Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kísértés
  2020-01-12 11:51:35, vasárnap
 
  ,,Teljes örömnek tartsátok..., amikor különféle kísértésekbe estek, tudva azt, hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez." (Jak 1,2-3).

Isten bekeríti az övéit, hogy védelmezze őket. Mégis gyakran csak a kerítés másik oldalát látják, és ezért félreértik Isten cselekedeteit. Éppen ez történt Jóbbal, amikor megkérdezte: ,,Miért is ad Isten... életet [annak], akit Isten bekerített?" (Jób 3,20.23) A Sátán azonban ismerte a bekerítés értékét. Kihívásként megkérdezte Istentől: ,,Nem te vetted-e körül őt, magát, házát és mindenét, amije van?" (Jób 1,10)
Minden kísértés lapjaira keskeny fénycsík vetül, ami ragyog. A tövisek nem szaggatnak téged, amíg hozzájuk nem hajolsz, és egyetlenegy sem árt neked Isten tudta nélkül. Azok a szavak, amelyek megbántanak; az a levél, ami fájdalmat okozott; a legközelebbi barátod kegyetlensége; anyagi szorultságod - ezek mind ismertek Isten előtt. Ő együtt érez veled úgy, ahogy senki más nem teheti, és figyelve nézi, amikor átmész mindegyiken, és teljesen rábízod magadat.

A töviskerítés, mely a kertet védi,
Óvatosságra int nagyon.
Megsérti a tolvajt, ruháját széttépi,
Ám ép marad a kis vagyon.

Az év vége jöttén haldokolnak a fák,
Mintha megszűnne az élet,
Eltűnik a zöld rügy és illatos virág
Onnan, ahol gyümölcs érett.

A gyász és bánat nyomán tűnik az öröm,
Mintha Isten sem szeretne,
Pedig ezért keresünk vigaszt nála fönn,
És vágyakozunk a mennybe.

A szakadéktól nem virág óv meg minket,
Hanem a tüskés kerítés,
Így az akadály az úton arra inthet,
Hogy kerüljük el a veszélyt.

Sokszor panaszkodunk fájó sebeinkben,
Istent hibáztatva értük,
Ám, később meglátjuk, ezzel is óv Isten,
Hogy a súlyos bajt kerüljük.

A zord tél után érkezik a kikelet,
Megszűnik fagy és didergés,
Hittel várhatjuk, hogy az Úr minket szeret,
S háború után ad békét.

Énekeljünk hát hálától csordult szívvel,
Hisz folyton vigyáz ránk Atyánk,
Majd a harcok után országába visz fel,
S tőle kapjuk meg koronánk!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten bölcsessége
  2020-01-12 11:27:36, vasárnap
 
  Isten bölcsessége

,,Isten titkos bölcsességét szóljuk... Ezt e világ fejedelmei közül senki sem ismerte fel." (1Kor 2,7-8)

Pál nem olyanféle titkos tudományról beszél, amelyet némely kultusz és titkos társaság magának tulajdonít. Az elrejtett bölcsesség az evangélium, a Krisztusról szóló örömhír. Istennek ez a bölcsessége a Krisztus, mégpedig mint megfeszített Isten Fia, aki meghalt a mi üdvösségünkért. Ez a bölcsesség el volt rejtve. Ez azt jelenti, hogy senki nem ismerhette, amíg ki nem jelentetett. És ember nem találhatta ki, mert az az Isten bölcsessége. Isten olyan módon készített üdvösséget, mely az ő bölcsességét árulja el, és gúny tárgyává teszi minden vallás üdvözítési sémáját. Szem nem látta, és fül nem hallotta azt korábban, ti. Krisztus halálát és feltámadását.
A kereszten a bűn teljes erővel Krisztusra támadt. Krisztus nem ,,magányos harcos" volt, aki szörnyű halált halt. Nem! Ő az új emberiség feje volt. Népe képviselőjeként tette, amit tett. Azután feltámadt. És megint nem csak egy magányos hős volt, aki visszatér sírjából: az új termés ,,első zsengéje" volt ő.
Krisztus halálában a Sátán adta ki maradék erejét. Krisztus feltámadásában pedig Isten mutatkozott meg ereje teljében. Abban a pillanatban egy új korszakhoz vezető ajtó nyílt meg. Leszállt a menny ereje. A Szentlélek új és örök életet ad mindenkinek, aki Jézus Krisztusban hisz.
Ez az evangélium. A Krisztusban elnyerhető üdvösség útját mutatja meg most Isten. Egyszerű szavakkal történik az igehirdetés, és szerte a világon folyik az igei magvetés. Ennek az igének kell megmentenie az emberiséget és helyreállítani a világot.
Időt kell szakítanunk, és fáradságunkba kerül, hogy elsajátítsuk, hogy magunkévá tegyük ezt. Mivel csak Isten Lelke tanít meg minket Isten bölcsességére, ezért könyörögnünk kell a Szentlélekért, míg tanulmányozzuk Isten igéjét.

Napi gondolat

Szakítasz rá elég időt, hogy fáradságot nem kímélve ,,egészen a tied legyen" az evangélium? Kéred-e a Szentlélek segítségét, amikor kutatod Isten igéjét?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 384 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1219
  • e Hét: 5725
  • e Hónap: 67394
  • e Év: 186486
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.