Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Az agy tápanyagai
  2019-11-03 21:35:25, vasárnap
 
  A folsav, a B12-, C-, E-, és D-vitaminok elengedhetetlenek a mentális egészséghez


Elengedhetetlen, hogy agyunkat megfelelő tápanyagokkal lássuk el. A Folsav, a B12-, C-, E-, és D-vitaminok segítenek a mentális egészség megőrzésében. Egy kutatás azt mutatta, hogy a krónikus mentális zavarokban szenvedő betegeknél (skizofrénia) ezeknek a vitaminoknak a szintje alacsony volt.

Egy, a Manchesteri Egyetemről, a belgiumi KU Leuven Egyetemről és a Western Sydney Egyetemről verbuvált kutatócsoport 28 cikket analizált, összesen 2612 résztvevővel. A kutatócsoport feltárta, hogy az alacsony tápanyagszint már a betegség elejétől kimutatható és összekapcsolható a betegség rosszabbodásával. A betegekben jelentős veszteségek jelentkeznek a folsav, D- és C-vitamin-szintekben első epizódjuk során. A kutatók ezen felül kimutatták, hogy a különbség a D-vitamin szintek között volt a legjelentősebb.

Egy másik kutatás a folsav-szint különbségeit genetikai változásokkal magyarázta meg az étrendbeli behatások helyett. Két kisméretű kutatás nagy C-vitamin veszteségről számolt be az első pszichózisos epizód után. Ez megegyezik az adatokkal, miszerint a betegek kevés gyümölcs- és zöldség fogyasztása jellemzi. Egy kontroll-kutatás, amely során véletlenszerű mintavételt alkalmaztak, azt mutatta, hogy az anti-pszichotikus kezelésként adott 500 mg (milligramm) C-vitamin jelentősen csökkenti az elmeorvostani tüneteket.

Az alacsony folsav- és B12-vitamin-szintek gyakorta megfigyelhetőek skizofréniás betegeknél, ezt a tünetek rosszabbodása követi. B-vitamin kiegészítőkkel jelentősen csökkenthetjük a skizofrénia tüneteit és visszafordíthatunk néhány, a betegséghez köthető neurológiai meghibásodást is. Mi több, a C- és E-vitaminok - melyek antioxidánsok - hiányoznak a krónikus skizofrénia során. Ez potenciálisan hozzájárul a a populációban megnövekedett oxidációs stressz - jelenséghez.



"Ahogy pszichotikus tünetek jelentkeznek, a folsav-szint azonnal lezuhan, ez pedig fontos lenne az agy egészségének megtartása érdekében. Csökken a D-vitamin mennyisége is - a D-vitamin pedig egy neuroprotektív tápanyag. Mindkettő kulcsfontosságú szerepet játszik a hangulatunkban és energiaszintünkben" mondta Joseph Firth, a kutatás vezetője.

A tápanyag-dús étkezés nem csak az agynak, a szívnek is jót tesz

A résztvevők közül a legalacsonyabb tápanyagszinttel rendelkező betegnek volt a legrosszabb a mentális állapota. Firth elmagyarázta, hogy azoknak az embereknek, akiknek említett vitaminszintjei magasabbak voltak, a mentális egészsége is jobb volt - még akkor is, ha pszichózissal küzdöttek.

Ezenfelül a kutatók feltárták, hogy az egészséges diéta nem csak a mentális egészség megtartásában segít, hanem a szív- és érrendszeri betegségek ellen is véd. Kutatások kimutatták a folsav és D-vitaminok hiányának a szívbetegségekkel való összefüggését.

Az adatok szerint az elmeorvostani betegségeknél rizikófaktor az elégtelen ételbevitel vagy az elégtelen tápanyagfelszívódás miatti tápanyaghiány. Ez az áttekintés azt sugallja, hogy egy tápanyag teli diéta követése fontos az egészség megőrzése érdekében.

A mentális egészség legfőbb támogatói:
Folsav - a folsavban gazdag ételek közé tartoznak a gyümölcsök és zöldségek, a teljes kiőrlésű magvak, a babfélék, a müzlik és további dúsított magvas termékek.

B12-Vitamin - ehhez a vitaminhoz tojásból, sajtokból, tejtermékekből, hús- és halárukból, és szárnyasokból is hozzájuthatunk.

C-Vitamin - bár a C-vitamin legnépszerűbb forrása a narancs, léteznek még más, C-vitaminban gazdag ételek. Ezek közé tartozik a paprika, a brokkoli, a kelbimbó, a karalábé, a kivi, a mangó, a papaya, az ananász és az eper.

D-Vitamin - a D-vitamin legfőbb forrása a Nap. A test előállít még D-vitamint, olyan ételekből, mint például a lazac, a makréla, a marhahús, a borjúmáj, a tojás sárgája, a tonhal, a szardínia, a shiitake- gomba, a joghurt és a mandulatej.

E-Vitamin - az E-vitamin segíthet megelőzni a kognitív képességek romlását és az Alzheimer-kórt is. E-vitaminhoz juthatunk olyan ételeken keresztül, mint például a mandula, az avokádó, a szárított kajszibarack, a tojás, a mogyoró, a kivi, a mogyoróvaj, a fenyőmag, a spenót, a napraforgómag és a búzacsíraolaj.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Van kiút a krónikus betegségekből
  2019-11-03 20:30:03, vasárnap
 
  Dr. Darnói Tibor: van kiút a krónikus betegségekből

Hazánkban a felnőtt lakosság csaknem fele küzd valamilyen krónikus betegséggel, például minden ötödik embernek magas a vérnyomása. 55 éves kor felett már a 30-40%-ot is eléri a magas vérnyomástól szenvedők aránya. Minél magasabb az életkor, annál nagyobb a valószínűsége a betegség kialakulásának.

Talán azzal sem mondunk újdonságot, ha kijelentjük, hogy egyértelmű összefüggés van a magas vérnyomás megjelenése és a már évek óta meglévő túlsúly között. Az sem véletlen, hogy minél nagyobb a túlsúly, annál nagyobb a magas vérnyomás kialakulásának a veszélye.

Amíg a magas vérnyomás veszélye egyre nagyobb az életkor emelkedésével, addig az allergia már egyértelműen a fiatalok betegsége. A lakosság kb. 12%-át érinti, és ez a szám évről évre egyre növekszik.

Hasonló cipőben járnak a mozgásszervi panaszokkal küzdők, és a cukorbetegek is. Hozzávetőleg félmillió embert kezelnek cukorbetegséggel. Ugyanennyi azoknak a száma, akik nem is tudnak a betegségükről. További félmillió embert fenyeget még a cukorbetegség kialakulásának a veszélye.

Ezek nagyrészt az egészségtelen táplálkozásnak és a mozgásszegény, stresszes életmódnak köszönhetőek. Jó hír, hogy ha változtatni szeretnénk, a mi kezünkben van a kulcs!

Számos krónikus betegségből van esély a gyógyulásra, amennyiben a betegek összehangolt, mélyreható változásokat képesek megtenni ennek érdekében. Így a kiszolgáltatott beletörődés és szenvedés helyett felszabadultan, más életminőségben élvezhetik mindennapjaikat.

A gyógyulás a tájékozódással kezdődik! A betegnek ugyan akkora (ha nem nagyobb) a szerepe és a felelőssége saját gyógyulásában, mint a gyógyítónak. A legfrissebb adatok szerint az átlag életkor folyamatosan nő, azonban az egészségben töltött évek száma rohamosan csökken! Kiszámíthatóan - és ez igaz kevés kivétellel mindannyiunkra - valamilyen krónikus betegséggel, vagy rosszabb esetben betegségekkel fogjuk leélni utolsó éveinket, évtizedeinket. Ennek nem kell így lennie! A tudatosság és a tájékozottság az alapja az egészségben és boldogságban eltölthető éveink meghosszabbításának!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Megfontolandó
  2019-11-03 19:45:45, vasárnap
 
  Amit véletlenül se fogyasszunk: nátrium-benzoát

Gondolkozott már azon, hogy az amerikai felnőttek egyharmada miért is lesz rákos életük során, pláne, hogy száz évvel ezelőtt még alig volt erre példa? Vegyük a leukémiát, ön szerint öröklődő? Téved. Az üdítőitalok és a legtöbb üveges paprika és savanyúság egyik általános összetevője leukémiát okoz, de egyetlen amerikai orvos sem beszélhet erről - a legtöbbjük nem is tud róla. Mi is ez a mérgező összetevő? A nátrium-benzoát.



Ételekben és italokban is megtalálható
Nátrium benzoátnak hívják, és megtalálható festékhígítókban, folteltávolítókban, gumicementekben és sok, az FDA által engedélyezett amerikai ételben.
A nátrium-benzoátot kitiltották a gumigyárakból, mert sok dolgozó leukémiát kapott és meghalt.

A nátrium-benzoát úgy készül, hogy nátrium-hidroxidot kevernek benzoesavval, amely maró, oldószeres tulajdonságokat biztosít neki. Európában a média harcol ennek a mérgező ,,tartósítószernek" a kitiltásáért, mert az anyag befolyásolhatja a gyermekek fejlődését is. Az amerikai média persze egy szót sem szól. A kutatók félnek egy tanulmány elkészülésétől, mondván, hogy nem akarnak a nagy gyógyszergyárak vagy ételgyárak szó szerinti áldozataivá válni - mint ahogy azt már sok kutató, holisztikus orvos és vakcinakutató is megélte.

A nátrium-benzoát egy jól ismert karcinogén, ami elvonja az oxigént a sejtektől, lebontja az immunrendszert és vérrákot (leukémiát, limfómát, stb.) okoz. A termékek leírásán azt a kifejezést látjuk: ,,a frissesség megőrzésére." Azért, hogy biztonságban érezzük magunkat, azért, hogy az agyunk befogadja ezeket a boldog szlogeneket - amit a szervezetünk valójában meg fog emészteni, az egy veszélyes vegyi anyagokból készült, laborban gyártott veszélyes kotyvalék.



Vitaminokkal keveredve még veszélyesebb
És ez csak rosszabb lesz. Amikor a nátrium-benzoát keveredik a C- vagy E-vitaminnal, benzol jön létre - itt jön be a leukémia. Sejti szinten, a nátrium-benzoát megvonja az oxigént a mitokondriumtól és előfordul, hogy emiatt a sejt úgynevezett ,,erőműve" teljesen leáll. Amikor a sejtek nem kapnak oxigént, nem tudnak megbirkózni a betegségekkel és fertőzésekkel, sem a sejtek mutációjával és a kontrollálhatatlan sejtburjánzással.

A nátrium-benzoát meghosszabbítja az élelmiszerek szavatossági idejét, de ezzel párhuzamosan csökkenti azon emberekét, akik ezeket a termékeket elfogyasztják.

Nézze meg a salátaönteteket, lekvárokat, szójaszószokat, eceteket, gyümölcsleveket, salsaszószokat, darált sajtokat, üdítőket, fogkrémeket, szájöblítőket, köptetőszirupokat és kozmetikai termékek százait, melyek mind tartalmazzák a mérgező összetevőt, a nátrium-benzoátot. A legolcsóbb gomba-gátló a piacon, azonban elvonja a fontos tápanyagokat az emberi szervezettől, ezáltal is segítve a krónikus neuro-degeneratív betegségek kialakulását, mint például a Parkinson- és az Alzheimer-kórok.

Az Egyesült Államok vegytelített élelmiszeripara jól védett. Az FDA egyetlen kutatást sem végzett, hogy megóvja a fogyasztókat az élelmiszerben található rákkeltő adalékoktól és tartósítóktól; még a nitrátokat és nitriteket sem szűrik ki (a nitrit az első a rákkeltő anyagok listáján). A nátrium-benzoát különösen veszélyes, mert roncsolja a DNS egy részét. Pontosabban, a mitokondriumokat támadja meg - sejteket, melyek oxigént használnak az energiatermeléshez. A sejtciklusokat és a sejtproliferációt is a mitokondriumok szabályozzák.

Az Egyesült Államok szövetségi biztonsági szabályai a benzol szintjét 5 ppb-re (parts per billion / részecske per milliárd) korlátozzák az ivóvízben, de valami rejtélyes ok miatt (talán a pénz lehet az), a gyártók nemigen tartják magukat ehhez. Némelyik italban több, mint 100 ppb benzolt találhatunk, ami hússzor több az emberek számára megengedett ,,biztonságos" szintnél - persze valójában semennyi sem biztonságos. A nátrium-benzoát veszélyei már az 1990-es évek óta ismertek. Ezek után hogy érzi, inna egy diétás kólát?

Mindenen olvassa el a címkét. Ismerje fel a mérgező anyagokat. Ne egyen rákot! Kerülje a nátrium-benzoátot, az aszpartámot, a szukralózt és a repcét. Látogasson el a NaturalPedia.com és FDA.news weboldalakra több, a biztonságos élelmiszekerekkel és étrendkiegészítőkkel kapcsolatos információért.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Az állatokért...
  2019-11-03 19:39:04, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 47 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1835
  • e Hét: 11949
  • e Hónap: 25698
  • e Év: 230399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.