Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Mennyei Prófécia - teljes film
  2019-12-14 23:13:18, szombat
 
  Videó Link  
 
1 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Rövidpályás úszás Országos Bajnokság döntők 12.14-én
  2019-12-14 22:50:03, szombat
 
  Részletes eredmény leírás 12.14 Link

100 m férfi pillangó úszás
...... .......


Érmesek
...... .....


100 m pillangóúszás női - Hosszú Katinka az első helyével a 10. egyéni bajnoki címét szerezte meg.
...... .......


Érmesek
...... ........


200 m férfi gyors
...... .......


50 m férfi gyors érmesek
...... .......


50 m női gyors érmesek
...... ........


Női 200 m gyors
...... ........


Férfi 800 m gyors úszás - TV adásban nem volt eredmény tábla
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Tihany látképe őszi ködben
  2019-12-14 22:45:01, szombat
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Álatfigurág a téli képen
  2019-12-14 22:41:59, szombat
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Szelőttelen Szűz Mária és a kis Jézus jászolban
  2019-12-14 22:39:28, szombat
 
  ...... .............



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Gondolatok advent 3. vasárnapján
  2019-12-14 22:34:00, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Advent  
Csudálatos fa
  2019-12-14 22:24:16, szombat
 
  csudálatos fa az ősi magyar hitvilágban nagyon fontos szerepet töltött be. A csudálatos fát életfának és világfának is szokták még nevezni. Az életfának kilenc elhajló ága van, mindegyik akkora, akár egy erdő.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Aletheia nővér öt lépést ajánl az egyszemélyes lelki nap ...
  2019-12-14 21:39:33, szombat
 
  Aletheia nővér öt lépést ajánl az egyszemélyes lelki nap megvalósításához.az Adventi időszakra.
1. Kapcsold ki (és tedd el) a telefonodat!
De úgy igazán. Hacsak nem sebész vagy, és éppen ügyeletben, vagy valami valós veszély forog fenn éppen, mindannyian megengedhetjük magunknak, hogy legalább fél napra ne legyünk elérhetőek. Hagyd a telefont a kesztyűtartóban, ha mindenképp szükséged lesz rá - de legjobb, ha otthon hagyod. Tartsd távol magad az e-mailektől, számítógépektől, tabletektől, rádiótól. Amennyire csak lehetséges, legyen tényleg csönd az alatt a rövid idő alatt, amit Istennel töltesz.

2. Kezdd ezt a napot szentmisével!
Ez tökéletes kezdet bármilyen lelkigyakorlathoz. Ha sikerül picivel előbb érkezned, olvasd el előre a napi evangéliumot, és imádkozd át, mielőtt a mise elkezdődik. Ráérsz - próbálj meg tehát szemlélődő módon részt venni a szentmisén. Ne gondolj a jövőre, sem a tennivalóid listájára. Kérd meg az őrangyalodat, hogy segítsen összpontosítani. Amikor magadhoz veszed az Eucharisztiát, kérd meg Jézust, adja meg neked a jó lelkigyakorlat minden kegyelmét.

3. Menj el szentségimádásra!
Rögtön a mise után eltölthetsz kis időt szentségimádással, ha olyan templomba mész, ahol ez lehetséges. Lehet, hogy nem sok idő jut erre, úgyhogy használd ki jól: hagyd, hogy Jézus átitasson. Kérd tőle, hogy adja meg neked a kegyelmet és éleslátást, ami szükséges ahhoz, hogy újra élettel telinek, megtértnek érezhesd magad a rövid kis lelkigyakorlat után.

4. Tégy egy rózsafüzérrel egybekötött sétát!
,,A magam részéről odavagyok a rózsafüzérsétákért" - írja Aletheia nővér (az Egyesült Államokban évek óta szerveznek nyilvános rózsafüzér-imádkozásokat, például a New York-i Central Parkban - a szerk.). A reggeli szentmise és szentségimádás után menj el egy közeli parkba vagy más szép helyre, ahol senki sem fog zavarni: sétálj, és közben imádkozd a rózsafüzért lassan és elmélkedve. Fogadd be a körülötted lévő természet szépségét, és adj hálát Istennek érte; hagyd, hogy elcsendesítse a lelkedet. Hagyd, hogy Isten beszéljen hozzád a gyönyörű világ által, amit Ő teremtett. Ha szeretsz fotózni, meg-megállhatsz valami szépet megörökíteni. Vagy írhatsz egy rövid verset. Utána térj vissza a rózsafüzérhez.

5. Próbálj meg beiktatni három, az imának szentelt időszakot!
Ha félnapos lelkigyakorlatra van időd, adj bele mindent, imádkozz annyit, amennyit csak bírsz. Ez talán rémisztően hangzik, de hidd el, nem olyan nehéz! Oszd fel az imaidőt 45 perces periódusokra - de nem szükséges percre pontosan követni ezt, természetesen. A köztes időkben írhatsz naplót, olvasgathatsz lelki olvasmányokat, vagy egyszerűen ihatsz egy csésze kávét, miközben kinézel az ablakon. Ha nem tudod templomban végezni az imával töltött időszakokat, keress csendes helyet, ahol senki nem zavar. Édesanyámnak például volt egy külön kis szobája, ahová elvonult imádkozni, és tudtuk, hogy ilyenkor nem szabad zavarni őt. Ha otthon nem tudod ezt megoldani, próbálj meg eljutni egy kápolnába vagy templomba, ahol örök imádás van, vagy ülj le akár egy parkban, akár a vízparton.
Mindezek mellett még számtalan módon szervezheted a mini-lelkigyakorlatodat - ezek csupán ötletek. Ne ragaszkodj görcsösen a részletekhez, és ne gondold túl! Ami igazán fontos, az az, hogy tölts időt csendben Istennel. Mindenesetre, ha sikerül szakítanod erre egy kis időt, nem fogod megbánni.

*
- Amit Theresa Aletheia Noble FSP nővér javasol, és amit szinte mindenki számára megvalósíthatónak tart: havonta fél- vagy egynapos mini-lelkigyakorlat, nevezhetjük egyszemélyes lelki napnak is. Így, túl az advent közepén, a karácsonyvárás sűrűjében a nővér tanácsai különösen aktuálisak. Végül pedig egy ajándék: tanácsok a mai nap szentjétől, Keresztes Szent Jánostól.
,,Szóltam lelkemnek: csöndben légy" - írja T. S. Eliot a Négy kvartettben.
,,Valahányszor elárulom másoknak, hogy évente nyolc napot lelkigyakorlaton töltök együtt Jézussal, irigykedő pillantásokat vetnek rám - különösen a többgyerekes anyukák" - meséli Theresa Aletheia Noble nővér.
Amit Aletheia nővér javasol, és amit szinte mindenki számára megvalósíthatónak tart, a havi fél- vagy egynapos mini-lelkigyakorlat - nevezhetjük egyszemélyes lelkinapnak is. Nem nyolc nap, az igaz, mégis segítheti, előremozdíthatja a lelkiéletedet. Istent nem kötik az időhatárok. Isten nem ad kevesebb kegyelmet neked azért, mert nem áll tömérdek idő a rendelkezésedre, amit Vele tölthetnél - mert történetesen pelenkák cserélgetésével töltöd a fél életedet. Szent Ignác, a lelkigyakorlatok szerzője azt tartja, akárcsak egy óra elvonulás egy barlangba csodákat tehet; a saját egyórás imádságaiból többet tanult Isten titkairól, mint amennyit a professzorok valaha meg tudtak volna tanítani neki. Egy óra - ennyi is elég lehet.
Úgy tűnik tehát, hogy megéri egy mini-lelkigyakorlatot szervezni magunknak már most, ezekben a napokban, még ha csak egy reggel jön is össze a végén. Ha van időd filmekre, vagy arra, hogy a telefonod kijelzőjét nézegesd - ami az egész életedet tekintve összesen nagyjából éveket fog jelenteni -, akkor van időd egy mini-lelkigyakorlatra is
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Boldog Brenner Jánosra emlékezik 2019. december 14-én
  2019-12-14 21:28:35, szombat
 
  Boldog Brenner Jánosra emlékezik 2019. december 14-én a Szombathelyi Egyházmegye. Délelőtt a Székesegyházban adtak hálát a hívek és a papság János atyáért, életpéldájáért. Átadták a Boldog Brenner Jánosról elnevezett, az egyházmegye ministránsainak alapított díjat.
...... .........


Boldog Brenner János vértanúságának felidézésével, majd a tiszteletére írt litánia elimádkozásával vette kezdetét az ünnep a Székesegyházban. A szentmisére megtelt a templom, többek között a Boldog Brenner János Iskola és a Premontrei Gimnázium fiatal diákjaival. Pintér Rafael, a Boldog Brenner János Gimnázium hetedikes diákja - elmondta: az iskolában sokat beszélgetnek János atyáról, az ő életéről. A fiataloknak azért is példa ő, mert egy nagyon vidám és kedves ember volt, és ez fontos a mai fiataloknak is.
Lángoljatok és világítsatok, ahogy Brenner János tette, biztatta a megjelenteket szentbeszédében Fazakas Z. Márton csornai premontrei apát. Hangsúlyozta: manapság is, akárcsak Brenner János meggyilkolásának idején, a sötétség tör uralomra. De János atya tudta, hogy van egy kiolthatatlan fény: Jézus Krisztus. Egy jezsuita teológust idézett: "Isten kevés eszközt adott egyháza kezébe: kenyeret és bort, vizet a keresztséghez, olajat a megkenéshez, a kézrátétel gesztusát, szavakat, az igét amely szíven talál."
Ezek voltak Brenner János eszközei is- abban a sötét korszakban, az élet-halál ura hatalommal szemben, az istentelen a gátlástalan, a hitet elpusztítani óhajtó hatalommal szemben. Kevés ez az eszköz, de mégis nagyon sok, éppen elég, és éppen elég ma is, mondta az apát.
Mit üzen Isten Brenner Jánoson keresztül a ma emberének? - tette fel a kérést Fazakas Márton.
" Egészen biztos vagyok benne, hogy ezt:
- Ne féljetek!
- Mit aggodalmaskodtok? - ott vannak az eszközeitek - éljetek velük- tegyétek a dolgotokat akár alkalmas akár nem, akár szidnak érte akár dicsérnek, akár komolyan vesznek- akár megmosolyognak.
Mert amit tesztek eggyel is a legkisebbek közül velem tettétek!
És nincs olyan hatalom a földön, amely ennek értékét el tudja venni.

A szentmise végén Székely János megyéspüspök imádkozott a vértanú sírjánál, a ministránsok pedig gyertyákat helyeztek az oltárra.
Első alkalommal ezen a szentmisén adták át a Boldog Brenner János-díjat, amelyet minden évben kiemelkedő ministránsi szolgálatért vehetnek át fiatalok. Első alkalommal a zalaegerszegi Horváth Patrik vehette át a díjat Székely János megyéspüspöktől. Patrik - adott interjújában kiemelte: számára fontos a ministránsi szolgálat, hiszen ezzel Istennel kapcsolatot létesíthet, és ebben segítheti a kisebbeket is. A mindennapjaihoz sok erőt és energiát ad a szolgálat.

...... ........... ........... .....



...... .............



Videó Link

- A Brenner János ünnep 18 órakor Máriaújfaluban folytatódik, majd 19 órakor Rábakethelyen, ahol Udvardy György veszprémi érsek mutat be szentmisét. A szentmisét követően gyalogos zarándoklat indul a templomtól a vértanúság helyéig

Márai Sándor: Mennyből az angyal c. verséből részlet hangzott el a misén
"Angyal, vidd meg a hírt az égből,
Mindig új élet lesz a vérből.
Találkoztak ők már néhányszor
- A költő, a szamár, s a pásztor -
Az alomban, a jászol mellett,
Ha az Élet elevent ellett,
A Csodát most is ők vigyázzák,
Leheletükkel állnak strázsát,
Mert Csillag ég, hasad a hajnal,
Mondd meg nekik, -
mennyből az angyal
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Évad záró a kegyhely látogató klubnál
  2019-12-14 21:10:16, szombat
 
  Imádsággal kezdődött az ünnepség.
Élmény beszámolót tartottunk a jól sikerült látogatásokról, melyek a kegyhelyeken lévő templom és környékét tartalmazta.
Saját fotózás
Képen a klubunk vezetője, aki ajándékot kapott a tagságtól.
...... ............



...


Dia vetítés is volt
.....


Beszélgetés közben fogyasztottunk a finomságokból.
...... ...........


Elismerő, köszönő oklevet kapott a klub minden tagja.
...... ........... .........



...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3154
  • e Hét: 5335
  • e Hónap: 38489
  • e Év: 272236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.