Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
Vidám, szép délutánt kívánok ! .......
  2019-04-29 17:13:14, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napkelte.......
  2019-04-29 16:40:35, hétfő
 
 



Napkelte a Giza nagy piramisánál, Egyiptomban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trolibusz közlekedés 40.ik évforduló-Szeged.......
  2019-04-29 16:35:04, hétfő
 
  Ezt meg kell osztanom:

Kedves Szegedi Trolisok, Kollégák, Barátok!

Éjfél elmúlt, 2019. április 29-et írunk. Egy tavaszi hajnal, ugyanúgy kezdődik a nap, kivonul a garázsból az első 5-ös vonali kocsi 3:20-kor Újszegedre, hogy alig negyedóra múlva visszafelé indulhasson a Gyermekkórháztól. Ugyanúgy megindulnak az utasok is munkába, iskolába 7 óra körül, ugyanúgy élénk forgalom lesz a belvárosban, a Nagykörúton és a hídon is, és ugyanúgy kell az URH-ban is jelenteni a dolgokat, ahogy eddig kellett. De valahogy a mai nap mégsem olyan szürke és egyhangú, mint bármely hétfő, mert ez valahol egy ünnep, méghozzá a Ti ünnepetek. A Ti napotok, a trolivezetőké, a diszpécsereké, a garázsmestereké, a járműszerelőké, a takarítóké.

40 éve ezen a napon indult első útjára a szegedi trolibusz, országunkban a második helyen. 1979. április 29-én még csak 9 darab, vasszedős ZIU-9 kezdte meg utasforgalmi szolgálatát a Bartók tér és az újszegedi végállomás - akkor Odessza 201. épület volt a neve - között, még a ,,Suhanó Tehén" vontatta a járműveket a Bakay Nándor utca végén kialakított depóba, és még hallani sem lehetett sem az önjárásról, sem a gyorsváltókról, sem az alacsonypadlós járművekről, amit a négy évtized mind-mind meghozott Szeged számára. Volt ugyan 2000. környékén egy elég vészterhes időszak, amikor ott lebegett Damoklész kardja az üzem megmaradása fölött, de helyes döntéssel nem a leépítés, hanem a bővítés mellett döntöttek.

És ez a Ti történelmetek is, hiszen mindennapjaitok része a trolibusz, Ti dolgoztok vele, Ti tettetek és tesztek érte a mai napig is. Ti, akik még 1978-ban Budapesten kezdtétek elsajátítani a troli csínját-bínját, és Ti is, akik csak az elmúlt években csatlakoztatok a szegedi trolisok csapatához. És ne feledkezzünk meg azokról a régi öregekről sem, akik már nincsenek közöttetek, mégis rengeteg erőfeszítésük fémjelzi a szegedi trolibuszt.

Mindannyian sok-sok emléket tudunk felidézni, némelyik vidám, némelyik akkor még bosszús volt, mára megszépülve inkább viccesnek tűnik, és némelyik könnycseppet csal a szemünkbe. Legyen szó akár tanfolyami sztoriról, akár végállomási hülyéskedésről, emberi kapcsolatokról, barátságról, szerelemről, vitákról, csibészkedésről, vagy akár a munka közbeni helyzetekről, utasokkal, más közlekedőkkel kapcsolatban. Ez is mind a szegedi trolihoz köthető, ahhoz a szegedi trolihoz, amihez megszámlálhatatlan embernek van köze.

És tudva jól, hogy az ünnepi rendezvényekről sokaknak a nyakkendős-öltönyös vezetői szint jut elsőre eszébe, mégis igazságosabb, ha ezt közösen ünneplitek, a szívetekben, a lelketekben. A hozzáállásotokkal, a szakmaiságotokkal és azzal a munkavégzésetekkel, amivel nap, mint nap hozzáteszitek a magatokét, bizonyítva ezzel azt - némelyek számára napi rutinként, észre sem véve - hogy igenis a szegedi troli élete és működése nem csak az irodai döntéseken múlik, hanem bizony Rajtatok is. Rajtatok, akik a motorjai vagytok ennek, akik szerelőként éjszakáznak, hajnali 4-kor már jelentkeznek a garázsmesternél, akik sokszor nem kis fáradtsággal tudják megoldani a forgalmi járművek kiadását, vagy diszpécserként próbálják kezelni a zavarhelyzeteket, nem is szólva a járműtakarítókról, akik munkáját mindig éles górcső alá veszi az utazóközönség... és még sorolhatnám sokáig. De nem teszem. Ti tudjátok mindezt, én is tudom, és aki a készen kapott szolgáltatás mögé tud egy kicsit is látni, ugyanígy tisztában van ezzel.

Isten éltesse a Szegedi Trolibuszt, üdvözöllek Titeket a fővárosból, gratulálok Nektek és örömmel, szeretettel, hálával gondolok vissza arra, hogy egy ideig a csapatotok része lehettem.

Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok.

Egy nagyon kedves kolléga volt. 33 évig én is itt dolgoztam a Zrínyi u.-ban.
Várom, hogy valaki egy fotót megosszon .Az egyenruhában felsorakoztak a " trolisok " a központban.




Balázs - egy szegedi trolis Budapestről
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes, szép hetet kívánok !......
  2019-04-29 16:23:44, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolat........
  2019-04-28 18:44:02, vasárnap
 
  "Ha egy szép élet vágyát őrzöd,
A múlttal nem szabad törődnöd,
S mindig úgy tégy, ha veszteség ér,
Mint hogyha újjászülten élnél.
Mit akar? - kérd meg minden naptól.
És minden nap felel majd akkor:
Tetteidnek tudjál örülni,
Más tetteit tudd megbecsülni;
Főként ne gyűlölj egy embert se,
S a többit hagyd az Úristenre!"
Goethe



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2019-04-28 18:38:39, vasárnap
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-04-28)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Feltörekvés hatja át.

Vörös - Felfokozottság, szerelem, düh

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A vörös szín fokozza az energiát, az ösztönök, az akaraterő, a szerelem, az uralkodás - egyben az önuralom - a bátorság, a kifelé fordulás, de az agresszió színe is. Azt jelzi, hogy valamin uralkodnod kell, magadon vagy egy helyzeten úrrá lenni pedig nagy feladat. A torreádor leplének színe - a hős, aki képes az állati ösztönökön úrrá lenni. A tűz színe, mely felemészt és meleget ad egyszerre. A Mars, a vörös bolygó a harc istenének nevét viseli, s férfi princípium.

Szerelmi üzenete: Forró ölelés, parázs veszekedés, majd mindez előről. Latinos párkapcsolat. Olyan, mint a tangó - nézd a táncosok vörös ruháját! Párkeresőknek üzenet, hogy menj olyan szórakozóhelyre, ahol latin táncokat lehet tanulni-táncolni!

Ezt mondja neked:
Szubjektivitás jellemez, problémaérzékenységed igen erős.
A szexualitás, az erotikus energiák színe is ez. Lehet, hogy összejön az esti randevú?
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A Kos jegye és a Mars bolygó, a tűz elem tartoznak hozzá. A gyökér csakra mandalája tartozik hozzá.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot kedves barátaim ! .......
  2019-04-28 18:33:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2019-04-28 18:29:21, vasárnap
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-04-27)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Sokoldalúság hatja át.

Folyó - érzelmek, érzékenység, változékonység, körforgás

Jelképezi az érzelmeket, a valahová tartozást. Aki a folyóba esik, vagy megpróbál ellenszegülni, leküzdeni a sodrást, vagy úszik az árral. Te hogy viszonyulsz életed folyójához? A folyó medre az önuralom jelképe. Ha a folyó árad, az lelkünk háborgását jelzi, az elvesztett önuralom újra megtalálására figyelmeztet. A piszkos víz a lelki, mentális zavarok, nagymértékű elfojtásának jelképe, míg a folyópart az új életszakaszt jelenti. Ha belesiklunk a folyóba, az átölel, de vigyázni kell az ismeretlen örvények csapdájára. A folyó azt jelzi számodra, hogy mások érzelmeire tekintettel kell lenned! A fotón a Duna, mágikus folyónk, országunk fő ütőere látható, mely ha a Magyarok Kártyáján is kijön, az ország érzelmi szintjét fejezi ki.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek azt súgja, hogy urald az érzelmeidet, ne engedd, hogy lehúzzanak, élvezd a víz és a párod ölelését. Párkeresőknek jelezhet ismerkedést vízben, vízparton, strandon, uszodában. Jelez érzelmi kiszolgáltatottságot, sebezhetőséget.

Ezt mondja neked:
A folyó azt jelzi számodra, hogy mások érzelmeire is tekintettel kell lenned!
Figyelj a körülötted élőkre, mert váratlanul kellemetlen helyzetben találhatod magad, amire nem gondoltál.
Ne engedj a lelki agressziónak. Ha úgy érzed, sírnod kell, engedj szabad utat a könnyeknek. Nem baj, ha ma nem tudsz önállóan ítélkezni egy helyzetben, kérj tanácsot másoktól.

Erre is gondolj: India szent folyója a Gangesz, mely megtisztítja a híveket bűneiktől. A Holddal analóg. A kiválasztó rendszer egészségére jobban kell figyelned. Énekelj népdalokat, amikben folyóink szerepelnek (Tisza, Duna, stb..) A víz, mint őselem, mely mozgásban van, él, táplál, vagy pusztít.Ha teheted, menj ki ma egy folyó partjára, kicsit meditálj, imádkozz, vagy nézelődj a vízparton. (Ha nyár van, keress lehetőséget a megmártózásra is.)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemsokára itt van anyák napja........
  2019-04-26 16:43:50, péntek
 
 



..szeretlek anyu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hinta-palinta........
  2019-04-26 16:38:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 1090 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1009
  • e Hét: 1447
  • e Hónap: 15533
  • e Év: 68091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.