Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
B. Szabó Károly: Réveteg
  2019-10-21 12:31:35, hétfő
 
 





B. Szabó Károly
Réveteg


Arcodon simít kezem.
Közeledre emlékezem,
távolod ha fáj, ha sajog.

Mert nélküled csak árny,
papírra hullt magány,
tétova torzó vagyok.






 
 
0 komment , kategória:  Versek 5  
Néhány egyszerű gyakorlat segítségével energiával töltheted
  2019-10-21 11:45:13, hétfő
 
 




Néhány egyszerű gyakorlat segítségével energiával töltheted fel magad.


Mutatjuk hogyan!

Azt, hogy szervezetünket energiával töltsük fel, hogy testünk egyensúlyba kerüljön, nagyon egyszerű, mindennapi gyakorlatokkal biztosítani tudjuk. Ezek a gyakorlatok akár bemelegítésként is szolgálhatnak a napi tevékenységek megindításához, testünk egyensúlyba hozásához.

1. A harmonizáló nyolcas
Állva vagy ülve képzeljük el, hogy a test középvonalában egy fényszál fut. A fényszálból balra előre kiindulva rajzoljunk egy fekvő nyolcast, vagyis végtelen jelet a boka, a térd, a combközép, a nemi szervek, a köldök, a mellkas közepe, a nyak, a szemek és a fejtető pontjainak magasságában. A gyakorlatnak harmonizáló hatása is van.
Egy másik lehetőség fekvő nyolcast rajzolni a levegőbe az egyik, majd a másik, végül mindkét kézzel, közben pedig követni a szemmel. A gyakorlatot nyújtott karral végezzük, egyenként háromszor vagy hétszer. Ez a módszer a két agyféltekét is összehangolja.

2. Fény szökőkút
Belégzésre vizualizáljuk a fény felvételét a lábakon keresztül és vezessük fel a fejig. Pár mp-es levegő benntartás alatt képzeljük el, hogy a fény szétárad a fejben, és aktivizálja az agysejteket és a bennük lévő bölcsességet. Kilégzésre a fény szökőkútszerűen árad ki a fejtetőn, és tér vissza a lábakhoz. Néhányszor ismételjük a gyakorlatot.

3. Csakrapörgetés
A medencétől a fejtetőig kéz a kéz előtt forog, mintha egy gombolyagot görgetnénk. A végén olyan mozdulatot teszünk, mint amikor megkötünk egy masnit. A gyakorlat élénkítő hatású, az egész csakrarendszert aktivizálja. legalább 25-30-szor ismételjük meg.

4. Gondolkodó sapka - az észlelés és figyelem bekapcsolása
Amennyiben hallunk, de nem halljuk meg amit mondanak, akkor itt az ideje a gondolkodó sapka "feltételének". A gyakorlat kiegyensúlyozza a két agyféltekét, segíti a koncentrációt a szellemi munkánál (tanulás, számítógépes munka). Elősegíti, hogy fülünkkel minden irányba érzékeljünk, javítja a koncentrációt. Ráhangol a "meghallásra".
A fülünk külső peremét (karimáját) fentről lefelé haladva finoman simogatjuk kifelé. Miközben enyhén húzogatjuk kifelé és hátrafelé a fülkagylókat, a fülkagyló külső peremét kifelé pödörgetjük. A gyakorlatot 5-15 alkalommal csináljuk meg egymás után.

5. Pozitív pontok - az érzelmi stressz oldására
E gyakorlat elvégzése a stressz minden formája esetén alkalmas a test központosításához és a megnyugtatáshoz.
A pozitív pontok a homlokon a szemöldökök és a hajvonal között középen helyezkednek el a szem függőleges tengelyében. Kezünket rátéve itt egy enyhe dudort érezhetünk a homlokcsonton. A gyakorlat során jobb kezünk mutató és középső ujját a jobboldali pozitív pontra, míg bal kezünk azonos ujjait a baloldali pozitív pontra helyezzük. A pontokat nem kell erősen nyomni, csak szinte érintve ráhelyezni ujjainkat. A pontokat mindaddig tartjuk, amíg a stresszt érezzük, illetve amíg az ujjaink alatt nem érzünk egy enyhe energialüktetést. A pontok tartása agyunkban és testünkben feloldja a feszültséget. A gyakorlatot a stresszhelyzet megelőzésére úgy használjuk, hogy miközben tartjuk a pontokat élénken és a helyzetet minél jobban átélve az előttünk álló stresszhelyzetre gondolunk. Addig tartjuk a pontokat, amíg nem érezzük, hogy a helyzetre gondolva többé már nem érezzük a korábbi feszültséget és nyugodtan, feszültségmentesen tudjuk a korábban stresszt okozó gondolatot átélni.

6. Do-in
A Do-in gyakorlatok az akupunktúrás pontok masszírozásán keresztül hatnak. Ez a rendszer sokféle gyakorlatot tartalmaz. A testünkön több helyen is találunk olyan területeket, ahonnan az egész testre hathatunk reflexesen. Ilyen a talp, a tenyér, a skalp, az arc, fül, a nyelv stb.
Két gyakorlat ízelítőképpen:
A skalpot masszírozhatjuk, kopogtathatjuk ujjbeggyel, a fület föntről lefelé és kifelé masszírozzuk, 4-5 ismétléssel. A gyakorlat további hatása: javítja a hallást és a hallás útján történő megértést.
A szemet energetizálja következő gyakorlat: érintsük meg hátul a tarkódudorokat és masszírozzuk körkörös mozdulatokkal. Eközben a szemünkkel tegyünk egy kört jobbra és egyet balra. Ha jólesik, ismételjük meg 2-3x. A gyakorlat hatása: javítja a látást, felfrissíti az elfáradt szemet, kifejezetten ajánlott rendszeres monitornézés esetén.

Eredet: Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Mit tegyél a negatív érzelmekkel, energiákkal?
  2019-10-21 11:36:08, hétfő
 
 





Mit tegyél a negatív érzelmekkel, energiákkal?


Egyes negatív energiák olyan erősek, hogy entitássá növik ki magukat és némi tudattal rendelkeznek. Ezektől nehéz megszabadulni, és többnyire ezek okozzák mikor nem tud valaki kilábalni egy problémából, betegségből. A csikungnak vannak módszerei az érzelmek átalakítására, ilyen a Belső mosoly gyakorlata, vagy az érzelmek megfigyelése.

Próbáld ki!
Amikor valamilyen negatív érzelmet veszel észre magadban, akkor figyeld meg! Figyeld, hol van a testedben és mit okoz. Ezután ezt a negatív érzelmet fogadd el, ne legyél vele elutasító, csak tapasztald és figyeld meg! Így leválasztod magad róla, és már nem azonosulsz vele (mondjuk a haragoddal). Vagy te, és a harag akit figyelsz. Ezután mintha egy személy lenne, kezd el szeretni a haragot, küldj felé szeretetet, és utána magad felé is (tehát szeresd magad is). Pár percig kitartva ezt a szeretetet azt fogod tapasztalni, hogy a negatív érzelem (energia) eltűnt, átalakult.

KarmaC

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
A Fénytest aktiválásának 34 jele
  2019-10-21 11:27:59, hétfő
 
 





A Fénytest aktiválásának 34 jele


A frekvenciák spektruma az univerzumban mérhetetlen és multidimenzionális. Az érkező hullámok mind, hatnak a fizikai test frekvenciájára, és emelik a rezgését. Mivel a Mindenség frekvenciája magas, ezért ezen érkező energiák mind feljebb hangolnak minket, hogy harmóniába kerüljünk a Teljesség energiájával. DNS aktiválás, újabb energetikai szálak bekapcsolódása, a csakra rendszer harmonizálása és hangolása mind együtt járnak ezen kozmikus hullámok érkezésével. A Fénytestünk fokozatosan egyre aktívabbá válik, ahogy emelkedik a rezgésünk és egyre feljebb hangolódunk.

Mit tapasztalhatunk ilyenkor?

1. Fülcsengés, zúgás és pattogás, valamint szédelgés.

2. Élénk és kontrollálható álmok - tudatában vagyunk, és alakítjuk az álmainkat.

3. Furcsa érzetek a csakrák területén - bizsergés, lüktetés, nyomás és fájás, valamint eltérő hőmérséklet a csakrák környékén a test többi részéhez képest.

4. Könnyűség érzet a végtagokban, és kezek lábak bizsergése

5. Száraz, viszkető, homályos szemek, valamint formák, fények, számok, alakzatok vagy hullámok látványa

6. Erős késztetés, hogy nyújtsuk a testet.

7. Egész testen átfutó remegés és reszketés.

8. Nehezített koncentráció hétköznapi tevékenységek, olvasás, tévézés közben.

9. Nagy tömeg és zsúfoltság kerülése.

10. Jó helyen jó időben lenni - szinkronitások.

11. Belső inspirációkra,késztetésekre és ösztönre hallgatás, amikor teszünk vagy mondunk valamit.

12. Étvágytalanság, és édességre, élenkítőszerekre vágyás, hogy kompenzáljuk az energiákat.

13. Szívdobogások és lüktetések, amik intenzívek és kellemetlenek, de nem félelmetesek.

14. Gerinc ruganyossága és alap flexibilitás növekedése.

15. Médiumi képességek erősödése.

16. Az emberek egy része bámul rád, mások pedig mintha észre sem vennének.

17. Egyik nap teljesen földeltnek érzed magad, másnap meg teljesen magasan rezegsz. 3D és 5D közötti ingázás érzés.

18. Meditáció iránti vágy erősödése, hogy stabilizáld és kiegyensúlyozd az energiákat, és elidőzz a belső békédben. Nyugalom, csönd és béke iránti késztetés.

19. Mély visszatekintő időszakok - pillanatképek és érzetek felvillanása, régi emlékek felbukkanása, melyek elengedésre szorulnak.

20. Kristályok iránti érzékenység erősödése.

21. Állatok, madarak viselkedése iránti érzékenység fokozódása.

22. Megemelkedett tudatosság a dimenziók, entitások, elődök, segítők és Felsőbb Én felé.

23. Az élet nagy kérdései iránti érdeklődés felbukkanása, politikai éberség ébredése.

24. Megerősödött szimpátia és együttérzés.

25. Idegenkedés és irtózás bizonyos helyektől, személyektől, ételektől, és dolgoktól generál.

26. Hirtelen jött fáradság és émelygés, valamint erős igény, hogy ledőljünk és pihenjünk vagy aludjunk.

27. Gyakori felébredés éjjel 3 és 5 között.

28. Számkombinációk és szám szinkronitások megjelenése.

29. Szinkronitások megjelenése és belefonódása a mindennapokba.

30.Útjelzők, szimbólumok és a természet jeleinek, értelmének felfedezése. A természet iránti megerősödött vágy és igény.

31. A mindennapi beszélgetések unalmassá és terhessé válnak - hasonló gondolkodású emberek keresése.

32. Az ambíciók csökkenése, és az élet leegyszerűsítése iránti vágy ébredése.

33.A test jelzéseinek felerősödése, és a mi figyelmünk felé fordulása.

34. A stressz és negatív energiák testre és lélekre való hatásának felismerése, és fokozatos csökkentése. Meditáljunk sokat, figyeljünk a testünk jelzéseire, keressük a természet nyugalmát és magas rezgését, mely segíti a földelést és az energiák stabilizálását. Tisztítsuk meg a testünket, és engedjünk el mindent, ami már nem szolgál minket... a többit bízzuk az energiákra.



Fordította: Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2019.04.06.
mindennapitudatossag.simplesite.com
Fb: Mindennapi Tudatosság
fotó: pinterest
Eredeti cikk:
https://consciousreminder.com/2018/11/18/33-symptoms-of-lightbody-activation/
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Kukorelly Endre : Talán a könnyem
  2019-10-21 11:20:53, hétfő
 
 





Kukorelly Endre : Talán a könnyem


Talán a könnyem
nem potyog.
Talán ha könnyebb lenne
lenni.
Talán az van, hogy
nem vagyok.
Nincs, nem, talán minden csak
ennyi.

Talán az élet
túl komoly.
Túl sok az, ami elvész
innen,
s már nincsen rajtam
egy mosoly
sem. Komoran néz le az
Isten.

 
 
0 komment , kategória:  Versek 5  
Tandari Éva: Nem kérek sokat
  2019-10-21 11:17:34, hétfő
 
 





Tandari Éva:
Nem kérek sokat


Nem számít , honnan jössz ...
- Az sem , merre vezet utad ...
Nem számít a Sár , a Fény ...
- Most itt kell adnod : Önmagad !

Én nem nézek Múltad sarába ,
sem hamis , csillogó napjába .
- Csak azt nézem ; mi maradt a Mára ...
Mit hoztál lelked mélyére zárva ?!

Nem várok fénylő , Égi tisztaságot .
/ Bár nem tűrök hazug , torz világot ... /
Nem kérek hamis , tűnő lángot .
Muszáj - szeretetet , meggyilkolt virágot ...

Nem kérek , csak egy élő , Igaz álmot ,
és ajkadról néhány tiszta , Igaz szót ,
hogy érezze megfáradt , halódó szívem ,
hogy Te vagy , ki kitárhatsz előtte
---------- az élni-akaráshoz egy utolsó ,
---------- rejtve maradt ajtót ...


 
 
0 komment , kategória:  TANDARI ÉVA VERSEI 2.  
Ezer ingyenes logikai játék
  2019-10-21 10:05:35, hétfő
 
 


Ezer ingyenes logikai játék magyar szöveggel is!!!!

Link






 
 
0 komment , kategória:  Logikai, ügyességi játékok  
Katona Bálint: Maradék idő verse.
  2019-10-21 09:55:53, hétfő
 
 





Katona Bálint: Maradék idő verse.


Szeretni még egyszer,
halálosan, aki vár.
Mosolyt venni még,
mielőtt a bolt bezár.
Napot látni még,
mielőtt az est leszáll.
Élni még egy kicsit,
mielőtt a szív megáll.

Utoljára valakiben
hinni volna jó,
ne vesszen kárba
a kimondatlan szó.
Örülni valaminek,
ami szép, ami jó,
mielőtt a szívben
esni kezd a hó...
Mert a maradék idő
már nem eladó....

 
 
0 komment , kategória:  Versek 5  
A tele töltött üveg
  2019-10-21 09:49:02, hétfő
 
 





A tele töltött üveg


Egy filozófia professzor az előadását úgy kezdte, hogy fogott egy konzerv-üveget és feltöltötte kb. 5 cm átmerőjű kövekkel. Rákérdezett, hogy ugye tele van az üveg. Igen - volt a válasz.


Ezután elővett egy dobozt, tele apró kaviccsal, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van.


A professzor ezután elővett egy dobozt homokkal és azt kezdte betölteni az üvegbe. Természetesen a homok minden kis rést kitöltött. "És most" - mondta a prof, "vegyék észre, hogy ez az önök élete.


A kövek a fontos dolgok - a családod, a partnered, az egészséged, a gyerekeid - ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok a dolgok, amik még számítanak, mint a munkád, a házad, az autód. A homok, az összes többi. Az apróságok. Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amik igazán fontosak számodra. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetőek a boldogságod érdekében. Játssz a gyerekeiddel. Szakíts időt orvosi ellenőrzésre. Vidd el a párodat táncolni. Mindig lesz időd dolgozni, takarítani, vendégeket hívni, rendet rakni. Először a kövekre figyelj - azokra, amik igazán számítanak. Állítsd be a prioritásokat. A többi csak homok." Később azonban... Az egyik hallgató fogta az üveget, amelyről a prof és a többiek megállapították, hogy tele van, és beleöntött egy üveg sört. Természetesen a sör kitöltötte a homokszemcsék közti hézagokat, így az üveg tényleg tele lett.

Tanulság:

Nem számít, mennyire van tele az életed, mindig van benne hely egy sörnek!
 
 
0 komment , kategória:  Történetek, tanmesék  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1170 db bejegyzés
Összes: 13015 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 792
  • e Hét: 6268
  • e Hónap: 23651
  • e Év: 140897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.