Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Bontás és építés
  2019-11-08 14:10:03, péntek
 
  A lényeg: a BONTÁST és ÉPÍTÉST UGYANAZ a (háttér)HATALOM irányítja és ellenőrzi.
A migránsinvázióra úgy kell tekintenünk, mint katonákból álló hadseregre, akiket azért küldenek Európába, hogy velük végeztessék el a BONTÁSI munkálatokat!
Mit is akarnak lebontani?
Az európai civilizációt létrehozó nemzetállamokat. Oly-módon, hogy a nagy tömegű BEVÁNDORLÓK ,,segítségével" előidézzék azt a fajta LEPUSZTULTSÁGOT, ami beindíthatja a KIPUSZTULÁS (kihalás) folyamatát.
Ez tenné lehetővé annak az új társadalmi formációnak - az ,,Európai Egyesült Államoknak" - a mátrixi ,,minőségű" FELÉPÍTÉSÉT.

Egyébként, Gyurcsány Ferenc nyíltan azzal kampányol már évek óta, hogy:
- ,,... még a térképről is el kell törölni Magyarországot!".
https://magyarkozosseg.net/gyurcsany-nyiltan-kimondta-magyar-allamisag-megszuntet ese-celja/

Azt kellene megértenünk végre, hogy UGYANAZ a háttérből irányító hatalom, amelyik a BONTÁSI folyamatot előidézi és irányítja, átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az (újjá)ÉPÍTÉSKOR az új- mátrixi társadalmi formációban.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kádár-korszakról, és amit elhallatnak róla
  2019-11-08 14:03:05, péntek
 
  Egyetlen-egy és végképpen tragikus körülményben megegyeznek a KOROSZTÁLYOK: ez annak ELHALLGATÁSA, hogy az 1945-öt és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.

Kitermelte az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget... akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
A HELYCSERÉS támadással nem csak az új "politikai elit" réteg alakult ki az 1980-as évekre, hanem az új munkás-parasztság, amelyikért már nem fájt senkinek a szíve. Ezeket az akkorra munkássá váló gyökértelen, tönkretett családokat már könnyű szívvel áldozta föl a magát még 1990 után is szocialistának és munkáspártnak becézgető pártvezetés és tagság...

A legfőbb gondot az okozza: 30 éve ELHALLGATJÁK azt a tragikus tényt, hogy a "FÜGGETLENÍTETT" KISZ- MSZMP- SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOK rendszere okozta a szocialistának sulykolt diktatórikus pártállam csődjét.
Az a hatalmas FÜGGETLENÍTETT párt- KISZ- és szakszervezeti bizottságok apparátusai nem csak
- a vállalatok élén, hanem
- a járási-
- megyei-
- városi-
- fővárosi (minden kerületében lévő: össz. 22 kerületi)
- települési
szervezetei, irodaházai: infrastrukturális- fenntartási költségeivel; irodistái- és saját kiemelt bérezésükkel, reprezentációs költségeikkel és-a -többi... FELEMÉSZTETTE, FELÉLTE a dolgozó nép által megtermelt nyereséget, bevételt... Ez volt a valódi OK! Ezzel idézték elő azt az OKOZAT-ot, ami miatt RENDSZERT KELLETT VÁLTOZTATNI. Ez az a TÖRTÉNELMI TÉNY, amiről - HELYTELENÜL - mint OK-ról szónokolnak mai napság is.
Ez a hatalmas apparátus - rátelepedve minden vállalat, üzem és intézmény élére egészen egyszerűen felélte azok MINDEN BEVÉTELÉT.

A szocialistának nevezett ÁLLAM CSŐDJÉNEK bekövetkezte elkerülhetetlenné vált.

1989-ben drámai hangú felszólalásokkal lettek tele a JEGYZŐKÖNYVEK, melyek a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsági ülésein készültek.
A fotó ezen kivonatolt részletekről itt is látható: http://furaila.xfree.hu/234611

A TITKOSÍTOTT jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP

KIHALT AZ A KOROSZTÁLY, amelyikből munkás-parasztot faragtak... vagy annyira lepusztult állapotban érte 1990, hogy már nem volt képes talpra állni, amikor kiprivatizálták alóla a gyárakat, üzemeket, ahova 40 évvel korábban erőszakkal terelték be szüleiket. Velük halt az az ERKÖLCSI ALAP is, amely alapján jogosan lázadhatnának a hatalmat (az igazság elhallgatásos) hazugságával megszerzők ellen!!!
Mára már az ő gyerekeik is elérték a 40-es életévüket és most őket sanyargatja az EU népirtásos technikája. Lásd a Luganoi tanulmányban leírtakat, amely alapján működik az EU!!!

http://magyarmegmaradasert.hu/.../2793-a-luganoi-tanulm%C3%A1...

Ehhez jön még a migráns-invázió, amivel az egész európai civilizációt le akarják BONTANI. Azt kellene megértenünk végre, hogy UGYANAZ a háttérből irányító hatalom, amelyik a BONTÁSI folyamatot előidézi és irányítja, átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az (újjá)ÉPÍTÉSKOR az új mátrixi ,,rendben".
Nyilvánvaló, hogy ebbe nem szabad beletörődni! Sőt, minden eszközzel meg kell akadályozni a további pusztítást!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
6. Az én 1956-om, 1956 szomorú karácsonya
  2019-11-08 13:59:49, péntek
 
  Az én 1956-om, avagy a túlélő áldozatok igazsága
6. rész: 1956 SZOMORÚ KARÁCSONYA
Azt a tizenhárom (plusz 7 a pesterzsébeti harcok) napot az 1848-as ifjak hevületével éltem meg, majd amikor leverték a forradalmat, nagyon nehezen törődtem bele...
Vagy talán sohasem tudtam igazán elfogadni azt az "égbekiáltó igazságtalanságot", ami akkor hazámat érte! (Akkor még 'mit sem tudtam Trianonról!) Elkeseredésem határtalan volt és ismét nem volt egyetlen ember sem a környezetemben, akivel mindezt megoszthattam volna, mert apa ismét nagy szótlanságba burkolódzott!
A téli szünetet és a karácsonyt KUNSZENTMIKLÓSON töltöttem, nagymama és Piroska ,,nénikém" városi házában.
Nem értettem, hogy miért kell nekem anya- apa és a húgom nélkül Kunszentmiklósra utazni, amikor anyáék is összecsomagoltak tele reménnyel... és csak engem raktak föl a vonatra, mint egy csomagot.
Az állomáson valaki várt szekérrel és már sötét volt, amikor megérkeztünk. Nagyon csalódott és szomorú voltam, ellenben nénikém csak úgy ragyogott. Még valahonnan egy nagy boróka ágat is kerített, amire nem volt semmilyen dísz és szomorúan kérdeztem, hogy:- nincs szaloncukor sem?
Nénikém erre kikerekezett biciklivel TASSKERTESBE, a nővéréhez, akinek ugyanaz volt a lányneve, mint nekem, és akivel együtt megfőzték a szaloncukornak valót.
Pedig, sokkal jobban örültem volna annak, ha velem maradt volna, mert annyira árvának éreztem magamat!

NAGYMAMA GYÁSZOLT és én ezt tiszteletben tartottam. Tiszta feketében volt és némán zokogott. Befelé sírt, mint a háború után magukra maradt feleségek és édesanyák. Akkor még nem tudtam, hogy volt egy ZSIGA nevű fia is, akit október 25-én lőttek szitává a Kossuth téri sortűz alkalmával, és akit ugyanúgy nem tudott soha ELTEMETNI és ELGYÁSZOLNI, mint a II. világháborúban- az Erdélyért vívott harcok során- a Tordai szorosban eltűnt JÓZSEF nevű fiát! (Ezekről soha senki nem beszélt nekem. Csak amikor szüleimet ápoltam 1996-1998 közötti két évben, és módom volt kutakodni náluk, ezekre vonatkozó iratokat találtam....)

Egy kicsit megvigasztalódtam, amikor szép színes sztaniolpapírt vett elő nénikém és nagymamával hármasban becsomagoltuk a szaloncukrokat. De én nem tudtam ennek sem igazán örülni.
Egyre az otthoniak körül forogtak a gondolataim és, hogy mit követtem el, mi rosszat, ami miatt engem anyuék nem vittek magukkal? Ma Is csak sejtem, hogy disszidálni akartak - nélkülem.
*
(Folyt köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. Az én 1956-om, Pesterzsébeten nov. 11-ig folytak a harcok
  2019-11-08 13:58:17, péntek
 
  Az én 1956-om, avagy a túlélő áldozatok igazsága
5. rész: PESTERZSÉBETEN NOV. 11-ig FOLYTAK A FEGYVERES HARCOK
Mint írtam az előző részben, 1956-ban 10 éves voltam és Pesterzsébeten éltem. Ott jártam iskolába.
A szünidőket azonban nagybátyáméknál töltöttem nagyapa halála után. Így volt ez 1956 augusztusában is. Sajnos, csak 1999-ben -HEGEDÜS ANDRÁS HALÁLAKOR - árulta el nagybátyám felesége (lánykori nevén: HEGEDÜS ETELKA) hogy neki testvére volt ez az ember! Azt, viszont csak az alábbi írásból tudtam meg, hogy az 1956-os miniszterelnököt HEGEDÜS ANDRÁSNAK hívtak.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

SZABADSÁGÉRT LOBOGÓ LÉLEKKEL ELSZÖKTEM OTTHONRÓL, mert én is HARCOLNI AKARTAM. Lakóhelyünk közvetlen közelében folytak a harcok és bizony, láttam iskolatársamat Molotov-koktéllal a kezében meghalni...
Idézet az 1956 KATONAI TÖRTÉNETE c. videó kommentátorának szövegéből:
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM
,,A pesterzsébeti felkelők (13.08 perctől) Oltványi László nemzetőrt választották a felkelők parancsnokának. Egy teljes ÁVH-s-szovjet menetoszlopot semmisítettek meg a nehézfegyverek. (13.46 percnél) A fővárosban itt tartott legtovább az ellenállás. November 11-én a Nemzetőrség feloszlott és befejeződtek a harcok. (14.07 percnél)

AZÓTA SEM TUDTAM FELDOLGOZNI AZT AZ IGAZSÁGTALANSÁGOT, AMI AKKOR HAZÁNKAT ÉRTE!!! ÁTÉLEM MINDEN NAP, MINDEN PERCÉBEN EZT MÉG MOST IS!
1996-ban olvashattam először arról, hogy milyen sokan meghaltak ekkor. ,,csak" Pesterzsébeten!
AZ 1956-OS FORRADALOM PESTERZSÉBETI HŐSEI ÉS ÁLDOZATAI
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278078&kid=1008761&sort=
Megjelent a PESTERZSÉBET és SOROKSÁR (akkori XX. kerület) c. önkormányzati lapjában, Ó. Kovács Attila szerkesztésében, aki külön emlékszámot szentelt 1996-ban az októberi évfordulóra.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832050&aid=276520&htr=1

Azt is IDEJE LENNE MEGTUDNIA MINDENKINEK, hogy valójában a Varsói Szerződés tagállamainak hadseregei - szerződés szerint - csakis akkor vonulhatnak be egy másik országba, ha azt a vezetőik kifejezetten kérik.
Így történt ez 1956-ban is. HEGEDÜS ANDRÁS, akkori miniszterelnök ezt meg is tette. https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

Majd, 1994. március 16-án a következő tanúvallomást tette az 1956. október 25-i, katonai sortüzekkel kapcsolatban az ÜGYÉSZSÉGEN:
,,,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."
(Kéri Edit - Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?)
https://issuu.com/dorian07/docs/k__ri_edit_-_kik_l__ttek_a_kossuth_/23

Egészen pontosan, APRÓ ANTAL, mint ennek a Katonai Bizottságnak a vezetője adta ki a LÖVETÉSI PARANCSOT 1956. október 25-én, a Kossuth téri fegyvertelen tüntetőkre is. Sajnos, ezen a Tüntetésen lőtték szitává BÓNA ZSIGMOND nagybátyámat is.
*
AKKOR, 1956-ban, 10 évesen minderről fogalmam nem volt. Csak láttam nagymamát haláláig gyászruhában.
*
(Folytatás következik a 6.részben.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. Az én 1956-om, 23-án özönlött a nép a pesti utcán
  2019-11-08 13:56:15, péntek
 
  Az én 1956-om, avagy a túlélő áldozatok igazsága
4. rész: 1956 OKTÓBER 23-ÁN ,,ÖZÖNLÖTT A NÉP" A PESTI UTCÁKON
1956-ban lettem fölső tagozatos az általános iskolában.
Nem féltem tőle, hiszen a 3. és a 4. osztályban kifejezetten megszerettem az iskolát. Volt egy csodálatos tanító nénink, akit Apor Istvánnénak hívtak. Olyan anyaian megértő és mégis szigorú volt, hogy egészen megszerettem.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278078&kid=1008758&sort=

Ez meg is látszott a bizonyítványomon, mert majdnem jeles lettem. Nem is volt más jegyem ÉVVÉGÉN, mint 5-ös és 4-es. ENNEK MÉG LESZ A TOVÁBBIAKBAN JELENTŐSÉGE.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278078&kid=1008759&sort=

Csík János igazgató bácsi és az alsó tagozatos tanítók jutalomkirándulást szerveztek júniusban az osztályelsőknek.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278078&kid=1008760&sort=

1956 őszén alig kezdődött el a tanév, - és az én sorsdöntő ötödik osztályom - máris szokatlan esemény zavarta meg a tanítást.
A rádió is megszakította adását, hogy valamilyen tüntetésről adjon hírt.
Apa, Ferenc nevű testvére, aki - miután letöltötte a 3 év sorköteles katonai szolgálatát - Pestre költözött, majd hamarosan megnősült.
Október 23-án szaladt át hozzánk, hogy:
- ""Gyerökök, zűr van! Alig tudtam hazajönni a gyárból, mert bent Pestön az utcákon özönlik a nép. Mindenki azt kiabálja, hogy:
- "le Rákosival, meg Gerővel és ki a ruszkikkal!""
Nézzük csak meg ezt a videót, amelyikben az 1956-os forradalomról tudósítanak percről-percre!
https://www.youtube.com/watch?v=E4kma2QFMJM
*
Apa kitartóan csavargatta a gombokat a rádión. Amikor sikerült fogni a "Szabad Európa" adását, én is odakuporodtam egészen a közelébe, és kamaszos lelkesültséggel ittam minden szavát.
Egy Petőfi-kötettel a hónom alatt közlekedtem, és ilyeneket idézgettem belőle: "Föltámadott a tenger," - "A népek tengere;". Meg: "Sors, nyiss nekem tért, hadd tehessek" - "Az emberiségért valamit!"...". Majd: "Ha férfi vagy, légy férfi," "S ne hitvány gyönge báb," "Mit kény és kedv szerint lök" "A sors idébb-odább."
Akkor, nagyon jó érzés volt kimondani, amit gondoltunk. Apa kifejezetten jóságos volt velem a forradalom alatt, meg még egy kicsit utána is, mert soha nem szólt rám, hogy hallgassak!
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 631
  • e Hét: 7629
  • e Hónap: 8576
  • e Év: 44517
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.