Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Debrecenbe érkezett Szent László ereklyéje
  2019-12-20 18:03:26, péntek
 
  Debrecenbe érkezett Szent László ereklyéje és a Fatimai Szűzanya szobrának másolata.
Szent László király somogyvári csontereklyéje és a Fatimai Szűzanya szobrának másolata érkezett december 19-én Biharkeresztesről a debreceni Szent Anna-székesegyházba.
...... ......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Adventi kórushangverseny - Egri Minorita templomban
  2019-12-20 17:55:46, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Rongálás a Normafánál - Mária út
  2019-12-20 17:22:12, péntek
 
  Szomorúan tájékoztatunk Titeket, hogy a Mária Út pár hete felújított normafai szakaszát ismeretlen tettesek megrongálták.
Nemcsak a jelzéseket, de a fák kérgét is komoly sérülés érte, sőt a környező padokat sem kímélték!




...... ........... ..........


A pusztítás érinti:
-Viola Mária út
-Kék Mária út
-Zöld sáv
-Zöld kereszt
-Kék körséta
-Szent Jakab út jelzéseit
A Normafa Park feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rongálás miatt.
Megkezdtük az érintettekkel a helyreállítás egyeztetését. Együttműködésben szeretnénk tavasszal helyreállítani a károkat!
Aki szeretne ebben segíteni, akár szolgálattal, akár adománnyal jelezze felénk az Link email címen!

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Mindenki karácsonya
  2019-12-20 17:01:51, péntek
 
  Ünnepi műsor a Szombathelyi Székesegyházban december 20-án
Videó Link

*
2019. december 20-án karácsonyi műsorral, egy tál meleg étellel és ajándékcsomaggal örvendeztette meg az embereket a Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Áldott Kereszt Egyesület és Szeretetszolgálat Szombathelyen.
Ismét a Székesegyház és a Püspöki Palota voltak a fő helyszínei a szeretetvendégségnek. A Székesegyházban a szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola diákjai adtak műsort, amelyeket további fellépők műsora színesített. Jézus születése annyi fényt és békét hozott a világba, hogy 2000 év óta emberek szívét ez a fény betölti és átjárja, mondta rövid köszöntőjében Székely János megyéspüspök.
Jézusban a Teremtő Isten ragyogása, békéje áradt ki ebbe a világba. Jézus nem palotában született, nem gazdagok közé, hanem egyszerű barlangi istállóban, szegények közé. Karácsony ünnepléséhez ma sem kell arany és ezüst, hanem csak nyitott szív, jó szív, ahová Jézus ma is megszülethet, mondta Székely János.
Ősi szokás, hogy karácsony táján megvendégeljük a szegényeket, hangsúlyozta Székely János.
A martinus.hu-nak adott interjújában kiemelte: már az első keresztények is fontosnak tartották ennek a jó cselekedeteknek a gyakorlását, és legtöbbször a templomokban zajlottak az étkezések, mivel nem volt más helyük. Ezt a hagyományt igyekezett feléleszteni az egyházmegye, amikor néhány éve elindította ezt a programot. Idén már több mint 800 ember vendéglátására, megajándékozására készültek a szervezők.
A Székesegyház előtti téren felállított sátorban, valamint a Püspöki Palotában fogyaszthatták el a meleg ételt a megjelentek. A babgulyás mellé pogácsát, narancsot, szaloncukrot is kaptak az emberek. Az ételeket többek között, Nemény András szombathelyi polgármester, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Balázsy Péter, Vas megyei jegyző, Orsós Zoltán, Celldömölk-alsósági plébános, Déri Péter, csehimindszenti plébános, Horváth József, az Egyházmegyei Karitász lelki vezetője osztotta, Székely János megyéspüspök pedig ajándékcsomagokat adott át a megjelenteknek.
Hálás köszönjük a felajánlásokat, amelyek lehetővé tették a program megszervezését, az emberek megajándékozását.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Karácsonyi és újévi szentmisék a püspöki székhelyeken 2019.
  2019-12-20 15:57:49, péntek
 
  Mise rend itt olvasható Link
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Útravaló – 2019. december 20.
  2019-12-20 15:38:55, péntek
 
  Az angyali üdvözlet középkori ábrázolásain Szűz Máriát legtöbbször olvasás közben látjuk. Így szólítja meg őt Gábor angyal, és fogan meg méhében az Örök Ige. A középkori szerzetesek sokat gyakorolták a lectio divinát, a szent olvasást. A Szentírást vagy a szent atyák szövegeit lassan, elmélkedve olvasták, igyekeztek, hogy minél mélyebbre hatoljanak a szöveg üzenetébe, hogy mit üzen általuk Isten. Lassítsunk ebben is, hogy Istennek alkalmat adjunk rá, lelkünk mélységeit szólítsa meg, és legyen meg bennünk is a Szűzanya készsége: legyen meg a Te akaratod. Nem magányos időtöltés az olvasás, Isten Szentlelke és az ő angyala velünk van olyankor; kérjük is őket, hogy segítsenek kitartónak lenni a csendben és figyelemben.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Adventi köznapok - december 20.
  2019-12-20 15:37:31, péntek
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Isten csodás módon szabadítja meg népét. Hatalmának nagy jele: a Szabadító - Szűztől születik!
A választott nép szorongatott napjaiban Izajás próféta által így szólt az Úr Acház királyhoz; ,,Kérj magadnak jelet az Úrtól, a te Istenedtől, akár az alvilág mélységeiből, akár felülről a magasból."
De Acház így válaszolt: ,,Nem kérek jelet, és nem kísértem az Urat."
Erre Izajás próféta azt mondta: ,,Halljátok hát, Dávid háza! Nem elég nektek, hogy próbára teszitek az emberek türelmét, még az én Istenem türelmét is próbára teszitek? Ezért az Úr maga ad nektek jelet: Íme, a szűz fogan, fiút szül, és Emmánuelnek nevezi, ami annyit jelent: Velünk az Isten."
Ez az Isten igéje.Iz 7,10-14

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus születésének hírüladása.
Hat hónappal Keresztelő János születésének hírüladása után Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá, és így szólt: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!" Ennek hallatára Mária zavarba jött és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez.
Az angyal azonban folytatta: ,,Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!"
Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?" Az angyal ezt válaszolta neki: ,,A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, aki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen."
...... .....


Erre Mária így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!" Ezután az angyal eltávozott.
Ezek az evangélium igéi.Lk 1,26-38

Imádság
Uram, Jézus! A karácsonyhoz közeledve adj nekem igazi örömöt, a Te születésed ünnepét váró örömöt! Jóságodra és szeretetedre vágyom, amelyek messiási ajándékaid számomra és minden ember számára. Gyógyítsd meg lelki vakságom, hogy lássak és felismerjelek téged, mint Megváltót

Elmélkedés
Isten küldötte Máriának jelenik meg. Az angyal most vele közli a hírt, az örömhírt, Isten üzenetét, hogy gyermeke fog születni. A helyszín Zakariás esetében a jeruzsálemi templom volt. Most viszont nem egy szent helyen vagyunk, hanem Mária názáreti otthonában. Zakariáshoz hasonlóan ő is megdöbben az angyali jelenésen és a hallottakon, de nem kezd el kételkedni az üzenet igazságában. Csodálkozik és kérdez, de nem hitetlenkedik. Lassan, fokozatosan tárul fel előtte Isten terve, miszerint ő lesz a Megváltó édesanyja. Amikor pedig kérdéseire választ kapott és megismerte Isten vele kapcsolatos szándékát, akkor kimondja válaszát, kimondja beleegyezését: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!"
Mária ekkor még nem érti, nem értheti, hogy a hamarosan bekövetkező csodás történésekben, Jézus megtestesülésében és születésében nem csupán az ő személyére irányul, hanem az egész emberiség felé kiárad Isten kegyelme, de beleegyezését az egész emberiség nevében adott válasznak minősíthetjük. A Megváltóra váró és az üdvösségre vágyó emberek megnyugtató sóhaja ez, amelyet Isten örömmel fogad. Mária példája, mostani beleegyezése és későbbi élete jól mutatja, hogy akkor tudunk biztosan haladni a hit útján, ha nap mint nap kimondjuk igenünket Isten akaratára.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Lélekkel élni - Advent negyedik vasárnapja
  2019-12-20 15:21:41, péntek
 
  Bakos Tamás mezőkövesdi káplán elmélkedése.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Karácsonyi angyal film
  2019-12-20 15:17:28, péntek
 
  Megható drámában Kari Hawker alakítja Ashleyt, a magányos munkanélküli asszonyt, akinek egyik szomszédja munkát ajánl. Segít az új főnökének, aki névtelenül tesz jót másokkal. Amikor azonban egy helyi magazin újságírója megtudja, mit is csinál a páros, döntenie kell, hogy felfedje-e az igazságot, miközben a nőnek óvnia kell főnöke titkát és a saját szívét.

Videó Link Lejátszási idő Másfél óra
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Adventi ráhangoló 12.20. Böjte Csaba gondolatai
  2019-12-20 15:11:07, péntek
 
  Isten gyermeke vagy.
Engedd el a haragot, sérelmet, gyűlöletet. Légy bölcs. Törekedj a belső békére.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 759
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 15205
  • e Év: 248952
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.