Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Mi, vagy Ki a várad?
  2019-12-24 10:48:45, kedd
 
  "A gazdagnak a vagyon az erős városa, magas várfalnak képzeli." Példabeszédek 18,11

Annak a gazdag embernek, akiről Lukács evangéliumában olvasunk, annyi gazdagsága volt, hogy egyáltalán nem is tudta, mit kezdjen vele. Ezért elhatározta, hogy lerontatja csűreit és magtárait, és nagyobbakat építtet. Csakhogy nem tudta: mihelyt építési terveit megvalósította, meg fog halni. A gazdagsága nem őrizheti meg a haláltól és a sírtól!

Sider ezt mondja mindezzel kapcsolatban: ,,Ez a kapzsi ember típusa. Csillapíthatatlan vágy él benne, hogy egyre nagyobb gazdagságot halmozzon fel, amire tulajdonképpen nincs is szüksége. És a gazdagság felhalmozásában elért páratlan sikere arra az istenkáromló következtetésre vezeti el őt, hogy az anyagi javak minden szükségét ki tudják elégíteni. Isteni szempontból azonban az ilyen magatartás merő őrültség. Isten szemében ez az ember bolond."

Van egy mese arról az emberről, aki tőzsdespekuláció útján akart meggazdagodni. Amikor valaki felajánlotta neki, hogy kívánhat, amit csak akar, azt felelte, hogy szeretné látni azt az újságot, amely egy év múlva ugyanezen a napon jelenik meg. Természetesen arra gondolt, hogy nagy vagyont halmozhat fel, ha már most felvásárolja azokat a részvényeket, amelyeknek árfolyama egy év alatt a legmagasabbra szökik. Meg is kapta ezt az újságot, és már előre örült a gondolatnak, milyen hallatlanul gazdag lesz! Csakhogy amikor a gyászrovathoz érkezett, ott meglátta saját nevét.

A Zsoltáros azt mondja a gazdagokról: ,,Azt képzelik, hogy házuk örökké megmarad, lakásuk nemzedékről nemzedékre, földeket neveznek el róluk" (Zsolt 49,12). Csakhogy meghalnak, és másokra kell hagyniuk vagyonukat. ,,De a gazdag ember sem marad meg, hasonló az állatokhoz, amelyek kimúlnak" (Zsolt 49,13).

Igaz az a mondás, hogy a pénz érvényes útlevél mindenüvé, csak a mennybe nem, és mindent meg lehet szerezni vele, csak a boldogságot nem!

Soha még egyetlen gazdag ember sem vésetett pénzdarabot a sírkövébe, még ha egész életén át a pénz megszállottja volt is. A sírkövére vallásos jelképet keres, mint amilyen a kereszt. Ezzel megteszi utolsó képmutató gesztusát. A Zsoltáros azt mondja: ,,Ez az ember, akinek nem kellett Isten oltalma, hanem nagy gazdagságában bízott, és a megrontásban volt erős" (Zsolt 52,9).

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A legkiválóbb út
  2019-12-24 10:42:28, kedd
 
  A legkiválóbb út
1Kor 12,31 - 13,3

,,Két pont között legrövidebb az egyenes" - mondják, s ez igaz az emberi kapcsolatokra is. Van azonban egy ennél kiválóbb út, azaz a legkiválóbb: a SZERETET. Az az út, amelyen Isten közelít hozzánk. Ami lehet, hogy nem olyan direkt, mint az egyenes út, de a szívhez szól, s megragadva abba az irányba vezet, ahol járni érdemes.
Az ember sok más utat előnyben részesít, mert saját kiválóságát az kiemeli: ilyen a lelki ajándékok közül a nyelveken szólás és a prófétálás, a bölcsesség igéje, az ismeret nagysága, a hit ereje, az adakozás bősége, a mártíromság.
S az apostol azt állítja, hogy ez mind SEMMI! Ez csak olyan, mint a hangszerek közt a cintányér s a triangulum. Egyhangú, unalmas, harsány. Kiegészítésnek jó, vagy a hangsúly kiemelésére, de semmi másra. Ha nincs mellette zenekar vagy énekkar, fárasztó és kellemetlen hallgatni. Semmit sem ér, semmit sem használ.
Oly sok lehetőség van ma este a szeretet megmutatására! Ne szalasszunk el egyetlen alkalmat sem a mosolyra, jó szóra, ölelésre, a szeretet kifejezésére mindenki iránt! Ezzel ajándékozzuk meg az ,,igazi ünnepeltet", mert Ő annak örül, ha mi egymást még jobban szeretjük!

Karácsony szenteste csengettek. Szerettem volna egyedül tölteni az estét, de néhány fiatal elmenekült otthonról, s hozzám jöttek. Elővettem egy történetet, nagyot beszélgettünk, majd imádkoztunk. Örömmel mentek el - mégiscsak lett Karácsonyuk...
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 676 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2767
  • e Hét: 9013
  • e Hónap: 38325
  • e Év: 226127
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.