Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Epekövesség megelőzése
  2020-01-25 23:16:31, szombat
 
  Az epekő egy kellemetlen dolog, de természetesen mi is tehetünk azért, hogy megszabaduljunk tőle. Milyen otthoni módszerek léteznek erre? Például a testmozgás, a zöldségek rendszeres fogyasztása, az egészségtelen, feldolgozott ételek elkerülése.

De mi is az epekő? Az epekő a máj által elválasztott, epét tároló epehólyagban és a közös epevezetékben képződhet. Az epeváladék savat, vizet, koleszterint, lecitint és más anyagokat tartalmaz, melyek a máj méregtelenítő folyamatai során keletkeznek. Amennyiben az epe összetétele megváltozik, akkor kövek csapódhatnak ki belőle. Az epekő lehet egészen apró, mint például egy homokszem, de akár kisebb szilva nagyságúra is megnőhet.

Az epekő kialakulása ellen mi is sokat tehetünk. Az egyik ilyen az egészséges táplálkozás. A megelőzésben kitüntetett szerepe van a zöldségek fogyasztásának, de a telítetlen zsír és a diófélék rendszeres fogyasztása is segíthet, hogy elkerüljük az epekő kialakulását.

Az epekő elkerülésének érdekében a szénhidrátok nagy mennyiségű fogyasztása sem megengedett és a feldolgozott, gyorséttermi ételeket is jobb elfelejteni. A kávéfogyasztást is minimalizálni szükséges, de akár el is lehet hagyni, ha valaki hajlamos az epekőképződésre.

A rendszeres folyadékfogyasztás is elengedhetetlen, mivel a belső hidratáció egyszerűen lehetetlenné teszi, hogy epekő alakuljon ki.

Az epekő megszüntetésében fontos szerepet játszanak a citrusos gyümölcsök és az almalé, amely pektint tartalmaz.

A kőtörőfű egy hasznos gyógynövény azok számára, akik epekővel küzdenek. Ez a gyógynövény csökkenti az epekő és a vesekő kialakulásának esélyét, illetve megakadályozza a meglevő kövek növekedését. Mivel fokozza az epetermelést, így segítheti az epekő kiürülését. A gyógynövény a fájdalmat is enyhíteni tudja, ezért ajánlatos beszerezni.

A lecitin és a C-vitamin is hasznos lehet epekőképződés ellen. A lecitin egy olyan foszfolipid részecske, amely megakadályozhatja a kövek kialakulását. A C-vitaminnak pedig a koleszterin lebontásában van fontos szerepe.

Az elhízás az egyik oka az epekő képződésének, éppen ezért mindig törekedni kell az ideális testsúly elérésére.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Mi történik, ha nincs elegendő C-vitamin a szervezetünkben?
  2020-01-25 23:03:56, szombat
 
  A C-vitamin nagyon fontos szerepet játszik a szervezetünkben, hiszen több testi funkcióban is kiemelkedő szerepe van. Sok jele van annak, ha hiányt szenvedünk ebből a vitaminból. Lássuk, melyek ezek.

A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin. Mivel a szervezet nem tárolja és a felesleg ki is ürül a szervezetből, így mindennap nekünk kell gondoskodni ennek az antioxidáns vitaminnak a beviteléről. Sokan azt hiszik, hogy a C-vitaminnak a legjobb természetes forrása csakis a narancs, pedig sok más gyümölcs és zöldség is bővelkedik ebben a vitaminban. Például a kivi, az ananász, a paprika, a kelbimbó, a brokkoli vagy a kelkáposzta.

Az ínyt nagyrészt kollagén alkotja. Éppen azért válik annyira érzékennyé, ha nincs elegendő C-vitamin a szervezetünkben, mivel ez a vitamin segítséget nyújt a kollagénépítésében. A fogínyvérzés is jelezheti ennek a vitaminnak a hiányát, hiszen ha csak kevés van ebből a vitaminból a szervezetünkben, az vérzékenységet okozhat.

Ha valaki gyakran küzd orrvérzéssel, akkor is gondolnia kell ennek a vitaminnak a hiányára.

Ha szép és fényes a haja, akkor ez jó jel, hiszen azt mutatja, hogy egészségesen étkezik. Ha valakinek túl száraz a haja, annak oka lehet, hogy nem visz be elegendő C-vitamint a szervezetébe, pedig ennek kitüntetett szerepe van a kollagénépítésében. Kollagén hiányában pedig sem a bőr, sem a haj szerkezete nem lesz megfelelő.

A C-vitamin fontos az immunválasz kialakításában és a sebgyógyulásban is. Ez a vitamin elősegíti a kollagéntermelést és a szövetek gyógyulását is felgyorsítja. Ezért javasolják műtét után a C-vitamin fogyasztását.

A C-vitamin elősegíti a vas felszívódását. Ha valaki nem fogyaszt elegendő C-vitaminban gazdag táplálékot, akkor akár vérszegénységgel is számolnia kell.

A kollagén tartja rugalmasan a bőrt, és segít a korai ráncosodás megelőzésében. Azért van az, ha valaki nem eszik elegendő C-vitaminban gazdag táplálékot, akkor a bőre petyhüdtté és ráncossá válik. A C-vitamin egyik szerepe, hogy a bőrt puhán és rugalmasan tartsa.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A 10 legjobb lúgosító étel
  2020-01-25 22:56:31, szombat
 
  1. Avokádó

Krémes, ízletes avokádó, aminek a pH értéke 8.0, ami nemcsak lúgosítja az egész szervezetet, de segít semlegesíteni a sacas ételeket a gyomorban. Teheti salátába, készíthet belőle csodálatos guacamolét vagy egyszerűen csak fogyaszthatja félbevágva egy kis sóval és borssal.

2. Érett banán

Sokan vétettük már el azt a hibát, hogy még meg nem érett banánt fogyasztottunk, ami vezethet szoruláshoz, savassághoz és a tápanyagok nem megfelelő felszívódásához. Az érett banán héja pöttyös: a kis barna pöttyök és a puha, könnyen meghámozható héj annak a jele, hogy a banánt már lehet fogyasztani, amivel számos vitaminhoz, ásványianyaghoz és jóféle lúgossághoz juthatunk hozzá.

3. Mandula

A legtöbb dióféle savas, de a mandula és a mandula tej fantasztikus forrása az egészségnek, életerőnek és a lúgosságnak. Segítenek csökkenteni a koleszterint, javítják az agy működését, javítják az emésztést és a testet tökéletes lúgossággal egyensúlyozzák ki.

4. Spárga

A természet egyik legjobban lúgosító ételeként ismert spárga emellett ellátja a szervezetet számos rosttal, vízzel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal és öregedésgátló antioxidánsokkaé. A pH értéke 8.5 , ami bármelyik étel számára a tökéletes vendéggé teszi a spárgát.

5. Görögdinnye

A görögdinnye 9.0-ás pH értékkel rendelkezik és telis tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és elektrolit egyensúlyozó vízzel. A magas rost és víz tartalma remek élelmiszerré teszi, eltávolítja a méreganyagokat és egy nagy adagnyi lúgossággal ajándékoz meg.

6. Cayenne bors

A cayenne egy fantasztikus antibakteriális fűszer, ami nagy adagnyi lúgosságot biztosít a szervezet számára. A pH értéke 8.5 emellett pedig segíti a keringést, csökkenti a vérnyomást , eltávolítja a méreganyaokat és növeli az agyműködést.

7. Papaya

A papaya nem nehezíti az emésztést, többféle emésztési problémát és betegséget enyhítenek. Ez a tápanyagban és lúgosságban gazdag húsának köszönhető, ami dugig van rostokkal, vízzel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal a jobb egészség érdekében.

8. Citrom

A citrom bár íze savas, de az emésztési folyamaton keresztül átváltozik egy fantasztikusan lúgosító anyaggá, ami az egész test számára jótékony hatást biztosít. Sőt mitöbb, a citrom az elérhető leginkább lúgosító étel, ami miatt jó ötlet, ha ad pár szelet citroot vagy citromlevet a italába minden nap.

9. Brokkoli

A brokkoli egy ördögi rákellenes zöldség, gyanúsnak is tűnhet, hogy lúgosító és az is! Rengeteg rosttal rendelkezik és tömött forrása a tápanyagoknak, amik löketet adnak az egészségnek és ezalatt lúgos állapotban tartják a szervezetet minden elfogyasztott adag után.

10. Fokhagyma

A fokhagyma fantasztikus ízt ad számos ételnek és segít semlegesíteni a savasságát olyan savat ételeknek, mint a hús, a hal a sajt és a tojás. A fokhagyma és a zöldek egy erőteljes kombinációt biztosítanak, amik által ön nagy mennyiségű rosthoz, tápanyaghoz és széleskörű lúgossághoz juthat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A cukorbetegség meglepő jelei
  2020-01-25 22:51:50, szombat
 
  Gondolta volna, hogy a hallás romlása, a viszkető bőr, a sárga körmök és a hirtelen súlyvesztés a cukorbetegség jelei is lehetnek? Éppen azért, mert sokszor a tünetek nem jentősek, illetve csak a betegség későbbi szakaszában jelentkeznek, nagyon sok cukorbeteget nem diagnosztizálnak időben. A cukorbetegség azonban ,,csendes gyilkos", lassan, de biztosan súlyos elváltozásokat okoz a szervezetben.
Cukorbetegség során ugyanis szívbetegség, stroke, vakság, idegrendszeri betegségek és más súlyos szövődmények jelentkezhetnek. A fejlett országokban a lakosság kb. 10%-a járkál úgy nap, mint nap az utcán teljes nyugalomban, hogy közben cukorbetegségben szenved vagy annak előszobájában áll. Éppen ezért a különböző cukorbeteg szervezetek azt javasolják, hogy mindenki legalább 3 évente egy alkalommal méresse meg vércukorszintjét 45 éves kor felett, vagy gyakrabban, ha túlsúlyos, illetve e betegség korábban már előfordult a családban.

A cukorbetegség leggyakoribb tünetei:

1, Hasi zsírszövet (akkor is, ha BMI értékünk egyébként normális). A széles derék és csípő az inzulin rezisztencia egyik legfontosabb jele, mely a 2-es típusú cukorbetegség fő oka és felelős a szívinfarktusok kb. 70%-áért.

2, Vérnyomás emelkedés. Az inzulin rezisztencia másik fontos tünete a vérnyomás megemelkedése.

3, Hallásromlás. Kutatások szerint a cukorbetegség 2,6-szeresére növeli a halláskárosodás rizikóját különösen a fiatalabb cukorbetegeknél.

4, Sárga körmök. A cukorbetegek kb. 50%-ánál jelentkezik ez a tünet, időseknél gyakrabban fordul elő.

5, Nagy súlyú újszülött. Azoknál az anyáknál, akik a normálisnál nagyobb súlyú gyermeket szülnek, kétszer gyakoribb a cukorbetegség előfordulási gyakorisága (terhességi cukorbetegség).

6, Gyakori gombás fertőzés. Nőknél a gyakori gombás fertőzés a kezdeti cukorbetegség egyik fontos jele. Ennek oka az, hogy a gombák kiválóan érzik magukat a cukros környezetben, ezért könnyen elszaporodnak.

7, Látásromlás. A homályos vagy kettős látás, az olvasási nehézség mind a magas vércukorszint jelei lehetnek.

8, Viszkető bőr. Nem túl gyakori jele a cukorbetegségnek.

9, Ínybetegség. Az ínybetegség, a rossz lehelet, a fogínygyulladás szintén a cukorbetegség jelei lehetnek.

10, Hirtelen súlyvesztés. Ez főleg 1-es típusú cukorbetegségben gyakori, mivel az inzulin hiánya miatt a cukor nem tud bejutni a sejtekbe, így a szervezet a saját zsír és izomszövetét kezdi el lebontani.

11, Intenzív éhségérzet és szomjúság. Ez a két tünet, valamint a gyakori vizelés a cukorbetegség jelei lehetnek. Ha a szervezet rezisztenssé válik az inzulinnal szemben, vagy nem termelődik elég testünkben, a vesék nem képesek visszaszűrni a cukrot a vérbe, ennek következtében pedig a vesék több vizet vesznek ki a vérből, hogy hígítsák a cukrot, a húgyhólyag pedig gyakrabban telik meg, a beteg éjszakai is többször felkel vizelni.

12, Zsibbadt, bizsergő kezek és lábak. Ezek a tünetek már a perifériás neuropátia tünetei lehetnek.

13, Jól érezzük magunkat. Ne feledjük, hogy a cukorbetegség kezdeti szakaszában a betegség szinte egyáltalán nem okoz tüneteket, szóval akkor is szenvedhet cukorbetegségben, ha egyébként teljesen jól érzi magát!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Milia ellen
  2020-01-25 20:36:17, szombat
 
  Tapasztaltad már, hogy az arcodon váratlanul fehér, apró, grízszerű pontocskák jelentek meg, melyek sem mitesszerre, sem pattanásra nem hasonlítottak. Ennek a bőrrendellenességnek a neve milia. Az apró fehér dudorok leginkább az orron és az orcán jelennek meg. Habár legtöbb esetben kisbabáknál fordul elő, a felnőttek egy jó része is küszködik vele, viszont cseppet sem veszélyes.

Mi okozza a milia megjelenését?

A milia akkor alakul ki, amikor a bőrben található keratin bekeményedik a bőr mélyebb rétegeibe, így nem tud kiürülni, ezért apró fehér dudorok jönnek létre. Felnőttek esetében napégés, rossz minőségű krémek, és túlzásba vitt arckezelések is előidézhetik. Habár a milia cseppet sem ártalmas az egészségre, esztétikai kellemetlenséget kelthet, ezért a legtöbb ember szeretne megszabadulni tőle. A lézeres és sebészeti megoldások helyett inkább nézzünk pár természetes módszert a milia eltávolítására:

1. Méz
Az arcra felvitt méz nem csak hidratálja a problémás területet, hanem fontos antioxidánsokat is biztosít. Az optimális hatás elérése érdekében naponta 15-20 percet legalább hagyjuk az arcunkon a felkent mézet, majd öblítsük le.

2. Zabpelyhes bőrradír
Az üzletekben könnyen beszerezhető zabpehelyből tápláló arcradírt is készíthetsz, csupán keverj össze 1 evőkanál cukrot, kis mézet és 3 evőkanál zabpelyhet egy tálkában, majd a keverékkel masszírozd át az arcod. Ez eltávolítja az elhalt hámsejteket és megnyitja az eltömődött pórusokat.

3. Citromos arcradír
Hasonló hatású bőrradírt készíthetünk 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé és 1 evőkanál olívaolaj kombinációjából. Dörzsöljük át vele az arcunkat és hagyjuk fent 20 percig, majd öblítsük le.

4. Kukoricakeményítő és ecet
Igazi nyerőpáros: a keményítő felszívja a bőrön található fölösleges faggyút, míg az ecet kitisztítja a pórusokat. A két összetevőből készítsünk egy paszta állagú keveréket, oszlassuk el a területen és hagyjuk hatni 25 percig.

5. Gránátalmás hámlasztás
A gránátalma számos kozmetikai készítmény népszerű összetevője. Porként segít lehámlasztani a bőr felső rétegét. Ahhoz, hogy por állagot kapjunk sütőben pirítsuk a gránátalma héját addig, amíg ki nem szárad, majd zúzzuk össze. A port keverjük össze citromlével, és máris használhatjuk.

6. Gőzölés
Ez az egyik legkönnyebb, otthon is végezhető módszer. A gőz megnyitja a pórusokat, így a nemkívánatos anyagok ki tudjak ürülni. Forró vízbe áztassunk egy törülközőt, majd csavarjuk ki a fölösleges vizet és terítsük az arcunkra. Ismételjük meg a folyamatot párszor.

7. Teafaolaj
Antibakteriális hatásánál fogva szépen tisztítja a problémás felületet, csak kenjük be vele lefekvés előtt, majd reggel alaposan mossunk arcot.

8. Paradicsom
Lehet, hogy kissé bizarrnak tűnik, de működik. Egy szelet paradicsomot márts cukorba, majd ezzel dörzsöld át az arcod. Így egyben radírozol is és a paradicsomban található C vitamin elhalványítja a milia dudorokat és ragyogóbbá teszi a bőrt.

9. Agyagos arcmaszk
Otthonra is könnyen beszerezhetőek az agyag tartalmú arcmaszkok. Puhítja, bársonyossá teszi az arcbőrt, ráadásul a miliát is enyhíti.

10. Fogkrém
Fluorid tartalma segít eltüntetni az apró kis dudorokat, csupán kenjük be a miliás területet és hagyjuk rajta percig és mossuk le.

Felnőttek esetében ezen módszerek alkalmasával a szemmel látható javulás kb. 1 hónapon belül várható. Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb módszert, és iktasd be a napi rutinodba, hogy megszabadítsd bőröd a miliától.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
25 szuper étel az anyagcsere javítására
  2020-01-25 20:22:08, szombat
 
  Aki folyamatosan fáradtnak, ingerültnek depressziósnak vagy általánosan rosszkedvűnek és nyugtalannak érzi magát, figyelje meg az étrendjét! A mai rohanó világban a legtöbb dolgozó ember nem eszik rendesen. Az egészségtelen nassolás, a gyorséttermi ételek, a túl sok üdítőital és a mozgáshiány nagyon rossz hatással van a testre, és depressziót, dühöt, frusztrációt és különböző szívproblémákat vált ki. Ennek megelőzésére elkezdhetünk mozogni, sok vizet inni, kiegyensúlyozottan étkezni és méregtelenítő ételeket enni. Egy ilyen diéta segít megnövelni az energiaszinteket a testben, méregteleníteni a szervezetet, megerősíteni az immunrendszert, megtisztítani a bőrt és egészségesebb és frissebb érzést biztosítani számunkra.

Itt olvashat 25 ételről, amely javítja az anyagcserét és természetes módon képes csúcsra járatni a testünket.
Hínár

Ez a 25 méregtelenítő étel segít egészségesebbé tenni az étrendünket és jobb formába hozni a testünket. A legtöbb ezek közül nyersen, vagy ételekbe főzve is fogyasztható, így mindig színes, érdekes és kiegyensúlyozott maradhat az étrendünk.

Ez a nem megszokott növény izgalmassá teszi az ételeket. Adjunk belőle egy keveset turmixokhoz vagy ivólevekhez, hogy megtisztítsuk a testet az olyan méreganyagoktól, mint a kadmium, az ólom vagy a stroncium. A hínár rengeteg jódot tartalmaz, ez pedig egy természetes anyagcsere-javító anyag.

Cékla

Ha törődünk a testünkkel, ő is törődik velünk. Erre az egyik legjobb módszer a cékla. Ez az élénk színű gyökérzöldség nem csak jól mutat a tányéron, de tele van béta-cianinnal is, amely egy rákellenes hatású vegyület. A céklában ezen kívül található vas, cink, magnézium és kalcium is, mind-mind nélkülözhetetlenek a szervezet számára. A cékla sok B3-, B6- és C-vitamint, valamint béta-karotint is tartalmaz: ezek a tápanyagok jót tesznek a májnak és a húgyhólyagnak, elősegítik az epetermelést, amely része a szervezet méregtelenítési folyamatának.

Gyömbér

A gyömbér javítja az anyagcserét és kimossa a méreganyagokat a testből. Gingerolt és shogaolt tartalmaz, amelyek elősegítik a jobb emésztést és felgyorsítják a táplálék útját a bélrendszerben. A gyömbér gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így megszünteti a hányingert és csillapítja a torokfájást is. Fájó torokra finom és hatékony orvosság a gyömbéres citromtea.

Brokkoli

A brokkoli, a gyerekek ellensége, egy kiváló méregtelenítő növény. A keresztes virágúak egy fontos tagjaként - a többi kereszteshez hasonlóan - olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek ellensúlyozzák a testben felgyülemlett felesleges ösztrogén hatásait. A túl sok ösztrogén hízáshoz, premenstruációs szindrómához és rákhoz vezethet. A brokkoli az egyik legegészségesebb étel, amihez diétázáskor fordulhatunk a test méregtelenítéséért vagy egy egyszerű harapnivalóért az egészségesebb életstílus felé vezető úton.

Hagyma

A hagymák rendkívüli hatással vannak a májra. A nyers hagyma gazdag forrása a kénalapú aminosavaknak, és glutationnal, egy gyorsan ható méregtelenítővel látja el a testet. A hagymákban található egy természetes vérrög-gátló anyag, amely csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. A hagymát általában nyersen, salátában vagy főtt ételek részeként fogyasztják. Mivel gyakran használjuk ezt a zöldséget, sokan folyamatosan érezhetik a jótékony hatásait. Akik még nem, kezdjenek minél előbb hagymát fogyasztani az erős ízéért és a rengeteg gyógyhatásáért!

Ananász

Mindenki kedvenc trópusi gyümölcse a méregtelenítésre is kitűnő. Az ananász jó sok bromelaint tartalmaz - ez egy emésztőenzim, amely segít megtisztítani a vastagbelet és javítja az emésztési folyamatokat. A bromelain segít a fehérjék megemésztésében, csökkenti a test gyulladásait és hozzájárul a zsírok lebontásához is. Az ananászban lévő mangán nyugtatja az idegeket PMS idején. Szürcsölhetünk hideg ananászlevet, vagy ehetjük magában a gyümölcsöt, de hozzáadhatjuk főtt ételekhez vagy salátákhoz is. Az ananász mindenféle formájában finom!

Káposzta

A káposztát nem mindenki szereti, de mindig jó, ha van belőle az asztalon. Remek kénforrás, amely nagyon fontos a vegyületek egyszerű elemekre való bontásában. A kén segít megtisztítani a testet a méreganyagoktól. A káposzta rengeteg vizet tartalmaz, így természetes vízhajtóként is működik, amely kihajtja a felesleges folyadékokat a testből.

A zöldség emellett glükozinolátokat is tartalmaz - ezek organikus vegyületek, amelyek szintén hozzájárulnak a méregtelenítéshez. A káposztában A-, C-, E- és K-vitamin, valamint folát is található. Nem véletlen, hogy az egyik legjobb méregtelenítő étel, amit csak ehetünk.

Alma

Az alma egy rendkívül hatékony méregtelenítő gyümölcs, amely javítja az anyagcserét. Tápanyagokban gazdag és pektint is tartalmaz - egy oldható rostot, amely megtisztítja a testet az adalékanyagoktól és fémektől. Az almában kálium is található, amely segít visszaállítani a folyadékok és elektrolitok egyensúlyát a testben.

Mungóbab

A mungóbab nem csak egészséges, de a fogyást is elősegíti. Tele van fehérjékkel és más tápanyagokkal. Nyersen és főzve is fogyaszthatjuk. Ez a bab is remek méregtelenítő, megtisztítja a testet a magas zsír- és cukortartalmú ételek miatt felgyülemlett toxinoktól.

Búzafű

A búzafű csökkenti a vércukorszintet, így javítja az anyagcserét. Lúgos természetű, és segít fenntartani a vér pH-értékét. A búzafű egy gyorsan ható és igen hatékony méregtelenítő növény, amelyet különböző receptekben használhatunk ínycsiklandó ételek készítéséhez és a gyógyhatásainak kiaknázásához.

Fahéj

A fahéj rengeteg mangánt tartalmaz, amely nem csak a PMS tüneteinek kezelésére jó, de méregtelenít is. Segít a testnek feldolgozni a zsírsavakat és megtartani a vércukorszinteket. Mangán mellett kalciumot is tartalmaz, amely megtisztítja a vért a toxinoktól. A Ceylon fahéj kumarin tartalma alacsony, így gyerekek is azt bátran fogyaszthatják.

Spárga

A spárga sok nemzet számára igazi ínyencfalat. Kevésbé ismert tény, hogy természetes vízhajtó, amely kimossa a szervezetből a méreganyagokat. A káposztához hasonlóan segít megtartani az egyensúlyt a folyadékok és az elektrolitok között a testben. A spárga ritka és nagyon finom kiegészítője lehet az ételeinknek, nem beszélve a gyógyhatásairól.

Avokádó

Az avokádó tele van egyszeresen telítetlen zsírokkal, amelyek megakadályozzák az egészségtelen zsírok felszívódását, ezzel megelőzve az elhízást és a szívbetegségeket. Az avokádó csökkenti a koleszterinszintet és tágítja az ereket. A gyümölcsben található glutation nevű vegyület segít a májnak méregteleníteni a szintetikus vegyületeket és kb. 30 féle karcinogént mos ki a testből. Az avokádó olaját gyakran használják samponok és balzsamok készítéséhez, mert dúsítja a hajat és erősíti a hajtöveket.

Kurkuma

A kurkuma vasat, mangánt és rostokat tartalmaz, rendkívül jót tesz az emésztőrendszernek. A magas kurkumintartalma miatt a kurkuma természetes antioxidáns, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő fűszer. Segít megelőzni az ízületi gyulladást, a szívbetegségeket és a rákot. A fantasztikus méregtelenítő hatásai mellett a kurkuma megelőzi az érfalak megkeményedését; csökkenti a sejtekben lerakódott koleszterint és bizonyos enzimek termelésével megelőzi a gyulladásokat. A kurkuma hasonlóan működik a COX-2 gátló szerekhez, amelyeket az ízületi gyulladás okozta duzzanatok és fájdalom csökkentésére használnak. A kurkumát Indiában nagyon régóta használják nap, mint nap az ételek fűszerezéséhez, méregtelenítéshez, a köhögés és a megfázás megelőzéséhez, és aktív hatóanyagként szépségápolásban is a ragyogó bőrért.

Retek

A retek természetes méregtelenítő, amely növeli az epe áramlását a testben, így egészségesen tartja az epehólyagot és a májat. Javítja az emésztést és megtisztítja a testet a méreganyagoktól. A csípős íze és a jótékony hatásai kárpótolják a kellemetlen szagokat, amelyeket főzés közben áraszt.

Koriander

A koriander magjai segítik az emésztést és fenntartják a test egészséges koleszterinszintjeit. A levelei segítenek a méregtelenítésben, megtisztítják a szervezetet az olyan nehézfémektől, mint az ólom és a higany. A koriander leveleit salátaöntetekhez is fel szokták használni. Emellett adhatjuk turmixokhoz, vagy húsos ételekhez is díszítésként.

Gránátalma

A gránátalma az egyik legjobb anyagcsere javító étel. Tele van antocianinnal, amely védelmet nyújt a test számára a gyulladások, a szívbetegségek és a cukorbetegség ellen. Ez a zamatos gyümölcs magában, gabonapehelyhez adva, főtt ételek hozzávalójaként vagy ivólé formájában is fogyasztható. Pár tanulmány szerint a gránátalma lelassítja az öregedés folyamatát, így meggátolja a ráncok kialakulását a bőrön. A gránátalma szabályozza a kollagén termelés gyengülése okozta károkat is a bőrben.

Lenmag

A lenmag is a méregtelenítő- és gyógyhatásairól ismert. Rengeteg tápanyagot tartalmaz, amely elősegíti a belső tisztogatást. A lenmag tele van oldható és oldhatatlan rostokkal, amelyek segítik az egészséges bélmozgást. A magok a koleszterin újra felszívását is meggátolják a vastagbélben.

Citrom

A citrom, amellett, hogy gazdag C-vitaminforrás, méregtelenítő gyümölcs is. Stimulálja az enzimek kiválasztását a jobb emésztés érdekében, és úgy segít a méregtelenítési folyamatokban, hogy a toxinokat vízben oldódó anyagokká alakítja, így azok könnyen kimosódnak a szervezetből. Reggelente egy pohár citromlé az antibakteriális hatóanyagainak köszönhetően máris segít megtisztítani a vért és helyreállítani a vastagbél pH-értékét. A citrom C-vitamintartalma támogatja az immunrendszert is. A citromot többféleképpen fogyaszthatjuk: ihatjuk ivóléként, készíthetünk belőle salátaöntetet, páclevet, de adhatjuk turmixokhoz is. Ez a sokoldalú gyümölcs remek ízt kölcsönöz az ételeknek, és rendkívül egészséges.

Áfonya

Az áfonya, amellett, hogy isteni íze van és kiváló összetevője vagy díszítője mindenféle ételnek, tele van antioxidánsokkal. Az áfonya antocianidin-forrás: ellagsavat és reszveratrolt tartalmaz. Az ellagsav blokkolja azokat az anyagcsere útvonalakat, amelyek rák kialakulásához vezethetnek. Ez a gyümölcs természetes aszpirinként hat: megelőzi a szövetkárosodást krónikus gyulladások esetén, és csillapítja a fájdalmat is. Az áfonya antibiotikus hatóanyagai segítségével megakadályozza, hogy a kártékony baktériumok akadályt képezzenek a húgyutakban, ezzel megelőzve a fertőzéseket. Antivirális tulajdonságai, valamint a proantocianidin nevű fitonutriensek segítségével méregteleníti a testet.

Fokhagyma

A fokhagyma az egyik leghatékonyabb természetesen előforduló méregtelenítő. Erős antivirális, antibiotikus és fertőtlenítő hatásai vannak. A fokhagyma nyersen vagy főzve fogyasztva megvédi a szervezetet a megfázás és más baktériumok ellen, valamint megszabadítja a testet a kórokozó mikróbáktól és megelőzi az endogén méreganyagok termelődését. A fokhygama rengeteg ként tartalmaz; ez is egy fontos méregtelenítő anyag.

Goji bogyó

A goji bogyó gazdag tápanyagokban, C-vitaminban és béta-karotinban, amelyek méregtelenítik a szervezetet. A C-vitamin könnyíti az emésztési és a kiválasztási folyamatokat, a béta-karotin pedig javítja a máj működését.

Leveles kel

A leveles kel hatékony rákellenes tápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megtisztítják a testet a veszélyes anyagoktól. Rostban gazdag növény, így a bélrendszer tisztításához is hozzájárul. A kel semlegesíti a cigarettafüstben található vegyületeket és méregtelenítő enzimek termelésére stimulálja a májat.

Barna rizs

Az egészségesebb életvitel érdekében váltsunk barnarizsre! Tele van B-vitaminnal, magnéziummal, foszforral és mangánnal, egyéb méregtelenítő tápanyagok mellett. A barnarizs rostot is tartalmaz, amely tisztítja a vastagbelet. A benne lévő szelén védi a májat és javítja az arcszínt.

Grapefruit

A 25 természetes méregtelenítő étel listáját a grapefruit zárja. Ez a gyümölcs rostokban és tápanyagokban gazdag, és mivel segíti a zsír lebontását a májban, a fogyást is elősegíti. A grapefruitot ivóléként vagy salátában is fogyaszthatjuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A májkárosodás korai jelei és a máj erősítése
  2020-01-25 20:19:34, szombat
 
  Amennyiben mája megfelelő működése akadályba ütközik, azt különféle testfunkciói megváltozásán fogja tapasztalni. Többféle májprobléma is bekövetkezhet, a legtöbb esetben a májzsugor, a cisztás májbetegség, a máj elzsírosodása, az epekövek megjelenése, és a hepatitisz jellemző.
Tartsa észben, ha odafigyel mája egészségére, az cserébe szervezetét fogja egészségesen tartani. Tartsa nyitva a szemét, igyekezzen felfedezni a májkárosodás korai jeleit és minél előbbi orvosi segítséget kérni. Ezáltal növelheti a teljes felépülés esélyeit.

Alább találhatja a májkárosodás tíz korai jelét:

1. Hányinger és hányás.

Sokan nem tekintik nagy problémának, amennyiben hányingerük van vagy hánynak, egyszerűen nem foglalkoznak a problémával.

Amennyiben a hányinger és a hányás együtt vagy külön jelentkezik, ismert ok nélkül, mint például a tengeribetegség, a szédülés, a migrén, az ételmérgezés, a terhesség korai szakasza, a szorongás, vagy a depresszió, akkor máj- vagy veseprobléma állhat a háttérben.

A májkárosodástól szenvedők gyakran állandó hányingert éreznek. Ennek oka a máj csökkent képessége arra, hogy eltávolítsa szervezetéből a méreganyagokat. Az anyagcsere folyamatok vagy az emésztés megváltozása is hányingert és hányást okozhat.

Az állandó hányinger érzet, vagy a gyakori hányás nagymértékben károsíthatja egészségi állapotát. Mindenképpen keresse fel orvosát és vizsgáltassa ki a probléma okát.

2. Gyengeség és kimerültség.

Az állandó fáradtság és kimerültség érzése szintén a nem megfelelő májfunkciókat jelezheti. Mája felelős az ételek lebontásáért és a mindennapi teendők elvégzéséhez szükséges energia biztosításáért.

Amennyiben mája nincsen jó állapotban, szervezetének nagyobb erőfeszítésbe kerül a mindennapi teendők elvégzése, emiatt több pihenést is igényel.

A gyengeség és kimerültség súlyosbodhat is, mivel idővel megnő vére méreganyag szintje, hiszen a sérült máj nem képes megfelelően eltávolítani azokat.

Amennyiben fáradtságot és gyengeséget tapasztal, valamint igaz önre a cikkben felsorolt tünetek valamelyike, keresse fel orvosát.

3. Az étvágy csökkenése.


Az étvágy csökkenése korai jele annak, hogy mája nem működik rendesen. Amennyiben úgy tapasztalja, étvágya csökken, valamint a lista valamely egyéb tünetét is átéli, keresse fel orvosát, mivel a tünetek alapjn krónikus májbetegségben, hepatitiszben, vagy veseelégtelenségben is szenvedhet.

Amennyiben májkárosodása miatt étvágytalanságtól szenved, az okot az epetermelésben keresse. Az epe segíti a zsarok lebontását, ezáltal könnyebben emészthetőbben lesznek.

Amennyiben a tápanyagokat szervezete nem képes megfelelően megemészteni, étvágytalanságot és nagymértékű fogyást tapasztalat.

Az étkezési szokáson nagymértékű megváltozása elgyengítheti és fáradtabbá teheti szervezetét, amely szintén késleltetheti a gyógyulási folyamatot.

4. Emésztőrendszeri problémák.

Mája aktív szerepet játszik az emésztési folyamatban, mivel felelős az epe termeléséért. Az epe segíti a vékonybél tápanyagfelszívó képességét és fontos szerepet játszik a zsírok megemészsétében is.

Ezért ha mája nem megfelelően kezd el működni, az emésztési gondokat, péndául hasmenést és gyomorégést okozhat.

Az epe termelésének abnormalitásai epeköveket, hasi puffadást, székrekedést, irritábilis bélszindrómát, és a zsíros ételek, valamint az alkohol intoleranciáját okozhatják.

Amennyiben súlyos károsodásról van szó, orvosi segítséget igénylő hasi fájdalmakat is okozhat.

5. A vizelet színének megváltozása.

Amennyiben elegendő mennyiségű folyadékot iszik, vizelete azonban sötétebb színű, az májproblémára is utalhat. A sötétebb vizelet narancssárgás, vörösbarnás, vagy barnás színű is lehet.

A vizelet színének megváltozását a véráram bilirubin szintjének növekedése okozza. Ez akkor fordul elő, ha mája nem képes a bilirubin eltávolítására szervezetéből széklet útján, vagy a veséken keresztül.

A vizeletet ezen kívül sötétebbé teheti a dehidratáció, a B-vitamin tartalmú étrendkiegészítők fogyasztása, az enzimhiány, a húgyvezeték gyulladás, vagy a veseproblémák. Ezen kívül bizonyos antibiotikumok mellékhatásaként is jelentkezhet.

Amennyiben vizelete rendszeresen sötétebb színű, keresse fel orvosát és vizsgáltassa ki a problémát.

6. A bőr elsárgulása.

A májkárosodás egyik korai jele a sárgaság, azaz a bőr, szemek, nyelv, körmök, és ujjbegyek látható sárgulása.

A változást a bilirubin felalmozódása okozza vérében és szöveteiben. A bilirubin sárga pigment, amely májában keletkezik az elhalt vörösvérsejtek lebontása során. Normális esetben mája eltávolítja a felesleges mennyiségű bilirubint az idős vörösvérsejtekkel együtt.

Amennyiben a bilirubin felhalmozódik vérében, majd bőrében is, annak sárgás színe lesz.

Mivel a sárgaság súlyosabb problémát is jelezhet, mint például epehólyag vagy hasnyálmirigy problémát, ne hagyja figyelmen kívül a tüneteket és keresse fel orvosát.

7. A széklet színének megváltozása.

A széklet színének megváltozása szintén májproblémát jelezhet. A megfelelően működő máj epét juttat a székletbe, ez adja megszokott, barna színét.

A máj gyulladása vagy sérülése befolyásolja az epetermelést is, amely hatására széklete fakóbb, szürke, sárga, vagy agyag színű is lehet.

A néha előforduló világosabb színű széklet teljesen normális dolog, azonban amennyiben gyakrabban jelentkezik a probléma, keresse fel orvosát és vizsgáltassa ki a problémát.

8. A has megváltozása.

A hasi területben bekövezkezett változások szintén a máj nem megfelelő működését jelezhetik. Érezhet fájdalmat, alhasi görcsöket, valamint tapasztalhat puffadást is, amely könnyen a felfúvódás érzetét kelti. Orvosilag ezt a tünetegyüttest hasvíznek nevezik.

A hasvíz a hasüregben felhalmozódó folyadékot jelenti, amely előrehaladott májelégtelenség vagy májzsugor esetében jellemző.

Általában egyéb tünetekkel is jár, mint a helyi magas vérnyomás is (a májban található véna vérnyomásának megemelkedése).

A hasvizet azonban nem csak májproblémák okozhatják, amennyiben úgy tapasztalja, ettől a problémától szenved, keresse fel orvosát a megfelelő diagnózis érdekében.

9. Folyadék visszatartás.

A májelégtelenség korai szakaszában folyadékvisszatartást is okozhat, amely miatt megduzzadhat lábfeje és bokája. Hasvizet és a máj vénájának megnőtt vérnyomását is átélheti. A májkárosodás a májfunkciókra is hatással van, megváltoztathatja a különféle kémiai anyagok folyadék kiválasztási mechanizmusait is.

A folyadékvisszatartást okozhatja a hormonális egyensúly felborulása, veseelégtelenség, szívproblémák, valamint a nyirokrendszer problémái is. Ezért elengedhetetlenül fontos orvosa felkeresése a megfelelő diagnózis felállítása érdekében.

10. A bőr érzékenységének növekedése.

A májproblémák korai jele bőre érzékenységének megnövekedése is lehet. Bőre viszketővé, hámlékonnyá, vagy tapintásra érzékennyé válhat. Emellett könnyedén sérülhet. Sokak a bőr alatti vénákat is könnyebben látják.

A problémákat a bőrén található irritánsok okozhatják, amelyeket normális esetben mája megfelelően tud hatástalanítani.

Bőre hidratálása időszakos enyhülést nyújthat, az érzékenység azonban nagy valószínűséggel meg fog maradni, amíg az ezt okozó problémát nem diagnosztizálják és kezelik megfelelő módon.

11. Tippek és tanácsok mája erősítésére:

- Egyáltalán ne fogyasszon alkoholt.
- Amennyiben dohányzik, minél hamarabb szokjon le róla.
- Fogyasszon májtisztító ételeket, mint a fokhagyma, a kurkuma, a diófélék, a grépfrút, a cékla, az alma, a brokkoli, az avokádó, és a citrom.
- Rendszeresen fogyasszon jó minőségű probiotikumokat, ezáltal segítheti szervezetét a méreganyagok eltávolításában.
- Igyon meg naponta 2-3 csésze zöldteát.
- Fogyasszon C-vitaminban gazdag ételeket, amelyek védelmet nyújtanak mája oxidatív károsodásaival szemben.
- Kerülje a feldolgozott és gyorsételek fogyasztását, mivel azok igen rosszat tesznek mája egészségének. Emellett kerülje a tejtermékek és a finomított cukrok fogyasztását is.
- A napi rendszerességű testmozgás, mint a gyaloglás, a jóga, az úszás, a kocogás, vagy a futás elengedhetetlenül fontos.
- Igyekezzen megakadályozni a székrekedést, mivel az csak ronthatja állapotát.
- Igyekezzen koleszterin- és triglicerid szintjét az egészséges határokon belül tartani.
- Amennyiben ön túlsúllyal küzd, igyekezzen lassan, fokozatosan leadni a súlyfelesleget.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A tüdő egészségét növelő táplálékok
  2020-01-25 20:16:32, szombat
 
  A tüdő egészségét legfőképpen azzal növelhetjük, ha elegendő időt töltünk friss levegőn, hogy friss oxigénnel lássuk el ezt a szervünket, illetve ha felhagyunk a dohányzással. Egyes táplálékok is elősegíthetik a tüdő egészségének a fenntartását, például a sárgarépa, a spenót, az áfonya, a gyömbér, a narancs és a fokhagyma.

A tüdő egészségét sok minden befolyásolhatja. Hatással lehet rá a légszennyezettség, a dohányzás, a rossz táplálkozás vagy az olyan egészségügyi problémák, amelyek kezeletlenül maradnak. Nagyon sokféle tüdőbetegség fenyegetheti az embert, ilyen a tüdőrák, a cisztás fibrózis, a COPD, az allergia, az asztma és tucatnyi más betegség.

A tüdő megtisztításában segítségünkre lehet a dohányzásról való leszokás. Azonban a leggyorsabb és leghatékonyabb módja a tüdő egészségének fenntartására a megfelelő táplálkozás. Sokan nem is gondolnák, de a tüdő egészsége és a táplálkozási szokások szorosan összefüggnek egymással.

A fekete áfonya egy szupertáplálék, hiszen tele van antioxidánsokkal, polifenolokkal, antociánokkal, E-vitaminnal és más szerves vegyületekkel. A fekete áfonya gyulladásgátló és rákellenes hatásokkal rendelkezik és segít megvédeni a tüdőt számos fertőzéssel szemben.

A gyömbér egyike a tüdő egészségét fokozó táplálékoknak, hiszen alaposan méregteleníti a szervezetet és a légutakat is tisztítja. Emellett a gyömbér gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásokkal is rendelkezik.

A fokhagyma olyan flavonoidot tartalmaz, amely egy enzimtermelést serkent. Ez segít megszabadulni az olyan méreganyagoktól, amelyek rákkeltő hatással rendelkeznek, ezzel a tüdő számára is védelmet biztosít.

A karotinoidok is védelmet jelenthetnek a tüdőrákkal szemben. Legnagyobb mennyiségben a sárgarépa tartalmazza. Mivel más antioxidánsokban is gazdag, ezért a tüdőrákkal szemben nagyfokú biztonságot élvezhetünk általa.

Az alma is nagyon hasznos a tüdő egészsége szempontjából, mivel nagyon sok C-vitamint tartalmaz, és sok más antioxidáns és rost is van benne.

A kurkuma olyan aktív összetevőt tartalmaz, mint a kurkumin, amelyet számtalan alkalommal összefüggésbe hoztak már a rák megelőzésével. A kurkuma nemcsak egy remek antioxidáns, de gyulladáscsökkentő hatásáról is ismeretes.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
ORVOSOKRÓL és BEGSÉGEKRŐL
  2020-01-25 20:09:29, szombat
 
  Menj csak az orvoshoz, betegséged majd csak akad...! (vietnami közmondás)

Már olyan fejlett az orvostudomány, hogy manapság ritkán hal meg valaki orvosi segítség nélkül. (M.Kupecký)

Amíg él a páciens, az őt ellátó orvosnak mindig igaza van. Csak a boncolás és az érzéketlen kórboncnok szorítja őket a sarokba. (R. Gordon)

Ha már nem változik a betegséged, legfőbb ideje orvost váltanod... (P.G. Cesbron)

Ha kevesebbet beszélnénk a betegségekről, az emberek egészségesebbek lennének. (J. Anouilh)

Az orvostudomány már olyan szédítő lépéseket tett, hogy gyakorlatilag nem találni egészséges embert. (A. Huxley)

A türelmetlen orvos olyan, akár a vakbél: nemcsak hogy állandóan izgatott állapotban van, de a maga helyén még fölösleges is. (R. Koch)

Néha úgy tűnik, hogy a természet az emberekre csak rövid lefolyású betegségeket küld, de az orvosok elsajátították ezek meghosszabbításának művészetét. (M. Proust)

Egészségesek csupán azok, akik még nem tudják, hogy már betegek. (D. Radovič)

Ha az orvos megnevezi a betegségedet, akkor már tudja mi a bajod. (A. Bloch)

Minden orvos képes kigyógyítani; legalábbis a medicínába vetett illúzióidból. (J. Sekera)

Doktorok és ügyvédek - egyforma banda, azzal a különbséggel, hogy az ügyvéd megnyúz, de az orvos még ráadásul el is patkoltat. (A.P. Čechov)

Ha megtörtént az operáció, senki sem bizonyíthatja, hogy teljesen fölösleges volt. (G.B. Shaw)

Egészséges az olyan ember, akinek mindig valahol máshol fáj. (M. Twain)

Szklerózis a legszebb kór: nem fáj és naponta valami újat tudsz meg. (Aurelius Augustinus)

Az orvosok nagyon szerencsések: sikereikre süt a nap, tévedéseiket betakarja a föld. (latin közmondás)

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Az alma gyógyhatásairól
  2020-01-25 20:02:12, szombat
 
  Alma
Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy
erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.
Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor eláll addig amíg, a tavaszi
friss gyümölcsök megjelennek a piacon.
Nagyon jól tárolható, szállítható.
Ha hiszed, ha nem, akár kizárólag almán is meg lehetne élni, szinte korlátlan ideig.
Több, mint 1000 fajta alma található a világon. Mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag,
keményítő, sók, almasav, cukor,csersav. Magas a foszfor, a vas, és a
nátriumtartalma.
Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle.
Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak, akik szellemi munkát végeznek, vagy gyenge az idegzetük.

Ha régen nem ettél almát,vagyis talán kicsit elszoktál tőle, vagy nem a legjobban működik a
gyomrod, esetleg az egészséges ételeket nehezebben emészted, akkor fokozatosan
kezdd el az almaevést, először csak egy-két falatot egyél belőle, de azt nagyon rágd meg, egy harapás almát legalább ötvenszer, mert így keveredik a
legalaposabban össze a nyáladdal, és ez a legfontosabb. Utána fokozatosan emeld az adagot, de mindig ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomrodba.

Gyümölcsöt csak magában egyél.
Ha mást is kívánsz fogyasztani, akkor almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyassz.
Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy érzed, hogy az alma nem csillapítja az
éhségedet, akkor ez annak a jele, hogy valami baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel.
Próbáld meg ezt tudatosan és módszeresen helyreállítani.

Természetesen, ha már más ételekkel megtömted a pocidat, akkor ne erőltesd rá a gyümölcsöt, mert ez nem
lesz előnyös sem az egészséged, sem az emésztésed számára.
Jó ha tudod, soha sem a gyümölcs okozza a hasmenésedet, lázadat, vagy más kellemetlenséget, hanem az, amit a gyümölcs előtt ettél.
A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadítja szervezetünket az eddig okozott károktól,
mérgektől.

Többek között az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatással van az alábbi betegségekre:
- Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, koli baktérium okozta bélfertőzés, és akár hiszed akár nem még akkor is segíteni tud, ha veseköved van.
- Székrekedés nélkül képes gyógyítani a hasmenést, szabályozza a bélműködésedet, tisztítja a
húgyutakat, és a tüdőket.
- Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.
Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja, hiszen organikus sói semlegesítik a fehérjebomlástermékeiből származó savakat.
Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.
Jó ha tudod azt, is, hogy másként hat az édes, és másként a savanyú alma.
Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.
Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak akik érelmeszesedésben szenvednek,vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.

Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát végeznek, legalább minden második hónapban kellene almakúrát tartani.Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet.Lehetőleg csak egészséges, lédús, és érett almát együnk.
Lehetőleg törekedjünk arra, hogy azonos fajtákat fogyasszunk, ugyanis minden almának mása savassági foka. Ne keverjük a különböző fajta almákat egymással.

Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.
Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten keresztül, melyből egy hét legyen a bevezetés.

A vízfogyasztásról
Íme, egy kis hasznos információ:
Azt tudtam, hogy sok vizet
kell innunk, de azt nem, hogy az időzítés is nagyon fontos.
A megfelelő
időben fogyasztott víz maximalizálja az emberi test működését
2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését.
1 pohár víz étkezés előtt 30 perccel elősegíti az emésztést.
1 pohár víz fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást.
1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést és az alvás közben gyakran előforduló
szívrohamot.
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 645
  • e Hét: 5490
  • e Hónap: 36976
  • e Év: 241677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.