|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2019-01-26 22:15:31, szombat
|
|
|
VÉGRE KIDERÜLT, MIBEN SEGÍT EZ A GOMB A BILLENTYŰZETEN! HA EZT HAMARABB TUDTAM VOLNA...
Kevesen tudják, hogy mire jó a Windows gomb a billentyűzeten. Ennek a gombnak a használata jelentős mértékben megkönnyíti a számítógép használatát.
Ha más gombokkal kombináljuk, akkor csodákra képes! Jegyezd meg az alábbi billentyűkombinációkat és újabb szintre emelkedik a számítógépes tudásod...
Windows billentyűkombinációk:
1. Win + felfele nyíl: teljesre nyitja az aktív ablakot
2. Win + balra nyíl: a képernyő bal felére küldi az éppen aktív ablakot, ami így pont a képernyő felét takarja
3. Win + jobbra nyíl: a képernyő jobb felére küldi az éppen aktív ablakot, ami így pont a képernyő felét takarja
4. Win + lefele nyíl: leküldi a tálcára az éppen aktív ablakot
5. Win + Space: amíg lenyomva tartjuk, valamennyi ablak átlátszó lesz, s mi megnézhetjük a desktopot
6. Win + T: kis nézőképeken mutatja meg az aktív alkalmazásokat
7. Wind + ,,+/-,,: előhívja, illetve eltünteti a nagyítót
8. Win + F: elindul a Windows keresés
9. Win + X: a Windows Mobilközpont indítása
10. Win + E: a Windows Intéző indítása
11. Win + L: asztal zárolása
12. Win + D: asztal megjelenítése
13. Win + M: Minden ablak lekicsinyítése
14. Win + Shift + M: Minden ablak lekicsinyítésének visszavonása
15. Win + [szám]: a tálcára tűzött alkalmazások indítása, a szám azt határozza meg, hányadik alkalmazás induljon
16. Alt + Windows billentyű + [szám]: a számnak megfelelően mutatja a tálcára tűzött alkalmazásokat, illetve így tudunk ugrálni közöttük
17. Win + Tab: a Windows Aero felületen válthatunk a nyitott alkalmazások között
És íme még néhány hasznos billentyűkombináció:
Alt + D: kijelöli a címsor tartalmát
Ctrl + Shift + N: új mappa nyílik a Windows Explorerben
Alt + felfelé nyíl: egy mappaszinttel feljebb ugrik a Windows Explorerben
Ctrl + Shift + Esc: megnyílik a Windows feladatkezelő
Ctrl + Esc: megnyílik a Start menü
Shift + jobb egérgombos kattintás egy mappára: kibővül a jobb kattintással elérhető helyi menü, megjelenik többek között a Másolás elérési útként opció.
Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!
(Forrás: buzzblog.eu) |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2019-01-26 21:45:08, szombat
|
|
|
KÉT ERŐS ÖSSZETEVŐ, HOGY MEGTISZTÍTHASD A SZERVEZETED A ZSÍROKTÓL ÉS A PARAZITÁKTÓL
Valószínűleg a legtöbbünknél megtalálható ez a két összetevő a konyhában. Ennek a 2 összetevőnek a kombinációja képes leolvasztani a felesleges zsírt és kiűzni a parazitákat a szervezetből. Mindannyian tudjuk, mennyire veszélyes, ha paraziták tanyáznak a szervezetben.
Az orvosság a zsírlerakódás és paraziták eltávolítására:
Hozzávalók:
100 g lenmag
10 g szárított szegfűszeg
Elkészítés:
Tedd a két összetevőt egy darálóba, majd daráld addig, míg por nem lesz belőle. Egyél 2 evőkanálnyit 3 napig, a reggelidhez szünet nélkül. Utána öblítsd le egy pohár vízzel.
Ajánlatos, hogy a 3 nap után tarts egy kis szünetet 3 napig, majd ismét 3 napig folytasd a módszert, és így tovább. Az eredmények már láthatók egy hónap múlva. |
|
|
0 komment
, kategória: egészség |
|
|
|
|
|
2019-01-25 20:48:50, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje,
200 g sajt,
2 evőkanál liszt,
olaj,
zöldpetrezselyem,
őrölt fekete bors,
só.
Elkészítés:
Verjük fel kézi mixerrel a tojásfehérjét kemény habbá, adjuk hozzá a reszelt sajtot és fűszerezzük.
Vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat belőle, majd a golyókat forgassuk a lisztbe. Egy serpenyőben forrósítsuk olajat, süssük meg a golyók minden oldalát.
Amikor megsültek tegyük papírtörővel bélelt tányérra, hogy a felesleges olajat felszívja. Tegyük tálcára és zöldpetrezselyemmel megszórva kínáljuk.
forrás: ketkes.com
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2019-01-25 13:07:23, péntek
|
|
|
" A meséknek van igazuk: a fáknak lelkük van. A kutyák pedig nagy tanítómestereink lehetnek. Sokat tanulhatunk tőlük.
Bizonyos keleti felfogások szerint egy-egy guru kutyának születik a tanítványa mellé, azért, hogy megtanítsa Őt a szeretetre. Ott baktat mellette szótlanul, bölcsen, vagy koldul vele az utcán. Elvárja, hogy az gondozza, időt áldozzon rá. Néha többet, mint egy gyerekre. Cserébe hűséges, és feltétlen szeretetet ad. A legtöbb kutyus: jó. Olykor valóban bölcs is, egy nagy lélek "mahatma". Néha egy négylábú több dologra tanít, mint egy egyetemi professzor."
(Müller Péter) |
|
|
0 komment
, kategória: Müller Péter |
|
|
|
|
|
2019-01-25 08:00:14, péntek
|
|
|
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- háromnegyed bögre langyos tej (bő 2 dl)
- egy nagy csipet só
- negyed bögre kristálycukor + 1 mokkáskanálnyi (4 dkg)
- 10 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 tojás
A töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 1 kisebb citrom leve kifacsarva
- 1 kisebb citrom héja lereszelve
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- negyed-fél bögre kristálycukor ízlés szerint (4-8 dkg)
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és tíz percre félretesszük, hogy felfusson.
2. A túrót összetörjük a cukrokkal, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Kóstoljátok, ha nem elég édes, keverjetek még hozzá cukrot 🙂
2. A lisztet, a cukrot, a sót elkeverjük egy nagyobb dagasztótálban, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt valamint a 10 dkg nagyon puha vagy felolvasztott vajat, ezután lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Ha túl száraz, akkor adunk hozzá még egy pici tejet, ha ragacsos, akkor lisztet.
3. Félretesszük, letakarjuk, és kelni hagyjuk, körülbelül 50-60 percig.
4. Ezután lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk olyan fél centi-centi vastagra, majd egy borospohárral vagy egy nagyobb szaggatóval köröket szaggatunk belőle.
5. A körök közepére úgy egy teáskanálnyi tölteléket halmozunk, összecsípjük őket, mintha batyucskákat csinálnánk, majd fejre fordítjuk őket, és még egy picit gömbölygetjük a kezünkkel, hogy szép kis labdácskáink legyenek.
6. Kivajazott nagy méretű, tűzálló tálba (vagy két kisebb tálba) sorakoztatjuk őket, közvetlenül egymás mellé, hagyjuk őket további fél órát kelni, letakarva, majd a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal és 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük őket, körülbelül fél-háromnegyed óra alatt. Legyen jól átsütve, különben nyers marad a közepe!
7. Meghintjük a tetejüket porcukorral, és langyosan tálaljuk!
Jó étvágyat!
Forrás: rupanerkonyha. cafeblog.hu |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2019-01-24 20:30:19, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
2,5 kg cukkini
3 fej vöröshagyma
2 db erős zöldpaprika
5 gerezd fokhagyma
bazsalikom
petrezselyem
só
bors
pirospaprika
olívaolaj
Elkészítés: A cukkinit megmossuk, bőrét megszurkáljuk több helyen, és sütőpapíros tepsibe tesszük, kb. 45 perc alatt 170 fokon megsütjük.
Amíg sül, 3 fej hagymát (nem kell apróra vágni) megpirítunk olívaolajon, hozzáadunk 2 db erős zöldpaprikát, azzal is pároljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, pár gerezd apróra vágott fokhagymát adunk hozzá, illetve apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet. Félrehúzzuk a tűzről, és mixerrel pépesítjük.
A megsült cukkini magját kiszedjük, és kikanalazzuk a bőréből a puha zöldséget, a hagymás fűszeres krémhez adjuk, és még egyszer átturmixoljuk.
Steril üvegekbe kanalazzuk, a tetejére pici olívaolajat öntünk, ami elzárja a krémet az oxigéntől. Az üvegre celofánt teszünk, arra egy kevés tartósítót szórunk, és még egy celofánt rakunk rá, amit kupakkal lezárunk. Az üvegeket vizes dunsztba tesszük, felforraljuk, és abban hagyjuk kihűlni.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2019. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
23 db bejegyzés |
e év: |
114 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 27
- e Hét: 192
- e Hónap: 4596
- e Év: 36325
|
|
|