Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Agyunk egészségéért - memória javítók
  2019-10-26 23:25:19, szombat
 
 



Az agy egészségének megőrzése egyszerűen
Világszerte egyre több ember szenved Alzheimer-kórban. A betegség legnagyobb kockázati tényezője az életkor, ami egyre csak növekszik 65 éves kor fölött. Az Alzheimer-kór azonban a fiatalabbakat is érintheti. Genetikai tényezők is szerepet játszanak a betegség kialakulásában, de a betegséget kiválthatja egy fejet ért trauma, agyrázkódás, de még kardiovaszkuláris betegség is oka lehet ennek a betegségnek.

Nagyon fontos, hogy mindent tegyünk meg a betegség kialakulása ellen. Hiszen életünk során kialakíthatunk olyan életmódot, amellyel jelentősen csökkenthetjük a betegség kialakulásának kockázatát.

Mit tehetünk, hogy minimalizáljuk az Alzheimer-kór kialakulását? A rendszeres testedzés sokat segíthet a megelőzésben, de az is, ha elkerüljük az ülő, inaktív életmódot, ha egészségesen táplálkozunk. Sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében, ha az agyunkat is megtornáztatjuk rendszeres időközönként. Fontos, hogy mindig újabb és újabb készségeket tanuljunk, illetve fejlesszük a már meglévőket. Lényeges, hogy mindig jól aludjunk és ez naponta legalább 7-8 óra legyen. Tartsunk fenn aktív társadalmi életet, illetve a stressz csökkentése is nagyon lényeges.

Az ülő és az inaktív életmód elkerülése azért nagyon is lényeges, mivel így a szív- és érrendszer is nagy valószínűséggel marad egészséges, és csökkenti a cukorbetegség kialakulásának esélyeit. Ezek a betegségek nagyban hozzájárulnak a demencia kialakulásához, de a gyulladás és a gyenge keringés is a betegség progressziójához vezethet.

A rendszeres testmozgás segíthet a stressz fiziológiai hatásainak csökkentésében, megnöveli a hangulatot, jót tesz a vérkeringéssel, megtámogatja a memóriát, a kreativitást és a motivációt is.
Az étrend kulcsfontosságú szerepet tölt be a szív- és keringési betegségek, a cukorbetegség és a demencia elkerülésében. Az alacsony glikémiás indexű, antioxidánsokkal teli, gyulladásgátló étrend segíthet megvédeni a sejteket, beleértve az agysejteket is a degeneratív elváltozásoktól.
A mediterrán étrend nagyon jó választás lehet. Ebbe beletartoznak a diófélék, a magvak, az olívaolaj, a sok friss zöldség és gyümölcs, az olajos halak, az alkalmilag elfogyasztott egy-egy pohár vörösbor és a kis mennyiségben elfogyasztott étcsokoládé.

A memória és a mentális éberség fenntartásában segíthet a zöld és a fehér tea, de a kognitív
egészséget az antioxidánsban gazdag kurkuma is biztosíthatja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A fahéjas méz gyógyhatásairól
  2019-10-26 23:17:53, szombat
 
  A fahéj és a méz keveréke nem új keletű dolog, már a régebbi korokban is előszeretettel alkalmazták, hiszen felismerték annak gyógyító hatásait. A fahéjas méz többek között erősíti az immunrendszert, jó hatással van emésztőrendszerre, a szív egészségére, de ízületi gyulladás esetén is bátran fordulhatunk ehhez a keverékhez.

A méz és a fahéj is a tápláló élelmiszerek táborába tartozik, hiszen mindkettő tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és hozzájárulnak a jó egészség fenntartásához. A mézes fahéjas keverék gazdag kalciumban, vasban, nátriumban, magnéziumban, foszforban, cinkben, valamint C-vitaminban, B6-vitaminban, folsavban, niacinban és riboflavinban.

A méz és a fahéj fellendíti az immunrendszert, illetve eredményesen harcolnak a krónikus fáradtsággal szemben. Mindkettő nagyon hasznos megfázás és influenza esetén. Ezeket a pozitív tulajdonságaikat antioxidáns hatásaiknak köszönhetik. Az antioxidánsok csökkenteni tudják az oxidatív stresszt, így védelmezve az emberi szervezetet a különféle kórokozókkal és betegségekkel szemben.

A fahéj antioxidáns flavonoidokat tartalmaz, amelyek hasonlóan hatnak, mint az inzulin, azaz vércukorszint-szabályozó hatással rendelkeznek. A mézes fahéj nagyon hasznos lehet, mivel együttes használatuk megakadályozhatja a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását.

A méz és a fahéj kombinációja segíthet megakadályozni a rákos megbetegedések kialakulását is. A méz gazdag forrása az antioxidánsoknak. Legfőképpen a sötét méz tartalmaz ilyen szabadgyök-fogó antioxidánsokat. A fahéj pedig daganatellenes hatásokkal rendelkezik. Nagyon hasznos lehet a klimax idején használni a hölgyeknek, amikor a lecsökkent ösztrogénszint vagy az ösztrogéndominancia, illetve a hormonfüggő daganatok kialakulási esélye jelentősen megnövekszik.

A mézes fahéjas keveréket gyakran használták már a régebbi korokban is rovarcsípésre, hiszen jelentősen enyhítik a csípés okozta bőrgyulladást. A fahéj gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és mivel fertőtlenítő hatása is van, így egyre több kozmetikai termék alkotórészét képezi.

A mézes fahéjas keverék nagyon hasznos lehet ízületi gyulladás esetén. A paszta rendszeres fogyasztása erősíti a csontokat és még az ízületi gyulladás tüneteit is csökkentheti, illetve meg is szüntetheti azt.

A mézes fahéjas elegy csökkenti a koleszterinszintet, így biztosít védelmet a szív számára. Ezzel megelőzhetjük az érelmeszesedést, a stroke-ot és a szívinfarktust is.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Magas koleszterinszint ellen
  2019-10-26 23:09:22, szombat
 
  Kétféle koleszterin létezik az emberi szervezetben, a jó és a rossz. Ha ezek egyensúlyban tudnak maradni, akkor beszélhetünk egészséges koleszterinszintről. A HDL-koleszterin segít eltávolítani a felesleges koleszterint a szervezetből. Az LDL, vagyis a rossz koleszterin szintje meg is emelkedhet, ilyenkor gyűlik fel az artériákban plakkok formájában, ami érszűkületet is okozhat.

Az alacsony HDL- és a magas LDL-koleszterin növeli a szívkoszorúér-betegség kialakulásának a kockázatát. Magas koleszterinszint hatására a különféle szívbetegségek kockázata nőhet meg. A természetes kiegészítők és az életmódbeli tényezők megváltoztatása segíthet megakadályozni a magas koleszterinszint kialakulását.

A fizikai aktivitás az egyik legjobb módja annak, hogy csökkentse az LDL-koleszterin szintjét. Naponta legalább 30 perc mozgásra van szükség ahhoz, mégpedig a hét 5 napján, hogy elkerüljük a szívet érintő betegségeket.

A szív- és érrendszer egészségének fenntartása érdekében az egészséges táplálkozást szükséges előnyben részesíteni. A friss zöldségeket, gyümölcsöket, a teljes kiőrlésű gabonákat, a tejtermékeket és a jó zsírokat, amelyek kordában tartják a koleszterinszintet.

A túlsúly is megnöveli a kockázatát a magas koleszterinszintnek. Azonban az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás segíthet a testzsír csökkentésében és ennek eredményeképpen a koleszterinszint csökkentésében.

A fokhagymát ősidők óta használják az emberek mint természetes gyógyszert. Ez az aprócska gyógynövény segíthet a koleszterinszint csökkentésében.

A lenmag oldható rostokat tartalmaz, illetve lignánokat és omega-3 zsírokat. Ezek mind-mind pozitív hatással lehetnek a koleszterinszintre és az artériák egészségére.

A galagonya is csökkentheti a koleszterinszintjét a vérben. A növény gyümölcse, virága és levele is nagyon hatékony lehet a szívproblémák és a magas koleszterin kezelésében. Azonban ha bármilyen gyógyszert szed, a galagonya fogyasztása előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét, tanácsát.

Az egyik legjobb koleszterinszint-csökkentő gyógynövény az oregánó. Az oregánó vagy az oregánóolaj omega-3 zsírsavakat, triptofánt, tirozint és arginint tartalmaz. Ez a gyógynövény a magas vérnyomást is normalizálni tudja, illetve segít megelőzni a fertőzésekkel kapcsolatos szívbetegségek kialakulását. Az oregánó egy remek antioxidáns is, hiszen nagyon sok A- és C-vitamin található benne.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5154
  • e Hét: 13936
  • e Hónap: 45422
  • e Év: 250123
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.