Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Mitesszerek ellen
  2019-10-21 23:49:53, hétfő
 
  A legcsúnyább mitesszereket is kihúzza ez a tojásfehérjés, mézes maszk.Makulátlan lesz a bőröd.

A mitesszerek és a pattanások nemcsak tinédzserkorban, de később is nagyon makacsak lehetnek. A problémára azonban szerencsére több házi praktika is rendelkezésre áll, melyekkel könnyen megtisztíthatod tőlük az arcbőrödet.

Ha tojásfehérjét és mézet keversz össze, két nagyon hatékony alapanyagból készíthetsz pakolást. Mutatjuk, hogyan készítsd el a házi mitesszerkihúzót!

A pakolás elkészítése.Valójában nem is egyszerű pakolásról, hanem inkább egy tapaszról van szó, ugyanis egy többrétegű papírra is szükséged lesz a kezelés alkalmazásához. Erre alkalmas lehet például a konyhai törlőkendő, a vécépapír vagy a kozmetikai kendő, a lényeg, hogy szivacsszerű, lyukacsos szerkezete legyen.

A pakoláshoz egy-két tojásból a fehérjére van szükséged, melyhez fehérjénként egy kanál mézet kell keverned. A két alapanyagot ezután egy habverővel jó alaposan dolgozd össze, amíg kis légbuborékok jelennek meg.

Vidd fel ecsettel vagy akár kézzel a kezelni kívánt - előzőleg alaposan megtisztított - felületre a pakolást, majd megfelelő méretű papírral fedd le, és nyomkodd bele alaposan a tapaszt, amíg a papír jól átitatódik.

Nagyjából 10-15 perc elteltével a tojás és a méz hatni kezd, így amikor már érzed, hogy a tapasz húzódik, mert szárad, lehúzhatod a papírt a bőrödről. Az eredményt az eltávolított papíron látni fogod, ugyanis a mitesszerekből a faggyú és a zsír átvándorol a tapaszra. Végül mosd meg alaposan az arcodat, és szükség szerint hidratáld.

Miért van szükség a pakolásban mézre?
A méz számos kozmetikum alapja, tápláló, vízmegkötő hatásának köszönhetően. Az aranyszínű. édes anyag vérbőséget okozva frissíti a bőrt, csökkenti a gyulladást, így kiválóan alkalmas pattanások, mitesszerek, sebek kezelésére, ám nedvszívó hatása miatt mindig alapos hidratálást igényel, ha pakolásokban használod.

Mit tud a tojásfehérje?
A tojásfehérje kollagénben, A- és B2-vitaminokban gazdag, sőt, fontos ásványi anyagokkal ápolja a bőrt. Emellett a méz számára kellőképpen vizes közeget biztosít, így gondoskodik arról, hogy a méz ne szívja el a bőrödből a nedvességet, ne ráncosítson.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Házi botox
  2019-10-21 23:45:11, hétfő
 
  Ez a házi botox olyan feszessé varázsolja az arcbőröd, hogy mindenki kéri majd a receptet

Testünk legszembetűnőbb része az arcunk, amely egészségünkről és lelki állapotunkról is sokat el tud árulni. Az idővel megjelenő ráncok elsősorban az életkor előrehaladtának köszönhetőek, de az évek során minket ért stressz, a dohányzás és az egészségtelen táplálkozás, mozgásszegény életmód is szerepet játszik benne.

Viszont nem kell drága krémekhez és egyéb plasztikai beavatkozásokhoz folyamodnod, hogy visszanyerd bőröd feszességét. Egy házi keverék is tökéletesen megteszi, amelynek legfőbb alapanyaga a tojás. Ha érzékeny a bőröd, előbb egy kevésbé látható bőrfelületen próbáld ki. Azonban olyan természetes összetevőkből áll, hogy alapvetően nem kellene, hogy irritációt okozzon.

Tojásos maszk

Hozzávalók:

1 tojásfehérje
Fél teáskanál kókuszolaj
Fél teáskanál citromlé (frissen facsart)
1 csésze kamilla tea

Elkészítés, alkalmazás

A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd alaposan keverd el benne a kókuszolajat és a citromlevet.

Az egynemű masszát vidd fel az arcodra és körkörös mozdulatokkal masszírozd is bele.

Hagyd megszáradni, legalább 15 percig maradjon az arcodon.

Az idő letelte után mosd le a kihűlt kamillateával.

A hozzávalók hatása
Tojásfehérje - Feszessé, rugalmassá és puhává varázsolja a bőrt, gyulladásgátló hatása van.
Kókuszolaj - Antibakteriális és gyulladásgátló hatású, a legjobb természetes hidratáló anyag.
Citromlé- C-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a kollagén termelődést, amely segít rugalmasítani, feszesíteni a bőrt.
Kamillatea - Egy természetes, gyulladáscsökkentő gyógynövény, amely enyhíti a pirosságot és nyugtatja a bőrt. Száraz bőr ellen is kiváló.
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Bármilyen utat...
  2019-10-21 23:18:48, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
P-vitamin - Rutin
  2019-10-21 21:56:40, hétfő
 
  A rutin a bioflavonoidok közé tartozó anyag. A P vitamin a C vitamin kísérője, általánosan ugyanazokban az élelmiszerekben fordul elő. A P-vitamin segíti a C vitamin felszívódását és megvédi az oxidációtól, ezenkívül erősíti a hajszálereket.

Mihez szükséges?
Antioxidatív folyamatokhoz, védőfaktorként
Öregedési folyamatok gátlásához
Csökkenti a hajszálerek törékenységét

Mennyi szükséges belőle?
A P-vitamin pontos szükséglete nem ismert.

Miben található meg?
Legbővebben a citrusfélék, a csipkebogyó, az áfonya, a brokkoli, a paradicsom, valamint más gyümölcsök és zöldségek tartalmazzák - elsősorban a gyümölcs húsa gazdag ebben a vitaminban.
A hiány és többlet hatása

Hiányállapotok
Emberben kifejezetten P-vitamin hiánybetegség nem ismert, de feltételezhető, hogy hiányában a C-vitamin felszívódása és felhasználása zavart szenvedhet, éppen ezért tüneteik átfedhetik egymást.

Túladagolás
A P-vitamin túladagolása és káros hatásai emberi szervezetben nem ismertek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Pantoténsavról
  2019-10-21 21:50:33, hétfő
 
  A pantoténsavnak már a neve is utal előfordulási helyére: a görög eredetű név jelentése: mindenütt előforduló, tehát arra mutat, hogy széles körben fordul elő az élelmiszerekben. Egyes kutatások szerint serkenti a mellékvese hormonjainak termelődését, és feltételezik, hogy lassíthatja az öregedést. A pantoténsav a koenzim-A nevű enzim alkotórészeként központi szerepet tölt be a szénhidrát-, a zsír- és a fehérjeanyag-cserében. A koenzim-A szinte minden anyagcsere-folyamat kulcsenzime, így a legtöbb létfontosságú anyag előállításában is jelentős szerepet tölt be. Érdekesség, hogy a panthenolt gyakran alkalmazzák bőrvédő krémekben, melyekben segít megőrizni a bőr rugalmasságát és puhaságát. Hajápoló termékekben is alkalmazzák, hogy megóvja a hajat a kémiai és mechanikai károsodásoktól.

Mihez szükséges?
Koleszterinszintézis
Ingerületátvivő anyagok képzése
Hemoglobin szintézise
Gyógyszerek kiürülése

Mennyi szükséges belőle?
A pantoténsav szükségletét nem túl könnyű meghatározni hiszen mint fent is utaltunk rá, szinte minden élelmiszerben előfordul. Stabil, de a savak (például ecet), a sütőpor és a hő együttes hatása mégis elindíthatja lebontását.

Miben található meg?
A legtöbb élelmiszerben megtalálható, fő forrásaink a máj, az élesztő és gabonafélék-péksütemények.

Hiányállapotok
Hiánytünetek általában csak nagyon egyoldalú, túlságosan sok finomított élelmiszert tartalmazó étrendnél alakulnak ki hiánytünetei leggyakrabban a bőrön, az idegrendszerben, illetve az anyagcserében okoznak elváltozásokat. Ezek a tünetek azonban nem igazán jellemzőek, így csak néha lehetséges a valódi ok feltárása. Szükségletünk növekedését egyes gyógyszerek szedése, a rendszeres alkoholfogyasztás és a dohányzás is okozhatja.

Túladagolás
Túladagolva, különösen egyéb B vitaminok nélkül, felboríthatja az anyagcserét, bár ez csak extrém nagy adagok mellett lehetséges, amennyit normál körülmények között képtelenség a szervezetbe juttatni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
PABA - Para-amino-benzoesav
  2019-10-21 21:40:01, hétfő
 
  PABA-ról régebben azt tartották, hogy a B-vitaminok közé tartozik. Ma már tudjuk, hogy közvetlenül nem életfontosságú tápanyag, de bizonyos mikroorganizmusok (bélbaktériumok) számára nélkülözhetetlen. Ezek a baktériumok hozzátartoznak a szervezet ún. normál flórájához, sőt, mint fentebb említettük, hasznot is hajtanak, pl. vitaminokat termelnek és visszaszorítják a kórokozó baktériumokat. A PABA e jótékony baktériumokon keresztül hat előnyösen a szervezetre.

Mihez szükséges?
Antioxidatív folyamatokhoz, védőfaktorként
Az emésztőrendszer mikoorganizmusainak tökéletes működéséhez
Közvetve csökkentheti az érelmeszesedés és a szívinfarktus veszélyét

Mennyi szükséges belőle?
Nincsenek pontos szakirodalmi ajánlások a PABA napi beviteli szintjére vonatkozóan.

Miben található meg?
A PABA legjobb táplálkozási forrásai a gabonafélék.

Hiányállapotok
Emberi szervezetben még nem mutatták ki hiányállapotát

Túladagolás
A PABA nagy mennyiségben sem toxikus, kozmetikai szerekben alkalmazva viszont arra érzékenyeknél bőrkiütéseket okozhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
A niacinról
  2019-10-21 21:37:12, hétfő
 
  A niacin vízben oldódó vitamin, régebben PP-faktornak (Pellagra-Preventív) hívták, ma többször találkozhatunk vele nikotinsavamid, nikotinamid, niacinamid néven is. Főleg a szöveti oxido-reduktív folyamatokban vesz részt. Szintén képes a szervezetben képződni, a triptofán nevű aminosavból.

Mihez szükséges?
Kémiai reakciók
Szénhidrát-anyagcsere
Fehérje-anyagcsere
Zsíranyagcsere

Mennyi szükséges belőle?
Szintén alkalmazzák a tápanyagbeviteltől függő meghatározást is, hiszen az anyagcsere fontos szereplője. 1000 kJoule energiára1,6 mg bevitelt javasolnak. A kukoricában olyan anyag található, amely a niacin hatását gátolja.

Miben található meg?
Legjobb niacinforrásaink a hús, máj, vese, hal, tojás, élesztő, szárazhüvelyesek, zöldségfélék és a barna kenyér.

Hiányállapotok
Niacin hiányában a pellagra nevű betegség fejlődhet ki, amely bőrártalmakkal, a nyelv gyulladásával, rendellenes bélrendszeri és idegrendszeri működéssel jár.

Túladagolás
Vízoldható vitamin lévén nem lehet túladagolni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Az inozitról
  2019-10-21 21:33:11, hétfő
 
  Az inozit egy B-vitaminfajta, melynek egyes kutatók olyan hatást tulajdonítanak, mint egy nyugtatószernek. Vannak, akik szerint kiváló altatószer, megszabadít a szorongástól és a feszültségtől, esetleg a magas vérnyomást is csökkenti.

Aktív formája, a foszfatidil-inozitol szabályozza a sejtmembránok működését és hozzájárul azok épségéhez, továbbá szerepe van az idegek ingerület-továbbításában és a zsírok szervezeten belüli transzportjában. Szöveteinkben, például a májban, a vesében glükózból, hétköznapi nevén szőlőcukorból (szénhidrátból) keletkezik. Nagy mennyiségben tárolja a gerincvelő, az agy és az agyfolyadék, innen erős leterheltség mellett felhasználásra kerül.

Mihez szükséges?
Az agy működéséhez
A vese működéséhez
A pajzsmirigy működéséhez
A köztiagy működéséhez
A vérlemezkék képzéséhez

Mennyi szükséges belőle?
Napi adagját illetően nem rendelkezünk pontos ajánlásokkal, lévén a szervezet is képes bizonyos mennyiségben előállítani. Igénye viszont szinte bizonyos, hogy függ a stressz mértékétől, vizsgálatok szerint napi 4-8 gramm között változik.

Miben található meg?
Inozitot elsősorban a húsfélék, a tej és tejtermékek, a gabonafélék, a gyümölcs- és főzelékfélék és az olajos magvak tartalmaznak, de mint fentebb említettük, az agyban, kisebb részben a májban is képződik.
Az élelmiszerekből a fitáz nevű enzim segítségével szabadítható fel a megfelelő mennyiségű inozit. Erre azonban csak egészséges emésztőrendszer képes, a koffein pedig kifejezetten kártékonyan hat az inozit felezsívódására.

Hiányállapotok
Idegi károsodások, fáradékonyság, koncentrálási zavarok, csökkent fizikai teljesítőképesség. Cukorbetegségben szenvedőknél nagyobb arányban mutatható ki inozitvesztés.

Túladagolás
Jelenleg még nem ismert.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
A folsavról
  2019-10-21 21:30:26, hétfő
 
  A folsav vízben oldódó vitamin. Régebbi szóhasználattal folátként is szokták emlegetni. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, és kiemelten várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét (a velőcsövet) lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul. Ezért várandós édesanyáknak mindenképpen ajánlott a folsav pótlása.

Mihez szükséges?
A fehérvérsejtek képzéséhez
A vörösvértestek képzéséhez
A vérlemezkék képzéséhez
Az aminosavak anyagcseréjéhez
A nukleinsavak anyagcseréjéhez
A gyomor-bélrendszer épségéhez
A szájnyálkahártya épségéhez

Mennyi szükséges belőle?
Érdekes módon a mesterséges készítményekből felszívódása jobb, mint a természetes forrásokból. Ha valakinek jó a folsav-ellátottsága, akkor az elfedheti a B12 vitamin hiányában kialakuló tüneteket. Ez különösen vegetáriánus táplálkozást folytatóknál lehet veszélyes. A túl nagy folsavbevitel csökkentheti a cink hasznosulását.

Miben található meg?
Legjobb folsav forrásaink a máj, a leveles zöldségek (különösen a paraj), a gyümölcsök, és az élesztő.

Hiányállapotok
Folsav hiányában a vérsejtek minden típusának száma csökken (ez a pancytopenia nevű betegség), a vérképben abnormálisan nagy vörösvértesteket látunk, nyelvgyulladás lép fel, gyomor-bélrendszeri tünetek jelentkeznek. Fejlődő szervezeteknél fejlődési rendellenességek léphetnek fel.

Túladagolás
Vízoldható vitamin lévén nem lehet túladagolni.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
A "C" vitaminról
  2019-10-21 21:27:15, hétfő
 
  A C-vitamin vízben oldódó vitamin, és ez az egyetlen, magyar tudós által, és Magyarországon véghezvitt felfedezés, amelyet Nobel-díjjal jutalmaztak. Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik a C-vitamin első előállítása tiszta formában, melyet az elterjedt tévhittel ellentétben nem citromból, hanem paprikából végzett. A C-vitamin furcsa vitamin: mindössze két állatfaj, a tengerimalac és az ember nem tudja előállítani, más fajok igen, tehát számukra ez nem vitamin. Mindemellett ez a vitamin birtokolja a legnagyobb mennyiségben szükséges vitamin címét, mert a napi szükséglete akkora, hogy bármely más vitaminé sem éri el.
Gyakran használjuk az "aszkorbinsav" megnevezést is rá. Vízben igen jól oldódik, de oxigén, fény, hő vagy fémionok hatására könnyen bomlik.

Mihez szükséges?
Oxido-reduktív folyamatok
Kollagénfehérjék szintézise
Hormonok szintézise
Immunrendszer működése
Vas- és rézfelszívódás

Mennyi szükséges belőle?
A C-vitamin felszívódási vesztesége nem túl nagy, a bevitt mennyiség mintegy 75%-a hasznosul. A környezeti hatások, a stressz, lázas, esetleg műtét utáni állapotok, a fizikai munka, a dohányzás és a fogamzásgátlók szedése emeli a szükségletet.

Miben található meg?
Legjobb C-vitamin forrásaink a zöldpaprika, a citrusfélék, a friss zöldségek, kifejezetten a paradicsom, a káposzta, salátafélék. Télen a savanyú káposzta és a mirelit zöldségek tehetnek jó szolgálatot.

Hiányállapotok
C-vitamin hiányában az immunrendszer gyengül, a fertőzésekre való fogékonyság nő. Súlyosabb esetekben a skorbut nevű betegség lép fel, ami az érfalak meggyengülésével és megrepedésével, illetve fog- és ínygyulladással járó, esetenként halálos kimenetelű betegség (bár napjainkban már nem jellemző).

Túladagolás
Vízoldható vitamin lévén nem lehet túladagolni. Sokan szednek viszont úgynevezett "megadózisú" C-vitamint, mondván ettől nem lehet semmi bajuk. Megfigyeléseken alapulva kijelenthető, hogy a tartósan napi 1000 mg feletti C-vitamin bevitel káros lehet. A leggyakoribb tünet ilyenkor a vesekő, de a szövetekben is lerakódhat a C-vitamin kis kristályok formájában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 699
  • e Hét: 4277
  • e Hónap: 24139
  • e Év: 200014
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.