Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Gulácsi Péter: Próbáltam úgy felépíteni a karrieremet, ....
  2020-01-17 17:04:17, péntek
 
  Gulácsi Péter: Próbáltam úgy felépíteni a karrieremet, hogy mindig csak egy reális lépcsőfokot ugorjak előre
Gulácsi Péter a sikeres elmúlt esztendőkről és a folyamatos fejlődésről elárulta, úgy érzi, a jó döntéseinek köszönhető: ,,Úgy gondolom, a döntések, amelyeket a karrieremben hoztam, azok általában a helyes döntések voltak. Próbáltam mindig felépíteni úgy a karrieremet, hogy egy reális, megléphető lépcsőfokot ugorjak csak előre, mindig reális esélyem legyen a csapatomban kezdőjátékosnak lenni." Kiemelte, a pályán kívül is igyekszik hozzátenni olyan dolgokat az étkezéstől a plusz munkán át a kiváló szakemberekkel való közös munkáig, amelyek a folyamatos fejlődését eredményezik.
,,A válogatottal egy rövid edzőtábor után márciusban utazunk Bulgáriába és hát mondhatom, hogy az utóbbi évek legfontosabb válogatott meccsét meg fogjuk nyerni" - mondta a nemzeti csapatra váró Európa-bajnoki pot selejtezőről, majd hozzátette, megvan a csapatban az erő és a potenciál, remek közösség alakult ki egy kiváló edzővel.
Bundes ligában éllovas RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapusát, Gulácsi Péter választották az év férfi labdarúgójának. A 29 éves hálóőr a gála után adott interjút az M4 Sportnak.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Mikler Roland férfi kézilabda - zseniális védései egy videón
  2020-01-17 16:55:14, péntek
 
  Mikler Roland elképesztő teljesítményt nyújtott az Izland elleni Eb-csoportmeccsen, amiért az EHF a mérkőzés legjobbjának járó elismeréssel díjazta. Az európai szövetség egy videóba összeszedte a magyar kapsr bravúrjait. Megunhatatlan videó...
A magyar férfi kézilabda-válogatott bravúros teljesítményt nyújtva 24-18-ra legyőzte Izlandot az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel első helyen jutott tovább az E csoport kvartettjéből a középdöntőbe. A mérkőzés egyik kulcsjátékosa a csapat első számú kapusa, a 44 százalékkal védő Mikler Roland volt, akinek zseniális védéseit az EHF videójában ön is megnézheti.
A kapusok rangsorában Mikler Roland a csoportkör után a tizedik helyen áll, mivel 99 lövésből 33-at védett ki. A hárított büntetők rangsorában a MOL-Pick Szeged játékosa a második, nyolcból ötöt is sikerült hárítania.
Videó Link
Pénteken 18:15-től az Európa-bajnokság egyik nagy esélyese, Norvégia ellen kezdi meg a torna középdöntőjét a magyar válogatott.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Női vízilabda E.B. mérkőzések eredményei 01.17
  2020-01-17 16:48:26, péntek
 
  A mai mérkőzéseket Kiütéses győzelem és Egy mérkőzés ideje alatt brutálisan kevés gól jellemezte.

- Spanyolország - Németország 19 - 4 Spanyol a "B" csoportban szintén 12 pontja van.

- Hollandia - Franciaország 17 - 1 Hollandia a "B" csoportban szintén 12 pontja van

- Oroszország - Horvátország 34 - 1 Az Orosz csapat az "A" csoport 3. helyén van 9 ponttal.

- Olaszország - Izrael 17 - 1
*
- Szlovákia - Szerbia /nem volt tétje a mérkőzésnek./ 6:2

*

- Magyarország - Görögország 12 - 10
/ Mindkét csapatnak 9 - 9 pontja van. Tét a csoport elsőség/
Győztes csapat Magyarország az "A" csoport első helyén, a vesztes pedig második helyért küzd meg az Orosz csapattal.
- A csoport állása: 1. Magyarország 12 pont,
2. Oroszország 9 (100-14),
3. Görögország 9 (72-25),
4. Szlovákia 3 (12-71),
5. Horvátország 3 (19-85),
6. Szerbia 0

*
- A magyar női póló válogatott Görögország 13-10-es legyőzésével megőrizte hibátlan mérlegét a budapesti Európa-bajnokság A csoportjában, így biztosan a hatosa élén zár.

Női vízilabda Európa-bajnokság,
A csoport, 4. forduló:
Magyarország-Görögország 13-10 (4-4, 4-2, 2-0, 3-4)
Duna Aréna, v.: Margeta (szlovén), Zwart (holland)
Gólszerzők: Garda 4, Parkes 3, Illés, Leimeter 2-2, Gurisatti, Vályi 1-1, illetve Plevritu 3, Xenaki, Kocia 2-2, Avramidu, Cukala, Ninu 1-1
Magyarország: Gangl - Vályi, Garda, Gurisatti, Parkes, Keszthelyi, Máté - cserék: Szilágyi, Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska
Képen: Garda Krisztina
...... ........


A mostani találkozónak magyar szempontból az volt a tétje, hogy győzelem esetén a vasárnapi, szerbek elleni zárófordulós mérkőzés eredményétől függetlenül csoportelsőként kap ellenfelet a negyeddöntőben.
Kihagyott görög előnnyel, majd értékesített magyarral indult az összecsapás, de a rivális a második fórjából egyenlített. Az ellenfél egy szép összjátékból született center pöccintéssel került előnybe, de Garda Krisztina másodszor is beköszönt fórból. A görögök ötméteresből szereztek újra vezetést, de a harmadik hazai előny is góllal végződött, Illés Annára játszották ki szépen a figurát, ő pedig közelről húzott a kapuba. Sorra jöttek a kiállítások, a rivális pedig megint előnybe került, Leimeter Dóra azonban éppen a dudaszó pillanatában egalizált, ugyancsak fórból.
Görög gól vezette fel a második felvonást, azonban az ötödik emberelőnyét is kihasználta a hazai csapat, ezúttal Gurisatti Gréta volt a befejező. A kapuban Gangl Edina két védést mutatott be, elől viszont Keszthelyi Rita kissé kapkodva lőtt, amivel oda lett a hibátlan fórkihasználás. Nem kellett sokat várni az újabb létszámfölényes lehetőségre, Bíró Attila pedig időt kért: a megbeszélés után Illés volt újra a befejező. Ezzel először vezetett a magyar válogatott, de nem örülhetett sokáig, mert Eleni Xenaki centergólt szerzett akcióból. A túloldalon Parkes Rebecca is bemutatta, hogy a magyarok is tudnak gólt lőni erről a posztról - eközben a görögök két fórt is kihasználatlanul hagytak -, a magyarok centere sorozatban kétszer villant.
A nagyszünet után több mint öt percen keresztül csak kihagyott helyzeteket láthatott a közönség, a gólcsendet végül Garda törte meg ötméteresből, majd az Eb-újonc Vályi Vanda révén már megnyugtató volt az előny (10-6).
A zárófelvonás elején az egész találkozón remeklő Parkes csavargóljával lett öt gól a differencia, majd a görögök több mint egy negyed után betaláltak, egymás után kétszer is (11-8). Egy bombagól formájában négy és fél perccel a vége előtt érkezett a kilencedik görög találat, Bíró Attila pedig időt kért, hiszen láthatóan megzavarodtak játékosai, akik viszont ezután kettős emberelőnyből sem tudtak betalálni. Ekkor érkezett szerencsére a mezőny legjobbja, Garda, aki egy remek lövéssel három perccel a vége előtt háromra állította vissza a különbséget, amivel gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A végén még mindkét oldalon esett egy-egy gól, így 13-10 lett a vége.
...... ........



Hozzászólásom a Facebook oldalon
...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Vajda Pál: Az alázatosság útja
  2020-01-17 16:27:05, péntek
 
  Az erdő mélyének árnya alatt,
Egy édesvizű kis forrás fakadt.
Elindult lassan, s utat keresett;
De felfelé ő sohase mehetett.

Mint csörgedező, szelíd kis patak,
Már partot mosott, hol virág fakad.
Erdő mélyéből kiért a völgybe,
S itt-ott szétterült, hogy megöntözze.

Vize nem fogyott, sőt folyton dagadt;
És áldást osztott ahol elhaladt.
Mint egy újszülött, lelki-csecsemő,
Már el volt rejtve benne az erő.

Szerényen indult, nem dicsőségért;
De nem állt meg és elérte a célt,
Mert az áldásért, mit osztogatott,
Hálát sok ember, Istennek adott.

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Házszentelés a Szent Ferenc Alapítvány dévai családjainál
  2020-01-17 12:51:37, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szent Antal apát 01.17
  2020-01-17 12:48:53, péntek
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link

...... ........... .........



...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. január 17.
  2020-01-17 12:35:30, péntek
 
  Jézus visszatér Kafarnaumba, hirdeti az igét és gyógyítja a betegeket. Egy bénát hoznak hozzá, de a tömeg miatt csak úgy tudják odavinni, hogy felbontják a tetőt és leengedik elé. Jézus látja hitüket, és meggyógyítja a bénának először a lelkét, aztán a testét is, mert hatalma van rá. A bűn bénítja a lelket, gúzsba köti. Moccanni sem tud, akárcsak a bénult test. Az Isten által teremtett ember pedig a test és lélek egysége. Betegségeink többsége lelki eredetű, mondják az orvosok. A bűnbocsánatban lelked életre kel. Megtelik mozdulattal. Jézusnak hatalma van a földön a bűnök megbocsátására. Kísértél-e már valakit hittel Jézushoz? Mikor hallottad utoljára: Bocsánatot nyertek bűneid.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
1. évközi hét péntek 01.17
  2020-01-17 12:27:16, péntek
 
  OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Sámuel figyelmezteti a népet: ,,Ne kérjetek magatoknak királyt, mert ti fogtok a legjobban panaszkodni rá!"
Amikor Sámuel megöregedett, összegyűltek a választott nép elöljárói. Elmentek Sámuelhez Rámába, és azt mondták neki: ,,Lásd, te megöregedtél, fiaid pedig nem járnak a te utaidon. Rendelj tehát fölénk királyt, hogy király uralkodjék rajtunk is, mint az összes többi nemzeteken!"
Sámuelnek nem tetszett a beszéd, amelyet neki mondtak: ,,Adj nekünk királyt, hogy az uralkodjék rajtunk!" Az Úrhoz fordult imádságában.
Az Úr ekkor azt felelte neki: ,,Hallgass a nép szavára, bármit követelnek is tőled! Mert nem téged vetettek meg, hanem engem, amikor azt akarják, hogy ne én legyek a királyuk."
Sámuel közölte is az Úr minden szavát a néppel, amely királyt kért tőle. Aztán megmagyarázta nekik: ,,A királynak, aki uralkodni fog rajtatok, joga lesz a következőkhöz. Elveheti fiaitokat, és szolgálatra rendelheti szekerei és lovai mellé, hogy szekerei előtt fussanak; aztán kinevezi őket ezredesekké, századosokká és velük szántatja mezőit, arattatja le kalászosait, és velük készítteti el fegyvereit és szekereit. Sőt leányaitokat is berendelheti, hogy kenetkészítői, szakácsnői és kenyérsütői legyenek.
Elveheti szántóföldjeiteket, szőlőiteket, legjobb olajfa-kertjeiteket, és szolgáinak adhatja. Tizedet vesz vetéseitek és szőlőitek terméséből; aztán a tisztjeinek meg a szolgáinak adja. Elveszi majd rabszolgáitokat és rabszolganőiteket, a legjobb igásállataitokat és szamaraitokat, hogy a maga javára dolgoztasson velük. Nyájaitokat is megtizedeli, ti meg szolgái lesztek. Akkor majd jajveszékelni fogtok királyotok miatt, akit magatok akartatok magatoknak. De akkor az Úr nem hallgat meg titeket." A nép azonban nem akarta tovább hallgatni Sámuel beszédét, és félbeszakította: ,,Nem számít. Csak legyen nekünk is királyunk! Legyünk olyanok, mint a többi nemzet! Király kormányozzon és vezessen bennünket; ő vívja meg harcainkat!" Sámuel megértette a nép minden kívánságát, és aztán elpanaszolta az Úrnak. Az Úr mégis azt parancsolta neki: ,,Tedd meg a kívánságukat, és adj nekik királyt!"
Ez az Isten igéje. 1Sám 8,4-7.10-22a

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Az Emberfiának van hatalma a földön a bűnök megbocsátására.
Néhány nap múlva Jézus visszatért Kafarnaumba. Mihelyt elterjedt a híre, hogy otthon van, annyian jöttek össze, hogy még az ajtó előtti téren sem fértek el; ő pedig hirdette nekik az igét.
Közben odahoztak hozzá egy bénát. Négyen vitték. Mivel a tömegtől nem fértek a közelébe, kibontották fölötte a tetőt, ahol volt, és a nyíláson át leengedték a hordágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig, látva hitüket, így szólt a bénához: ,,Fiam, bocsánatot nyertek bűneid."
Ült ott néhány írástudó is. Ezek így gondolkodtak szívükben: ,,Hogy beszélhet ez így? Káromkodik! Ki más bocsáthatja meg a bűnt, mint egyedül az Isten?"
Jézus azonnal észrevette, hogy magukban ilyeneket gondolnak, így szólt tehát hozzájuk: ,,Miért gondoljátok ezt szívetekben? Mi könnyebb: Azt mondani a bénának: Bűneid bocsánatot nyertek, vagy azt mondani: Kelj föl, fogd ágyadat és járj? Tudjátok meg tehát, hogy az Emberfiának van hatalma a földön a bűnök megbocsátására!"
Ezzel odafordult a bénához: ,,Mondom neked: Kelj föl, fogd az ágyadat, és menj haza!"
Az felkelt, fölvette ágyát, és mindannyiuk szeme láttára eltávozott. Mindenki elcsodálkozott. Dicsőítették Istent, és azt mondták: ,,Nem láttunk még ilyet sohasem!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 2,1-12
...... .............



Imádság
Ó, Uram Jézus, te azt parancsoltad nekem, hogy szüntelenül imádkozzam, add nekem kegyelmedet, hogy meg tudjam tenni, s add meg ezt azoknak a lelkeknek is, akiket rám bíztál. Isteni Ige, te magad vagy bennünk az örökké tartó és szüntelen imádság. Isten Báránya, te vagy a világosság, amely megvilágítja lelkünk egész égboltját. Bár soha ne akarnánk más imádságot, csak a te imádat, más fényességet, csak a te fényességedet, más szeretetet, csak a te szeretetedet! A hozzád intézett imádságban, Istenem, egy a szemlélés és a szeretet. Engedd, hogy olyan tökéletesen és olyan bensőségesen tudjak hozzád imádkozni, hogy elfeledkezzem önmagamról, és ne tudjam, hogy imádkozom, mert csupán te vagy bennem!.

Elmélkedés C. Horváth István Sándor atya
A magatehetetlen betegeket Jézushoz viszik, illetve közbenjárnak nála a gyógyulás érdekében. A mai evangéliumban szintén megfigyelhető ez a mozzanat. Márk evangélista külön is megemlíti, hogy négyen vitték a bénát hordágyon. Ez a megjegyzés a bénultság komolyságát is jelzi. A béna cipeléséhez négy ember szükséges, a maga erejéből egyetlen lépést sem tudna tenni. Négy ember egyetértésének, közös szándékának és közös cselekvésének az eredménye az, hogy a béna eljut addig a házig, ahol Jézus éppen tartózkodik. Egy akadályt, a távolságot már legyőzték, közel vannak ahhoz, hogy a beteg Jézus elé kerüljön. De a házhoz érve újabb nehézségbe ütköznek, mert akkora a tömeg, hogy nem tudnak az Úr közvetlen közelébe kerülni.
Úgy tűnik viszont, hogy számukra nincs akadály. Közös tervüket mindenképpen szeretnék megvalósítani. Ha már idáig elcipelték, akkor bizonyára ahhoz is volna erejük, hogy hazavigyék a hordágyon a bénát, de ez meg sem fordul a fejükben. Gyorsan megoldást keresnek, még attól sem riadnak vissza, hogy megbontsák a ház tetejét, s onnan felülről engedjék le a hordágyat a bénával. Elszántságuk eredményeként így kerül Jézus elé a beteg, akit aztán Jézus meggyógyít és saját lábán távozhat. Csak akkor kerülhetek Jézus közelébe, ha nem hátrálok meg a nehézségek láttán és leleményesen leküzdöm az akadályokat.
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szentmise a Sziklatemplomból - P. Csóka P. János
  2020-01-17 12:10:28, péntek
 
  01.14 Videó Link Remete Szent Pálra emlékeztek. Magyarország védő szentje

01.03 Videó Link Fatima Szűzanyára emlékeztek
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 575 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 683
  • e Hét: 6374
  • e Hónap: 27057
  • e Év: 229970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.