Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Kék-fehér virágos torta
  2020-01-20 21:56:34, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Galambos torta
  2020-01-20 21:55:19, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Nemzeti palota Barcelonában
  2020-01-20 21:52:56, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Marváoi vár Portugáliában
  2020-01-20 21:51:39, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Kőhalmi vár Romániában
  2020-01-20 21:49:40, hétfő
 
 



Kőhalmi vár, Románia
A történelmi erdélyi régióban található a 14. századi Kőhalmi vár, amely egy magas bazalthegyen helyezkedik el. A korok során védekező erődöket építettek ide, de végül mindegyik rommá vált. Az 1990-es évekre az építményből már csak egy romhalmaz maradt. Egy projekt keretében helyreállították a citadellát, és 2013-ban újranyitották a látogatók számára. Tornyokat emeltek, az udvart újraépítették, és a citadella masszív falai újból súrolják a zöld dombot.
 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Tanácsok 40 felettieknek
  2020-01-20 21:47:03, hétfő
 
  Ma a negyvenéves és az e feletti embereket nevezik körépkorúaknak, legyen szó férfiról vagy éppen nőről. Ebben az életkorban a szervezet már másként reagál olyan dolgokra, amelyek korábban is érték a testet és a lelket. A szervezet ellenállóképessége csökken, kialakulhatnak különféle betegségek, de általában a lélek megerősödik és több olyan lelki ,,támadást" is elviselünk, amelyek korábban mélyen érintettek bennünket.

40 éves kor fölött már jelentkezhet az alvászavar, főleg olyan nők esetében, akik átléptek a változókor kapuján. A szem is elkezdhet romlani, ugyanis csökken a látás képessége, és lehet, hogy már szemüvegre lesz szükségünk. Az apróbb problémáknál nem feltétlenül kell gyógyszert szedni, sok esetben elegendő, ha változtatunk az étrendünkön. Érdemes olyan táplálékokat fogyasztani, amelyek bővelkednek tápanyagokban, vagyis vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban.

Az alváshiány igen nagy probléma a negyven feletti korosztály esetében. Hiszen az alváshiány megzavarja az úgynevezett éhséghormonok működését, vagyis többet fogunk enni a kelleténél, ami elhízáshoz vezethet, márpedig ebben a korban az anyagcsere is lelassul, és sokkal nehezebben szabadulunk meg a súlyfeleslegtől. Érdemes a rendszeres testedzést beiktatni az életünkbe, de elalvás előtt egy órával már ne sportoljon, mert ez is megzavarja a nyugodt, pihentető alvást.

Ahogy öregszünk, egyre nagyobb szükségünk van vízre, mert ez hidratálja a belső szerveinket is. Nem beszélve arról, hogy a víz energiát is szolgáltat az emberi szervezet számára. Szinte minden testi funkcióhoz szükség van vízre, így soha ne várja meg, míg szomjas lesz, óránként mindig fogyasszon el egy pohár vizet.

A testedzésbe a súlyemelésnek is bele kell tartoznia, mivel ez jót tesz a csontoknak és még az izmokat is megerősíti. Ebben a korban már nagyon oda kell figyelni a csontsűrűségre, az izmok és az ízületek állapotára. Nemcsak a testmozgást kell beiktatni a mindennapjainkba, de vitaminokban gazdag táplálékokat is magunkhoz kell venni. A D3-, a K2-vitamin, illetve a magnézium és a kalcium nyújthat segítséget a csontok megerősítésében és a csontritkulás megelőzésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A csokoládé gyógyhatásairól
  2020-01-20 21:44:10, hétfő
 
  A csokoládét nagyon sokan szeretik, talán nem véletlenül. Édes íze szinte simogatja az ízlelőbimbóinkat, legyen az bármilyen csokoládé. Eddig riogattak bennünket a csokoládéfogyasztással, azonban a magas kakaótartalmú csokoládét mértékkel lehet fogyasztani, hiszen számtalan egészségügyi előnye létezik. Többek között nagyon hasznos az agy és a bőr egészségére nézve.

Még a csokoládé elfogyasztását követő két órán belül is élvezhetjük a hangulatra gyakorolt pozitív hatását. A csokifogyasztás megnöveli a szervezetben a dopamin- és a szerotoninszintet. Mindkettő elősegíti a hangulatfokozást. Természetesen csak az olyan csokoládé segíti elő az úgynevezett boldogsághormonok termelődését, amelyek legalább 85%-ban tartalmaznak kakaót.

A sötét, vagyis az étcsokoládé antioxidáns flavonoidokban gazdag, amelyek csökkentik a szervezetben a gyulladást, csökkentik a vércukorszintet, illetve a rossz, vagyis az LDL-koleszterin szintjét is csökkenteni tudják.

A csokoládé fokozza az agyi idegsejtek aktivitását, amely nemcsak a viselkedést tereli jó irányba, de a memóriára is pozitívan hat. Nem beszélve arról, hogy a csokoládé elősegíti a jobb agyi véráramlást, de a szívben és a tüdőben is jobb lesz a vérkeringés, mindeközben pedig csökken a vérnyomás, amely a csokoládé elfogyasztását követően még két teljes óráig tart.

Az étcsokoládéval ellentétben a másfajta csokoládék egyáltalán nem hatnak pozitívan az emberi szervezetre, hiszen drasztikusan megemelik a vércukorszintet, ami aztán lecsökken, és ez a vércukorszint-ingadozás okozhat aztán később cukorbetegséget.

A csokoládé pozitív hatását a kakaótartalma, pontosabban annak antioxidáns-tartalma adja. Nyilván az étcsokoládéban is van cukor, zsír és kalóriát is tartalmaz, így ennek a fogyasztását sem szabad túlzásba vinni, hiszen nagy mennyiségben fogyasztva már ez sem egészséges.

A kakaónak köszönhetően az étcsokoládé olyan ásványi anyagokban gazdag, mint vas, magnézium, réz és mangán.

Az étcsokoládé úgy csökkenti a vérnyomást, hogy javítja a vér áramlását az artériákban. A csokoládé növeli a HDL-koleszterin szintjét és javítja az inzulinérzékenységet. Kutatások igazolják, hogy az étcsokoládé kis mennyiségben, de rendszeresen fogyasztva drasztikusan csökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7507
  • e Hét: 16289
  • e Hónap: 47775
  • e Év: 252476
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.