Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Mézmaszk készítése
  2019-12-14 23:10:14, szombat
 
  Az emberek már évszázadok óta használják a mézet különféle betegségekre, azok megelőzésére. A mézből azonban maszkot is lehet készíteni. Ezek a maszkok nagyon hatékonyak pattanás ellen.

Sokan küzdenek pattanással. A kamaszoknál valamilyen hormonprobléma vagy hormonális változások következtében alakul ki. Ebben az időszakban megnő a faggyúmirigy működése, ez az oka a pattanás kialakulásának. A pattanás pórusai gyakran elfertőződhetnek. Ezeket a fertőzéseket a mikrobák okozzák, így a pattanás megnőhet, elgennyesedhet. Ezért a legjobb megoldás minél hamarabb megszabadulni attól.

A méz lehetővé teszi az elzárt pórusok megszüntetését, és mivel a méz antimikrobiális hatással is rendelkezik, így nagyon hasznos a fertőzést okozó mikrobák ellen. A méz bármilyen bőrtípusra jó, különösen száraz, érzékeny és zsíros bőrre.

A mézet önmagában is lehet használni pattanásokra, emellett a bőrnek is jót tesz, hiszen az fényes, sima és puha lesz a hatására. Egyedül a mézre és a pollenre allergiás személyek nem használhatják arckezelés részeként a mézet, mivel esetükben az bőrirritációt okozhat.

Hogyan használhatjuk a mézet?
Alaposan tisztítsa meg az arcát, majd vékony rétegben kenje fel a mézet az arcbőrére. Pihenjen le 10-15 percre, majd egy nedves törlőkendővel távolítsa el a be nem szívódott mézet. Ezután kenje be az arcát hidratálókrémmel.

Az almás és mézes pakolás is nagyon hasznos, mivel a benne lévő glikolsav hámlasztó hatással rendelkezik. Pépesítsen egy kisebb almát, majd ezt keverje el annyi mézzel, hogy egy jól kenhető masszát kapjon. Vigye fel egyenletesen az arcára, majd hagyja rajta 15-20 percig. Végezetül bő, langyos vízzel mossa azt le.

A citromos-joghurtos-mézes keveréket is kipróbálhatja, ha pattanásokkal küzd. Tegyen egy kis üvegtálkába almapépet, ehhez adjon natúr joghurtot és egy fél citrom frissen facsart levét. Keverje el alaposan az összetevőket, majd vigye fel az arcára maszkszerűen az elegyet. Hagyja rajta 20 percig, majd langyos vízzel mossa le. A méz antimikrobiális és antibakteriális hatással rendelkezik, a joghurt kitűnően lágyítja az arcbőrt, a citromban lévő citromsav pedig arctisztító hatással rendelkezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Az egészséges emésztőrendszer fenntartása
  2019-12-14 23:06:06, szombat
 
  Az egészséges emésztőrendszer fenntartásának leghatékonyabb módja a rendszeres táplálkozás, a megfelelő hidratáció biztosítása, a dohányzás abbahagyása, az alkohol minimalizálása, a stressz csökkentése vagy a meditáció. Fontos még a rendszeres rost-, probiotikum-, zöldség- és gyümölcsfogyasztás is.

A probiotikumok olyan jó baktériumok, amelyek helyreállítják a jó és a rossz baktériumok egyensúlyát az emésztőrendszerben, emellett javítják a tápanyagfelszívódást, védik az egész emésztőrendszert a betegségektől, illetve a baktériumoktól és az egyéb kórokozóktól.

A banán gazdag forrása a káliumnak, amely nemcsak értágító, de gyulladásgátló és -csökkentő hatással is rendelkezik, és nagyon jó hatással van az emésztőrendszer egészségére. A banán ezen kívül jó forrása a rostoknak, amely szintén elengedhetetlen a jó emésztéshez.

Az avokádó szintén nagyon gazdag rostokban, illetve értékes tápanyagokkal van tele, amelyek főként a gyomor egészségét védik. Az avokádó segíti a perisztaltikus mozgást, csökkenti a bélben kialakuló gyulladást, hiszen tele van antioxidánsokkal, amelyek jó hatással vannak az emésztőrendszer egészségére.

A spenót is sok rostot tartalmaz. A spenótban is sok az antioxidáns, különösen luteinben gazdag, amely szintén pozitívan hat az emésztőrendszerre.

A fahéj nemcsak egy finom fűszer, de az emésztésre is jótékony hatással van. A fahéj emellett szélhajtó hatással is bír, vagyis megakadályozza a túlzott gázképződést, amely szintén valamilyen emésztőrendszeri problémára utalhat.

A római köményt már a régebbi korokban is előszeretettel alkalmazták emésztési problémákra, emellett a gyomorégést is csökkenteni tudja.

A fekete borssal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy növeli az emésztőnedvek termelődését, amely serkentőleg hat az emésztésre, segít a székrekedés megelőzésében és növeli a tápanyag-felszívódás hatékonyságát is.

Nyugodtan használjon gyömbért gyomorpanaszainak csökkentésére és megszüntetésére, de emellet ez a növény arra is alkalmas, hogy csökkentse a gyulladást a bélrendszerben. A gyömbért használhatjuk székrekedés orvoslására is, hiszen enyhe hashajtó hatással is rendelkezik.

Az étkezési korpa élelmi rostokban gazdag, így segíthet megszüntetni a székrekedés problémáját, elősegíti az egészséges bélmozgást és a perisztaltikus mozgást is elősegíti.

A bogyós gyümölcsök nemcsak sok rostot, de sok vizet is tartalmaznak. Mivel magas az antioxidáns-tartalmuk, így a gyulladás megszüntetésében is nagy szerepük van, illetve az egészséges bélműködést is segítenek fenntartani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Szívre ható gyógyító táplálékok
  2019-12-14 23:03:05, szombat
 
  Léteznek olyan táplálékok, amelyek nagyban elősegítik, hogy a szív sokáig egészséges maradjon és megfelelően működjön. Manapság ugyanis a halálozás első oka a szív- és érrendszeri megbetegedések. A szívbetegségek elkerülése érdekében rendkívül fontos, hogy a koleszterinszintünk a megfelelő tartományba kerüljön, hogy ne küzdjünk magas vérnyomással és az érelmeszedést is elkerüljük.

A mandula és a diófélék nagyon hasznosak a szív és a keringési rendszer számára, mivel egyszeresen telítetlen zsírokban gazdagok, sok ásványi anyagot, köztük magnéziumot is tartalmaznak. Ezek összességében segíthetnek csökkenteni a koleszterinszintet.

Egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag az olívaolaj is, nem beszélve arról, hogy antioxidáns polifenolokban gazdag, amelyek gyulladást csökkentenek, és ez jó hatással van a keringési rendszerre is.

A kelbimbó tele van gyulladáscsökkentő anyagokkal, amelyek szintén megtámogatják a szív-és érrendszer működését, illetve a vérnyomás csökkentésében is kiemelkedő szerepet játszik. Az antioxidáns hatású polifenolok a vércukorszintet is csökkentik, amelyek védelmet jelenhetnek nemcsak a szívbetegséggel, hanem a cukorbetegséggel szemben is.

A lazac gazdag forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek segítenek a rossz koleszterin szintjének csökkentésében, emellett - mint a halak többsége - gazdag szelénben, amely szintén antioxidáns hatású. Vagyis csökkenti az oxidatív stresszt, így csökkentve a krónikus betegségek, vagyis az érelmeszesedés és az egyéb szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

A zöld teában lévő katekin és flavonoidok szintén antioxidáns hatással rendelkeznek, amelyek csökkentik a krónikus betegségek kockázatát, , de az anyagcsere-folyamatokat is javítják, ami erőssé és egészségessé teszi a szívet.

A vörösbor rendszeresen, kismértékben fogyasztva csökkenteni tudja a vérrögképződés kialakulásának kockázatát. Mivel polifenolokat, tanninokat tartalmaz, így a gyulladást is csökkenteni tudja, és véd az oxidatív stresszel szemben is. A borban található rezveratrol egy fitoösztrogén, amely segít a női szervezetben az ösztrogénszint növelésében, ami nagyon hasznos a menopauzába lépő nők számára, mivel ilyenkor lecsökken az ösztrogén szintje, és ez szívbetegségek kialakulásához vezethet. Az alkohol azonban nagy mennyiségbe fogyasztva nemcsak a szívet, de a májat is károsítja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Depresszió elleni gyógynövények
  2019-12-14 22:59:20, szombat
 
  A depresszió nem más, mint egy hangulati rendellenesség. A depresszióban szenvedő személy egyfolytában szomorúnak és letörtnek érzi magát. Jellemző lehet rá a magányosság érzése és az érdektelenség a környezet és a világ dolgai iránt.

A depresszió kialakulásának számtalan oka lehet. A hozzáértő személyek már több okot is lejegyeztek. A depresszió egyik kiemelkedő oka, hogy fizikai elváltozások keletkeznek az agyban. Az agyban kialakult kémiai egyensúlyhiány is okozhat depressziós tüneteket. A hormonok változásai is okozhatnak negatív hangulatot. Ilyen hormonváltozások kialakulhatnak a menopauza, vagy pajzsmirigybetegség miatt. A stressz vagy a trauma is kiválthat depressziót, de mé genetikai hajlam miatt is küzdhet valaki depresszióval.

Depresszió ellen az egyik leghatásosabb gyógynövény az orbáncfű. A gyógynövény megtalálható egész Európában, Afrikában, az Egyesült Államokban és Ázsia egyes részein. A gyógynövény leveleit és virágait használják fel gyógyászati célokra.

Az orbáncfű antibakteriális, gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatással rendelkezik. A régebbi korokban sebek fertőtlenítésre is alkalmazták ezt a gyógynövényt. Az orbáncfüvet manapság legfőképpen Európában használják mint természetes antidepresszánst.

A másik segítség az 5-http, vagy más néven az 5-hydroxytryptophan, amely a triptofán egyik építőköve. A triptofán megtalálható a tengeri moszatban, a magvakban, a burgonyában, a tejben, vagy a sütőtökben.

Az esszenciális zsírsavak, mint az omega-3 zsírsav szintén hasznos lehet a depresszió tüneteinek enyhítésében. Az esszenciális zsírsavak elengedhetetlenek a neurológiai fejlődés és növekedés érdekében. Az omega-3 zsírsavak természetes forrásai közé tartoznak a halak, a diófélék és a növényi olajok.

A B-vitaminok nagyon hasznosak lehetnek az agy egészsége szempontjából. A legfontosabb B-vitaminok a B6- és a B12-vitamin. Ezek befolyással vannak a hangulatra és más agyi funkciók miatt is szükség van rájuk. Ezeknek a vitaminoknak az alacsony szintje is hozzájárulhat a depresszió kialakulásához.

A D-vitamint napfényvitaminnak is szokták nevezni. Ez a vitamin elősegíti a kalcium felszívódását, amely aztán hozzájárul az erős csontozat fenntartásához. A D-vitamin hatékonyan véd a rákos megbetegedések és a magas vérnyomás ellen is. Kutatások igazolják, hogy a depresszióval küzdő embereknek szintén kivétel nélkül alacsony a D-vitamin-szintjük, éppen ezért mindenképpen érdemes ennek a vitaminnak a pótlásáról gondoskodni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Káros szokások és a csontritkulás
  2019-12-14 22:56:59, szombat
 
  A csontritkulás egy nagyon komoly betegség. Idősebb korban pedig rendkívül veszélyes, hiszen többek között ez oka a gyakori csípőtörésnek. Mint mindig, ebben az esetben is a megelőzésre kell törekedni.

Mégis mi okozhat csontritkulást? Az egyik ilyen ok az inaktív életmód. A testmozgás nagyon hasznos, hiszen a csont egy élő szövet, amely pozitívan reagál a terhelésre. Minél többet használja, annál jobban fog pozitív irányba változni, vagyis meg fog erősödni. Olyan mozgásformát kell választani, amely erősíti ugyan a csontokat, de az ízületeket nem terheli meg. Ilyen sport lehet az úszás.

A húsalapú diéta nagyon rossz választás, hiszen ez rossz hatással van a csontok minőségére. A magas fehérjetartalmú diéta arra ösztönzi a veséket, hogy több kalciumot vonjanak ki a csontokból, márpedig a csontoknak szüksége van erre az ásványi anyagra. A túl sok sófogyasztás szintén hozzájárul a csontvesztéshez. Emellett a sok só a vérnyomást is megemeli. Kutatások igazolják, hogy a posztmenopauzába kerülő nők ha sok sót fogyasztanak, nagyobb eséllyel szenvednek csigolyatörést, mint azok a nők, akik csak mértékkel fogyasztanak sót.

A kalcium hasznosulásához D-vitaminra van szükség. Viszont ha valaki még csak nem is megy ki a szabadba, hogy napfény érje, akkor nem is várhatja el, hogy D-vitamin termelődjön a szervezetében.

A kávé felélénkít ugyan, de a csontvesztést is elősegíti. Napi egy-két csésze kávé még nem okoz gondot, de ennél több nem javasolt, mivel a posztmenopauzába kerülő hölgyeknél már az ösztrogén sem nyújt védő szerepet. Az ösztrogén csökkenésével a csontritkulás kockázata is jelentősen megnő.

Az elhízás nagyon veszélyes a csontokra nézve, nem beszélve az ízületekről, amelyeket nagyon megterheli a súlytöbblet. Azonban több kutatás azt támasztotta alá, hogy a sovány testalkat is elősegítheti a csontritkulás kialakulását.

A túlzásba vitt alkoholfogyasztás nem egészséges és még kalciumot is von el a csontoktól. Azonban napi egy pohár - 1 deciliter - bor fogyasztása még megengedett. Ha valaki ennél több bort fogyaszt, akkor megnőhet a szervezetben a kortizolszint, ami szintén csökkenti a csontsűrűséget.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Epsom só használatairól
  2019-12-14 22:52:15, szombat
 
  Az Epsom-sót használhatjuk a fürdővízbe szórva, hogy megszabaduljunk a testünkben kialakuló fájdalomtól, de felhasználási területe egyáltalán nem merül ki ennyiben.

Az Epsom-só segít enyhíteni a székrekedést, ezért mindenkinek javasolható a fogyasztása, aki ilyen problémával küzd. Keverjen össze 2 dl vízben egy teáskanál sót. A hatás fokozása érdekében egy kevés citromlevet is adhat hozzá.

A só felhasználásával házi bőrradírt is készíthetünk. Keverjen össze finomra őrölt Epsom-sót egy kevés olajjal - ez lehet mandula-, jojoba- vagy kókuszolaj -, majd álljon a zuhany alá és finoman masszírozza a bőrébe a keveréket. Ez az elegy segít az elhalt hámsejtek leradírozásában.

A láb gombás fertőzése nemcsak kellemetlen, de fájdalommal is járhat. Ha a lábáztató vízbe Epsom-sót szór, ez eredményesen szünteti meg a fájdalmat és a viszketést, illetve elősegíti a gyors gyógyulást is.

Fürdőgolyókat is készíthet Epsom-só felhasználásával. A fürdőgolyóhoz az Epsom-són kívül adhat még szódabikarbónát, kókuszolajat és illóolajokat is. Ez a fürdőbomba nagyon jó hatással lehet a megfáradt szervezetre. Ha pihenni szeretne fürdés után, akkor a legjobb levendulaolajat hozzáadni, de ha egy élénkítő fürdőt szeretne venni, akkor levendula helyett citrom- vagy narancsillóolajat használjon.

Az Epsom-só a lábszag elűzésében is verhetetlen. A lábáztató vízhez adjon 1-2 evőkanál Epsom-sót, amelybe csepegtethet egy kevés grépfrút- vagy teafaolajat is. Áztassa benne a lábát naponta két alkalommal 10-10 percig.

Az Epsom-só a köszvény ellen is nagyon hatásos. Ilyenkor a fürdővízhez kell egy keveset szórni belőle. Ez enyhíti a fájdalmat és a gyulladást is csökkenti.

Ha nincs semmilyen egészségügyi problémánk, akkor is adhatunk a fürdővizünkhöz Epsom-sót, mivel sikeresen távolítja el a méreganyagokat a szervezetből, és az izom ellazításában is részt vesz. Hetente legalább egy ilyen fürdőzési alkalom javasolt, ha valaki ily módon szeretné megtisztítani a szervezetét a méreganyagoktól.

Az Epsom-só a sok pozitív hatása mellett segít szabályozni az izmok, az idegek és az elektrolitok működését is a szervezetben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A szívünk 50 év utáni változásai
  2019-12-14 22:49:25, szombat
 
  A szív testünk motorja. Nemhiába kell óvnunk, hiszen az életünk múlik azon, hogy mennyire egészséges ez a szervünk. 50 éves kor után sok változás következik be az emberi szervezetben. Mindkét nemnél csökkennek a hormonok, amelyek hatással vannak a szív működésére. De nem csak a hormonok működésének megváltozására kell figyelnünk.

A szívroham kockázata rohamosan nőni kezd, ahogy betöltjük a 45-50. életévünket. Nők esetében az 50 éves kor egy vízválasztó, hiszen bekövetkezik a menopauza, amely hatására megszűnik az ösztrogén hormon védő szerepe, és ez hatással lesz a szív- és érrendszer működésére. Nagyon sok nőnek ekkor lesz magas a vérnyomása vagy lesz valamilyen szívbetegsége.

50 éves kor után a férfiak és a nők esetében is egyre keményebb és merevebb lesz a szívizom, így egyre nagyobb feladat a szív számára a vér pumpálása. Létrejön egy úgynevezett diasztolés diszfunkció, amelyen a menopauza még ront is.

Az ösztrogénnek sok testi funkcióban van kiemelkedő szerepe, beleértve a reproduktív egészséget, a hangulatot, a szív és a csont egészségét. A kor előrehaladtával egyre kevesebb ösztrogén termelődik a női szervezetben, ez az oka többek között a menstruáció végleges megszűnésének. Az ösztrogénszint csökkenése azonban olyan betegségek kialakulásáért is felelős, mint a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint és a cukorbetegség.

A szívritmuszavarok is gyakoriak idősebb korban, amit az alkohol, a koffein és a stressz csak még jobban fokoz. Ha légszomjat, mellkasi fájdalmat, szédülést és gyengeséget tapasztal, mindenképpen keresse fel a háziorvosát, vagy ha súlyosabbnak ítéli meg a problémát, azonnal hívjon mentőt!

Ahogy öregszünk, úgy az anyagcserénk is lelassul. Ez azt jelenti, hogy egyre többet és többet hízunk, ráadásul a súlyfeleslegtől is nehezebb lesz megszabadulni. Ha ez még nem volna elég, az izomtömegünkből is veszítünk. A súlyfelesleg azonban megemeli a koleszterinszintet, gyulladást okoz a szervezetben és más, krónikus betegségeket is okozhat, mint például cukorbetegséget, szívbetegséget vagy zsírmájat.

Az alacsony ösztrogénszint gyulladást okozhat a szívartériákban, és ha ez az LDL-koleszterin szintjének emelkedésével is együtt jár, az vérrögképződéshez vezethet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Fiatalító táplálékok
  2019-12-14 22:43:08, szombat
 
 



Az öregedési folyamatokat nem igazán lehet megállítani, de lelassítani igen. Ahogy öregszünk, úgy egyre több elkerülhetetlen változást tapasztalunk meg a testünkön és az egészségünkben. Ilyen a bőr ráncosodásra, a test változó formája, már az arcvonásaink sem olyanok lesznek, mint régen, megváltozik a rugalmasságunk, a mobilitásunk, a hormonegyensúlyunk, a látásunk, a libidónk. Az emésztés sem lesz már olyan hatékony, krónikus betegségek jelenhetnek meg, és egyes szerveinkben is változások következnek be. Gondoljunk csak a memória romlására vagy a csontsűrűség csökkenésre.

A legfontosabb dolog, amivel az öregedési folyamatokat lassítani tudjuk, az nem más, mint a táplálkozás. Léteznek úgynevezett öregedésgátló táplálékok, amelyeket érdemes beiktatni az étrendünkbe, hiszen ezekkel a táplálékokkal jelentősen csökkenthetjük az időskori krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.

A bogyós gyümölcsök, köztük a fekete áfonya nagyon egészségesek, hiszen tele vannak értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal és antioxidánsokkal, melyeknek legfőbb feladatuk a szabad gyökök okozta káros hatások kivédése, illetve az általuk okozott oxidatív stressz csökkentése, semlegesítése.

A hagyma az egyik legjobb táplálék, hiszen fenntartja a gyomor- és a bélrendszer egészségét. Márpedig a kor előrehaladtával a gyomrot és a bélrendszert megtámadhatja gyulladás, baktériumok és fekély, amelyek negatívan hatnak az emésztésre. A hagyma olyan aktív összetevőket tartalmaz, amelyek optimalizálják az emésztőrendszer egészségét, és így az öregedési folyamatokat is lassítani tudják.

A szív az egyik legfontosabb szervünk, és ahogy mi is, úgy a szívünk is öregszik. Ez hatással van az anyagcserére, az energiaszintre, a mobilitásra, egyszóval a mindennapi életre. A halak omega-3 zsírsavakban gazdagok, amelyek segítenek az egészséges koleszterin-egyensúly fenntartásában, ez pedig szintén megakadályozza a korai öregedést.

A joghurt kalciumban és probiotikumban gazdag, amely azt jelenti, hogy véd a csontsűrűség és a csont ásványianyag-tartalmának csökkenésétől, mindeközben a bélflóra egészségét is sikeresen fenntartja.

Minden zöldség rendelkezik öregedésgátló hatással, de a legegészségesebbek a keresztesvirágú zöldségek, köztük is a brokkoli, hiszen ez a zöldség antioxidánsokban gazdag, sok kutatás igazolta rákellenes hatását is.

A gyömbér egy gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és antioxidáns táplálék, amely nemcsak a fájdalmat enyhíti, de védelmet nyújt a krónikus betegségekkel szemben is.

A fokhagymában lévő allicin erősíti az immunrendszert, véd a krónikus betegségekkel szemben, csökkenti a gyulladást, és megakadályozza bizonyos típusú daganatos betegségek kialakulását is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A kézmosásról - hasznos tudnivalók
  2019-12-14 22:34:42, szombat
 
  Nap mint nap számtalan kórokozóval érintkezünk. Ha nem mosunk kezet egyes tárgyak érintését követően és ily módon nyúlunk az arcunkhoz, a szánkhoz, biztosak lehetünk benne, hogy számtalan fertőzésnek tesszük ki magunkat, mivel nagyon sokféle betegség kialakulásában is részt vesznek ezek a mikroorganizmusok.

A kézmosás elengedhetetlen a megfelelő higiénia fenntartásához és ahhoz, hogy megakadályozzuk a baktériumok szervezetbe kerülését és azok elszaporodását.

Az egyik legpiszkosabb dolog az életünkben a pénz. A bankjegyeken és érméken olyan kórokozók lehetnek, amelyek akár súlyos betegségek kialakulásához is vezethetnek. Egyes tanulmányok még arról is beszámoltak, hogy a bankjegyeken Salmonella és E.coli baktériumok is lehetnek, így mindképpen érdemes alaposan kezet mosni, miután fizettünk a boltban.

A másik legveszélyesebb helyszínek a tömegközlekedési eszközök, amelyek kapaszkodóján, fogantyúján is rengeteg baktérium tanyázik. Ez elmondható az emeletes és társasházakban található lépcsőkorlátokról is, melyek szintén nagyon szennyezettek.

Az éttermekben nagyon sok ember megfordul, így az étlapok is nyüzsögnek a kórokozóktól. Ráadásul nem mindenki hozza otthonról azt a szokást, hogy még az étteremben is mindig alaposan kezet kell mosni étkezés előtt. Főleg akkor, ha előtte az étlapot forgattuk a kezünkben.

Az orvosi rendelőben nap mint nap rengeteg ember fordul meg. Nyilván ezen betegek többsége azért megy orvoshoz, mert beteg. Köhögnek, tüsszögnek, aztán megfogják a korlátot, a kilincset, a széket, ahol ülnek. Így a másik legszennyezettebb terület a háziorvosi rendelő váróterme. Nagyon jól teszi, ha visz magával legalább antibakteriális törlőkendőt, ha meglátogatja az orvosát, nehogy sokkal betegebb legyen, mint amilyen előtte volt.

A konyhánkban is rengeteg baktérium tanyázik. Legfőképpen a konyhai kéztörlő és a mosogatószivacs hemzseg a kórokozóktól. Nagyon fontos, hogy a szivacsot és a kéztörlőt is rendszeresen cseréljük, illetve a konyhai kéztörlőket minden mosás előtt és után alaposan fertőtleníteni szükséges. A konyhában használhatunk takarításra grépfrútillóolajat, amely hatékonyan képes eltávolítani a mikroorganizmusokat.

Azok az emberek is veszélynek vannak kitéve, akik nagyobb közösségben dolgoznak. A munkahelyen veszélyt jelenthet többek között a toll, a WC-ülőke, a kilincs és még az asztalok is. Érdemes a munkahelyen is rendszeresen használni a kézfertőtlenítőt.
Forrás : Link

Megfontolandó közösségben még - villanykapcsolók, távirányítók stb. ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3628
  • e Hét: 12410
  • e Hónap: 43896
  • e Év: 248597
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.