugyanakkor azért, hogy a ti hitetekből merítsek."
Szeptember 4. és 10. között Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Mozambikban, Madagaszkáron és Mauritiuson. A mozambiki üzenet után szeptember 1-jén tették közzé a Madagaszkár népéhez intézett videoüzenetét.
...... ........


A pápalátogatás mottójának szavai - reménység, béke, kiengesztelődés - soha nem voltak ennyire időszerűek Mozambikban, mint napjainkban - tudósított a Fides missziós hírügynökség Maputóból, a délkelet-afrikai ország fővárosból.
Kedves madagaszkári testvérek! Isten kegyelméből pár nap múlva közöttetek leszek! - kezdi üzenetét a pápa. Szívélyes üdvözletemet küldöm nektek előre is és egyben köszönetemet fejezem ki mindazért, amit látogatásom előkészítéséért tettetek és tesztek. Mindenekelőtt köszönöm a személyes, a családokban és a plébániaközösségekben, valamint a kórházakban és a börtönökben elmondott imáitokat. Az ima nem ismer határokat, és amikor Madagaszkáron leszek, még ha kevés helyet tudok is felkeresni, az ima által elérek majd mindenkihez és mindenkire Isten áldását kérem - fogalmazott a Szentatya.
Kedves madagaszkári barátaim! Országotok híres természeti szépségeiről, ezért azt mondjuk: Laudato si' (Áldott légy)! Kötelességünk, hogy gondosan megóvjuk ezt a szépséget. Van azonban egy másik szépség, ami még inkább közel áll Jézus és a pápa szívéhez: a nép, vagyis a ti életszentségetek! Ezért eljövök, hogy megerősítselek benneteket a hitben, ugyanakkor azért, hogy a ti hitetekből merítsek. Szűz Mária járja ki számunkra ezt az ajándékot! Köszönöm, és hamarosan találkozunk! - zárja videóüzenetét Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Tillás Ősszel elszállnak
  2019-09-04 10:34:20, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Velem, Szent Vid-kápolna
  2019-09-04 10:24:50, szerda
 
  ...... .........


Link

- A Kőszegi-hegység egyik legnépszerűbb kirándulóhelye az 589 méteres Szent Vid-hegy tetején kápolna és környéke. A Velem fölé magasodó hegyek egyik ékköve a fák közül előbújó, fehér falú, bájos kis kápolna, amely ráadásul szép panorámával is megajándékoz minket. A kápolnát gyalog és autóval is könnyen meg lehet közelíteni.

Szent Vitus - vagy más néven Szent Vid - a III. század Olaszországában élő vértanú volt, akit a vendéglősök, táncosok, színészek, sörfőzők, vincellérek, rézművesek és gyógyszerészek védőszentjéntek tartanak. A kápolnát az ő tiszteletére építették a XVIII. század elején, a remetelakkal együtt. Érdemes szemügyre vennünk a copf stílusú szószéket, a Szent Vid szobrot, a mellékhajót és a falakra festett képeket.
A Szent Vid-hegy érdekessége, hogy Közép-Európa egyik legnépszerűbb régészeti lelőhelyeként tartják számon. Már a kőkori ember, valamint az i. e. II. évezredből illír bronzművesek nyomait is megtalálták itt. Az i. e. IV-III. században kelták, később pedig rómaiak vették birtokba a tájat. A bronzkorban ezen a területen egy város állt, melynek lépcsőzetesen kialakított szerkezetét napjainkban is szemügyre vehetjük, ha a kápolna melletti lépcsősoron lesétálunk "egy emeletnyit". A kutatások során feltártak egy római kori őrtornyot, avarok temetkezési helyeit, és egy Árpád-kori védelmi célú erődítményt, melyet még Jurisics katonái is védelmeztek a törökök ellen.
A hely különösen nagy népszerűségnek örvend minden évben június 15-én, a Szent Vid-búcsú napján, és az utolsó szeptemberi vasárnapon, amikor az 1849-es kolerajárványra emlékeznek, valamint októberi gesztenye ünnepén. A kápolnától északnyugat felé indulva az emelkedőn bejárhatjuk a kálvária stációit a hegytetőig. A csúcson esőbeállót és pihenőt is találunk padokkal, asztalokkal és szalonnasütővel. A Szent Vid-hegyen egy emlékmű is található, amely az Országos Kéktúra régi, 1977 és 1989 közötti végpontját jelölte ki, amikor az út Kőszeg felől a vasfüggöny miatt csak a Szabó-hegy-Borha-forrás-útvonalon vezethetett idáig.

- Wikipedia oldalon Link

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Perenye Szent Ágota-templom
  2019-09-04 10:12:09, szerda
 
  A 250 éves perenyei Szent Ágoston-templom története Link

Az egész Kárpát-medencében mindössze három Szent Ágotának szentelt templom van Magyarországon mindössze két templom van, amelyet Ágotának szenteltek: a perenyein kívül a másik Sárszentágotán, Fejér megyében. A Kárpát-medencében is mindössze három van ezekkel együtt, a harmadik Magyarcsernyén, a szerbiai Vajdaságban.
A Szent Ágota oltárkép a perenyei barokk templomban.
...... ........... ......



...... ...........


Szent Ágota szűz és vértanúról azt tudjuk, hogy 251-ben végeztek ki a római hatóságok a szicíliai Cataniában. A fennmaradt írások szerint a szépségéről és okosságáról messze híres fiatal leány a kínzások hatására sem tagadta meg Jézus Krisztust, amiért az életét kellett áldoznia.
Gombos Tibor Bálint plébános Szent Ágota erényeire hívta fel a perenyeiek figyelmét: bátorságára, a szenvedésekben kitartó hitére, tisztaságára és bölcsességére.
- A perenyei templom búcsúünnepén Székely János püspök szentbeszédében az evangéliumra - az okos és balga szüzek tanítására - utalva kiemelte: mindannyian meghívást kaptunk egy nagy ünnepre: Isten szeretetének hatalmas lakomájára. A Biblia arra tanít, hogy a világ szeretetből lett: az Atya, a Fiú és a Szentlélek örök szeretetéből. Istenben élet árad, örök szülés és örök születés - és ennek az Istennek a képmása a világ. A világ szeretetből lett. Isten arra teremtett minket, hogy megtanuljunk szeretni, és belépjünk az Ő örök szeretetébe.
...... ........



 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
22. évközi hét szerda 09.04
  2019-09-04 09:56:10, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
Az evangélium igaz tanítása eljutott a kolosszei hívekhez, és eljut minden emberhez.
Pál, Isten akaratából Jézus Krisztus apostola és Timóteus testvér, (üdvözletét küldi) a Krisztusban hívő testvéreknek, a szenteknek, akik Kolosszében élnek. Kegyelem nektek és békesség Atyánktól az Istentől (és Urunktól Jézus Krisztustól)!
Valahányszor imádkozunk értetek, hálát adunk Istennek, Urunk Jézus Krisztus Atyjának, mivel hallottunk a Jézus Krisztusba vetett hitetekről és arról a szeretetről, amely eltölt titeket valamennyi szent iránt, a mennyei jutalom reményében. Erről a reményről szól az evangélium igaz tanítása, amely eljutott hozzátok, és munkálkodik az egész világon. Gyümölcsöt is hoz és gyarapszik úgy, mint nálatok, mióta a maga igazságában hallottátok és megismertétek az Isten kegyelmét.
Így tanultátok ezt szeretett szolgatársunktól Epafrásztól, aki Krisztusnak hűséges szolgája köztetek. Ő értesített minket arról az irántunk érzett szeretetről, amelyet a Szentlélektől kaptatok.
Ez az Isten igéje. Kol 1,1-8

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus tanítói küldetése minden emberhez szól.
Kafarnaumi tartózkodása idején Jézus a zsinagógából jövet betért Simon (Péter) házába. Simon anyósa éppen magas lázban szenvedett. Mindjárt szóltak is neki az érdekében. Jézus a beteg fölé hajolt, parancsolt a láznak, és a láz megszűnt. A beteg azonnal fölkelt, és szolgált nekik. Napnyugtakor mindnyájan odavitték Jézushoz a betegeket, akik különféle bajokban szenvedtek. Mindegyikre rátette kezét, és meggyógyította őket. Sokakból gonosz lelkek mentek ki, és ezt kiáltozták: ,,Te vagy az Isten Fia!" Jézus azonban rájuk parancsolt, és nem engedte, hogy beszéljenek; azok ugyanis tudták, hogy ő a Krisztus.
Amikor megvirradt, Jézus kiment egy magányos helyre; a népsokaság pedig keresésére indult, és meg is találta. Tartóztatták, hogy ne menjen el tőlük. Jézus azonban így válaszolt: ,,Más városoknak is hirdetnem kell Isten országának evangéliumát, mert ez a küldetésem." Azután folytatta tanítását Galilea zsinagógáiban.
Ezek az evangélium igéi. Lk 4,38-44
...... ...........



Imádság
Áldott legyél, Urunk, aki azért jöttél, hogy életünk legyen. Köszönöm, hogy tőled semmi nem választhat el; hogy számodra nincs elveszett drachma vagy eltévedt bárány, mert számodra mindenki él, és senki nem szakadhat ki kezedből. Hálát adok neked, hogy a te országod törvénye nem emberi szabály, hanem új szövetség. Köszönöm, hogy feltárod előttünk a feltámadás reménységét!

Elmélkedés
A Kafarnaumi zsinagógából Péter házába visz Jézus útja. Vélhetően ez a ház szolgálhatott szálláshelyül kafarnaumi tartózkodása idején. Péter házában újabb csodát tesz. Ahogyan az imént a gonosztól szabadította meg az embert, most Péter anyósát szabadítja meg a betegségtől, a láztól.
Az eset kapcsán két dologra érdemes felfigyelnünk. Amint Jézus megérkezik a házba, ,,mindjárt szóltak is neki" a beteg érdekében. Nyilvánvalóan Péter családjának többi tagja közölte az Úrral a betegség hírét. Ugyan nincs kifejezetten megemlítve, hogy kérték volna a gyógyítást vagy szavaikkal kifejezték volna Jézus csodatévő erejébe vetett hitüket, de bizonyára erről van szó. Nem szóltak volna Jézusnak, ha nem lett volna tudomásuk arról, hogy képes meggyógyítani a betegeket és nem várták volna tőle ezt ebben a helyzetben. És ezt egészen természetesen teszik. Ahol Jézus megjelenik, ott számíthatnak a segítségére. A másik érdekesség, hogy Jézus a legtermészetesebb módon tesz csodát. Nincsenek kérdései vagy kívánságai, a beteghez lép és megszünteti lázát.
A történet ezzel még nem ér véget, hiszen nem csak Péter családtagjainak van tudomása arról, hogy Jézus meg tud szüntetni mindenféle testi, lelki betegséget, hanem a város lakóinak is. Ezért odaviszik a betegeket, hogy gyógyulást kérjenek számukra, ő pedig mindenkit meggyógyít.
Bizalommal és hittel kérem-e Jézus segítségét?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Útravaló – 2019. szeptember 4.
  2019-09-04 09:50:58, szerda
 
  Jézus Péter házába tér be, ahová zsinagógából érkezik; és zsinagógákba megy tovább, hogy Isten szétszórt fiait összegyűjtse (Jn 11,52) az Egyházba. Szava, gyógyító és a gonosz hatalmát megtörő ereje Isten közelségét teszi jelenvalóvá népe számára. Ezt a jézusi működést és közelséget előbb nekünk kell befogadnunk, aminek első pontja a Mesterre szánt - életállapotunknak megfelelően kiszakított - idő, ahonnan erőt merítünk hivatásunk teljesítéséhez. Előbb meg kell nyílnunk arra, hogy Isten szólhasson hozzánk, minket gyógyítson, és bennünk törje meg a gonoszság erőit, majd engednünk kell, hogy Krisztus általunk folytassa, amit velünk és bennünk művelt.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Kovács Nóri - Húsvéti dal - Aranymiatyánk ...
  2019-09-04 09:49:22, szerda
 
  Kovács Nóri - Húsvéti dal - Aranymiatyánk - Virág szombaton este

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 968
  • e Hét: 3149
  • e Hónap: 36303
  • e Év: 270050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.