Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Angyali üzlet film
  2019-12-16 11:23:05, hétfő
 
  Videó Link Lejátszási idő Másfél óra  
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Útravaló – 2019. december 16
  2019-12-16 11:19:37, hétfő
 
  Bileám személye különös a Számok könyvében. Átkozni megy a népet, de Isten Lelkének hatására áldást és jövendölést mond végül. Fölismeri a nép közül származó Messiás közeledését. Micsoda ellentéte ő a Jézussal személyesen találkozó véneknek, akik próbára teszik Krisztust. Teljesen életszerű és logikus a vének gondolkodása és frappáns Jézus válasza is. A vének ügyeskednének, de Jézus még ügyesebben bújik ki csapdájukból. Miért higgyünk Jézusnak? - igazából ez itt a kérdés. A vének nem hittek a szemüknek és a Jézust követő tanítványoknak, tanúknak, és nem volt nyitott a szívük Isten Lelkére, ahogy Bileámnak. Mi miért hiszünk Jézusban? - tegyük személyesebbé hitünket ezekben a napokban, és kérjük az egyre mélyülő hit kegyelmét.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
3. adventi hét hétfő 12.16
  2019-12-16 11:18:30, hétfő
 
  OLVASMÁNY Mózes negyedik könyvéből
A Bileám által megjövendölt Csillag győzelmes világossága Isten népének, és legyőzője a pogányság sötét hatalmának.
Bileám - akit azért küldött pogány ura, hogy átkozza meg Isten népét - széttekintett a hegyről, és meglátta a törzsek szerint táborozó választott népet. Akkor az Isten Lelke leszállott rá, és ő így kezdte prófétai tanítását: ,,Így beszél Bileám, Beor fia, így beszél a mélyreható tekintetű ember. Így beszél, aki felfogja az Isten szavát, látja a Mindenható arcát, Istentől kap választ, a szeme megnyílik; Mily szépek, Jákob, a sátraid, és a hajlékaid, Izrael! Mint a szétterülő völgyek s a kertek a folyó mentén! Mint az Úr ültette tölgyek s a cédrusok végig a parton. Miként a víz ömlik vedreiből, oly bőven árad ivadéka is. Királya hatalmasabb lesz Agágnál, és királysága dicsőségre emelkedik."
Majd újra kezdte: ,,Így beszél Bileám, Beor fia, így beszél a mélyreható tekintetű ember. Így beszél, aki felfogja Isten szavát, birtokolja a Magasságbeli tudását, látja a Mindenható arcát, Istentől kap választ, a szeme megnyílik: Látom őt, de nincs még itt; nézem őt, de nincs még közel. Csillag támad Jákob (törzséből), és királyi pálca kél fel Izraelből."
Ez az Isten igéje. Szám 24,2-7.15-17a

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus a farizeusok kérdésére kérdéssel válaszol: ,,Honnan van János keresztsége?"
Egy alkalommal Jézus a templomba ment, és tanított. Közben odaléptek hozzá a főpapok meg a nép vénei, és megkérdezték: ,,Miféle hatalommal teszed ezeket? Ki adta neked a hatalmat ehhez?" Jézus így válaszolt: ,,Én is kérdezek tőletek valamit. Ha megfeleltek rá, megmondom nektek, milyen hatalommal teszek így. Honnan volt János keresztsége? A mennyből-e vagy az emberektől?" Azok tanakodni kezdtek egymás között: ,,Ha azt mondjuk, a mennyből volt, azt feleli: »Hát akkor miért nem hittetek neki?« Ha pedig azt mondjuk: »Az emberektől, akkor meg félnünk kell a néptől, mert Jánost mindenki prófétának tartja."
Ezért ezt a választ adták Jézusnak: ,,Nem tudjuk."
,,Akkor én sem mondom meg nektek, hogy milyen hatalommal teszek így" - felelte Jézus.
Ezek az evangélium igéi. Mt 21,23-27

Imádság
Urunk, Jézus, te azért jöttél el bűnös emberi világunkba, hogy megmutasd számunkra a bűntől való szabadulás útját. Nélküled soha nem találnánk rá a bűnbánat útjára. Nélküled nem találnánk rá a mennyei Atya szeretetére. Te adod nekünk az adventi időt a bűnbánat idejeként. Jöjj el, Urunk, és érints meg minket szereteteddel! Jöjj és bocsáss meg nekünk, akik nem halogatjuk tovább bűneink beismerését, hanem a bűnbánat egyenes útján indulunk most feléd. Születésed, jöveteled nagy változást hozott egykor a világba. Te képes vagy megváltoztatni az embert. Képes vagy a bűnösöket szentté változtatni. Hozz változást az én életembe!

Elmélkedés
Adventben Jézus jövetelére, születésének ünnepére készülünk. Honnan érkezik hozzánk? Kitől származik? Kinek a küldötte? Zavarba ejtő és nyugtalanító kérdések ezek. Vannak persze, akik nem nyugtalankodnak különösebben, ha nem tudják a választ ezekre a kérdésekre, s talán nem is keresik a feleletet. Mások talán megkerülik e kérdéseket vagy nem tartják azokat lényegesnek. Pedig Jézus személyéről van itt szó. Érdemes tehát igaz válaszokat keresnünk és egyenes feleleteket adnunk ezekre a kérdésekre.
A főpapok és a vallási vezetők egykor nem csak érdeklődéssel és kíváncsisággal, hanem bizonyos nyugtalansággal figyelték az új tanító, Jézus személyét és cselekedeteit. Nyugtalanságuk azonban nem az igazság kereséséből fakadt, hanem saját hatalmuk féltéséből. Szeretnék tudni, hogy milyen hatalom rejlik Jézus cselekedeteinek hátterében. Jézus kitér a válaszadás elől, mert tudja, hogy bármit is mondana, nem hinnének neki. Hiába mondaná meg egyértelműen, hogy a mennyei Atyától származik, az ő küldötte és Fia, nem tartanák igaznak kijelentéseit. És Jézusnak ebben teljesen igaza van. Csodái és tanítása igazolják isteni származását. Halála és feltámadása pedig igazolja mindannak igazságát, amit korábban hirdetett. De mindezt látva és hallva sokan elutasítják őt.
Hiszek-e abban, hogy Jézus a mennyei Atya fia? Hiszek-e abban, hogy ő a Megváltó?
C Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Karácsonyi gondolatok
  2019-12-16 11:12:26, hétfő
 
  A nagylelkűség az egyik legnemesebb dolog a világon
,,Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten". (2 Kor 9,7)
A Karácsony nem elsősorban a könyörületesség ünnepe, sokkal inkább a nagylelkűségé. Isten nagylelkűségét ünnepeljük, amely abban nyilvánult meg, hogy Fiát adta nekünk, hogy örök életünk lehessen.
Éppen ezért az ünnepek alatt nem is tehetnénk jobbat annál, mint hogy az Istentől tanult nagylelkűséget gyakoroljuk. A nagylelkűség pedig nem arról szól, hogy mennyit adunk. A mennyiség teljesen lényegtelen. A Biblia így ír erről: ,,Mert ha megvan a szándék, az aszerint kedves Istennek, amitek van, nem aszerint, amitek nincs." (2Kor 8,12)
A nagylelkűség tehát nem vagyon, hanem hajlandóság kérdése - hogy segít-e másoknak, hogy szeret-e másokat, hogy tiszteli-e az Urat.
A Korintusiakhoz írt második levélben (2Kor 9,7) Isten három fő vonását tárja elénk az igazán nagylelkű viselkedésnek: ,,Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten."
*
Mindig örömmel történik. ,,A jókedvű adakozót szereti Isten..." A Bibliában a görög "jókedvű" szónak még "nevetés", "vidámság" jelentése is van. Ha tehát nem tud örömmel adni, inkább ne adjon
*
Meg kell tanulnunk azt a szeretetet, amely már nem keveredik birtoklási vággyal, azt a szeretetet, amely árad és elbűvöli az embereket, amely az élet új ízét hagyja maga után.
Anselm Grün

Vereb István a Laudetur Kiadó vezetője
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Adventi ráhangoló 12.16. Mit kérjünk Jézustól?
  2019-12-16 11:04:27, hétfő
 
  Böjte Csaba testvér gondolatai
Fedezd fel a mában rejlő ajándékokat.
Örülj neki! Örülj Isten ajándékának. A létednek.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3719
  • e Hét: 14781
  • e Hónap: 27457
  • e Év: 261204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.