|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 27
|
|
|
|
2019-12-28 16:15:27, szombat
|
|
|
Vannak utak, amiket egyedül kell bejárnod. Nem azért, mert senki nem szeret,
hanem azért, mert az út végén a cél a tiéd. És lesznek érzések közben, melyeket
senki nem ért meg. Nem azért, mert nem érthető, hanem azért, mert csak általad
érezhető. És igen, jön majd számos akadály, pofon és tragédia, ahol talán jól
jönne egy kéz, ami felsegít, de nem lesz. És nem azért, mert nem érdemled meg,
nem azért, mert nem vagy szerethető. Egész egyszerűen a Te utad, a Te célod,
amit magadnak kell elérni. Majd aztán lesz, amikor melléd szegődnek, amikor
tiszta szívből átölelnek, jön majd olyan is, aki sosem bánt majd. De addig tiéd az
út, egyedül, de sosem magányosan.
Todorovits Rea
|
|
|
0 komment
, kategória: Nőkről 2. |
|
|
|
|
|
2019-12-28 15:49:51, szombat
|
|
|
gy férfinek négy életkorszaka van az életében:
amikor hisz a Mikulásban
amikor már nem
amikor Ő a Mikulás
amikor úgy néz ki mint a Mikulás.
|
|
|
0 komment
, kategória: PNG képek 4. |
|
|
|
|
|
2019-12-28 15:38:43, szombat
|
|
|
Hamarosan betoppansz,
Ugye kedves Télapó?
Kinek, mi jut a zsákodból?
Persze az nem tudható.
Itt ugyan hó nem hullott,
De talán azt sem bánod.
Ha a trágyán is puhán
Siklik majd a szánod.
De az Expressz-nél Vigyázz!!!
Mert, ha ott beragadsz...
Az már több mint biztos,
Hogy rögtön sírva fakadsz.
Zsákod hamar kiürül,
Aztán méreggel lesz tele.
Dühönghetsz egész nap,
De szart se érsz majd vele.
Tépdesheted naphosszat
Hófehér szakállad.
Munkát itt úgysem találsz
és felkopik az állad.
Egész évre egy nap meló
Az esélyed ennyi.
Örülsz, ha majd minden
másnap tudsz valamit enni.
Munkahelyed nem lesz
Jövő mikulásig
Kamuhirdetést találsz csak
Mert az van itt rogyásig.
Már egy esztendeje,
Hogy ez a műsor tart.
Azóta se kínálnak mást,
Csak száz köbméter szart.
Szélhámos csalók
Nap mint nap cseleznek
Akit csak tudnak
Jól ki is beleznek
A válság-szülte dögevők
Szépen híznak most is
Tapossad ki Télapó
Belőlük a fost is
Kindlinger Ferenc
|
|
|
0 komment
, kategória: GIF képek 4. |
|
|
|
|
|
2019-12-28 10:52:14, szombat
|
|
|
Hozzávalók
4 db csirkemell filé
8-10 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 majoránna
1 só
1 kávéskanál őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 vöröshagyma
2 pohár tejföl
1 pohár tejszín
6-8 kanál olíva olaj
20-30 dkg reszelt sajt
A csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágtam és besóztam.
A lisztben elkevertem a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd
a szeletekéket egyenként beleforgattam és alaposan kivajazott
tepsibe szorosan egymás mellé sorakoztattam a darabokat.
A maradék lisztet pedig rászórtam. Nagyon vékony, karikára
vágtam a hagymát, ez jött a tetejére, majd rálocsoltam egy
doboz tejszínt és megszórtam kb. 15-20 dkg reszelt sajttal.
A tejföllel elkevertem az olajat és leöntöttem vele a csirkét.
Alufóliával letakarta és előmelegített sütőben 1 órán át
sütöttem. Ekkor levettem a fóliát, megszórtam még egy
kevéske sajttal és pirosra sütöttem.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
|
|
|
|
2019-12-28 10:50:12, szombat
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg sertéslapocka,
1 db egynapos zsemle,
1 tojás,
1,5 dkg só,
1 cikk fokhagyma,
kávéskanálnyi finomra vágott vöröshagyma,
kávéskanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem,
késhegynyi törött bors,
2 evőkanálnyi zsemlemorzsa,
20 dkg zsír.
Elkészítés
Készíthetjük úgy is, hogy sertés- és marhahúst vegyesen használunk,
25-25 dkg-ot. Egy zsemle helyett használhatunk 2 zsemlét is, ebben
az esetben 2 tojással állítjuk össze a vagdalt húst. A darálva vásárolt
húst 4 órán belül fel kell használni, addig is hideg helyen kell tartani.
Ha otthon daráljuk meg a húst, előzőleg megmossuk, az inakat eltávolítjuk
és apróra felvágjuk. A zsemléket vízben (vagy tejben) megáztatjuk, nagyon
jól kicsavarjuk, szétmorzsoljuk (vagy a hús után ledaráljuk), a húshoz adjuk.
5 dkg zsírt olvasztunk, az olvasztott zsírba beletesszük a finomra vágott
hagymát, kevergetéssel mérsékelt tűzön puhára pároljuk, hozzákeverjük a
finomra vágott petrezselymet, pár pillanatig azzal is hevítjük, majd a húsra
öntjük. Aki fokhagymásan szereti, 1 kis cikk fokhagymát (egy zsírpapíron)
péppé kaparva szintén a húshoz kever. A húst megsózzuk, megborsozzuk,
nagyon jól kidolgozzuk (különben a sütésnél repedezik), megízleljük, ha
szükséges, kissé megsózzuk. Zsemlemorzsával megszórt deszkára (vagy
tiszta papírlapra) két-tojás nagyságú halmokat rakunk (kb. 8 db-ot), nedves
kézzel meggömbölyítjük. A morzsás deszkára téve, széles késsel ujjnyi
vastagságú, korong alakú szeleteket készítünk. Mindkét oldalát morzsába,
vagy lisztbe mártjuk, és bő, forró zsírban, a rántott szelethez hasonló
módon sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 27
|
|
|
|
2019. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
348 db bejegyzés |
e év: |
4376 db bejegyzés |
Összes: |
34510 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 154
- e Hét: 4405
- e Hónap: 21086
- e Év: 129730
|
|
|